vaso7 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2009 Παιδιά καλησπέρα Εχω το εξής πρόβλημα με το ενσύρματο δίκτυο του σπιτιού, ενώ μεχρι πριν μια βδομάδα που το είχα στήσει μέσω ρούτερ, έπαιζε μια χαρά τώρα με το που έβγαλα το ρουτερ και συνέδεσα τους δύο υπολογιστές απευθείας δεν βλέπουν ο ένας τον άλλο. Εχω κάνει όλα τα βήματα, ίδιο όνομα workgroup και στους δύο, στις ιδιότητες της tcp/ip έχω βάλει τις παρακάτω διευθύνσεις. 192.168.0.1 (2 για τον δεύτερο αντίστοιχα) και 255.255.255.0 Εννοείται οτι τους κοινόχρηστους δίσκους δεν τους έχω πειράξει. Τώρα ο κύριος υπολογιστής (ας τον πούμε σερβερ) συνδέεται μέσω usb modem στο ιντερνετ. Τι άλλο πρέπει να κάνω για να παίξει το δίκτυο πάλι? Οποιαδήποτε βοήθεια ευπρόσδεκτη.
100 010 00 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2009 Απο οτι καταλαβαινω το ρουτερ ειχε θυρες ethernet........ τωρα μαλλον τους συνεδεσες με το ιδιο καλωδιο α)Το straight καλωδιο που εβαλες δε κανει.... θες cross καλωδιωση β) Πρεπει να ενεργοποιησεις το ICS (Καλο ξεμπερδεμα) γ) Παρε ενα switch με 15 ευρω και βαλτα οπως ταχες πριν με το ρουτερ και καθαρισες
vaso7 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2009 Μέλος Δημοσ. 16 Ιουνίου 2009 Δυστυχώς το ρούτερ μου το είχαν δανείσει αλλά τώρα το έδωσα πάλι πίσω οπότε η μόνη λύση είναι η απευθείας σύνδεση των υπολογιστών. Το α) το κατάλαβα, τώρα στο β) με έχασες εντελώς
100 010 00 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2009 Θα σε συμβουλευα να πηγαινες στο γαμα, γιατι το β) μπορει να σου προκυψει..... γαματα
pournaras Δημοσ. 16 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2009 Εγω θα το προχωρουσα κι ενα βημα πιο κατω, μιας και καπου γραφεις οτι εχεις πλεον ιντερνετ μεσω usb modem. Θα σου προτεινα λοιπον, ενα μοντεμακι 4 θεσεων LAN, για να εχεις και ιντερνετ χωρις προβληματα. Οπως και να το κανουμε με usb δεν ειναι και οτι καλυτερο, συν του οτι θελει καποιες ρυθμισεις για να παρει και το αλλο πισι ιντερνετ.
vaso7 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2009 Μέλος Δημοσ. 16 Ιουνίου 2009 Tην έχω στα υπόψιν την αγορά ρούτερ αλλα έλεγα για μια προσωρινή λύση.
pournaras Δημοσ. 16 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2009 Tην έχω στα υπόψιν την αγορά ρούτερ αλλα έλεγα για μια προσωρινή λύση. Προσωρινη λυση οπως ειπωθηκε και πιο πανω, ειναι η αλλαγη (η μετατροπη του υπαρχοντος) καλωδιου, απο straight σε crossover.
Geothan Δημοσ. 17 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2009 τώρα στο β) με έχασες εντελώς Δες εδώ και εδώ για οδηγίες. Πάντως όπως ανέφεραν και τα παιδιά πιο πάνω, είναι προτιμότερο να πάρεις ένα καλό Modem-Router (wireless αν είναι δυνατόν, για να είσαι καλυμμένος/η και μελλοντικά).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.