Dakonblackblade Δημοσ. 17 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2009 Λοιπόν μετά από 4 ώρεσ συνεχούς βιδώματος με το χέρι , κάτι έπιπλα από ΙΚΕΑ , αναρωτήθηκα σαν άντρας γιατί δεν έχω και το ανάλογο εργαλέιο. Δηλαδή πρέπει να φτάσει το 2040 για να αποφασίσω να πάρω ένα επαναφορτιζόμενο κατσαβίδι? Αλλά σαν γνήσιος φορουμίτης στρέφομαι στη γνώση συνανθρώπων (και Alpha Males κυρίως) να με φωτίσουν τι πρέπει να κοιτάω στα εργαλεία, τι να προτιμίσω , γιατί κάτι μου λέει πως μένουνε τα εργαλέια σε μας παραπάνω από μια κάρτα γραφικών. Επίσης μια λιστα με τα 5 ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ θα ήταν πολύ διαφωτιστική και μικρές πληροφορίες. Ξέρω ΄το ΠΡΕΠΕΙ να έχω πένσα. Αλλά υπάρχουν πενσες και πένσες. ΤΙ να κοιτάξω? 3
damian1977 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2009 Facom...ακριβουτσικα αλλα απλα τα καλυτερα. 1
Tenshi Δημοσ. 17 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2009 5 εργαλεία ε; -Επαναφορτιζόμενο κατσαβίδι+κεφαλές -Σφυρί -Πένσα (απλή) για να εκτελεί και χρέη τανάλιας -Πένσα~απογυμνωτής καλωδίων -Μυτοτσίμπιδο Αν βιδώνεις και παξιμάδια,μπορείς να πάρεις και μια "καστάνια" Η πιο απλή λύση θα ήταν να αγοράσεις μια κασετίνα-βαλιτσάκι εργαλείων απο Praktiker (που περιέχει όλα τα ανωτέρω)+το επαναφορτιζόμενο.Θα σου μείνουν για μια ζωή με κόστος πολύ πιο κάτω απο μια μέτρια κάρτα γραφικών... 1
ikaruga24 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2009 5 εργαλεία ε; -Επαναφορτιζόμενο κατσαβίδι+κεφαλές -Σφυρί -Πένσα (απλή) για να εκτελεί και χρέη τανάλιας -Πένσα~απογυμνωτής καλωδίων -Μυτοτσίμπιδο Αν βιδώνεις και παξιμάδια,μπορείς να πάρεις και μια "καστάνια" Η πιο απλή λύση θα ήταν να αγοράσεις μια κασετίνα-βαλιτσάκι εργαλείων απο Praktiker (που περιέχει όλα τα ανωτέρω)+το επαναφορτιζόμενο.Θα σου μείνουν για μια ζωή με κόστος πολύ πιο κάτω απο μια μέτρια κάρτα γραφικών... Kαι συμπληρωνω. - δοκιμαστικο κατσαβιδι - μεζουρα, μετρο - σαγκρασουλι - καστανια (ολο το πακετο μαζι με τις κεφαλες) Συμφωνω παντως για τι βαλιτσακι αν και θα προτιμουσα να μην το παρω ετοιμο. Να εχω εγω το βαλιτσακι και να το συμπληρωσω εγω μονος μου ειναι ισως καλυτερο.
frenzy Δημοσ. 17 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2009 Mε 5 δεν κάνεις τίποτα, μίνιμουμ 10. 1)Πένσα. Ένα Νούμερο 6 με 8 θα κάνεις όλες τις δουλειές 2)Κόφτης μια από τα ίδια 3)Ένα σετ καρυδάκια, εδώ τα φθηνά χαλάνε εύκολα (η καστάνια). 4)Ένα γαλλικό κλειδί με προσοχή να μην αλλάζει το μέγεθος εύκολα, αλλά ούτε και να σου γδέρνει τον αντίχειρα να το ρυθμίσεις. 5)'Ενας βιδολόγος με το σετάκι του 6)Ένας κάβουρας για υδραυλικά 7)Κανένα σετ άλλεν 8)WD-40 9)Ένα αλφάδι να μπορείς να βάζεις κανένα ράφι 10)Είμαι ανάμεσα στο absolute must δοκιμαστικό κατσαβίδι ή ένα σετ σπάτουλες για να απλώνεις καμιά κόλλα να κλείνεις καμιά τρύπα κλπ. , ή ένα τρυπάνι κρουστικό, σκαπτικό. Βέβαια εξαρτάται κα το είδος δουλειάς που θες να κάνεις κάθε φορά. Στα ηλεκτρολογικά θέλεις μικρά κατσαβίδια, στα ηλεκτρονικά, θες ένα κολλητήρι, στα οικοδομικά κανένα σκαπτικό, στα έπιπλα καμιά ηλεκτρική σέγα και πάει λέγοντας. Εγώ δεν αγοράζω μάρκες πέρα από κάτι πένσες και κάβουρες που αν δεν είναι καλά σπάνε με λίγο hardcore χρήση. Έχω ένα βιδολόγο μάρκα μ'έκαψες 30 ευρώ εδώ και 5 χρόνια και τον έχω ξεσκίσει. Έτσι έχω πολλά εργαλεία και τα αντικαθιστώ εύκολα, χωρίς να ακούω και πολλά από την +1. Επίσης έχω ένα Black&Decker τρυπάνι που έχει κλείσει 30 χρόνια, κληρονομιά από τον πατέρα μου. Τότε όμως ήταν built to last τα εργαλεία. 3
pournaras Δημοσ. 17 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2009 Σε αυτο που πρεπει να δωσεις βαση ειναι στην ταση του επαναφορτιζομενου. Οσο μεγαλυτερη ταση εχουν οι μπαταριες τους τοσο καλυτερα. Επισης μην παρεις τιποτε μικρο σε μεγεθος (και καλα εργονομικα και τετοιες αηδιες), παρα μονο σε σχημα σαν αυτο που εχει πιο πανω στη φωτο ο frenzy, ωστε να εχει και πιο αξιολογο μοτερ και πιο μεγαλες μπαταριες. Κυκλοφορουνε κατι σετακια στο πρακτικερ, ετοιμα με 2 μπαταριες και φορτιστη. Κανε ενα check.
frenzy Δημοσ. 17 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2009 Α ναι τα ηλεκτρικά κατσαβίδια είναι για πέταμα, εκτός αν τα έχεις να βιδώνεις ξεβιδώνεις μητρικές όπου και πάλι πρέπει να είσαι Pro για να το χρειαστείς
Tenshi Δημοσ. 17 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2009 τι ειναι το WD-40 ?????? Λιπαντικό σε σπρέι!(νομίζω και αντισκωριακό μαζί) H μεγαλύτερη ανακάλυψη μετά την βαζελίνη! 1
frenzy Δημοσ. 17 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2009 Nαι λιπαντικό αντισκωριακό, για κολλημένες βίδες, παξιμάδια κλπ γενικά είναι απαραίτητο
Lucifer Δημοσ. 17 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2009 Σε γενικές γραμμές αντιπαθώ πολύ τα ηλεκτρικά κατσαβίδια, μόνο κάθετα σε κόντρα πλακέ να με έχουν εξυπηρετήσει (και δεν είναι κάτι που κάνω κάθε μέρα αυτό). Κατά τα άλλα, δεν είναι για πολλά ζόρια, χορεύουν στη βίδα, χαλάνε τις οπές ή απλώς δε γυρνάνε. Μόνη εξαίρεση ένα περίεργο τρυπάνι που αν το γυρνούσες στο μη-κρουστικό και ρύθμιζες manually τις στροφές, ήταν παλικάρι -αλλά και πάλι, ήταν ηλεκτρικό. Αν παρ' όλα αυτά επιμένετε πως είναι απαραίτητο, να δώσω λίγη έμφαση στην ποιότητα του σετ των κεφαλών, τα περισσότερα του πακέτου είναι από "μαλακό" μέταλλο και μετά από κάποιες χρήσεις (ειδικά αν δεν γίνει η δουλειά σωστά) είναι για πέταμα. Το δικό μου σετ επιβίωσης είναι πολύ βασικό πάντως, μια πένσα σαν αυτή που λέει ο φρένζη, ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ άλλεν, ένα τσουβάλι άλλεν, εκατομμύρια άλλεν, κάβουρα για υδραυλικές εργασίες, διπλό κατσαβίδι και τρυπάνι με τα αντίστοιχα ξυλοτρύπανα, μεταλλοτρύπανα (βολεύουν και εκτός φυσικού περιβάλλοντος, πχ σε γυψοσανίδες) και ξυλοτρύπανα. Καστάνια ζήτημα να 'χω χρησιμοποιήσει 5 φορές στη ζωή μου και γαλλικό κλειδί το αντικαθιστώ πάντα με ΠΕΝΣΑ για να νοιώθω ΑΝΤΡΑΣ. 1
insomniaK Δημοσ. 17 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2009 Για το ποστ 5 του Frenzy, μία επισήμανση, τα αλεν (7) είναι ήδη στο σετ του 3.
frenzy Δημοσ. 17 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2009 Ινσομνιακ σωστά ούτε που το είδα κατά το copy-paste. Lucifer έχω καιρό να δω βιδολόγο που δε ρυθμίζονται οι στροφές. Με έχει σώσει άπειρες φορές. Για γυψοσανίδα τι το έκανες το μεταλλοτρύπανο;
_BASSstarlet_ Δημοσ. 17 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2009 Τα πάντα όλα πρέπει να υπάρχουν σε ένα σπίτι. Είναι τραγικοί μερικοί που τρέχουν σε φίλους και γνωστούς για να δανειστούν ηλεκτροκολλήσεις, black & decker, τροχούς, φορτιστές, κλπ κλπ.. Εννοείται, πως τα εργαλεία αγοράζονται όταν τα χρειαζόμαστε ή προβλέπουμε πως θα τα χρειαστούμε. Δεν εξοπλίζουμε συνεργείο για να τα πάρουμε μονομιάς! Στα εργαλεία που είπαν οι προηγούμενοι, να προσθέσω τη Σέγα, τα Γερμανικά σπαστά κλειδιά με καστάνια, τα σωληνωτά καρυδάκια και έναν πτυσόμενο πάγκο.
Lucifer Δημοσ. 17 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2009 Ινσομνιακ σωστά ούτε που το είδα κατά το copy-paste. Lucifer έχω καιρό να δω βιδολόγο που δε ρυθμίζονται οι στροφές. Με έχει σώσει άπειρες φορές. Για γυψοσανίδα τι το έκανες το μεταλλοτρύπανο; Την τρύπησα! Είχα δοκιμάσει παλιότερα με συμβατικό ντουβαροτρύπανο (σικ) και είχε χμμ, ξεκολλήσει κομμάτι από την επιφάνεια, υποθέτω λόγω των φτερών. Δεν ξέρω αν θα γινόταν και με ξυλοτρύπανο η δουλειά, έτσι και αλλιώς μετά πέρασα κανονικό τρυπάνι για το τούβλο (?) που είχε από πίσω. Όλα αυτά για ένα κουρτινόξυλο στην κωλοφάκην Δανία.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα