Προς το περιεχόμενο

Ποιον editor;

miza

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 41
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

@Wise_One:

Με την επιλογή ενεργοποιημένη,

>
   Πατάω enter σε μια γραμμή και με πάει εκεί:
   |

Με την επιλογή απενεργοποιημένη,

>
|

Σύμφωνοι για το άγκιστρο, είναι μια ευκολία το να αυξάνει την εσοχή αυτόματα, αλλά δεν είναι τόσο σημαντική ευκολία όσο το να *διατηρεί* τουλάχιστον την υπάρχουσα εσοχή. Έχει λοιπόν το νόημά της κι αυτή η επιλογή.

@miza: Επίσης μπορείς να βάλεις την τοποθεσία στους σελιδοδείκτες και να αποθηκεύσεις το password. Τέλος, τα περισσότερα προγράμματα ftp μπορούν να διαβάζουν αυτόματα το password από ένα αρχείο με όνομα ~/.netrc, το οποίο περιέχει γραμμές του τύπου

>
machine my-pc.my-domain.gr  login my-username  password my-password

man ftp για λεπτομέρειες.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

@Wise_One:

Με την επιλογή ενεργοποιημένη,

>
   |

Με την επιλογή απενεργοποιημένη,

>
|

Σύμφωνοι για το άγκιστρο, είναι μια ευκολία το να αυξάνει την εσοχή αυτόματα, αλλά δεν είναι τόσο σημαντική ευκολία όσο το να *διατηρεί* τουλάχιστον την υπάρχουσα εσοχή. Έχει λοιπόν το νόημά της κι αυτή η επιλογή.

όπως ζητησα και εγω για το αγκιστρο με νοιαζει...

ξερεις μηπως αν υπαρχει καποιο Plugin για σωστο identation σε παρενθεσεις αγκυλες κτλπ για gedit?

Λέμε τώρα για το 1 και μοναδικό tab που θα χρειαστεί να πατήσεις μετά το { + enter, έτσι; Γιατί στη συνέχεια τη διατηρεί την εσοχή...

Δεν ξέρω αν υπάρχει, δεν έψαξα για τέτοιο plugin επειδή δεν μου χρειάστηκε. Υποθέτω ότι μπορείς να αντιστοιχίσεις το { με { + enter + tab :lol:

Παίδες νομίζω βρήκα τον editor που κάνει ΑΚΡΙΒΩΣ αυτό που θέλει ο φίλος κι εγώ (έκανα λάθος για τον emacs, κι αυτός θέλει ένα tab αλλά σε πηγαίνει εκεί που πρέπει).

Συγκεκριμένα αναφέρομαι στον Geany. Έχει τα προσόντα ενός ελαφρύ IDE με σίγουρα περισσότερες ρυθμίσεις απ' ότι ο gedit.

Τώρα το τσέκαρα, πατάς enter αφότου ανοίξεις άγκιστρο μεθόδου και σε πηγαίνει μία εσοχή μέσα στην κάτω γραμμή. Ακριβώς αυτό που θέλουμε. Δεν κλείνει αυτόματα το άγκιστρο τέλους, αλλά στο line που θα το πληκτρολογήσεις, θα το κλείσει στο σωστό identation.

Λέμε τώρα για το 1 και μοναδικό tab που θα χρειαστεί να πατήσεις μετά το { + enter, έτσι; Γιατί στη συνέχεια τη διατηρεί την εσοχή...

Δεν ξέρω αν υπάρχει, δεν έψαξα για τέτοιο plugin επειδή δεν μου χρειάστηκε. Υποθέτω ότι μπορείς να αντιστοιχίσεις το { με { + enter + tab :lol:

Δες την επιλογή cindent.

Ρίξτε μια ματιά και στα plugins του gedit, το Smart indentation plugin for C/C++/Java κάνει αυτόματο unindent αμέσως μετά από ένα closing bracket. Αν κατάλαβα καλά, αυτό ζήτησαν κάποιοι φίλοι πιο πάνω.

Που μπορώ να βρω τα key bindings του vim καλογραμμένα και επιμελημένα;

Μην προτείνετε τα παρακάτω -> http://hea-www.harvard.edu/~fine/Tech/vi.html & http://docs.activestate.com/komodo/4.4/vikeybind.html

Kαι βιντεάκια ευπρόσδεκτα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...