Degrod Δημοσ. 16 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2009 Καλημέρα σε όλους, Στο χώρο εργασίας μου, προσφατα μου άλλαξαν τον υπολογιστή που χρησιμοποιώ με ένα καινουργιο laptop το οποίο τρέχει windows vista. Παρουσιάστηκε ένα πρόβλημα του οποίου δεν μπορώ να βρω τη λύση (ούτε εγω ούτε ο τεχνικός της εταιρίας) και θα ήμουν ευγνώμων αν κάποιος σε αυτό το forum μπορέσει να βοηθήσει. Στον υπολογιστή έχουμε εγκαταστήσει τον firefox ως browser. Ως antivirus χρησημοποιείτε το ESET NOD32. Το πρόβλημα έχει ως εξής: Όποτε πάω να κάνω downloads από το διαδίκτυο μέσω firefox δεν μπορώ να ανοίξω τα αρχεία που κατέβασα. Συγκεκριμένα το tab downloads από το firefox δείχνει πως κατεβαίνει το αρχείο, μόλις ολοκληρωθεί όμως το κατέβασμα και πάω να το ανοίξω μου αναφέρει πως δεν είναι δυνατόν ο εντοπισμός του αρχείου. Προς επαλήθευση δοκίμασα να αλλάξω πολλές φορές destination για το που σώζω το αρχείο (ξεχωριστό folder, desktop κτλ) αλλα το πρόβλημα δεν είναι αυτό. Γενικά δεν το σώζει. Μετά από πολλές δοκιμές βρίκαμε ότι το συγκεκριμένο πρόβλημα παρουσιάζεται μόνο για αρχεία τύπου pdf, tif και οτιδήποτε άλλο. Για παράδειμα αν κάνω download αρχείο word δεν παρουσιάζει το συγκεκριμένο πρόβλημα. Το ακόμα πιο περίεργο είνια πως αν δοκιμάσω να κατεβάσω αρχεία μέσω explorer δεν παρουσιάζει κανένα απολύτως προβλημα. Για να μη μακρυγορώ περισσότερο, αυτό που κάνω είναι να χρησιμοποιώ το firefox και όποτε χρειάζομαι να κατεβάσω κάποιο αρχείο ανοίγω τη σελίδα σε exporer και το κατεβάζω. Σας θερμοπαρακαλώ, αν κάποιος έχει κάποια ιδέα ή πληροφόρηση του πως μπορώ να λύσω το συγκεκριμένο πρόβλημα με τον Firefox ας με πληροφορήσει διότι δεν επιθυμώ να έχω μόνιμο browser τον explorer. Σας ευχαριστώ.
random Δημοσ. 16 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2009 δοκιμασε να κατεβαζεις ενα αρχείο με το firefox σε safe mode (δηλαδη με απενεργοποιημένα ολα τα extensions) με την εντολή (απο το start menu / run ) : > "C:\Program Files\Mozilla Firefox\firefox.exe" -safe-mode αν κατεβάζει κανονικά, ο ένοχος ειναι καποιο extension/plugin. ξεκινας τον browser κανονικά, οχι σε safe, και απενεργοποιείς ολα τα υποπτα extension, μεχρι να βρεις το ένοχο. επίσης, δοκιμασε να απενεργοποίησεις τον real time έλεγχο αρχείων του Nod32. αυτό ελέγχει όλα τα αρχεια που κατεβαζεις, πριν γινει το τελικό save στο δισκο απο τον browser. πιθανον καπου μπερδεύει τον firefox. (δεν εννοώ να μην χρησιμοποιείς antivirus, αλλα αν ειναι εκεί το πρόβλημα, απλα να το διαπιστώσουμε. Αν ειναι εκεί το θέμα, ψάχνουμε μετά για λύση) ------------------------------------------ μια πρόχειρη λύση, για να μην χρησιμοποιείς IE : εγκατέστησε το Flashget (δωρεάν download manager), και στον firefox, το Flashgot extension, και ρύθμισέ το ωστε να στέλνει ολα τα downloads στον flashget και να ξεκινάνε αυτόματα με προ-ρυθμισμένο φάκελο προορισμού. ετσι δεν θα κανει ο firefox το κατέβασμα (αλλα με rapidshare αυτο μαλλον δεν θα δουλέψει) . http://www.flashget.com/en/download.htm http://flashgot.net/
Degrod Δημοσ. 18 Ιουνίου 2009 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουνίου 2009 Φίλε σε ευχαριστώ πολύ. Δε δοκίμασα τη λύση σε SafeMode αλλά κατέβασα των Download Manager (Flashget) με το αντίστοιχο extension και λειτουργεί. Έχω την αίσθηση (μπορεί και ψευδαίσθηση) εντωμεταξύ ότι τα κατεβάζει και πιο γρήγορα. Ειλικρινά σε ευχαριστώ, με έσωσες από τον εκνευρισμό του να αλλάζω browser για να μαζεύω στοιχεία για τη δουλειά μου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.