Fotis_Greece Δημοσ. 17 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2009 Ρε γαμωτο, εχω 3 PC Στο Α εχω κοινοχρηστο φακελο με δικαιωμα μονο τον administrator (simple file sharing OFF) Στο Β το ιδιο Απο το Α στο Β και αντιστροφα ολα καλα μεσω δικτυου βλεπω τους υπολογιστες στις θεσεις δικτυου, μου ζηταει user & pass και μπαινω μια χαρα και βλεπω τον κοινοχρηστο φακελο Απο τον Γ βλεπω στο τοπικο δικτυο τον Α και τον Β, οταν ανοιγω τον Α μου ζηταει user & pass και ολα καλα, οταν ομως ανοιξω τον Β δεν μου ζηταει user&pass, μου δειχνει τον κοινοχρηστο φακελο αλλα οταν παω να τον ανοιξω μου πεταγεται αυτο το "you might not have permission to use this network resource, Contact the administrator of this server to find out if you have access...." Εψαξα παντου στο Ιντερνετ για λυσεις, δοκιμασα διαφορα αλλα τζιφος, το κερατο μου μεσα, αφου συνδεεται στο PC A αρα δεν εχει καποιο προβλημα, γιατι κολλαει στο PC B? Μηπως κανεις ρε παιδια εχει καμια ιδεα? Ευχαριστω
Moderators Gi0 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2009 Moderators Δημοσ. 17 Ιουνίου 2009 Σε αντιστοιχη περιπτωση-πριν απο αρκετο καιρο-ειχα βρει λυση με το παρακατω και με την βοηθεια των windows server 2003 resource kit tools. Οpen Windows Server 2003 Resource Kit Tools cmd and enter the following commands net user guest /active:yes ntrights +r SeNetworkLogonRight -u Guest ntrights -r SeDenyNetworkLogonRight -u Guest
100 010 00 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2009 net share share=C:\<sharename> /UNLIMITED Και αυτο βοηθαει
Fotis_Greece Δημοσ. 17 Ιουνίου 2009 Μέλος Δημοσ. 17 Ιουνίου 2009 Δυστηχως παιδια κανενα απο τα παραπανω δεν βοηθαει, ενεργοποιησα παλι το simple file sharing γιατι θα μας σπασει τα νευρα στο τελος αλλα το θεμα ειναι οτι θελω να υπαρχει προσβαση με κωδικο και με αυτο το προβλημα αναγκαστηκα βγαζω την προστασια αυτη.
100 010 00 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2009 φιλος.... σορρυ δε τοχα δει για το "simple........", αν δε τοχεις τσεκαρισμενο, δεν υπαρχει καμια περιπτωση να shareιστεις
Bspus Δημοσ. 17 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2009 Δεν ξερω πως ακριβως τα εχεις φτιαξει μεχρι τωρα αλλα ο τροπος που χρησιμοποιω εγω για sharing ειναι ο εξης Σε ολα τα pc φτιαχνω εναν εξτρα χρηστη με συγκεκριμενο ονομα πχ shareuser και κωδικο πχ 123. Αυτος ο χρηστης πρεπει να υπαρχει σε ολα τα pc Μετα στο καθε pc φτιαχνω ενα share folder και δινω πληρη δικαιωματα ασφαλειας σε αυτον το χρηστη, αλλα και πληρη κοινοχρηστα δικαιωματα σε ολους. Το δευτερο βολευει για να φαινεται ο φακελος shared απο ολους αλλα τελικα απο τα security permissions καταληγει να εχει προσβαση μονο ο ενας χρηστης Στο καθε pc μπαινω απο τον στανταρ λογαριασμο που δεν χρειαζεται να ειναι ο ιδιος σε ολα τα pc. Οταν παω να μπω σε shared folder αλλου pc κανω start - run και γραφω την IP του pc που θελω να εχω προσβαση, πχ \\192.168.1.2. Λογικα θα ανοιξει ενα παραθυρο και θα βλεπεις το shared folder. Οταν πας να το ανοιξεις θα σου ζητησει login και θα βαλεις τον χρηστη shareuser με κωδικο 123, η οτι αντιστοιχο εχεις φτιαξει. Πολλες φορες το θυμαται και δεν ξαναρωταει. Δυστυχως δεν ξερω αν απενεργοποιειται αυτη η "εξυπηρετηση". Αν τωρα αυτος ο τροπος δεν σου κανει η συνεχιζεις να εχεις προβληματα, για να κανεις γρηγορα και προχειρα τη δουλεια σου υπαρχουν και τα administrative shared. Πχ \\192.168.1.2\c$ θα σου δωσει πληρη προσβαση σε ολο το c: χωρις να εχεις δηλωσει τιποτα απο πριν για sharing. Αλλα πρεπει να εχεις τον κωδικο του administrator για το μηχανημα στο οποιο μπαινεις
100 010 00 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2009 Επειδη τωρα και εγω μπηκα στο νοημα γιατι μας μπερδεψες λιγο, ο τροπος που σου προτεινει ο φιλος Bspus θα σε βοηθησει, αλλα επειδη ειναι λιγο επαγγελματικος, ισως σε εστειλε κιολας. Μπορεις να κανεις και αυτο, που λεω στο φιλο εκει με το net use, αλλα στο persistent, αντι για yes, βαλε no, ετσι ωστε να του ζηταει παντα κωδικο Και τα 2 που σου γραφουμε θα παιξουν Και κατι ακομη μηπως σε βοηθησει, αν κανεις το sharing με την εντολη net share και στο τελος προσθεσεις το >....... /USERS:1 ....... σου επιτρεπει μονο εναν συνδεδεμενο user παντα ή τον αριθμο που θα ορισεις εσυ
Fotis_Greece Δημοσ. 18 Ιουνίου 2009 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουνίου 2009 Λοιπον παιδια, δοκιμασα και τον τροπο που αναφερει ο φιλος Bspus και διαπιστωσα οτι συνεχιζει το ιδιο προβλημα απο το Γ στο Β, αν ομως στο Γ μπω ως χρηστης shareuser τοτε δεν υπαρχει προβλημα. Αν δημιουργησω κα αλλο λογαριασμο και μπω με εκεινον παλι κανενα προβλημα. Με τον ηδη ομως προυπαρχων λογαριασμο το προβλημα συνεχιζει (μονο απο το PC Γ στο PC Επισης διαπιστωσα οτι πληκτρολογοντας \\192.168.5.110\c$ ενω μου ζηταει user & pass και τον βαζω σωστα παλι βγαζει αυτο το μηνυμα. Αρα λοιπον με τον προυπαρχων λογαριασμο καποιο προβλημα συμβαινει και σαν να μην στελνει τα credentials στο δικτυο. Δοκιμασα να μετανομασω τον λογαριασμο σε shareuser (pass 123) αλλα παλι τα ιδια Απο τα αλλα PC συνεχιζω να συνδεομαι σωστα και μαλιστα χωρις να χρειαζεται να προσθεσω καινουργιο λογαριασμο shareuser. ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 16:08 ---------- update: εκανα την εντολη net use x: \\192.168.5.110\sharefoldername /USER:user 123 /PERSISTENT:YES και συνδεεται κανονικα και μαλιστα μου ζηταει κωδικο οταν ανοιγω τον δισκο μεσω απο τον υπολογιστη μου. Και το καλο ειναι οτι δεν εχει επιλογη να θυμαται το κωδικο που μου αρεσει πολυ ετσι παντως παραξενο, αν κανω \\192.168.5.110\sharefoldername /USER:user 123 παλι μου βγαζει αυτο το μηνυμα you might not have permission to use this network resource Τελος παντων νομιζω οτι λυθηκε το προβλημα μου, σε ευχαριστω φιλε μου 100 010 00 P.S το persistent ειναι αν θες να ξαναγινεται mapping ο δισκος σε καθε login
100 010 00 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2009 Λοιπον παιδια, δοκιμασα και τον τροπο που αναφερει ο φιλος Bspus και διαπιστωσα οτι συνεχιζει το ιδιο προβλημα απο το Γ στο Β, αν ομως στο Γ μπω ως χρηστης shareuser τοτε δεν υπαρχει προβλημα. Αν δημιουργησω κα αλλο λογαριασμο και μπω με εκεινον παλι κανενα προβλημα.Με τον ηδη ομως προυπαρχων λογαριασμο το προβλημα συνεχιζει (μονο απο το PC Γ στο PC Επισης διαπιστωσα οτι πληκτρολογοντας \\192.168.5.110\c$ ενω μου ζηταει user & pass και τον βαζω σωστα παλι βγαζει αυτο το μηνυμα. Αρα λοιπον με τον προυπαρχων λογαριασμο καποιο προβλημα συμβαινει και σαν να μην στελνει τα credentials στο δικτυο. Δοκιμασα να μετανομασω τον λογαριασμο σε shareuser (pass 123) αλλα παλι τα ιδια Απο τα αλλα PC συνεχιζω να συνδεομαι σωστα και μαλιστα χωρις να χρειαζεται να προσθεσω καινουργιο λογαριασμο shareuser. ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 16:08 ---------- update: εκανα την εντολη net use x: \\192.168.5.110\sharefoldername /USER:user 123 /PERSISTENT:YES και συνδεεται κανονικα και μαλιστα μου ζηταει κωδικο οταν ανοιγω τον δισκο μεσω απο τον υπολογιστη μου. Και το καλο ειναι οτι δεν εχει επιλογη να θυμαται το κωδικο που μου αρεσει πολυ ετσι παντως παραξενο, αν κανω \\192.168.5.110\sharefoldername /USER:user 123 παλι μου βγαζει αυτο το μηνυμα you might not have permission to use this network resource Τελος παντων νομιζω οτι λυθηκε το προβλημα μου, σε ευχαριστω φιλε μου 100 010 00 P.S το persistent ειναι αν θες να ξαναγινεται mapping ο δισκος σε καθε login σωστο αυτο που λες με το persistent, εγω εκανα λαθος
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.