Προς το περιεχόμενο

Avisynth????

marios1957

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έφαγα κανα 8ωρο(μεροκάματο δηλαδή),πάνω σε διάφορες σελίδες(και στο official και στο lukes και σε "φιλτράδες) γι αυτό το "πραγματάκι" που υπόσχεται θαύματα... :ooo:

Βγήκα με ένα κεφάλι καζάνι και τις ως τώρα(πτωχές) γνώσεις μου στο frameserving,άνω κάτω. :mad:

Μέχρι πρότινος έβαζα τα "*.avi" στο Virtual Dub και αφού έβγαζα τον ήχο,τάϊζα το TMPEGnc και έβγαζα αξιοπρεπή "*.mpg" για το standalone μου(η κυρά ΔΕΝ αφήνει καλώδια χύμα στο σαλόνι...) :smirk:

Λίγο καιρό τώρα ανακάλυψα το frameserving και τα αξιοπρόσεκτα(για {s}vcd) αποτελέσματά του[clad>d2avi>subrip>vfapiconv>virtualdub(.vdr+.wav)>tmpegnc :)

Στα ξενόγλωσσα που πραγματεύονται το αντικείμενο(και εδώ μέσα...),έβλεπα γι αυτή την "terra ingognita" καί σαν πρώτη κίνηση είπα να frameservarάρω(ο αθεόφοβος!!!) στο flask :shocked:Φυσικά,παταγώδης αποτυχία.

Τώρα(ποτέ δεν είναι αργά),ερχώμαστε στην κύρια ερώτηση :"Ποιό καλό παιδάκι θα μας περιγράψει -σε απλά Ελληνικά- τα βήματα της εγκατάστασης και το "σπρώξιμο" που θέλει το avysinth να πάρει μπρός; Επαναλαμβάνω,θέλω αξιοπρεπή (s)vcdάκια για το σαλόνι(ώσπου να βγεί το standalone divx player,η να κατασταλάξει το dvdforum σε μια απόφαση πως να μας τα {ξανα}πάρουν)...

http://cvs.sourceforge.net/cgi-bin/viewcvs.cgi/*checkout*/avisynth2/avisynth/docs/index.html

http://www.lukesvideo.com/avisynth.html

Δύο(από τις πολλές...)αντιπροσωπευτικές σελίδες... B)

BTW,μήπως θέλει φράγκα ο μάγγαςγια το project του?(από μένα πάντως δεν πρόκειται να πάρει μία)

Thnkz!

Δημοσ.

Eισαγωγή:Frameserving είναι η μέθοδος κατα την οποία δημιουργούμε ένα ψευδό avi αρχείο με σκοπό να το ανοίξουμε σε οποιοδήποτε avi editing πρόγραμμα επιθυμούμε, κατά κύριο λόγο στο virtual dub με σκοπό τη χρήση διάφορων επιθυμητών φίλτρων.

Eγκατάσταση:

1.Αν υπάρχει παλιότερη έκδοση την απεγκαθιστάς διπλοκλικάροντας το uninstall.reg αρχείο και σβήνεις το

avisynth.dll από το windows\syste32 directory.

2.Η έκδοση 2.06 υπάρχει σε exe..οπότε για την εγκατάστασή της τα λόγια περισσεύουν. Αν έχεις κατεβάσει κάποιο zip αρχείο βάλε το avisynth.dll sto windows\syste32 directory και διπλοκλικάρισε πάνω στο install.reg αρχείο.

3.Αν δεν ξέρεις ποιά έκδοση του avisynth έχεις..άνοιξε το

σημειωματάριο γράψε version.Σώστο ως avs και τρέξτο..θα πρέπει να εμφανίζεται η έκδοση του avisynth.

Για να πάρει μπρος απλώς πρέπει να έχεις τη σωστή σύνταξη (syntax), εκφράσεις(expression) και τα κατάλληλα νούμερα(args),δίπλα στις λειτουργίες (Functions),που είναι τα φίλτρα.Tώρα αν έχεις διαβάσει κάποια πράγματα θα τα ξέρεις αυτά, άρα υποθέτω ότι έχεις και μια ιδέα του τι να γράψεις.

πχ

LoadPlugin("C:\PROGRA~1\GORDIA~1\mpeg2dec.dll")

#LoadPlugin("C:\PROGRA~1\GORDIA~1\decomb.dll")

#LoadPlugin("C:\PROGRA~1\GORDIA~1\InverseTelecine.dll")

#LoadPlugin("C:\PROGRA~1\GORDIA~1\Avisynth_Spatial.dll")

#LoadPlugin("C:\PROGRA~1\GORDIA~1\GreedyHMA.dll")

#LoadPlugin("C:\PROGRA~1\GORDIA~1\vobsub.dll")

#LoadPlugin("C:\PROGRA~1\GORDIA~1\SimpleResize.dll")

# SOURCE

mpeg2source("C:\Audiodvprojekt\candyman.d2v")

# TRIM

trim(0,138043)

# DEINTERLACING (1)

#FieldDeinterlace()

# CROPPING

crop(7,9,707,553)

# RESIZING

BicubicResize(640,352,0,0.75)

Μια γραμμή με απλά λόγια είναι expression.To φίλτρο είναι το Function και τα νούμερα μέσα στις παρενθέσεις τα arguments (args)

Αυτό είναι ένα απλό αvs script που βγαίνει μέσα από το GKnot.Πρόσεξε ότι ότι υπάρχει μετα το σύμβολο της δίαισης

στην ίδια γραμμή δε λαμβάνεται υπόψη. Σ'αυτή τη μορφή σύνταξης πρόσεξε ότι δε αντιστοιχείται expression σε variable names, και λαμβάνεται σαν variable name to last.Oi αλλαγές δηλαδή όλες εφαρμόζονται στην πηγή σου (source).

Παρακάτω είναι ένα παράδειγμα όπου υπάρχουν variable names.

LoadPlugin("C:\PROGRA~1\GORDIA~1\mpeg2dec.dll")

LoadPlugin("C:\PROGRA~1\GORDIA~1\decomb.dll")

LoadPlugin("C:\PROGRA~1\GORDIA~1\TemporalSoften2.dll")

LoadPlugin("C:\PROGRA~1\GORDIA~1\SmoothHiQ.dll")

LoadPlugin("C:\PROGRA~1\GORDIA~1\MergeLuma.dll")

Source=mpeg2source("C:\Audiodvprojekt\test.d2v").FieldDeinterlace().crop(8,0,704,573)

Temporal=Source.TemporalSoften2(1,5,25)

Spatial=Temporal.SmoothHiQ(5,25,10,190,3).MergeLuma(Temporal)

Movie=Spatial.BicubicResize(672,512,0,0.5)

Return Movie

Variable names είναι δηλαδή το Temporal=, to Spatial=,Movie=

Δηλαδή εδώ γίνεται temporal smoothing (φίλτρο για την αφαίρεση θορύβου με βάση το χρόνο) στο κανάλι luma και spatial smoothing (φίλτρο για την αφαίρεση θορύβου με βάση το χώρο) στο κανάλι croma.Eδώ δεν ξέρω κατά πόσο έγινα κατανοητός, αλλά αν δεν καταλαβαίνεις αυτό..δεν πειράζει.Απλώς πιάσέ ένα γενικό νόημα.

Στη συνέχεις φόρτωσε το στο Virtula Dub,αλλά φρόντισε να μην έχεις σβήσει τα αρχεία vob.

Ίσως να τα κατάλαβες και να τα ξέρεις ήδη αυτά, απλώς τα αναφέρω σαν εισαγωγή και μη ξεχνάς ότι φίλτρα (και οδηγίες πάνω σε αυτά) μπορείς να βρεις στη σελίδα του donald graft

http://shelob.mordor.net/dgraft/

Σου μίλησα γενικά γιατί δεν εξέφρασες μια συγκεκριμένη απορία..Αν εχεις κάτι συγκεκριμένο πες το και όλο και κάποιος θα βρεθεί να σου απαντήσει....

Αυτά προς το παρόν,ελπίζω να βοήθησα σε κάτι...όχι τίποτα άλλο πιάστηκε και το χέρι μου να γράφω... :grin:

Welcome to frameserving!!!!!!

Δημοσ.

Εσένα πιάστηκε το χέρι σου να γράφεις και μένα γέμισε η γκλάβα μου με όλα τούτα τα νιόφερτα καλούδια...όχι τπτ άλλο,'εχω και καμμένη φλάτζα(κεφαλής!) από μικρός,άντε να τα καταλάβω...Μου φαίνεται θα μείνω στο VFAPI(τόχω εμπεδώσει)και αν βρεθεί καιρός(κατα τη σύνταξη υπολογίζω...),θα προχωρήσω στο παρασύνθημα.Έχω βάλει πάντως ΚΑΙ τις δικές σου οδηγιες στις 25 σελίδες που εχω ως τώρα.

Ευχαριστώ!

Δημοσ.

Eπειδή είπες ότι σ' ενδιαφέρει το svcd τσέκαρε και αυτό εδώ, μπορεί να σ' ενδιαφέρει.

http://forum.doom9.org/showthread.php?s=a2fe82fa3746a5f12a1b584cdc11a5fb&threadid=35746&highlight=temporal+soften

Α! και κάτι άλλο που μόλις βρήκα...δεν ξέρω κάτα πόσο καλό είναι, αλλά το όνομα του και μόνο είναι ελπιδοφόρο

ΑVS Genie .Στη συγκεκριμένη σελίδα υπάρχει και οδηγός, αλλά δεν το κοίταξα καθόλου για να δω τι είναι....Γι' αυτό στο προτείνω με κάθε επιφύλαξη.....Αυτά προς το παρόν...

Δημοσ.

@marios

Φίλε να σε καλοσωρίσω κι εγώ με την σειρά μου στο AviSynth. Να δώσω και τα εύσημα στον cinefreak για όλα όσα σου είπε, στα οποία παρεπιμπτόντως συμφωνώ 100%. Δεν θέλω να επαναλάβω τα όσα είπε ο cinefreak, απλά να ξέρεις ότι την δουλειά στο AviSynth την κάνεις αποκλειστικά και μόνο με το Notepad ;). Εκεί δηλαδή γράφεις τα expressions, φορτώνεις τα plugins, ρυθμίζεις τα settings. Αν θες διάφορα plugins που χρησιμοποιώ κατά καιρούς πες μου να σου τα στείλω. Γράψε μου και το mail σου καλού κακού, γιατί δεν θυμάμαι αν το έχω από το τελευταίο μας πάρεδωσε!!

Επίσης πρέπει να γνωρίζεις ότι η εισαγωγή φίλτρων (plugins) μπορεί να αποβεί πολύ χρονοβόρα. Δεν μπορείς να κάνεις κι αλλιώς μιας και αυτά είναι που κάνουν όλη την δουλειά. Το ποιο avs είναι το καλύτερο, το βρίσκεις μόνο κάνοντας tests και comp test. Υπάρχει βέβαια κάποιος μπούσουλας για όλα αυτά, αλλά δεν είναι και τυφλοσούρτης!! ;)

Πολλές πληροφορίες θα βρείς στο forum του www.doom9.org για το AviSynth. Εκεί εξηγούν τα διάφορα φίλτρα, όπως και διάφορα test που κάνουν με αυτά και bugs που αντιμετωπίζουν. Επίσης, σου προτείνω να διαβάσεις και τα AviSynth FAQ που θα βρεις στο εν λόγω forum. It's a must!! Είναι πολύ κατατοπιστικά και επεξηγηματικά!!

Αυτά το ολίγα προς το παρόν...σε ότι μπορούμε να φανούμε χρήσιμοι από εδώ και στο εξής...you know the drill!! ;)

Originally posted by cinefreak66:

Α! και κάτι άλλο που μόλις βρήκα...δεν ξέρω κάτα πόσο καλό είναι, αλλά το όνομα του και μόνο είναι ελπιδοφόρο

ΑVS Genie .<hr /></blockquote>

Καλό είναι φίλε το AVS Genie αλλά χρειάζεται μία σχετική πείρα πάνω στον τρόπο που δουλεύει το AviSynth για να καταλάβει κάποιος τις μεταβλητές. Επίσης δεν είναι δυνατή η δημιουργία variable names, οπότε δεν γλιτώνεις το manual editing. Πάντως είναι μια πάρα πολύ καλή προσπάθεια από τον neily...η καλύτερη που υπάρχει θα έλεγα.

Επίσης μπορεί κάποιος να χρησιμοποιήσει και το Autodub 1.6 όπου κάνει generate avs και μάλιστα με περισσότερα φίλτρα από ότι το GKnot, τοποθετώντας τα μάλιστα και με σωστή σειρά, π.χ. sharpening πριν από temporal smoothing κλπ.

Αξίζει τον κόπο...η φιλοσοφία του είναι ίδια με Gknot. :)

Δημοσ.

Ανακεφαλαίωση:Θέλω να κάνω (s)vcdάκια από DVD.Τελευταία (ως τώρα)-και πιο "καλή"(για μένα) κίνηση:->clad->subrip+dvd2avi->vd+vfapiconv->tmpegnc.Ικανοποιητικότατο αποτέλεσμα!Με υπότιτλους(permanent).Τώρα θέλω(αν μπορέσω βέββαια να καταλάβω...)να αρχίσω το frameserving μέσω avisynth.Έχω ακούσει ότι κερδίζω σε χρόνο και ποιότητα.ʼν είναι εύκολο,κάποιος να postάρει ένα απλό "*.avs",να το χώσω στο cce(2.50) να δω επιτέλους φώς και εγώ ο δύσμοιρος.

Καί βέββαια είμαι τακτικώτατος (μ)πελάτης του doom9,του divx-diggest,του vcdhelp,του everywicked(!!!),του appache και απείρων άλλων "ων ουκ έστι αριθμός",αλλά ΜΟΝΟ εδώ μέσα είμαι γραμμένος και postάρω...Και φυσικά είδα(από χτες) το gui για το avisynth του Γερμανου(bugάτο όπως λέει κι ο ίδιος),πλήν όμως ελπιδοφόρο για μας τα lamerια...

Νάστε όλοι καλά που βοηθάτε το χαζό να το παίξει μάγκας...

Δημοσ.

Ρε γμτ μου,δεν μας αφήνει να κάνουμε edit.Φτού,θα ξανανεβει ψηλά,ας είναι,κάποιος το έχει βαθμολογήσει,καλό θα είναι...

Στο θέμα μας τώρα,τί γνώμη έχετε για το "avs2avi"?Sounds gooood!!!!

Τώρα μένει να τροποποιήσουν και το ifoedit και αφού κατασταλάξει η beta του Γερμανού,να βγεί ένα "one-click-dvdcopy" freeware πάντα... :shocked:

Για πείτε,για πείτε... :)

Δημοσ.

Το ifoedit μάριε ήδη έχει αρχίσει και τροποποιείται αρκετά. Όσο για το avs2avi command line prog δεν είναι; Πρέπει να το δω σε πιο βάθος. Θα ποστάρω εντυπώσεις...

Δημοσ.

Το "avs2avi" έχει φτασει ηδη(σε μια βδομαδα...) στην έκδοση 1.4!!!Αν θες,κοιτα το,πές και σε μας κάτι,το δε "avsgenie" υπόσχεται αρκετά...Κάπου σ αυτούς(doom9) είδα να έχουν "φορτώσει" στο avisynth και καμιά δεκαριά έτοιμα φιλτράκια,σε κάποια τροποποιημένη έκδοση...Πώ-πώ ρε @ούστη μου,έχω χάσει το τόπι(κι ακόμη δεν άρχισα...)

Βοηθάτε Χριστιανοί! :o

Δημοσ.
Eπειδή είπες ότι σ' ενδιαφέρει το svcd τσέκαρε και αυτό εδώ, μπορεί να σ' ενδιαφέρει.<BR><A href="http://forum.doom9.org/showthread.php?s=a2fe82fa3746a5f12a1b584cdc11a5fb&amp;threadid=35746&amp;highlight=temporal+soften" target=_blank>http://forum.doom9.org/showthread.php?s=a2fe82fa3746a5f12a1b584cdc11a5fb&amp;threadid=35746&amp;highlight=temporal+soften</A><BR>Α! και κάτι άλλο που μόλις βρήκα...δεν ξέρω κάτα πόσο καλό είναι, αλλά το όνομα του και μόνο είναι ελπιδοφόρο <BR><A href="http://www.neily.demon.co.uk/" target=_blank>ΑVS Genie</A> .Στη συγκεκριμένη σελίδα υπάρχει και οδηγός, αλλά δεν το κοίταξα καθόλου για να δω τι είναι....Γι' αυτό στο προτείνω με κάθε επιφύλαξη.....Αυτά προς το παρόν...<BR><hr /></blockquote>

Epeidh twra ksekinw na asxoloumai me avisynth otan les na anoiksw to shmeiwmatario enoeis to notepad?

Δημοσ.

@marios:

Το AVS Genie έφτασε αισίως στην έκδοση 0.2 build 0.2. Είναι πάρα πολύ καλό. Στο προτείνω ανεπιφύλακτα. Θα σε βηθήσει αρκετά να "εισχωρήσεις" στον κόσμο του AviSynth χωρίς να μπλεχτείς πολύ. Κατά τα άλλα μάριε, επειδή είμαι και λίγο "χαζούλης" ;), πες μου ακριβώς τι είναι αυτό που σε δυσκολεύει στο Avisynth Scripting για να σε βοηθήσω. Ξέρε όμως ότι από (s)vcd δεν σκαπάζω και πολλά μιας και δεν ασχολούμαι ιδιαίτερα. ʼρα εκεί θα πρέπει να βοηθήσεις εσύ εμένα για να μπορέσω κι εγώ να σε βοηθήσω... :)

@Xorxhs:

Για να μπορέσεις να πάρεις μια καλή ιδέα τι είναι το AviSynth, γιατί υπάρχει και με ποια νοοτροπία λειτουργεί ρίξε μια ματιά στο www.avisynth.org. Κοίτα ιδίως στα FAQ!! ;). Ότι απορίες έχεις πάνω στα FAQ...εδώ είμαστε.

Δημοσ.

Ποιό ζός από μένα αποκλείεται να είσαι...Μιλάμε,είμαι ο ορισμός της χαζομάρας!Έχω μπλέξει με την απλούστατη μέθοδο και δεν μπορώ να βγάλω άκρη.Όπως είπα,θέλω να αποφύγω το frameserving μέσω VFPAPI(και Virtual Dub) στο TMPEGnc.

Τι κάνω ως τώρα:Clad->Dvd2avi+Subrip->Virtual Dub(μέσω Vfapiconv για να μπορέσει να το "δεί" το VD + τα ανάλογα .vdf)->στο TMPEGnc(με τον ήχο μέσω HeadAC3he σε .wav-το TMPEG ΔΕΝ δέχεται ac3) για (s)vcd.

Μπελαλίδικο και χρονοβόρο,άσε δε την μετατροπή που κάνει το VD απο RGB...Είπα με ποιό απλό τρόπο(τρομάρα μου...)να παίξω με Avisynth και CCE!

Σ ευχαριστώ πάντως φίλτατε Astakos πο συμπάσχεις με την αγνοιά μου και επιφυλάσομαι...

Δημοσ.

Γιατί δεν χρησιμοποιείς το DVD2SVCD; Έχω ακούσει ότι είναι πολύ καλό. Δεν ξέρω...δεν το έχω χρησιμοποιήσει. Έχω ακούσει όμως ότι χρησιμοποιεί το avisynth. Από εκει και πέρα κάντο με όποιον codec θέλεις.

Περιμένω εντυπώσεις...το πρόγραμμα θα το βρεις στον doom9.

Δημοσ.

Λές να μην τόχω χρησιμοποιήσει;

Συν τοις άλλοις,θέλω και να κάνω "υποβαθμισμένο" svcd,γιατί με την υπάρχουσα "στάνταρ" δομή του svcd,θα θέλω ένα φόρτωμα cds τη φορά-για κάθε ταινία...Όλα αυτά τα "all-in one" ΔΕΝ σε αφήνουν να διαλέξεις...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...