Chris_85 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2009 Share Δημοσ. 16 Ιουνίου 2009 Μοιραζομαι το αυτοκινητο με τη μητερα μου (εχουμε ενα wagonR+ των 95 ιππων 6ετιας) και εχει φτασει η στιγμη να το αλλαξουμε. Πρωτη σκεψη ηταν το ford fiesta, το ειδαμε, εμφανισιακα μας αρεσε, απλα ειναι ιδιας κατηγοριας με το υπαρχον αμαξι, 95 ιππων και τελικα το απορριψαμε. Λοιπον για να χετε μια ξεκαθαρη εικονα, τα αυτοκινητα που μας ενδιαφερουν ειναι: 1) golf 1,4 160hp -- προτιμω 3θυρο (η μητερα μου 5D) 2) audi a3 1,6 cabrio/hatchback 3) tiguan 1.4 150hp 4) (κρυφη ελπιδα) slk 200 183hp - μεταχειρισμενο Τα αυτοκινητα βγαινουν μεχρι 30κ μαξιμουμ και βεβαια ειναι διαφορετικης φιλοσοφιας. Αν εχει καποιος καποια αποψη, θα χαρω να με βοηθησει. ~~~~~~ @doctorkostis: - Το α3 αλλαζει? Εχεις καποιο λινκ? - Το DSG τι παραπανω προσφερει? (ημιαυτοματο κιβωτιο)? - Η slk που σου λεω ειναι το facelift του '08 με 184hp αντι για 163 που ηταν στα μοντελα 2005-2008. Σιγουρα δεν εχει καλη αισθηση οδηγησης? Για μενα το αυτοκινητο αυτο συνδιαζει στυλ, καμπριο (αλλη αισθηση) και διαχρονικοτητα (ακομα και σλκ του '97 βλεπω κ μ αρεσουν) ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 18:42 ---------- Για τα SUV ουτε εγω τρελαινομαι, αλλα αρεσουν στη Mother.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
doctorkostis Δημοσ. 16 Ιουνίου 2009 Share Δημοσ. 16 Ιουνίου 2009 http://www.autocar.co.uk/News/NewsArticle/Audi-A3/239871/ early 2011 λεει,σε 1.5 χρονο δηλαδη.Ουτε αμεσα,αλλα σιγουρα οχι και μακρια... Το DSG ειναι ημιαυτοματο κιβωτιο διπλου συμπλεκτη με επιλογη για φουλ-αυτοματη λειτουργια η για σειριακη.Θεωρητικα εχει πολυ γρηγορες αλλαγες(η εταιρεια λεει για 8msec),ελαχιστες απωλειες ισχυος και λιγο καλυτερη καταναλωση.Στα αρνητικα ειναι το λιγο αυξημενο βαρος και το κοστος που ειναι κανα διχιλιαρο.Γενικα ομως αν σε παιρνει οικονομικα ειναι απαραιτητο εξτρα,ειδικα αν οδηγεις μεσα σε πολη,απιστευτη ανεση.Κερδιζεις και λιγο σε επιδοσεις σε σχεση με ενα χειροκινητο σαζμαν... H slk το εχει αυτο το θεματακι.Δεν ειναι δηλαδη το αυτοκινητο του καλου οδηγου.Μπορει να εχει ολα τα αλλα(με κυριοτερο πλεονεκτημα τη "μουρη" που ειπαμε και πριν) αλλα σιγουρα δε σε προδιαθετει να στριψεις.Μπορει να εχει στυλ,να ειναι καμπριο αλλα σκεψου οτι δεν ειναι τοσο χρηστικο οσο τα αλλα που αναφερεις.Δεν ξερω,ειναι προσωπικα τα κριτηρια σε αυτο το θεμα,εγω παντως δεν θα την αγοραζα ποτε.Αν καποια στιγμη θελησω ενα roadster θα παρω ενα διλιτρο MX-5 με μπλοκε πισω να ευχαριστηθω οδηγηση αλλα και βολτες.Αποψεις.... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Chris_85 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 16 Ιουνίου 2009 Ευχαριστω για το λινκ, οντως ειναι μειονεκτημα οτι η αουντι αλλαζει παλι τα μοντελα της. Το θεμα με το DSG ειναι οτι, 2 χιλιαρικα απο δω, ενα χιλιαρικο απο κει, φτανουμε σε τιμες golf GTI. Παντως ετσι οπως το βλεπω τωρα, η πιο πιθανη αγορα θα ειναι golf 1.4 (αν και δε με ενθουσιαζει εμφανισιακα), 3θυρο, μαυρο ή ασπρο χρωμα (τι λες?) και με εξτρα την εκδοση highline, προβολεις xenon και οτι αλλο δωρακι ''τσιμπήσω''... Η slk εχει κ αλλα μειονεκτηματα. Μεταχειρισμενη (αν και απο Γερμανια), ακριβοτερη, 1800cc, καταναλωση, ασφαλιστρα κτλ κτλ..Αλλα δεν παυει να ναι κ@βλ@ για μενα.. Τελικα οταν ψαχνεις αυτοκινητο με συγκεκριμενα χαρακτηριστικα(π.χ. αυτοκινητο πολης), ευκολα καταληγεις καπου (εγω θα παιρνα ασυζητητι το fiesta). Σε αντιθετη περιπτωση ομως, πελαγωνεις.. Seat μερια δεν κοιταξα καθολου, αλλα εχει ενας φιλος μου και δεν ειναι ευχαριστημενος. Καποια aλλη προταση? 308cc? vw eos? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nickolas Δημοσ. 16 Ιουνίου 2009 Share Δημοσ. 16 Ιουνίου 2009 To eos είναι περίπου το κάμπριο Golf με σκληρή πάντα οροφή. ...και το αγοράζετε άνετα με 30Κ αν και δεν ξέρω αν του έχουν κιβώτιο DSG με τους μικρούς κινητήρες. Το DSG γενικά αξίζει τα πολλά χρήματά του. Η SLK ειδικά η τελευταία μια χαρά σπορ είναι. ΚΑΜΙΑ σχέση με ένα Golf ή... Tiguan. Για την ακρίβεια είναι όσο σπορ θέλει να είναι αυτός που δεν ξέρει τί είναι σπορ (δεν είναι προσβολή αυτό, απλά υπάρχουν άνθρωποι πυροβολημένοι με την οδήγηση και νορμάλ οδηγοί, και μάλλον ανήκεις στους 2ους.) Αν θέλετε κάμπριο πάντως, υπάρχει και το ΜΧ5 στην έκδοση με σκληρή οροφή. Με 30Κ πάντως την τελευταία SLK μου φαίνεται δύσκολο να τη βρεις. Σχετικά με το Α3, είναι μοντέλο 6 ετών πλέον (παρουσιάστηκε το 2003). Φυσικό είναι να πλησιάζει η αντικατάστασή του. Εξακολουθεί βέβαια να έχει ένα κορυφαίο εσωτερικό! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Chris_85 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 16 Ιουνίου 2009 Ναι nickolas στους 2ους ανηκω, δεν ειμαι κανενας τρελαμενος της ταχυτητας..απλα μου αρεσει σαν αμαξι πολυ. Τη βρισκω γυρω στα 27000 ενος χρονου, και υπολογιζω κανενα 3χιλιαρο (το πολυ) για τελωνειο. Θα εξαρτηθει παντως σε μεγαλο βαθμο απο την τιμη που θα βρω το Γκολφ 1.4 και με ποια δωρα.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
doctorkostis Δημοσ. 16 Ιουνίου 2009 Share Δημοσ. 16 Ιουνίου 2009 Για την ακρίβεια είναι όσο σπορ θέλει να είναι αυτός που δεν ξέρει τί είναι σπορ (δεν είναι προσβολή αυτό, απλά υπάρχουν άνθρωποι πυροβολημένοι με την οδήγηση και νορμάλ οδηγοί, και μάλλον ανήκεις στους 2ους.) Για την slk τα ειπε ολα ο nickolas.Ακριβως αυτο ειναι.Κρινεις τον εαυτο σου και παιρνεις.Μην ακολουθησεις ομως κανα rallye(106 παντα) σε στροφιλικι,θα μεινεις πισω. Τα CC γενικα δεν τα συμπαθω,δε μου αρεσουν σχεδιαστικα.Μου φαινεται οτι φτιαχτηκαν απο ενα χατσμπακ με παραχωρησεις.Προσωπικα δε μου αρεσει κανενα cc,χωρις εξαιρεσεις,ασε που μου φαινονται ολα ψιλοιδια.Για καμπριο μονο σε MX-5 θα πηγαινα η αν ειχα τα παραπανω φραγκα σε Alfa spider.Δε με συγκινει ιδιαιτερα κανενα αλλο. Στα μικρομεσαια το γκολφ ειναι μια καλη και ασφαλης επιλογη παρα την αλμυρουτσικη τιμη του.Καλυτερα οχι σε μαυρο,τοσα ωραια χρωματακια υπαρχουν.Το μαυρο κρυβει ολη τη σχεδιαση του αυτοκινητου.Βεβαια εγω...δε θα το αγοραζα,θελω να μου λεει κατι σχεδιαστικα το αυτοκινητο.Βεβαια σε κινητηρες και πολλαπλους συνδεσμους πισω βγαζω το καπελο.Δε νομιζω οτι εχει νοημα να σου προτεινω αλλα αυτοκινητα,θα φτασουμε τις 15 σελιδες και ακρη δε θα βγαλουμε...Το Leon παντως(επειδη το αναφερεις και οπως σου ειπα το ζαχαρωνω) εχει πολλα κοινα σημεια με το golf και στα 20 χιλιαρικα παιρνεις το 1.8 sport up εκδοση με DSG.Κανα 5χιλιαρο φτηνοτερο δηλαδη απο το 160αρι golf.Προσωπικα νομιζω οτι συμφερει. Επειδη εγραψα παλι ενα σεντονακι,καλο θα ηταν να ξεκαθαρισεις λιγο περισσοτερο τι κατηγορια αμαξι θες να παρεις.Ειναι αυτονοητο οτι το Tiguan και η SLK δεν εχουν καμια σχεση.Το budget μονο δεν αρκει δυστυχως,πρεπει να μας πεις τι περιπου σκεφτεσαι και φυσικα τι βολευει και την οικογενεια σου γιατι απ'οτι καταλαβα δεν αποφασιζεις μονος.... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Chris_85 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 16 Ιουνίου 2009 Ναι εχεις δικιο, τα αυτοκινητα που γραφω ειναι διαφορετικης φιλοσοφιας. Απλα επειδη υπαρχει ηδη ενα ''οικογενειακο'' αυτοκινητο, δεν υπαρχουν συγκεκριμενοι περιορισμοι. Τα αυτοκινητα που εγραψα, ειναι απλα οτι μοντελα αρεσουν σ μενα κ τη μητερα μου. Για παραδειγμα, εγω απεχθανομαι τα SUV. Ελα ομως που στη μητερα μου αρεσει το Tiguan.. Ισως οντως η αρχικη μου διατυπωση να ηταν λαθος..Συγκριση μεταξυ αυτων των αυτοκινητων δε μπορει να γινει, απλα θα ηθελα γνωμες κατοχων των μοντελων (π,χ, αν καποιος εχει το Tiguan, πως ειναι σαν μοντελο, κτλ.,.) Προσωπικα παντως, πιστευω οτι το golfακι με τα 160hp, εκδοση hoghline και απαραιτητα με xenon, ειναι μια ισορροπημενη επιλογη.. Αν και ακουσα και καλα λογια για το α3... ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 20:40 ---------- Καποια αποψη για το scirocco? Για το Γκολφ, τι εξοπλισμο να κοιταξω οπωσδηποτε? (αυριο παω στην αντιπροσωπεια).. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
KWSN_Men Δημοσ. 16 Ιουνίου 2009 Share Δημοσ. 16 Ιουνίου 2009 Καποια αποψη για το scirocco? Ένα Γκολφ με κάποιες παραχωρήσεις σε χώρους και πρακτικότητα, αλλά ΠΟΛΥ ομορφότερο και πάει και λίγο καλύτερα (χαμηλότερο κέντρο βάρους, λίγο φαρδύτερο κτλ). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kage Δημοσ. 16 Ιουνίου 2009 Share Δημοσ. 16 Ιουνίου 2009 3χιλ για εκτελωνισμο 1800cc χλωμο..μονο αν εννοεις τωρα με την εκπτωση στα τελη ταξινομησης... σταματηστε να χετε κριτηριο το ντριφτ και να το χατε δεν θα κανατε... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Chris_85 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 17 Ιουνίου 2009 τοσος ειναι ο εκτελωνισμος για μεταχειρισμενη σλκ..η καινουρια εχει χαρατσι 4400 (με τα μειωμενα τελη). ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 00:20 ---------- Ένα Γκολφ με κάποιες παραχωρήσεις σε χώρους και πρακτικότητα, αλλά ΠΟΛΥ ομορφότερο και πάει και λίγο καλύτερα (χαμηλότερο κέντρο βάρους, λίγο φαρδύτερο κτλ). Στα αμαξια συμφωνουμε απολυτα.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
doctorkostis Δημοσ. 17 Ιουνίου 2009 Share Δημοσ. 17 Ιουνίου 2009 Και εγω συμφωνω.Το 3θυρο γκολφ δε θα επρεπε καν να συζητιεται.Αν θες 3θυρο γκολφ παιρνεις το σιροκο με μικρες παραχωρησεις στους χωρους.Τωρα που το ξανασκεφτομαι,το 3θυρο γκολφ δε θα επρεπε να υπαρχει καν,ειναι τοσο ατολμο σχεδιαστικα(aka βαρετο) και δεν ειναι πρακτικο τουλαχιστον οπως το 5θυρο.Το σιροκο θα επρεπε να ειναι το γκολφ VI... Τα παραλεω το ξερω,αλλα με εχει κουρασει η σχεδιαστικη ατολμια σε ορισμενα αυτοκινητα. Για μεταχειρισμενο απο Γερμανια δεν κατεχω,προσεξε το ομως αν το τολμησεις γιατι αρκετοι εχουν φορτωθει αυτοκινητα-αμαρτιες απο "εμπιστους" εισαγωγεις.Εχω ακουσει για SLK με 85 χιλιαδες χιλιομετρα που αργοτερα αποκαλυφθηκε οτι ειχε 285.000 και για κομμενη 3αρα BMW...Υπαρχουν παρα πολλοι εμποροι-λαμογια στο συγκεκριμενο χωρο... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Chris_85 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 26 Ιουνίου 2009 Tελικα η slk απορριπτεται, πηγα να την παρω για test drive και δεν χωρουσα με τπτ μεσα...Το αυτοκινητο των ονειρων μου παντως, δεν περιγραφεται το συναισθημα του να καθεσαι πισω απο το τιμονι.. Απο κει και περα, μια ερωτηση που με καιει. Το ασπρο δεν ειναι μεταλλικο χρωμα. Ξερω οτι πριν μια 20ετια οταν επαιρνες ασπρο αυτοκινητο, ειχες μεγαλη πιθανοτητα να ξεθωριασει, να γρατσουνιστει ευκολα κτλ...Πλεον ποια ειναι τα μειονεκτηματα του ασπρου χρωματος σε σχεση μ ενα μεταλλικο?? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Str Δημοσ. 26 Ιουνίου 2009 Share Δημοσ. 26 Ιουνίου 2009 ειναι trend, ειναι νεο-sic, ειναι νεo-glam, δεν βρομιζει ευκολα... imho... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Chris_85 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 27 Ιουνίου 2009 Ρε παιδες εννοω αν θαμπωνει πιο γρηγορα, αν γρατσουνιεται ευκολοτερα, την αντοχη που εχει στο χρονο κτλ...ακρυλικο χρωμα γαρ.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Physics_Rulez Δημοσ. 27 Ιουνίου 2009 Share Δημοσ. 27 Ιουνίου 2009 Όταν λες οτι δεν χωρούσες μέσα στην SLK τι εννοείς; Μήπως να το ξανασκεφτείς; Μιλάς για αυτοκίνητο (SLK) και για κονσερβοκούτια με ρόδες... αν θες να κάνεις τη σύγκριση. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.