Προς το περιεχόμενο

Αναβάθμιση μνήμης

Wise_One

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μπήκαν οι μνήμες κι αναγνωρίζει τα 3 γίγα μόνο. Τώρα, ή πάω σε 64άρι λειτουργικό ή κάνω κάτι που μου είπε ένας συνάδελφος στη σχολή. Να βάλω λέει το "big mem kernel" για 32άρι. Απ' ό,τι διάβασα, πρέπει να κάνω τον kernel compile. Μ' αυτό τώρα τί παίζει, βγαίνει ο kernel που έχω τώρα και μπαίνει ο "big mem"; Είναι μήπως module του kernel και δε χρειάζεται να κάνω τρελές ιστορίες;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν δεν θέλεις να εγκαταστήσεις την 64bit έκδοση, θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις kernel compiled με HIGHMEM64 option, ο οποίος παρέχει PAE support.

Αυτό απαιτεί:

• Είτε να βρεις κάποιο πακέτο, επίσημο ή ανεπίσημο, με precompiled με το σχετικό option kernel.
    Στα repositories του ubuntu φαίνεται να υπάρχει ένας kernel που έχει γίνει compile με HIGHMEM64 και προορίζεται για servers, όμως μάλλον θα έχει και κάποια options που βλάπτουν την αποκρισιμότητα ή ενδεχομένως να προκαλούν και κάποια bugs -π.χ. με τον nvidia driver-. Τα τρία πακέτα που χρειάζονται για αυτόν τον Kernel είναι: linux-restricted-modules-server, linux-headers-server και linux-image-server linux-server.

• Είτε να κάνεις ο ίδιος compile έναν kernel από τα sources. Για να κάνεις compile δικό σου kernel δες εδώ:
    https://help.ubuntu.com/community/Kernel/Compile

Το παραπάνω δίνει ubuntu/debian-specific οδηγίες, η βασική λογική νομίζω είναι πιο κατανοητή όπως περιγράφεται εδώ:

http://www.digitalhermit.com/linux/Kernel-Build-HOWTO.html
    http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=144557
    http://www.insomnia.gr/forum/showpost.php?p=1801015

Αλλά αν δεν θέλεις να ασχοληθείς τόσο, καλύτερα βασίσου στις distro-specific οδηγίες.

Τα options που πρέπει να ορίσεις στο configuration είναι:
    >CONFIG_HIGHMEM=y
    CONFIG_HIGHMEM64G=y

Μπορείς να τα βάλεις κατευθείαν στο .config.

Εναλλακτικά, μπορείς να τις ενεργοποιήσεις μέσω του menuconfig από το menu: Processor Type and Features > High Memory Support > 64GB

Έχε υπόψη ότι η επιλογή HIGHMEM64 έχει ένα overhead σε επιδόσεις (κάποιοι αναφέρουν ~5% σε ορισμένες περιπτώσεις).

Έβαλα πριν λίγο το LiveCD του Ubuntu 64 και στο System Monitor έλεγε 3.8 γίγα. Είναι λογικό αυτό ή πρέπει να δείχνει 4 γίγα; Μήπως αυτό συμβεί μόλις κάνω εγκατάσταση;

Ενδεχομένως να δοκιμάσω και τις 2 λύσεις. Αρχές του άλλου μήνα θα κάνω έτσι κι αλλιώς φορμάτ για να δημιουργήσω διαφορετικά partitions. Λέω να δοκιμάσω πρώτα με την 64μπιτη έκδοση. Αν με βολέψει το σύστημα όταν το φέρω στα μέτρα μου, κρατάω αυτό. Αν δε με βολέψει, δοκιμάζω τον άλλο kernel. Τί διάολο, τόσες οδηγίες μου 'δωσες ,σίγουρα θα τα καταφέρω.

Έβαλα πριν λίγο το LiveCD του Ubuntu 64 και στο System Monitor έλεγε 3.8 γίγα.

Δε μου φαίνεται λογικό αυτό. Σίγουρα ήταν η 64 bit ?

Anyway, κάνε install την 64 bit να ξεμπερδεύεις.

Αν η κάρτα γραφικών δεν έχει δική της μνήμη, μπορεί να δεσμεύεται μνήμη συστήματος για δική της χρήση.

με τον 32αρη flash έχω κάτι μικροπροβληματάκια στο 64αρη kubuntu. Μερικές φορές όταν έχω ανοιχτές πολλές καρτέλες μου κρασάρει σε κάποια από τις καρτέλες και πρέπει να κάνω reload την σελίδα. Κατά τα άλλα μια χαρά σταθερό είναι το σύστημα.

Xρησιμοποιώ το 64bitο flash, και για alpha έκδοση είναι αρκετά σταθερός. Για alpha, εννοείται έχει crashaρει αλλά μια στο τόσο και όχι σε ενοχλητικό βαθμό.

Φίλε wise_one στο desktop μου βάζοντας 4gb γύρισα και σε 64bit. Παράλληλες αλλάγες όμως, καθώς έκανα μαλακία και θα έκανα from scratch εγκατάσταση έτσι κι αλλιώς και μου περίσευαν δυο slots.

Για τον flash ανέφερε ο check2fire, αναφέρω κι εγώ. Τα προβλήματα που συνάντησα με 64bit ήταν στο google earth και το skype, χωρίς όμως να ψάξω workaround με 32bit εκδόσεις τους κι έχω αρκετό καιρό που δεν το χω κοιτάξει το θέμα. Απλά αναφέρω τα μοναδικά μου ως τώρα "προβλήματα" με τα 64bit.

Κατα τα άλλα, είναι αισθητά πιο αεράτο το pc.

Ααααα, έχω 256-shared!!! Άρα γι' αυτό βλέπει λιγότερη...

Θετικό πάντως τ' ότι δουλεύετε σε 64μπιτο και είστε μια χαρά. Google earth πάντως δε χρησιμοποιώ και skype μόνο για chat οπότε σιγά το πρόβλημα...

Thanks anyways guys, σε κανα 2 βδομάδες θα το τολμήσω.

Την έκανα την εγκατάσταση τελικά. Μια χαρά μου φαίνεται. Βίντεο στο youtube βλέπω, η java δουλεύει...

Υπάρχει ένα άλλο θεματάκι αλλά πολύ χλωμό να φταίνει οι μνήμες. Απλά όταν του δίνω restart, κολλάει σ' έναν κέρσορα που αναβοσβήνει.

Αυτό ειναι bug του kubuntu και έχει αναφερθεί από αρκετούς. Σε μένα πάντως δεν παίζει. Για δώσε σε κονσόλα

sudo reboot

και πες μας αν γίνετε σωστά.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...