Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με boot υπολογιστή

nickyBoy

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα.

Έχω ένα πρόβλημα το οποια δεν ήξερα σε ποια κατηγορια του forum να το βάλω...συγγνώμη εάν το έβαλα σε άσχετη κατηγορια.

Λοιπόν...χθες ο "ιπολιγιστις" μου τα έπαιξε...και όταν λέω τα έπαιξε να εξηγήσω...

Μόλις πατούσα το κουμπί on να άνοιξη φόρτωνε τα βίος και λίγο πριν εμφανιστεί η εικόνα τον windows που φορτώνει η έκανε reboot η έδειχνε μαύρη οθόνη...

Η πρώτη μου εκτίμηση ήταν ότι χρειάζεται ένα καλο format η έναν καινούργιο σκληρό...

Αφού έσωσα ότι αρχεία χάρι στο μαγικό πρόγραμμα που λέγεται Hiren's.BootCD έκανα format...δυστυχώς όμως το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο μόλις έκανα format και εγκατέστησα τα πρώτα αρχεία τον windows...

αποφάσισα ότι πρέπει να αλλάξω δίσκο διότι τον έχω 5 χρονια τώρα...

Σήμερα πήγα και αγόρασα έναν καινούργιο...

Ήρθα σπίτι και ξεκίνησα να "εγκαταστο" τα windows...

Δυστυχώς όμως το αποτέλεσμα είναι ίδιο...μετά τα βίος...ο υπολογιστής κάνει reboot και πολύ σπάνιες φορες μου βγάζει μπλε οθόνη με ακαταλαβίστικα...

Κατά την άποψη μου κάποιο hardware έχει κάψει φλάτζα....το θέμα είναι ποιο ώστε να το αλλάξω και να γλιτώσω τα χρήματα στο να το παο σε έναν ειδικό...(και καλά)

2 hardware που υποπτεύομαι είναι ο "προσεσορας" και η motherboard...

Παρακάτω αναφέρω τι hardware έχει ο υπολογιστής μήπως και σας βοηθήσει να καταλάβετε τι έχει...

Motherboard: Asus Crosshair

CPU: Athlon Dual 64x

Graphics: NVidia 8600

Ευχάριστο εκ το προτερων για την βοήθεια σας!

Δημοσ.

είχα παρόμοιο πρόβλημα και παρατήρησα οτι δεν είχε κουμπώσει καλά το ανεμηστηράκι του επεξεργαστή και ανέβαζε θερμοκρασίες... οπότε τσέκαρε τες και εσύ μην τυχόν είναι εκεί το πρόβλημα...

Δημοσ.

Memtest όχι δεν έχω κάνει...στα βίος που μπήκα όμως αναγνωρίζουν κανονικά και τις δυο μνήμες μου παρόλο που τις άλλαξα θέσεις.

Ο ανεμιστήρας του CPU τρέχει κανονικά!εκτος ποια αν τα έχει φτύσει το ανεμιστηράκι και χρειάζεται μια καινούργια ψήκτρα...

Έχω αλλάξει καλώδια και ports στον σκληρό!

επίσης κανένα usb δεν είναι συνδεμένο στον υπολογιστή...παρα μονο το ποντίκι...

παρεπιπτόντως έχω 2gb RAM.

Δημοσ.

Τρέξε μία το memtest και δοκίμασε να ανοίξεις το pc με 1 μόνο μνήμη.

Απο θερμοκρασία δεν πιστεύω να είναι αλλά για πες τι λέει το bios.

Δημοσ.

Άμα ήταν θερμοκρασίες δεν θα πέταγε BSOD(νομίζω).Κάνε και ένα clear cmos.Και εμένα μνήμες μου μυρίζουν πάντως.

Μήπως δοκίμασες κανά o/c??

Δημοσ.

έχω 2 μνήμες τον 1gb έβγαλα κάθε μια και την έβαλα μονη τις...τα βίος τις αναγνωρίζουν...τώρα σε λίγο θα δοκιμάσω memtest από boot cd...

Επίση έκανα clear cmos. Όσο για ο/c ναι έκανα update πριν 2 βδομάδες...αλλα θα με βγάζε πρόβλημα κατευθείαν άμα δεν το δεχόταν...μέχρι 2 μέρες πριν ο υπολογιστής λειτουργούσε άψογα...τον αφίσα σπίτι να κάνει download και γύρισα και τον βρήκα με black screen...έπειτα δοκίμασα να τον ανάψω και τα υπόλοιπα είναι γνωστά.

Δημοσ.

Δέν έχει σχέση το οτι τις αναγνωρίζει το bios με το άμα δουλεύουνε (μόνο όταν είναι τσουρουφλισμένες τελείως δεν τις βλέπει), πρέπει να τρέξεις memtest.

Υποθέτω οτι ενοείς οτι έκανες update bios πριν 1 εβδομάδα ε?

Σε αυτή την περίπτωση μπορεί να έπεσες σε κανένα πρόβλημα και να πρέπει να το φλασάρεις σε πιο καινούργια έκδοση πάλι. Δες άμα λέει τπτ ο κατασκευαστής.

Δεν πιστεύω να έχεις τπτ διαστημικές μνήμες που θέλουν και ρύθμιση τάσης απο το bios ε?

Δημοσ.

Ναι update βίος έκανα...αλλα άμα κάτι έτρεχε στραβά θα μου το βγάζε κατευθείαν πιστεύω...πάραυτα θα δω στον κατασκευαστή...

Τώρα για τις ram σε λίγο θα κάνω memtest.Όσο για ρύθμιση τάσης...e όχι δεν νομίζω ότι έχω διαστημικές μνήμες. αλλα θα το ψάξω και αυτό...ποτε δεν ξέρεις με αυτά τα μηχανάκια...

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 22:12 ----------

ramtest:PASS

CPUtest:PASS

MotherboardTest:PASS

GraphicTest:PASS

όλα αυτά έγιναν με το Hiren's bootCD το οποιο παρέχει πολλά daignostic tests. Τώρα κάνω ένα memtest με το memtest86 βξ.5 δεν νομίζω να μου δείξει κάτι διαφορετικό...

έχει σπάσει το

έχει σπάσει το κεφάλι μου παιδιά...θα μου φύγει το καφάσι

καμια ιδέα κανένας?

"παρεπτιτοντος" έκανα update και τα βίος σε ποιο καινούργια έκδοση...το αποτέλεσμα το ίδιο...τα βίος φορτώνουν και έπειτα REBOOT!

Δημοσ.

Τα win σου κάνουν το reboot ή το σύστημα, σε πετάει μετά που θα τρέξει το post ή ακόμα πιο μετά?

Τι έχεις συνδεμένο στο pc? (απο usb μέχρι pci)...

Δημοσ.

μόλις φορτώνουν τα βίος και πριν βγει η οθόνη τον windows που φορτώνει χτυπάει reboot....

συνδεμένο στον υπολογιστή υπάρχει οθόνη και ένα device υπερυθρων που "σινομιλαει" με keyborad και mouse...(λες να φταίει αυτό? αλλα λειτουργούν μια χαρά..)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...