nikos21aek Δημοσ. 17 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2009 φιλε νικος δν ειχα δει το μηνυμα σου πριν κανω την ερωτηση..σωστα ολα αυτα που λες απλα την εχω πατησει αγοραζοντας προιοντα που δεν ηταν μεγαλες μαρκες και συνεπως δν ειχαν ενα α οικονομικο κοστος,γι αυτο ειμαι καπως προσυλομενος σε μαρκες που θεωρω αξιοπιστες.. Τι εννοείς είχες πατήσει; Μήπως την πάτησες επειδή αγόρασες τις φθηνότερες μάρκες χωρίς να κοιτάς τα τεχνικά χαρακτηριστικά τους; Πάντως στην προκειμένη περίπτωση δεν έχεις τέτοιο πρόβλημα καθώς όλες οι μάρκες είναι μεγάλες..(όσες σου προτείνουμε τουλάχιστον) Το θέμα είναι να εξετάσεις τα τεχνικά χαρακτηριστικά τους,τι ικανοποιεί τις ανάγκες σου περισσότερο και τι συμφέρει την τσέπη σου δίνοντας σου τη μεγαλύτερη δυνατή απόδοση. Έκτος του ότι το "Πήρα κάτι πριν 10χρόνια και μου βγήκε μάπα άρα είναι και τώρα μάπα δεν ισχύει.." μιλάμε για πολυεθνικές εταιρίες όχι για βιοτεχνίες παραγωγής ρούχων.
Nick_Iommi Δημοσ. 17 Ιουνίου 2009 Μέλος Δημοσ. 17 Ιουνίου 2009 απλα την ειχα πατησει απο εναν amd athlon xp ο οποιος ανεβαζε συνεχως θερμοκρασια και ενα κακης ποιοτητας τροφοδοτικο που μου ειχαν βγει σκαρτα..συνεχως ετρωγε το pc restart kai απο τοτε δν συμπαθω τους amd..στη συνεχεια θυμαμαι οτι οταν η intel εβγαλε τους πρωτους 2πυρηνους ηταν μονοδρομος οι Intel core 2 duo και απο τοτε εχω μεινει σταθερος στην intel..
nikos21aek Δημοσ. 17 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2009 απλα την ειχα πατησει απο εναν amd athlon xp ο οποιος ανεβαζε συνεχως θερμοκρασια και ενα κακης ποιοτητας τροφοδοτικο που μου ειχαν βγει σκαρτα..συνεχως ετρωγε το pc restart kai απο τοτε δν συμπαθω τους amd..στη συνεχεια θυμαμαι οτι οταν η intel εβγαλε τους πρωτους 2πυρηνους ηταν μονοδρομος οι Intel core 2 duo και απο τοτε εχω μεινει σταθερος στην intel.. Να έφταιγε πx το τροφοδοτικό ή το airflow σου δεν παίζει;Ντε και καλά η ΑΜD? Παλιότερα μπορεί να μην ήταν καλή επιλογή οι amd.. Αν περιμένεις τους i5 της intel μπορεί να είναι καλύτερη επιλογή αυτοί πάλι(από την τιμή τους θα εξαρτηθεί) αλλά τώρα που μιλάμε αν δεν τα σκάσεις χοντρά για i7+ssd ή amd είναι μονόδρομος.. Εκτός και αν δεν σου φαίνονται τα 200-250€ πολλά οπότε πάω πάσο.. Στα παιχνίδια πάντως δεν έχει κάτι να σου προσφέρει ο i7 περισσότερο..Υπερκαλύπτει και ο φθηνός AMD..και για όσους τα 250€ είναι μεγάλο ποσό ή για όσους δεν χρησιμοποιούν τόσο πολύ την επεξεργαστική ισχύ του υπολογιστή τους(Video encode πχ) είναι μονόδρομος..αυτή τη στιγμή.Είναι χίλιες φορές προτιμότερο να πέσεις στην περίσσια επεξεργαστική ισχύ και να στριμώξεις έναν SSD να "νιώσεις" ταχύτητα παρά να πάρεις έναν ι7 να τον έχεις να δουλεύει στο 0-3% μόνιμα..και το pc σου να είναι αργό.Ή να επενδύσεις σε ένα καλύτερο κουτάκι για καλύτερη ροή αέρα και θερμοκρασίες άλλο παράδειγμα που θα σου μείνει κιόλας.. Btw θερμοκρασίες των ι7 έχεις κοιτάξει καθόλου;;;:lol:
Nick_Iommi Δημοσ. 17 Ιουνίου 2009 Μέλος Δημοσ. 17 Ιουνίου 2009 βασικα οντως ειδα τις επιδοσεις των ssd στο bootαρισμα και εμεινα αφωνος..αλλα μπορει να επηρεαστει και η ταχυτητα σε ενα παιχνιδι πχ?ειδα επισης και ποσο γρηγορα γινεται η ανασυγρκοτηση
nikos21aek Δημοσ. 17 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2009 Στο παιχνίδι η πίστα θα φορτώνει πολύ πιο γρήγορα..
Nick_Iommi Δημοσ. 17 Ιουνίου 2009 Μέλος Δημοσ. 17 Ιουνίου 2009 με αυτη τη λογικη,φορτωνουμε οτι πιο βαρβατη εφαρμογη καθως και το λειτουργικο στον ssd και τις λιγοτερο απαιτητικες εφαρμογες στον απλο..σωστα?
nikos21aek Δημοσ. 17 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2009 Ε ναι..Επειδή είναι μικρός όμως δεν θα έχεις 10 παιχνίδια μέσα 2-3 που παίζεις πιο πολύ και απο εκεί και πέρα install/uninstall...Να ας πουμε στα λεφτά που θες βγαίνει γαμάτη σύνθεση i7 αλλά αν πας σε AMD μπορείς να βάλεις έναν 128GB ssd πχ και να είσαι κομπλέ τελείως..ή 2 64άρηδες ssd να τους κάνεις raid0 και να απογειωθείς τελείως...ή να κρατήσεις τα 200€ σου(μια ολοκαίνουρια cpu της κατηγορίας που θα πάρεις τώρα σε 3 χρόνια και άλλη μια σε άλλα 3 πχ) και να έχεις το ίδιο αποτέλεσμα εκεί που ουσιαστικά χρειάζεσαι το pc.. 1080€...To σκληρό τον κανονικό έχω ξεχάσει..
Nick_Iommi Δημοσ. 17 Ιουνίου 2009 Μέλος Δημοσ. 17 Ιουνίου 2009 Ε ναι..Επειδή είναι μικρός όμως δεν θα έχεις 10 παιχνίδια μέσα 2-3 που παίζεις πιο πολύ και απο εκεί και πέρα install/uninstall...Να ας πουμε στα λεφτά που θες βγαίνει γαμάτη σύνθεση i7 αλλά αν πας σε AMD μπορείς να βάλεις έναν 128GB ssd πχ και να είσαι κομπλέ τελείως..ή 2 64άρηδες ssd να τους κάνεις raid0 και να απογειωθείς τελείως...ή να κρατήσεις τα 200€ σου(μια ολοκαίνουρια cpu της κατηγορίας που θα πάρεις τώρα σε 3 χρόνια και άλλη μια σε άλλα 3 πχ) και να έχεις το ίδιο αποτέλεσμα εκεί που ουσιαστικά χρειάζεσαι το pc.. 1080€...To σκληρό τον κανονικό έχω ξεχάσει.. να σε ρωτησω..motherboard με τι κριτηρια να διαλεξω?να φανταστω οτι λυσεις της asus τις θεωρεις οverprized?
nikos21aek Δημοσ. 17 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2009 να σε ρωτησω..motherboard με τι κριτηρια να διαλεξω?να φανταστω οτι λυσεις της asus τις θεωρεις οverprized? Είμαι προκατειλημμένος εγώ εδώ.. Ρώτα κανέναν άλλο...Αsus στο pc μου δεν ξαναμπαίνει ούτε καλώδιο! Αλλά εδώ υπάρχουν μπόλικες εταιρίες δεν είναι μόνο 2 εταιρίες..Κάτι τέτοιο πιστεύω είναι ότι καλύτερο μπορείς να πάρεις και εννοείται ψιλοαχρείαστο αν δεν ασχολείσαι με ρεύματα κτλ..και αυτή εδώ θα ήταν μια λύση για μικρότερη και σωστότερη κατανάλωση..
Nick_Iommi Δημοσ. 20 Ιουνίου 2009 Μέλος Δημοσ. 20 Ιουνίου 2009 ΕΠΕΙΔΗ ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ BUDGET TΩΝ 1000 ΕΥΡΩ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΙ ΟΘΟΝΗ,ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΜΙΑ ΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ? http://img7.imageshack.us/img7/1236/pcvlasi.png ΕΛΑΒΑ ΥΠΟΨΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΙΝΣΟΜΝΙΑΚΣ
Nick_Iommi Δημοσ. 20 Ιουνίου 2009 Μέλος Δημοσ. 20 Ιουνίου 2009 σιγουρα μετραει το συστημα ετσι?εχω μια εμπιστοσυνη στην asus γι αυτο διαλεξα κ τη συγκεκριμενη μητρικη..υπαρχει κατι καλλυτερο ενναλλακτικο?
we_will_rise Δημοσ. 20 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2009 για την κάρτα γραφικών, αυτήν με τα 1000 !!!!!
Nick_Iommi Δημοσ. 20 Ιουνίου 2009 Μέλος Δημοσ. 20 Ιουνίου 2009 http://www.techspot.com/review/164-radeon-4890-vs-geforce-gtx275/ απο εδω φαινεται πως η Nvidia ειναι καλλυτερη στα περισσοτερα παιχνιδια..τωρα για την oc version της ati δεν ξερω
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.