pavlos77 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2009 Τώρα που έχει καλοκαιριάσει έχω παρατηρήσει πως έχει ανέβει η θερμοκρασία της GPU στους 57c ενώ τον υπόλοιπο χρόνο ήταν στους 47c .Δείτε και μονοι μας.Τι λέτε να κάνω? Επιπλέον, να σημειώσω πως τόση είναι η θερμοκρασία όταν σερφάρω στο internet και ακούω μουσική, δηλαδή όταν δεν παίζω παιχνίδια η κάτι άλλο... Η κάρτα γραφικών που έχω είναι Nvndia Geforce 9800 GT XFX 521MB
outlaw star Δημοσ. 16 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2009 ποια κάρτα γραφικών έχεις?και σιγά τις θερμοκρασίες μια χαρά είναι για vga..πάντως αν για ψυχολογικούς λόγους θες να τη ρίξεις βάλε ένα προγραμματάκι ρύθμισης στροφών όπως το riva tuner
liopyr Δημοσ. 16 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2009 Μάλλον χαμηλές είναι για τα δεδομένα της εποχής. Εξαρτάται φυσικά και από την κάρτα, το G80 π.χ της Nv έπαιζε στους 85C σε απόλυτα φυσιολογικά επίπεδα.
pavlos77 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2009 Μέλος Δημοσ. 16 Ιουνίου 2009 Πρόσθεσα την κάρτα γραφικών που έχω στο αρχικό post...
outlaw star Δημοσ. 16 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2009 Πρόσθεσα την κάρτα γραφικών που έχω στο αρχικό post... μια χαρά είναι οι θερμοκρασίες σου don't worry:-)
grimpr Δημοσ. 16 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2009 Χαλάρωσε, δεν έχει πυρετό η κάρτα, οι GPU ούτως η άλλως είναι σχεδιασμένες να αντέχουν μέχρι και 110c.
TrObAs Δημοσ. 16 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2009 Ακριβώς μέχρι 100-110 είσαι οκ μέσα στις εργοστασιακές προδιαγραφές από εκεί και πέρα να σε απασχολεί!Που να δείς η 3870Χ2 που έχω 50-60 με το καλημέρα!
liopyr Δημοσ. 16 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2009 Ακριβώς μέχρι 100-110 είσαι οκ μέσα στις εργοστασιακές προδιαγραφές από εκεί και πέρα να σε απασχολεί! Ε, νταξ, μη το παραξηλώνουμε κιόλας, στους 100+ βαθμούς δεν είσαι καλά. Για την ιστορία ~100C έπαιζε μία 8800GTs320 που είχα κάποτε, και γνωρίζοντας πως η κάρτα αντέχει ~120C έστειλα mail στην Nvidia, όπου η human απάντηση έλεγε πάνω-κάτω πως ναι μεν η κάρτα αντέχει, αλλά τα φυσιολογικά επίπεδα λειτουργίας της είναι μεταξύ 75 - 85C. Από εκεί και πέρα μπορεί η κάρτα να μη πάθει τίποτα, αλλά κανένας δεν μπορεί να σου εγγυηθεί πως δεν θα προκαλέσει βλάβη στην μητρική π.χ Οπότε, προτείνεται αυστηρά η επικοινωνία με το μαγαζί που την αγόρασες και τα συναφή.
pavlos77 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2009 Μέλος Δημοσ. 16 Ιουνίου 2009 Βασικά ανέβασα τις στροφές από το ανεμηστηράκι της κάρτας γραφικών στο 75% και τώρα έφτασε 49c... ( παθαίνει τίποτα η κάρτα γραφικών εαν ανεβάζεις τις στροφές από το ανεμηστιράκι του? ).Επιπλεον , ξέρετε κανένα πρόγραμμα που να ρυθμίζει τις στροφές απο τα ανεμηστηράκια που εχω βάλει πάνω στο κουτι και της CPU?
eSATA Δημοσ. 17 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2009 Βασικά ανέβασα τις στροφές από το ανεμηστηράκι της κάρτας γραφικών στο 75% και τώρα έφτασε 49c... ( παθαίνει τίποτα η κάρτα γραφικών εαν ανεβάζεις τις στροφές από το ανεμηστιράκι του? ).Επιπλεον , ξέρετε κανένα πρόγραμμα που να ρυθμίζει τις στροφές απο τα ανεμηστηράκια που εχω βάλει πάνω στο κουτι και της CPU? οτι παθουν τα αυτια σου για τα αλλα μην αγχωνεσε
Tenshi Δημοσ. 17 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2009 Βασικά ανέβασα τις στροφές από το ανεμηστηράκι της κάρτας γραφικών στο 75% και τώρα έφτασε 49c... ( παθαίνει τίποτα η κάρτα γραφικών εαν ανεβάζεις τις στροφές από το ανεμηστιράκι του? ).Επιπλεον , ξέρετε κανένα πρόγραμμα που να ρυθμίζει τις στροφές απο τα ανεμηστηράκια που εχω βάλει πάνω στο κουτι και της CPU? Θα μειωθεί ο χρόνος ζωής του ανεμιστήρα.Περισσότερα rpm=μεγαλύτερες φθορές.Αν αισθάνεσαι άβολα με τις θερμοκρασίες σου,μπορείς να βάλεις μια aftermarket ψύκτρα απο τις πολλες που κυκλοφορούν στην αγορά. Όσο για το πρόγραμμα,δοκίμασε το speedfan,αρκεί οι ανεμιστήρες να είναι συνδεδεμένοι πάνω στην μητρική (cpu_fan,chassis_fan κλπ).
pavlos77 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2009 Μέλος Δημοσ. 17 Ιουνίου 2009 Θα μειωθεί ο χρόνος ζωής του ανεμιστήρα.Περισσότερα rpm=μεγαλύτερες φθορές.Αν αισθάνεσαι άβολα με τις θερμοκρασίες σου,μπορείς να βάλεις μια aftermarket ψύκτρα απο τις πολλες που κυκλοφορούν στην αγορά.Όσο για το πρόγραμμα,δοκίμασε το speedfan,αρκεί οι ανεμιστήρες να είναι συνδεδεμένοι πάνω στην μητρική (cpu_fan,chassis_fan κλπ). Ποια ψύκτρα θα μου πρότεινες για την κάρτα γραφικών μου ( 9800GT )?Επιπλέον , τα ανεμιστήρια που έχω στο κουτί τα έχω συνδέσω πάνω σε ένα fan controller αλλα δεν κάνει καλή δουλειά...
Tenshi Δημοσ. 17 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2009 Αν υπάρχουν χρήματα,Thermalright T-rad2+ανεμιστήρες της αρεσκείας σου.Αν ψάχνεις κάτι πιο οικονομικό,Scythe Musashi. Όσο για το fan controller,σε τι εύρος παίζει;5~12V;7~12V;Ενδέχεται να φταίνε και οι ανεμιστήρες. Έχει τύχει με δυο διαφορετικά fan controller,το ίδιο ανεμιστήρα να τον πάω 460~1000rpm στην μία περίπτωση και 750~1000rpm στην άλλη.
pavlos77 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2009 Μέλος Δημοσ. 17 Ιουνίου 2009 Έχω αυτό το fan controller http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.805200 και αυτά τα ανεμιστηρια http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.804056 ...Όσο για τις ψύχτρες μου φαίνονται λίγο μεγάλες και η πρώτη δεν είναι διαθέσιμη. ( Όταν λέω μεγάλες εννοώ ότι μπορεί να μην χωράνε )
Tenshi Δημοσ. 17 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2009 Μια χαρά,απλό και λιτό.Μάλιστα απο τα πρώτα controllers που είχα χρησιμοποιήσει. Οι ανεμιστήρες είναι το πρόβλημά σου.Εχω τους απλούς της σειράς (χωρίς το led δλδ) και δέν μπόρεσα να τους ρίξω κάτω απο 840rpm σε Scythe Kama meter/Scythe Kazemaster. H 9800GT είναι στα 22cm.Η T-rad2 είναι στα 22,8cm και η Musashi λίγο παραπάνω.Αν υπάρχει χώρος +5cm νοητά στο μήκος της κάρτας σου θα είσαι ok.Είχα μέχρι πρόσφατα την 4870 (μετράει 24cm) με T-Rad2 και δέν υπήρχε πρόβλημα με το μήκος της ψύκτρας. Έβαλα e-shop link, γιατι εχει την Thermalright πιο φτηνά.Την έχει ώς εξαντλημένη,άλλα είναι νέο προιόν και απλά προτρέχουν ανεβάζοντάς το στο site.Παίζει και στα Multirama@50 ευρώ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.