miza Δημοσ. 16 Ιουνίου 2009 Share Δημοσ. 16 Ιουνίου 2009 Στα Windows χρησιμοποιούσα τον notepad++ για html,css,php και με βόλευε. Τώρα στο Linux χρησιμοποίησα το bluefish αλλα δεν μου άρεσε,bugaran και τα χρώματα,τώρα χρησιμοποιώ τον gedit,αλλα και στον gedit μου τι σπάει που δεν δείχνει που ανοίγουν και που κλείνουν οι παρενθέσεις όπως ο notepad++,επίσης όταν αλλάζω γραμμή δεν με πηγαίνει στην αρχή και όχι στην στήλη που υπάρχει η αγκύλη. Γενικά δεν θέλω κανέναν uber editor, απλά έναν λίγο πιο βολικό από τον gedit.Έχετε να προτείνεται κάποιον; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
macabre_sunsets Δημοσ. 16 Ιουνίου 2009 Share Δημοσ. 16 Ιουνίου 2009 http://kate-editor.org/ Τον είχα χρησιμοποιήσει για λίγο καιρό και νομίζω με είχε βολέψει αρκετά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nske Δημοσ. 16 Ιουνίου 2009 Share Δημοσ. 16 Ιουνίου 2009 Ο Gedit έχει πολλά plugins, δεν αποκλείεται κάποιο από αυτά να κάνει αυτό που θέλεις. Προσωπικά με βολεύει ο vim. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Wise_One Δημοσ. 16 Ιουνίου 2009 Share Δημοσ. 16 Ιουνίου 2009 Ο gedit έχει plugin για αυτόματο κλείσιμο των παρενθέσεων, αγκίστρων κλπ. Προσωπικά δε με βολεύει ιδιαίτερα γιατί τ' αφήνει στην ίδια γραμμή. Εμένα μ' άρεσε πολύ ο emacs. Κάνει έξυπνο identation, κλείνει παρενθέσεις αυτόματα... Το έχω δοκιμάσει μόνο για να γράφω Java, λογικά θα σε βολέψει και για CSS κλπ. Δες και τον Kompozer. Φοβερό πρόγραμμα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
NullScan Δημοσ. 17 Ιουνίου 2009 Share Δημοσ. 17 Ιουνίου 2009 Ο vim είναι το καλύτερο εργαλείο. Όσον αφορά για plugins υπάρχουν ατελείωτα για όλα τα γούστα. Δές εδώ. Το κυριότερο, δεν χρειάζεται να σηκώσεις τα χέρια σου από το keyboard και μάλιστα από το home row. Ότι καλύτερο για την παραγωγικότητα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
miza Δημοσ. 17 Ιουνίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 17 Ιουνίου 2009 Έχω ακούσει ότι είναι καλο το vim, αλλα πολύ oldschool μου φαίνεται, δεν έχω ιδέα πως να το χρησιμοποιήσω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
twiner Δημοσ. 17 Ιουνίου 2009 Share Δημοσ. 17 Ιουνίου 2009 Το vim θέλει το χρόνο του για να το μάθεις και να δουλεύεις αποτελεσματικά, αλλά άπαξ και δεις τα πλεονεκτήματα του δεν υπάρχει γυρισμός (εκτός κι αν πας σε emacs:p). To gvim ίσως σου φανεί ευκολότερο αρχικά. Βοηθητικό είναι ένα tutorial που εμφανίζεται με την εντολή vimtutor. Νομίζω το Ubuntu δεν το έχει by default, (έχει το vim-tiny), οπότε χτυπάς ένα: sudo apt-get install vim και μετά vimtutor. Κολλάς και δυο σελίδες με τις βασικές εντολές δίπλα στο pc και είσαι έτοιμος. Δε σου λέω: "μάθε vim αμέσως τώρα και με το ζόρι", απλά να το χεις υπόψην. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
miza Δημοσ. 17 Ιουνίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 17 Ιουνίου 2009 Νομίζω το Ubuntu δεν το έχει by default, (έχει το vim-tiny), οπότε χτυπάς ένα: και μετά vimtutor. Δεν χρησιμοποιώ debian based διανομές, μονο true debian Εξού και ο avatar μου φτιαγμένο σε gimp Είδα και το kate, θα δοκιμάσω και το emacs και μελλοντικά αν έχω όρεξη θα κάνω προσπάθεια να γίνω και εγώ vim user Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
subdee Δημοσ. 18 Ιουνίου 2009 Share Δημοσ. 18 Ιουνίου 2009 Πάντως και εγώ θα βάλω +1 στο vim που με έχει καλύψει σε όλες μου τις editing ανάγκες καιρό τώρα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
poscaman Δημοσ. 18 Ιουνίου 2009 Share Δημοσ. 18 Ιουνίου 2009 +1 απο μενα στον vim. αν και θα ηθελα tabs Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
NullScan Δημοσ. 18 Ιουνίου 2009 Share Δημοσ. 18 Ιουνίου 2009 Tabs? Σε command mode: >:tabnew filename Κάνεις και ένα assignment στο :tabnext και :tabpervious σε 2 συνεχόμενα F keys και είσαι έτοιμος. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
poscaman Δημοσ. 18 Ιουνίου 2009 Share Δημοσ. 18 Ιουνίου 2009 Tabs? Σε command mode: >:tabnew filename Κάνεις και ένα assignment στο :tabnext και :tabpervious σε 2 συνεχόμενα F keys και είσαι έτοιμος. Jesus Christ Superstar. Θελω πληρη οδηγο για vim. ΤΡΟΦΗ για διαβασμα! (μετα την ρημαδοεξεταστικη!) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
zen3 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2009 Αν είναι να προτιμήσεις vim, γιατί να μην μείνεις στον ισχυρότατο nano (που είναι standard σε ΚΑΘΕ διανομή); Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
apoikos Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2009 Γιατί ο vim με το nano έχουν όση σχέση έχει ο φάντης με το ρετσινόλαδο. Καλός ο nano, αλλά έχει ένα απειροελάχιστο κλάσμα των δυνατοτήτων του Vim, κυρίως όσον αφορά τη χρήση ως εργαλείο ανάπτυξης. Παρεμπιπτόντως, ο vi (ο σκέτος) είναι POSIX standard, επομένως υπάρχει μια υλοποίησή του όχι απλά σε κάθε διανομή, αλλά σχεδόν σε όλα τα UNIXοειδή συστήματα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gtroza Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2009 καλημέρα κύριε ! όλο μας πιάνετε "αδιάβαστους" ! o ed, δεν κάνει ; . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.