Προς το περιεχόμενο

Τρομοκράτες ή επαναστάτες?

NDG23

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 68
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Oso o anthropos ekselisetai h Gh tha ginetai olo kai mikroterh opws egine mikroterh apo thn epoxh pou oi pappoudes mas htelan mhnes gia ena uperatlantiko taksidi enw twra arkoun liges wres.Se osous den aresei ayto uparxoun arketes sphlies pou mporoun na zhsoun aneta trogwntas mpananes

ΑΣΧΕΤΟ! ΑΣΧΕΤΟ! ΑΣΧΕΤΟ! ΑΣΧΕΤΟ!

ʼντε καλά.Εσύ είσαι μάλλον απ' αυτούς που ακούν G8 kαι ονειρεύονται αεροπλάνα!

Σου λένε W.T.O και νομίζεις ότι είναι το καινούριο λειτουργικό του Bill....

Για αυτούς που αναρωτιούνται αν γνωρίζω τι σημαίνει παγκοσμιοποίηση να τους καθυσηχάσω λέγοντας τους ότι ξέρω και πολύ καλά..

Ούτε με τους Αμερικάνους τα βάζω, ούτε με τους εβραίους, αλλά καταρχήν με όλους εμάς και την απάθειά μας.

Το να πετάει κάποιος σπόντες ή το να λέει δεν ξέρεις τι σημαίνει αυτό ή το άλλο, είναι το μόνο εύκολο.

Όσο για το σχόλια του Lyman Zerga, είναι τουλάχιστον άστοχα, γι'αυτό και δε θα ασχοληθώ παιρετέρω..Μου θυμίζετε τα ΜΜΕ.Όποιος δεν καταδικάζει απερίφραστα την τρομοκρατία και δεν τους αποκαλεί αλήτες, είναι οπαδός της 17Ν και εχθρός της δημοκρατίας..

Εγώ απλώς προσπάθησα να δώσω κάποια αίτια, που οδηγούν τους ανθρώπους στη βία, πριν τους ρίξω στην πυρά, όπως εύκολα κάνετε όλοι σας, γιατί η βία έχει πολλές μορφές και το πάτημα στην σκανδάλη είναι απλώς η τελική αντίδραση μιας συνεχούς δράσης..

Όσο και αν δε θέλουμε να το παραδεχτούμε η δημοκρατία είναι ευάλλωτη σε κάθε είδους χτυπήματα, όχι μόνο "τρομοκρατικά", αλλά και δικά μας με την απάθεια και τη διασφάλιση του προσωπικού μας συμφέροντος (και εννοείται ότι βάζω και τον ευατό μου μέσα,χωρίς να είμαι σωτήρας όπως ειρωνικά υπαινίχθηκε ο Lyman Zegra).

...προσπάθησα να το εξηγήσω δεν έγινε κατανοητό..αυτήν ήταν απλώς η άποψη μου,χωρίς να εκφράζω δογματικές θέσεις.Εγώ ήθέλα να ακούσω αντίλογο με επιχειρήματα και όχι σπόντες και ειρωνίες. Δε θα το συνεχίσω άλλο σε μη δεκτικούς για συζήτηση συνομιλητές..Αυτά λοιπόν από εμένα...καλή συνέχεια στην κουβέντα..

Υ.Γ Ζητώ συγγνώμη και εγώ για την ειρωνία στην αρχή,αλλά δεν μπορεί να σε κατηγορούν και μετά να πετάνε τέτοιες κοτσάνες!

Δημοσ.

Φίλε cinefreak66 δεν μπορεί να λες ότι για όλα φταίνε οι πολυεθνικές και η παγκοσμιοποίηση και να περιμένεις απάντηση με επιχειρήματα...

Γι' αυτό περιμένω ορισμό της πολυεθνικής και ορισμό της παγκοσμιοποίησης. Ελπίζω να μην ακούσω λεγόμενα της Παπαρήγα...

Και ναι, όποιος δεν τους καταδικάζει απερίφραστα ΕΙΝΑΙ εχθρός της δημοκρατίας. Όποιος λέει ότι εγώ ου είμαι ο χειρότερος εγκληματίας δεν έχω δικαίωμα σε δίκη ΕΙΝΑΙ εχθρός της δημοκρατίας. Όποιος αποφασίζει ότι δεν έχω δικαίωμα σε δίκη ώστε να αποδειχθεί η ενοχή μου, είναι εχθρός της δημοκρατίας. Γιατί μέχρι να δικαστώ, είμαι ΑΘΩΟΣ.

Δημοσ.

re, paikste kana cs k na apoblakw8eite giati 8a skotw8eite eseis :P basika cinefreak, ta les ligo perierga re file... thn mia mas to paizeis tromokraths, thn allh eirhnhsths... ok, apla prospa8eis na dikaiologhseis kapoies energeies. egw pisteuw pws to na dikaiologeis thn 17N einai la8os... dhladh, poia htan ta kinhtra tous? na swsoun thn ellhnikh oikonomia? thn ellhnikh dhmokratia? pws? skotwnontas 10 astynomikous, 1 paidaki.... (kati tetoio eipw8hke prin... ontws skotw8hke mikro paidi? :((((( ) kai kapoious "leftades"! ouaou, poly wraia ta kataferane :P eimai sigouros oti yparxoun kalyteroi tropoi, apla to goustarane..... na ektonw8oun, na skotwsoun kapoion pou tous thn dinei... ama skotwname opoion kanei kako sthn koinwnia, den 8a mene kaneis or8ios se auto to planhth :P

Δημοσ.

to lexus kai h elia einai ena biblio gia thn pagkosmiopoihsh pou jekinhsa na diabazw alla sto 3o kefalaio (peripou) to afhsa mias kai to mono pou ekane einai na thn eulogei, authn kai tous anr0wpous pisw ths.

Δημοσ.

Tελικά απέτυχα παταγωδώς να εκφραστώ ακόμα μια φορά...

Δεν δικαιολογώ κανένα...απλά εξηγώ ή προσπάθησα (ανεπιτυχώς είναι η αλήθεια) τουλάχιστον να πω ότι τίποτα δεν είναι τόσο απλό όσο φαίνεται..

Πρέπει κανείς να εξετάσει τα αίτια που οδηγούν στην τρομοκρατία σε μια δημοκρατική κοινωνία..Γιατί είτε δέχεσαι ότι ήταν κάποιοι τρελοί, τους πιάσαμε και τελείωσε είτε δέχεσαι ότι στην δημοκρατική κοινωνία υπήρξαν κάποια αίτια, κάποια προβλήματα που όπλισαν το χέρι κάποιου.Αυτό ήθελα εγώ να εξετάσω..γιατί πιστεύω ότι η τρομοκρατία είναι δημιούργημα μιας κοινωνίας..άρα εξετάζω το δικό μου βαθμό συνενοχής και πριν να καταδικάσω αυτούς, θεωρώ ότι πρέπει να στρέψω τα βέλη απέναντι στον ευατό μου.

Εκτός αν τους δεχτούμε σαν τους τρελούς του χωριού, οπότε έληξε η ιστορία.....

Είπα επίσης ότι στα θύματα τους υπήρξαν και πολλά καθάρματα,αλλά αυτό αυτόματα δε μεταφράζεται ως... σκοτώστε όλα τα καθάρματα..

Απλώς δε συμμερίζομαι την άποψη πολλών που στο πρόσωπο της 17Ν έχουν ξεσπαθώσει και τους βρίζουν από το πρωί μέχρι το βράδυ, ξεχνώντας τα δικά τους ατοπήματα..

Προσωπικά δεν αισθάνομαι πιο ασφαλής ή πιο ελεύθερος τώρα που πιάσανε τη 17Ν, γιατί όπως είπα ήταν περισσότερο πρόβλημα των πλουσίων και των πολιτικών και όχι του απλού λαού,σε αντίθεση πχ με την ΕΤΑ.. (χωρίς να σημαίνει ότι δεν είναι πρόβλημα για τη δημοκρατία, αφού οι πλούσιοι και οι πολιτικοί ανήκουν στο σύνολό της κύριε Lyman Zegra).

Θα αισθανθώ όμως πιο ελεύθερος και πιο ασφαλής αν ο κόσμος σταματήσει να πιστεύει τα φούμαρα κάθε Χριστόδουλου και Καρατζαφέρη και όταν επιτέλους ο κόσμος δεν υπονομεύει ο ίδιος τη δημοκρατία με τη στάση του (πχ ψήφο με βάση κομματικό οπαδιλίκι, βόλεψη ,απάθεια, ταύτιση απόψεων με αυτές που ακούει κάθε βράδυ από τα κανάλια...)

ΚWSN-Men: Tώρα μάλλον για ορισμό θα αστειεύεσαι..δεν είμαι και ο Μπαμπινιώτης.

Αυτό που μπορώ να σου πω είναι καταρχήν ότι δε θα ακούσεις

τα λόγια της Παπαρήγας (ή τουλάχιστον έτσι ελπίζω), γιατί δεν είμαι οπαδός της..

Τέλος πάντων, με τον όρο παγκοσμιοποίηση εννοώ την παγκοσμιοποίηση της οικονομίας..Το καινούριο πλαίσιο και οι ελεύθεροι νόμοι του εμπορίου που προσπαθούν να θέσουν σε ισχύ τα μεγάλα κράτη, υποκυνούμενα από τις μεγάλες εταιρίες, που αν τους δει κανείς θα δουν ότι στρέφονται εναντίον του ανθρώπου και του περιβάλλοντος..Ο παγκόσμιος οργανισμός εμπορίου, το διεθνές νομισματικό ταμείο,έίναι αυτοί που κρατάνε τις τύχες του κόσμου στα χέρια τους.

Θα αναφέρω ως παράδειγμα τα τεράστια χρέη της Αργεντινής και τις υποχωρήσεις που πρέπει να κάνει για να δεχτεί οικονομική βοήθεια και φυσικά την άρνηση των ισχυρών κρατών για παραγραφή των χρεών των χωρών του Τρίτου Κόσμου..

Η άρση των οποιοδήποτε εμποδίων (περιβαλλοντικών,εργασιακών,νομοθετικών) που απαιτούν οι μεγάλες εταιρίες χρησιμοποιώντας ως φερρέφωνα τους, τους ηγέτες των ισχυρών κρατών με σκοπό την αποκόμοιδή μεγαλύτερου κέρδους, από τα ανίσχυρα κράτη με το εκβιαστικό πλαίσιο είτε συμφωνείς είτε σ' αφήνω να πεθάνεις της πείνας, είναι αυτό που σε γενικές γραμμές έχει ονομαστεί παγκοσμιοποίηση (λίγο ατυχές ο όρος είναι αλήθεια, αλλά αυτός έχει επικρατήσει και όχι ο όρος διεθνοποίηση, όπως αναφέρθηκε παραπάνω).

Δημοσ.

Η παγκοσμιοποίηση που τόσοι έχουν δαιμονοποιήσει αυτό το καιρό δεν είναι κάτι το τόσο κακό. Το περιβάλλον και ο Τρίτος Κόσμος δεν έχουν σχέση με την παγκοσμιοποίηση. Τα δεινά του Τρίτου Κόσμου είναι καθαρά θέμα τη αποικιοκρατίας, που σε κάποιο βαθμό υπάρχει και στις μέρες μας. Αυτό που βλέπουμε σήμερα είναι τα αποτελέσματά της.

Για τους κινδύνους που αντιμετόπίζει το περιβάλλον δεν φταίει η παγκοσμιοποίηση. Η παγκοσμιοποίηση δεν είναι μια λέξη που περιγράφει την δυνατότητα του καθενός να πουλήσει το αγαθό που παράγει σε όλο το πλανήτη, εφόσον το επιθυμεί. Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο.

Κάτι άλλο. Γιατί δεν θα πρέπει να κάνει υποχωρήσεις η Αργεντινή για να πάρει δάνειο; Ποιος από εμάς είναι διατεθημένος να δώσει δανικά και αγύριστα;

Εγώ πιστεύω ότι οι πολέμιοι της παγκοσμιοποίησης είναι ένα συφερτό ετερόκλητων ανθρώπων που απλά έχουν ενωθεί κάτω από αυτό τον περίφημο εχθρό.

Δημοσ.

cinefreak66 :ότι τίποτα δεν είναι τόσο απλό όσο φαίνεται..

Όντος.

Κανείς δεν ξέρει τι κρύβεται από πίσω. Ο άνθρωπος όταν πολεμάει για σπίτι, πατρίδα, ελευθερία και άλλα "ιδανικά" δεν ξέρουμε τι αόρατες δυνάμεις τον βοηθούν. Θα μου πείτε τα ιδανικά ποιοι τα καθορίσανε;. Μια λογική απάντηση είναι η πορεία της ανθρωπότητας σε αυτόν τον πλανήτη που έπραξε είδε και κράτησε το καλύτερο. Από την άλλη βλέπουμε όμως διάφορες φυλές απομωνομένες τελείως από τον σύγχρονο κόσμο που η συμπεριφορά τους είναι αρκετές φορές έξω από τα όρια που έχουμε θέσει εμείς οι πολιτισμένοι.

Κανείς δεν ξέρει πιοα είναι όλη η αλήθεια. Κανείς δεν πρόκειται ποτέ να την ανακαλύψει (σε μια μόνο ζωή). Είμαστε οι άνθρωποι. Είμαστε τα μόνα όντα τα οποία έχουμε πραγματική συναίσθηση του χρόνου και οι πράξεις μας γίνονται σχεδόν πάντα με αντίκτυπο το μέλλον. Σας ευχαριστώ όλους που ασχοληθήκατε με αυτό το θέμα. Μακάρι να αχοληθούν ακόμη περισσότεροι. Όμως ποτε δεν θα κλείσει αυτό το θέμα. Μόνο ο χρόνος θα δείξει.

Δημοσ.

@ΒΟΟΜΒΟΟΜ:Νομίζω ότι δίνω μια γενική εικόνα στο προηγούμενο

post μου...

@ΚWSN-Men Η παγκοσμιοποίηση, με τη μορφή της ασυδοσίας των εταιριών και της περίφημης ελεύθερης οικονομίας δεν είναι τόσο κακό;

Δεν έχει σχέση με Τρίτο Κόσμο; Και ειδικά με την καταστροφή του περιβάλλοντος;

Τώρα το δανεικά και αγύριστα είναι μάλλον ατυχές..Υποτίθεται ότι στον 21ο αιώνα οι άνθρωποι βοηθούν ο ένας τον άλλο, ότι έχουμε δημοκρατία..Αν είναι έτσι να τους πάρουμε και τα σώβρακα επειδή οι ηγέτες τους κακοδιαχειρίστηκαν τα χρήματα..Να εξαφανίσουμε λέω εγώ όλες τις χώρες που χρωστάνε τότε..Δεν πλήρωσες; Σου παίρνουμε το κεφάλι! Διαβάστε στις εφημερίδες τους όρους με τους οποίους καλούνται οι Αργεντίνοι καλούνται να πληρώσουν τα σπασμένα..

Ρε παιδιά τους όρους Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου, G8 και άλλα τέτοια τα έχετε ξανακούσει; Γιατί μου φαίνεται ότι μιλάω στο βρόντο..Αν δεν έχει σχέση με περιβαντολλογικές συνέπειες και Τρίτο Κόσμο η παγκοσμιοποίηση, τότε και η Ελλάδα ανήκει στην Αφρική..

Δηλαδή ρε ΚWSN-Men για να καταλάβω.Πώς την έχεις αντιληφθεί την παγκοσμιοποίηση; Σαν κάποιους καλούς ηγέτες που μαζεύτηκαν σκεφτόμενοι μέρα-νύχτα πώς θα φέρουν τους πολιτισμούς πιο κοντά; Τουλάχιστον ρε παιδιά μη λέμε και ότι θέλουμε..και τουλάχιστον μην κατηγορείτε κάποιον οταν εσείς οι ίδιοι δείχνετε να γνωρίζετε λίγα ως καθόλου πράγματα..Στο μόνο που συμφωνώ είναι ότι υπάρχουν πολλές ετερόκλητες ομάδες ανθρώπων και αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα του κινήματος εναντίον της παγκοσμιοποίησης...

Ειλικρινά ρε ΚWSN-Men πες μου αν έχεις απλώς ακούσει έτσι από εδώ και από εκεί για την παγκοσμιοποίηση ή αν έχεις διαβάσει και τίποτα..Αν συμβαίνει το δεύτερο τότε είμαι όλος αυτιά να ακούσω τη δική σου εκδοχή....

Δημοσ.

Τυγχάνει να το έχω ψάξει λίγο το θέμα, καθώς έχω κάνει και εργασία γι' αυτό το θέμα.

Από εκεί και πέρα πιστεύω ότι υπάρχει μεγάλη σύγχηση για το θέμα. Η G8 δηλαδή είναι η παγκοσμιοποίηση; Και πριν καν χρησιμοποιηθεί ο όρος που υπήρχε η G7, αυτοί τι ήταν;

Το περιβάλλον άρχισε να καταστρέφεται στη δεκαετία του 90 που κάποιοι 'επαναστάτες' ανακάλυψαν την παγκοσμιοποίηση σαν τον απόλυτο εχθρό;

Όταν η Ελλάδα είχε κυρήξει πτώχευση πριν από περίπου 100 χρόνια και της δόθηκε δάνεια με όρους αρκετά αυστηρούς (πολύ περισσότερο από της Αργεντινής) έφταιγε και τότε η παγκοσμιοποίηση ή οι πολυεθνικές; Γιατί τότε δεν υπήρχε κανένα από τα δύο...

Κάτι άλλο. Δημοκρατία είχαν στην Αργεντινή και αυτούς που εξέλεξαν οδήγησαν τη χώρα στο χείλος του γκρεμού.

Δημοσ.

cinefreak66:

Tελικά απέτυχα παταγωδώς να εκφραστώ ακόμα μια φορά...

<hr /></blockquote>

Φίλε cinefreak66, όπως καταλαβαίνεις ο καθένας μας κάνει κριτική σε αυτά που γράφει ο άλλος και όχι σε αυτά που μπορεί να εννοεί. Σε αυτό το πλαίσιο σχολιάζω ότι γράφεις.

γιατί πιστεύω ότι η τρομοκρατία είναι δημιούργημα μιας κοινωνίας

<hr /></blockquote>

Αφού έχεις μελετήσει το θέμα, θα έπρεπε να γνωρίζεις ότι δεν τίθεται τέτοιο θέμα στην εγχώρια τρομοκρατία. Μετά την χούντα, το πολιτικό τοπίο ήταν πολύ ρευστό. Η λύση που επιλέχθηκε από τις πολιτικές (και ένοπλες) δυνάμεις της εποχής ήταν η λύση Καραμανλή. Μια λύση με προβλήματα, αλλά αυτή θεωρήθηκε η καλλίτερη και από ότι βλέπουμε σήμερα, ήταν και πολύ επιτυχημένη. Αυτό δεν σημαίνει ότι όλοι συμφώνησαν με αυτό. Υπήρξαν παραφυάδες οι οποίες αποφάσισαν να συνεχίσουν την ένοπλη δράση ενάντια στην νεοιδρυμένη αστική δημοκρατία. Όπως καταλαβαίνεις λοιπόν, η τρομοκρατία δεν είναι γένημα της μεταπολίτευσης, αλλά ένα αγκάθι που την ακολουθεί απο την αρχή της εδραίωσής της.

Προσωπικά δεν αισθάνομαι πιο ασφαλής ή πιο ελεύθερος τώρα που πιάσανε τη 17Ν

<hr /></blockquote>

Αφού όμως παραδέχεσαι ότι η 17Ν ήταν απειλή για το δημοκρατικό σύστημα, θα έπρεπε να νιώθεις πιό ελεύθερος.

Θα αισθανθώ όμως πιο ελεύθερος και πιο ασφαλής αν ο κόσμος σταματήσει να πιστεύει τα φούμαρα κάθε Χριστόδουλου και Καρατζαφέρη

<hr /></blockquote>

Όποιος εκφράζει τις απόψεις του στα δημοκρατικά πλαίσια είναι θεμιτός. Αυτο περιλαμβάνει και τον Καρατζαφέρη και εσένα. Όποιος δεν το κάνει είναι τρομοκράτης.

Η παγκοσμιοποίηση, με τη μορφή της ασυδοσίας των εταιριών και της περίφημης ελεύθερης οικονομίας δεν είναι τόσο κακό;

<hr /></blockquote>

Δεν είναι τόσο κακό όσο θέλει να το παρουσιάζει η διεθνιστική κίνηση.

KWSN-Men:

Η παγκοσμιοποίηση που τόσοι έχουν δαιμονοποιήσει αυτό το καιρό δεν είναι κάτι το τόσο κακό.

<hr /></blockquote>

Φυσικά και είναι. Απλά έχει μια τεράστεια διαφορά από το να επισημαίνεις τα λάθη ενός συστήματος μέχρι να το δαιμονοποιείς. ΚΑΘΕ ΣΥΣΤΗΜΑ ειναι κακό. Αλλά αυτό είναι το τίμημα για την οργανωμένη κοινωνία.

Κάτι άλλο. Γιατί δεν θα πρέπει να κάνει υποχωρήσεις η Αργεντινή για να πάρει δάνειο; Ποιος από εμάς είναι διατεθημένος να δώσει δανικά και αγύριστα;

<hr /></blockquote>

Το θέμα δεν είναι ότι θα πάρει το δάνειο με κάποιους όρους, το πρόβλημα είναι ότι το οικονομικό συστημα μπορεί αυτή την στιγμή να διαλύσει οικονομικά κάθε κράτος ώστε να το φέρει σε αυτή την κατάσταση.

Κάτι άλλο. Δημοκρατία είχαν στην Αργεντινή και αυτούς που εξέλεξαν οδήγησαν τη χώρα στο χείλος του γκρεμού.

<hr /></blockquote>

Μην μένετε στις λέξεις. Δημοκρατία έχει τώρα κι το Αφγανιστάν.

pyro:

:)

Δημοσ.

Παιδιά μου αναφέρετε όλοι ότι δεν είναι τόσο κακό...αλλά δε μου λέτε τι κατά τη γνώμη σας είναι η παγκοσμιοποίηση.

@ΚWSN-Men Στις οικονομικές σχολές τα βιβλία που τους δίνουν να διαβάσουν για την παγκοσμιοποίηση, τη δοξάζουν για τις νέες ευκαιρίες που δίνει στον τομέα των επιχειρήσεων.Οπότε το ότι έχες κάνει εργασία δε μου λέει τίποτα.Θαρρείς και αυτό διασφαλίζει την ορθότητα των απόψεων σου.Πες μου επι του πρακτέου..

@Lyman Zegra. To να απομονώνεις τις κουβέντες κάποιου, μη δίνοντας σημασία στο νόημα του συνολικού κειμένου είναι μάλλον η πλέον ατυχής μέθοδος..

Είπα εγώ ότι ο Καρατζεφέρης δεν μπορεί να πει την άποψη του;

Πιο ελεύθερος και πιο ασφαλής με την εξάρθρωση της 17Ν αισθάνεται ο πολιτικός και ο πλούσιος.Και αυτό είναι βασική αρχή της δημοκρατίας.Να διασφαλίζει την ελευθερία σε όλους.

Γιατί όμως εγώ έπρεπε να νιώσω εγώ πιο ελεύθερος;

Έπειτα το ότι δεν έχουμε χούντα δε σημαίνει αυτόματα και ότι η δημοκρατία λειτουργεί μια χαρά..

Έπειτα εγώ δε δαιμονοπιώ τίποτα...Δεν κατηγορώ ούτε αποκλειστικά την παγκοσμιοποίηση,ούτε αποκλειστικά τους Αμερικανούς ή οτιδήποτε άλλο.Από την πρώτη στιγμή φωνάζω για την κριτική απέναντι στους ίδιους μας τους εαυτούς και εάν τελικά με τις πράξεις μας ή καλύτερα με την απραξία μας είμαστε χειρότεροι εχθροί για τη δημοκρατία, από μια 17Ν που στο κάτω κάτω εξαρθρώθηκε.

Αν θες πες την άποψή σου (και ειδικά προσωπικά εγώ θα ήθελα να ακούσω γιατί δεν είναι τόσο κακή η παγκοσμιοποίηση κατά τη γνώμη σου), αλλά το να βάζεις ντε και καλά λόγια στο στόμα του άλλου είναι τουλάχιστον εκνευριστικό και αν μην τι άλλο δείχνει εμπάθεια και έλλειψη ψυχραιμίας που αυτόματα μειώνει την αξία των λεγομένων σου...

@Προς όλους.Μάλλον έχουμε ξεφύγει από το θέμα και δεν ξέρω αν θα ήταν καλύτερο να μην το τραβήξουμε πολύ ακόμα ή να μεταφερθεί σε άλλο topic..

Δημοσ.

@cinefreak66

Ωραία, εγώ δεν γνωρίζω το θέμα. Εσύ που γνωρίζεις απαντάς στα χαζά ερωτήματα μου;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...