Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με το wine

maiko222

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Νέος και εγώ στο linux, έχω βάλει ubuntu 8.04, και είπα να βάλω το wine για να έχω κάποια προγράμματα από τα windows,

Η εγκατάσταση έγινε κανονικά, όπως και ανοίγω κάποια προγράμματα από windows όπως το photoshop και άλλα. το πρόβλημα είναι ότι δεν βλέπω το βελάκι του mouse όταν βρίσκεται πάνω από το παράθυρο του προγράμματος και στην ουσία μαντεύω την πιθανή θέση του και πατάω κλικ. Σαν να βρίσκεται κάτω απο το παράθυρο ένα πράγμα.

κάθε βοήθεια δεκτή.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ναι έκανα κάποιες δοκιμές και εκεί, αλλά και εκεί συμβαίνει το ίδιο πρόβλημα οπότε είναι λίγο δύσκολο να βρω τις επιλογές χωρίς να βλέπω που είναι το mouse.

Άλλαξε την έκδοση Windows που θα κάνει "emulate" ο wine από το winecfg. Χρησιμοποίησε κάποια παλιότερη έκδοση π.χ. Windows 2000

καμμία διαφορά,

τωρα για το gimp, προσπαθώ αλλά είναι μεγάλη διαφορά.

Τότε το μάλλον έχει να κάνει με τον driver της κάρτας γραφικών.

- Ποια κάρτα γραφικών έχεις (lspci);

- Στο /etc/X11/xorg.conf, Section "Device", αναφέρεται Driver; Αν ναι, ποιος; Αν στη θέση του ορίσεις δοκιμαστικά "vesa" και πατήσεις ctrl-alt-backspace, το πρόβλημα παραμένει;

Λοιπόν το πρόβλημα μου λύθηκε αλλά δημιουργήθηκε ένα άλλο.

Ο Υπολογιστής μου είναι ένα παλιό λάπτοπ Fujitsu siemens amilo li1705 συνδεμένο με μία δεύτερη οθόνη. Εγκατέστησα drivers οι οποίοι διώρθωσαν το πρόβλημα, αλλά η οθόνη του λαπτοπ είναι μαύρη, δεν δείχνει τίποτα και δουλεύει μόνο η εξωτερική, από ότι κατάλαβα πρέπει να πειράξω το xorg.conf για να δουλέψουν, αλλά δεν γνωρίζω το πως.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...