Προς το περιεχόμενο

Bιβλίο Μαθηματικών

archsatan

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά όποιος ξέρει κάποιο/α καλούτσικο/α βιβλίο/α,με αρκετά παραδείγματα πάνω σε πίνακες,ορίζουσες,παραγώγους,ολοκληρώματα ας μου προτείνει γτ πλησιάζει ε3εταστική και αυτό που μου δώσαν δεν την παλεύει.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων,

Δημοσ.

για του γκαρούτσου, ακούω καλά λόγια, χωρίς να ξέρω. Πάντως για να μπαινει αλγεβρα κ ανάλυση σε ένα μάθημα σαλάτα (ορίζουσες μ ολοκληρώματα), ε δε θα ναι και κάτι τρομερό

Δημοσ.

Βασικά εξαρτάται τη σχολή που είσαι.Αν τα μαθηματικά που κάνεις και τα θέματα που πέφτουν δεν είναι εξαιρετικά δύσκολα δοκίμασε Γκαρούτσο.Τα έχει οργανωμένα και θα μάθεις γρήγορα τα βασικά πράγματα θεωρείας και ασκήσεων(και θα γράψεις και καλά)!

Τώρα αν είσαι Μαθηματικό Φυσικό ή Πολυτεχνιακές σχολές πες μου να σου προτείνω άλλα!Ζητάς πάντως βιβλία για Διαφορετικά μαθήματα ;)

Δημοσ.

10χ για τις απαντήσεις σας. @αφεντικό, μέχρι και σε πανέ στην αγγλία σε ανάλογο τμήμα κάνουν περίπου τα ίδια στα μάθς(1).@Ζούκρα επειδή διάβασα πολλά αρνητικά σχόλια στο νέτ γι αυτό το βιβλίο μήπως έχεις να προτείνεις κάποιο άλλο, λάιτ τύπου ;

Δημοσ.

μαθηματικα γ λυκειου κατευθηνσης για ολοκληρωματα παραγωγους και γενικης παιδειας, πινακες οριζουσες κανε ενα search στην wikipedia:lol::lol::lol:

Δημοσ.
μαθηματικα γ λυκειου κατευθηνσης για ολοκληρωματα παραγωγους και γενικης παιδειας, πινακες οριζουσες κανε ενα search στην wikipedia:lol::lol::lol:

+1000 Παρε του Μπαρλα οπως ειπε καποιος/α πιο πανω. Ειναι πολυ καλο βιβιλο. Με βοηθησε πολυ φετος στις εξετασεις.

Δημοσ.
@Ζούκρα επειδή διάβασα πολλά αρνητικά σχόλια στο νέτ γι αυτό το βιβλίο μήπως έχεις να προτείνεις κάποιο άλλο, λάιτ τύπου ;

αρνητικά σχόλια? τον άγιο γκαρούτσο τον προστάτη των φοιτητών τον ξέρεις?

σίγουρα δεν θα γίνεις σουπερ-ντουπερ γνώστης των μαθηματικών αλλά τα εξηγεί ωραία, έχει παραδείγματα για όλα τα γούστα. Βοηθάει αρκετά.

Ωραίο είναι και ο Απειροστικός Λογισμός - Thomas & Finney. Λίγα λυμένα παραδείγματα, άπειρες ασκήσεις.

Για άλγεβρα το Γραμμική Άλγεβρα του Strang. Πολύ δύσκολο όμως.

Δημοσ.

Πες μας σε ποια σχολή είσαι και θα σου πούμε...

Γενικά, αν απλά ενδιαφέρεσαι να περάσεις το μάθημα, πάρε τα περσινα θέματα και (ανά)θέρμανε τις σχέσεις σου με τα πρώτα 2 έδρανα να τους ζητήσεις τις καταπληκτικές σημειώσεις τους...

edit: Καλά ο γκαρούτσος δεν είναι άνθρωπος, είναι το 50% του πτυχίου των φυσικών επιστημόνων...

Δημοσ.
Πες μας σε ποια σχολή είσαι και θα σου πούμε...

Γενικά, αν απλά ενδιαφέρεσαι να περάσεις το μάθημα, πάρε τα περσινα θέματα και (ανά)θέρμανε τις σχέσεις σου με τα πρώτα 2 έδρανα να τους ζητήσεις τις καταπληκτικές σημειώσεις τους...

edit: Καλά ο γκαρούτσος δεν είναι άνθρωπος, είναι το 50% του πτυχίου των φυσικών επιστημόνων...

Ηλεκτρολόγος είμαι σε τει, επειδή μάλλον για εκεί τείνουν οι απόψεις των περισσοτέρων, πάω να πάρω για ολοκληρώματα που είδα ότι έχει και βλέπουμε.

Δημοσ.

Σωστή, από αυτό το βιβλίο ξεκίνησα την προετοιμασία μου για την εξεταστική ( θεωρητική κατεύθυνση ήμουνα στο λύκειο) και για ολοκληρώματα έλυνα τις ασκήσεις που είχε το βιβλίο της σχολής μου. Δες το blog μου(http://annxyd.wordpress.com/ μου έχω και κάτι links σχετικά με μαθηματικά "Σημειώσεις για πίνακες-ορίζουσες κ.λ.π." και πήγαινε στο http://www.pi-schools.gr/content/index.php?lesson_id=12&ep=93 που έχει τα βιβλία από το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο.

Δημοσ.
Σωστή, από αυτό το βιβλίο ξεκίνησα την προετοιμασία μου για την εξεταστική ( θεωρητική κατεύθυνση ήμουνα στο λύκειο) και για ολοκληρώματα έλυνα τις ασκήσεις που είχε το βιβλίο της σχολής μου. Δες το blog μου(http://annxyd.wordpress.com/ μου έχω και κάτι links σχετικά με μαθηματικά "Σημειώσεις για πίνακες-ορίζουσες κ.λ.π." και πήγαινε στο http://www.pi-schools.gr/content/index.php?lesson_id=12&ep=93 που έχει τα βιβλία από το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο.

Φίλε μου το κομέντ της τύπισας ήταν ειρωνικό. Τέσπα αυτό που λες και εσύ δεν μπορώ να το εφαρμόσω, καθότι το βιβλίο της γ' λυκ. είναι ελλιπέστατο. Θα τσεκάρω όμως και τις σημειώσεις σου να δώ τι και πως και θα σου πω.

*edit : Το φάιλ που αναφέρεις είναι κατεστραμμένο.

Δημοσ.
Παιδιά όποιος ξέρει κάποιο/α καλούτσικο/α βιβλίο/α,με αρκετά παραδείγματα πάνω σε πίνακες,ορίζουσες,παραγώγους,ολοκληρώματα ας μου προτείνει γτ πλησιάζει ε3εταστική και αυτό που μου δώσαν δεν την παλεύει.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων,

Ρε στο ιντερνετ εισαι. Βρισκεις τα παντα σχετικα με αυτο που θελεις. Πχ:

h

t

t

p

:

/

/

w

w

w

.

a

v

a

x

h

o

m

e

.

w

s

/

e

b

o

o

k

s

και πιο συγκεκριμενα:

h

t

t

p

:

/

/

w

w

w

.

a

v

a

x

h

o

m

e

.

w

s

/

e

b

o

o

k

s

/

s

c

i

e

n

c

e

_

b

o

o

k

s

/

m

a

t

h

Δημοσ.
Φίλε μου το κομέντ της τύπισας ήταν ειρωνικό. Τέσπα αυτό που λες και εσύ δεν μπορώ να το εφαρμόσω, καθότι το βιβλίο της γ' λυκ. είναι ελλιπέστατο. Θα τσεκάρω όμως και τις σημειώσεις σου να δώ τι και πως και θα σου πω.

*edit : Το φάιλ που αναφέρεις είναι κατεστραμμένο.

Αυτό(

>http://rapidshare.com/files/168388739/log_gen_math_simeiwseis_tanoudis.pdf

ανέφερες ότι είναι κατεστραμμένο ; Τι στο καλό σε μένα κανονικά το ανοίγει. Θα σου στείλω σε p.m. για ένα forum να ψάξεις για e-books για πίνακες-ορίζουσες, για ολοκληρώματα αυτό που σου ανέφεραν είναι το πιο κατάλληλο για φοιτητές, ως κριτική για αυτό το βιβλίο έχω ακούσει ότι τα εξηγεί λίγο μπακαλίστικα ( προσωπικά δεν μπορώ να έχω άποψη, δεν το έχω πάρει το βιβλίο).

Δημοσ.

Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να πας στο Σαββαλα στον κέντρο(εκει πάω εγώ,κάθετη στη Σόλωνος σε κάτι Γκουντις που έχει εκεί) ή σε άλλο βιβλιοπωλείο με επιστημονικά βιβλία και να κοιτάξεις τι σε βολεύει.Βιβλία υπαρχουν άπειρα και ανάλογα με την ύλη σου και το επίπεδο της να διαλέξεις.

Πάντως για πίνακες και ορίζουσες από τον Γκαρούτσο θα σαι καλυμένος.Για απειροστικό λογισμό καλό είναι και του Spivack(Θα λεγα κορυφή)

Εγώ πάντως τα αντίστοιχα μαθήματα στο μαθηματικο τα κατανόησα(δεν τα περασα και όλα, κολο ΑΠ1)

Γραμμική 1(πινακες οριζουσες κτλ) με το Γραμμικη Άλγεβρα του Τζουβαρα τζιρώνη εκδόσεις Σαββαλα(το επίπεδο των ασκήσεων του Γκαρουτσου μου φανηκε χαμηλό) και φυσικα σημειώσεις

Τώρα για Ολοκληρώματα,μάθημα που θα δώσω τώρα(ΑΠ2),διαβάζω από το ολοκληρώματα του Γ.Μ σπηλιώτη εκδώσεις Σπηλιώτη.

Κοίτα και τα βιβλία του Σπαγάνδου(καλός μαθηματικός) για ασκήσεις όπως και κάτι βιβλία για ολοκληρώματα και παραγώγους που έβγαλε ο Σαββάλας(δεν έχω άποψη για το επίπεδο τους).

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...