Προς το περιεχόμενο

ups και αλλαγη μπαταριας

nikolas8141

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπον εχω ενα 650va ups που δυστυχως λογω του οτι το pc ειναι αρκετα φορτωμενο δεν την παλευει.Η αληθεια ειναι οτι 2 χρονια τωρα δεν εχει παρουσιασει κανενα προβλημα και σκεφτομαι να του αλλαξω μπαταρια......

Το θεμα ειναι, θα λειτουργησει η θα το στειλω στα σκουπιδια?.......

Το αλλο παλι, θα βρω ιδια μπαταρια αλλα με μεγαλυτερη χωρητικοτητα???

Τωρα πανω εχω 750αρι τροφοδοτικο και θελω τουλαχιστον 1000va ups το σκεφτομαι γιατι οι τιμες τους ειναι αρκετα τσιμπιμενες!!!!!!

Ειμαι στο Ηρακλειο και τα πραγματα με την ΔΕΗ ειναι αστα να πανε και ειδικα το καλοκαιρι.!!!!!!

Δημοσ.

Φίλε nikolas8141,

Πρόσφατα έκανα αυτό που περιγράφεις.

Ανοιξα το 1000ρι UPS μου (που το είχα κοντά 5 χρόνια) έβγαλα (ΕΥΚΟΛΑ) τις 2 μπαταρίες του, πήγα στο Γερμανό, παράγγειλα 2 ίδιες, την άλλη μέρα μου τις έφερε, τις έβαλα και ... με γειά το νέο μου UPS.

Κάνε το και θα σου έρθει περίπου στα μισά λεφτά από το να πάρεις νέο...

Δημοσ.
Φίλε nikolas8141,

Πρόσφατα έκανα αυτό που περιγράφεις.

Ανοιξα το 1000ρι UPS μου (που το είχα κοντά 5 χρόνια) έβγαλα (ΕΥΚΟΛΑ) τις 2 μπαταρίες του, πήγα στο Γερμανό, παράγγειλα 2 ίδιες, την άλλη μέρα μου τις έφερε, τις έβαλα και ... με γειά το νέο μου UPS.

Κάνε το και θα σου έρθει περίπου στα μισά λεφτά από το να πάρεις νέο...

Οπως εγραψα και παραπανω αυτο που με νοιαζει περισσοτερο ειναι αν βρω ιδια σε μεγεθος μπαταρια και ιδια χαρακτηριστικα αλλα με μεγαλυτερη αποδοση........πχ στα 800va!!!

Δημοσ.
Λοιπον εχω ενα 650va ups που δυστυχως λογω του οτι το pc ειναι αρκετα φορτωμενο δεν την παλευει.Η αληθεια ειναι οτι 2 χρονια τωρα δεν εχει παρουσιασει κανενα προβλημα και σκεφτομαι να του αλλαξω μπαταρια......

Το θεμα ειναι, θα λειτουργησει η θα το στειλω στα σκουπιδια?.......

Το αλλο παλι, θα βρω ιδια μπαταρια αλλα με μεγαλυτερη χωρητικοτητα???

Τωρα πανω εχω 750αρι τροφοδοτικο και θελω τουλαχιστον 1000va ups το σκεφτομαι γιατι οι τιμες τους ειναι αρκετα τσιμπιμενες!!!!!!

Ειμαι στο Ηρακλειο και τα πραγματα με την ΔΕΗ ειναι αστα να πανε και ειδικα το καλοκαιρι.!!!!!!

Και εγώ την άλλαξα απο ενα μαγαζί στην Λ. Ικάρου electronica .. κάπως έτσι... 18 ευρώ για 600va ups.

Δημοσ.
Οπως εγραψα και παραπανω αυτο που με νοιαζει περισσοτερο ειναι αν βρω ιδια σε μεγεθος μπαταρια και ιδια χαρακτηριστικα αλλα με μεγαλυτερη αποδοση........πχ στα 800va!!!

Eγώ αν και τους ζήτησα, δεν κατάφερα να βρω μεγαλύτερες. Εβαλα ακριβώς τις ίδιες...

Δημοσ.

Φίλε κατ αρχίν να σου λύσω λίγο την απορία και μετά να σου εξηγήσω αυτό που ζητάς :

Οι μπαταρίες μετριούνται σε αμπερώρια A/h δηλαδή το πόσο ρεύμα μπορεί να σου προσφέρει συνεχόμενα για μία ώρα, π.χ. 1200A/h = 1200 αμπέρ για μία ώρα ή 600 αμπέρ για 2 ώρες και πάει λέγοντας...

Η Ισχύς : η απόδοση μετριέται σε w ή va ανάλογα το τί θέλουμε να εκφράσουμε αλλα ας μην σε μπερδέψω και απλά κράτα κατα νου έναν γενικό τύπο --> Ηλεκτρική Ισχύς = Τάση * Ρεύμα

και εξαρτάται καθαρά απο την ίδια την συσκευή κατα το πόσο μπορεί να αντέξει ένα φορτίο. Δηλαδή αν το ups είναι 800VA τότε παίρνει συσκευές έως 800VA. Άν πάρει παραπάνω το ποιό λογικό είναι να κάψει κάποια προστατευτική ασφάλεια που έχει για την υπερφόρτωση.

Δημοσ.

Λοιπον παιδια, σκεφτηκα να κανω ενα αλλο!!!!!ΔΛΔ να συνδεσω 2 μπαταριες παραλληλα με το ηδη υπαρχων ups!!Γινεται?????Λογικα ναι τουλαχιστον ετσι νομιζω,,,,

Αυτο που θελω να μαθω ειναι αν οι μπαταριες πρεπει να ειναι ιδιες και ο μετασχηματιστης του ups θα την παλεψει?

Τωρα αν ειναι να αργουν να φορτισουν οι μπαταριες δεν με νοιαζει και πολυ........

Τελικα γινεται???να μπω στην διαδικασια να το κανω??

Δημοσ.
Λοιπον παιδια, σκεφτηκα να κανω ενα αλλο!!!!!ΔΛΔ να συνδεσω 2 μπαταριες παραλληλα με το ηδη υπαρχων ups!!Γινεται?????Λογικα ναι τουλαχιστον ετσι νομιζω,,,,

Αυτο που θελω να μαθω ειναι αν οι μπαταριες πρεπει να ειναι ιδιες και ο μετασχηματιστης του ups θα την παλεψει?

Τωρα αν ειναι να αργουν να φορτισουν οι μπαταριες δεν με νοιαζει και πολυ........

Τελικα γινεται???να μπω στην διαδικασια να το κανω??

θεωρητικά γίνεται αλλά όπως σου είπα δεν θα αλλάξει τα VA του ups αλλά τα αμπερόρια, δηλαδή εκτός ρεύματος θα διαρκεί περισσότερη ώρα υποφορτίο.

Βασική προυπόθεση είναι να έχουν την ίδια τάση οι 2 μπαταρίες.

ΠΡΟΣΟΧΗ

ΜΟΝΟ παράλληλα όμως!!!!

Δημοσ.
θεωρητικά γίνεται αλλά όπως σου είπα δεν θα αλλάξει τα VA του ups αλλά τα αμπερόρια, δηλαδή εκτός ρεύματος θα διαρκεί περισσότερη ώρα υποφορτίο.

Βασική προυπόθεση είναι να έχουν την ίδια τάση οι 2 μπαταρίες.

ΠΡΟΣΟΧΗ

ΜΟΝΟ παράλληλα όμως!!!!

Λοιπον εχω 2 μπαταριες,,, η μια ειναι 12v7ah και η αλλη 12v7.2ah δεν νομιζω να εχω προβλημα ε?????και για να μην κανω καμια μαμακια παραλληλα εννοουμε μαυρο με μαυρο και κοκκινο με κοκκινο!!!!!!???

Τελος αν το δοκιμασω και τελικα δεν κραταει και παλι το pc...αν αγορασω μια αλλη 12v12ah που απο οτι ειδα εχουν τις ιδιες διαστασεις περιπου και την χωραει στο ups τοτε θα εχω παραπανω vα???

Δημοσ.
Λοιπον εχω 2 μπαταριες,,, η μια ειναι 12v7ah και η αλλη 12v7.2ah δεν νομιζω να εχω προβλημα ε?????και για να μην κανω καμια μαμακια παραλληλα εννοουμε μαυρο με μαυρο και κοκκινο με κοκκινο!!!!!!???

Τελος αν το δοκιμασω και τελικα δεν κραταει και παλι το pc...αν αγορασω μια αλλη 12v12ah που απο οτι ειδα εχουν τις ιδιες διαστασεις περιπου και την χωραει στο ups τοτε θα εχω παραπανω vα???

Ναι οι τάσεις να είναι ίδιες και όλα τα άλλα γίνονται...

Δεν μπορείς να αλλάξεις τα VA του ups σου αφού είναι καθαρά "Hardwarε-iko" το θέμα. Με παραπάνω μπαταρίες έχεις παραπάνω αμπερόρια και άρα περισσότερο χρόνο στην διατήρηση του φορτίου (ξεφορτίζονται ποιό αργά οι μπαταρίες)

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 00:54 ----------

Ναι οι τάσεις να είναι ίδιες και όλα τα άλλα γίνονται...

Δεν μπορείς να αλλάξεις τα VA του ups σου αφού είναι καθαρά "Hardwarε-iko" το θέμα. Με παραπάνω μπαταρίες έχεις παραπάνω αμπερόρια και άρα περισσότερο χρόνο στην διατήρηση του φορτίου (ξεφορτίζονται ποιό αργά οι μπαταρίες)

Δημοσ.

Για να φτάσεις την πλήρη φόρτιση των 2 μπαταριών χρειάζεται περισσότερη ώρα σε σχέση με την 1

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...