Προς το περιεχόμενο

Μη αποδοχη αδειας χρησης Windows και επιστροφη χρηματων,πως?

million_voices

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 50
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
αυτο που ειπα ακριβως λες, η επανασταση θελει και θυσιες, αλλα αμα δεν αξιζει τον κοπο και δεν εισαι σε φαση πως θα ερθουν οι αλλαγες που λες.

Δε σου επιτιθεμαι αλλα πρωτα τα εργα και μετα τα μεγαλα λογια :P δεν ειναι ποζεραδικη κινηση να αρνηθεις το EULA της microsoft ειναι δικαιωμα σου αμα ετσι πιστευεις, ποζεριες ειναι αυτα που συζηταμε εγω κι εσυ τοση ωρα (δεν βγαζω την ουρα μου απ εξω)

καλα ναι σιγουρα δεν μου περασε καν απο το μυαλο οτι μου επιτιθεσαι:P

παντως εγω πηρα και 10 τηλεφωνακια στην HP εσυ τι εχεις κανει που βγαινεις και κριτικαρεις τους αλλους ετσι ευκολα? μπορει και να εχεις κανει δεν ξερω αλλα καλο θα ηταν να κρατας καμια καβατζα οταν δεν ξερεις τον αλλο και στην τελικη εγω ειχα και τα @@ να πω οτι βαρεθηκα μαγκες και δεν ασχολουμαι αλλο,ποιος απο τους 2 μας το παιζει επαναστατης λοιπον?

Για εξήγησέ το μου αυτό που λες αν θέλεις. Διότι επανάσταση είναι η έντονη, ξαφνική (και ενδεχομένως) μαζική αντίδραση σε κάποιο καταπιεστικό καθεστώς. Εγώ αυτό τον ορισμό ξέρω.

Η ΜS είναι καθεστώς, ελέγχει τους πάντες και τα πάντα στην αγορά πληροφορικής. Κινεί τα νήματα. Καθορίζει τις εξελίξεις (όλα αυτά σε μεγάλο ποσοστό, όχι απόλυτα). Τα βάζει και ενίοτε ελέγχει κυβερνήσεις ολόκληρες. Εκτός λοιπόν και αν αυτό το καθεστώς (ή μονοπώλιο ή πες το όπως θες) αυτοκαταστραφεί (δύσκολο έως αδύνατο - θα χρειαστούν 800 "vista" για να ξυπνήσει ο κόσμος) , πώς αλλιώς θα επέλθει η αλλαγή, αν όχι με επανάσταση? Και πώς θα γίνει η επανάσταση μέσω της "συνειδητοποίησης" όταν από ο κάθε μαθητής μαθαίνει MS από το σχολείο και οι ενήλικες του πλανήτη είναι "πληροφοριακά ασυνείδητοι" στο μεγαλύτερο ποσοστό τους?

Μόνο ο ακτιβισμός μένει.

Υπογραφή : Επαναστάτης της φακής.

Υ.Γ. Μπορούμε υποθέτω να συνεχίσουμε την OT κουβέντα εφόσον ο topic starter αποφάσισε να μην προχωρήσει στην άρνηση της EULA.

φιλε δεν αναφερθηκα σε εσενα και μαλιστα σε ευχαριστησα για την προθεση σου να βοηθησεις

εξηγω λοιπον τι εννοουσα με το προηγουμενο ποστ και στους 2 σας για να μην υπαρχουν παρανοησεις

επειδη εχω ξεπερασει κατα πολυ τα 25 οπου ο θυμος για κατι τετοιες απατεωνιες οπως της MS ηταν ασυγκρατητος εχοντας πλεον συνειδητοποιησει οτι τετοιες ατομικες κινησεις προσφερουν μονο στο ατομο και δεν αλλαζουν τπτ αλλο (σιγα μην φοβηθει η HP και η MS απο κατι λιγους τρελους που ζητανε να μην αγορασουν με το ζορι τα σκατα τους) οχι οτι το να τους χωθεις ειναι κακο αλλα τα ωστικα κυματα μλκας και πουστιας που θα φας καταμουτρα δεν αξιζουν τον κοπο και το οφελος εκτος και αν εισαι σε φαση για τσαμπουκα

αντιθετα το να υποστηριζεις σταθερα το open source κινημα μιλωντας στους αλλους για αυτο η ξεμπροστιαζοντας την MS (και καθε MS) και τις συγκαλλημενες πουστιες της προσφερει πολυ περισσοτερο,στην τελικη εγω εγινα κακος λεγοντας την στους ελιτιστες και εσωστρεφεις πωρωμενους Λινουξαδες οι οποιοι με την συμπεριφορα τους στους αλλους και τις εμμονες τους μονο κακο κανουν στο open source που υποτιθεται οτι τοσο αγαπουν και παλευουν για αυτο (η αληθεια ειναι οτι για καποιους απο αυτους το Linux ειναι τροπος επιδειξης και μονο)

η αλλαγη λοιπον θα ερθει μονο οταν ο κοσμος δει ευκολια χρησης στο Linux,οταν δει επαγγελματικες εφαρμογες,τοτε και μονο τοτε κατω απο την πιεση της ζητησης οι εταιρειες θα παρασχουν ποιοτικους drivers για ολα τους τα προιοντα και ολα αυτα δεν προκειται να συμβουν οταν ο καθε wanna be hacker θεωρει οτι οτιδηποτε περαν της κονσολας ειναι ξεπεσμος και διωχνει με την ειρωνια του και την κακη συμπεριφορα του τους νεους χρηστες απο αυτο

αυτα τα λιγα και sorry αλλα δεν θα συμμετασχω σε κοκορομαχιες

Δημοσ.

million_voices η διαφορα ειναι οτι δεν εχω πει μεγαλα λογια και δεν προσπαθω να το παιξω επαναστατης αρα δεν υπαρχει να αποδειξω κατι, χρησιμοποιω το Linux γιατι ετσι μου κανει κεφι

Ποιος ο λογος να υψωσω σημαια κατα της Microsoft οταν χρησιμοποιω και εχω πληρωσει το λογισμικο της. Δε νομιζεις οτι θα ηταν λιγο υποκριτικο? Οποτε μενω μονο στο να παρατηρω και δε λεω μεγαλα λογια. Κατι τετοια βλεπουν και γελανε. Οπως ενας αλλος φιλος ο οποιος εκραζε τη Microsoft αλλα ειχε αγορασει τρια netbook με αδειες ΧP. Ετσι δεν αντιμετωπιζεις πρακτικες της Microsoft και των κατασκευαστων αλλα τους δινεις αβαντα

Φιλικα παντα μια χαρα παιδι μου φαινεσαι ;) (μην παρεξηγηθει το κλεισιμο στο ματι)

Δημοσ.
Μέσω του forum ο καθένας μας μπορεί να χαρακτηρίζει τον εαυτό του με ότι ιδιότητα θέλει, άρα το να σου πω την δικιά μου είναι περιτό αφού μπορεί να αμφισβητηθεί το ίδιο όπως και η δική σου και του καθενός. Πέραν από αυτό, μην μου αναφέρεις σαν παράδειγμα την Oracle όταν εγώ μίλησα για open source και όχι για commercial εφαρμογές

Έχεις ένα δίκιο, στην Ελλάδα οτι δηλώσεις είσαι. Αλλά για να αμφισβητηθεί η ιδιότητα κάποιου, θα πρέπει να πει ή να κάνει πράγματα τα οποία δεν ισχύουν. Και εσύ δυστυχώς έκανες αυτό το πράγμα.

Ο λόγος που ανέφερα την Oracle είναι για να σου δείξω πως αν πράγματι τα open source λειτουργικά δεν ήταν άξια λόγου τότε δεν θα είχε νόημα να ασχοληθεί (η Oracle) μαζί τους.

Κάπου ανέφερα και το openoffice (το οποίο είναι open source) αλλά δεν το σχολίασες.

Όσο γι'αυτό που είπε ο linuxovios μην γελάς καθόλου. Ήταν τυχαία νομίζεις η "επίσκεψη" του Chief software architect στην Ελλάδα? Γιατί ενώ πολλά κράτη της Ε.Ε "γυρίζουν" σε open source τεχνολογίες , εμείς επιμένουμε (σαν κράτος) στα προϊόντα της MS? Σου αρέσει το γεγονός οτι το Taxis Net (πχ) δουλεύει σε Windows 3.11 (και αυτό το 98/99 όταν κυκλοφορούσαν ήδη τα σαφώς καλύτερα Windows 2000)? - ρίξε και μια ματιά εδώ (http://pkst.livejournal.com/5951.html) και όταν καταλάβεις οτι εσύ ως Έλληνας φορολογούμενος πληρώνεις για να αγοράζεις τριτοκοσμικές (πλέον) και παρωχημένες τεχνολογίες, την στιγμή που άλλα -ποιο προηγμένα κατα την γνώμη μου- κράτη πάνε σε φτηνότερες, αποτελεσματικότερες και ποιοτικότερες λύσεις, έλα να το συζητήσουμε εκτενέστερα (ακόμα και με pm's). :-)

Δημοσ.
φιλε δεν αναφερθηκα σε εσενα και μαλιστα σε ευχαριστησα για την προθεση σου να βοηθησεις

Μην ανησυχείς, δεν εξέλαβα το σχόλιό σου ως επίθεση και δεν το πήρα προσωπικά. Κουβέντα κάνουμε

επειδη εχω ξεπερασει κατα πολυ τα 25 οπου ο θυμος για κατι τετοιες απατεωνιες οπως της MS ηταν ασυγκρατητος εχοντας πλεον συνειδητοποιησει οτι τετοιες ατομικες κινησεις προσφερουν μονο στο ατομο και δεν αλλαζουν τπτ αλλο (σιγα μην φοβηθει η HP και η MS απο κατι λιγους τρελους που ζητανε να μην αγορασουν με το ζορι τα σκατα τους) οχι οτι το να τους χωθεις ειναι κακο αλλα τα ωστικα κυματα μλκας και πουστιας που θα φας καταμουτρα δεν αξιζουν τον κοπο και το οφελος εκτος και αν εισαι σε φαση για τσαμπουκα

αντιθετα το να υποστηριζεις σταθερα το open source κινημα μιλωντας στους αλλους για αυτο η ξεμπροστιαζοντας την MS (και καθε MS) και τις συγκαλλημενες πουστιες της προσφερει πολυ περισσοτερο,στην τελικη εγω εγινα κακος λεγοντας την στους ελιτιστες και εσωστρεφεις πωρωμενους Λινουξαδες οι οποιοι με την συμπεριφορα τους στους αλλους και τις εμμονες τους μονο κακο κανουν στο open source που υποτιθεται οτι τοσο αγαπουν και παλευουν για αυτο (η αληθεια ειναι οτι για καποιους απο αυτους το Linux ειναι τροπος επιδειξης και μονο)

Συνδύασε τις δυο παραγράφους που έγραψες. Φαντάσου να πετύχεις ως άτομο το refund (τρώγωντας όλα τα σκατά που λες) και να το δημοσιοποιήσεις πετυχαίνοντας αυτά που γράφεις στη δεύτερη παράγραφο. Εγώ θα αισθανόμουν ευτυχής που συνέβαλα στο κοινό καλό.

Αλλά δεν πειράζει. Μου δίνεις τη δυνατότητα να είμαι ο πρώτος που θα το κάνει στην Ελλάδα (αρκεί να μη με καλύπτει το ήδη γερασμένο laptop μου και να χρειαστεί να το αλλάξω ) :P

Ποιος ο λογος να υψωσω σημαια κατα της Microsoft οταν χρησιμοποιω και εχω πληρωσει το λογισμικο της.

Λάθος σκέψη κατά τη γνώμη μου. Ξέρω πολύ κόσμο που θα έβαζε φωτιά στο redmond αν μπορούσε, αλλά εξαναγκάζονται για διάφορους επαγγελματικούς κυρίως λόγους να χρησιμοποιούν ΚΑΙ το λογισμικό της. Αυτό δε σημαίνει ότι ΑΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ δε δίνεις τον αγώνα σου για να αλλάξεις και εσύ κάτι όσο απειροελάχιστο και αν φαίνεται αυτό το κάτι.

ειναι θεμα μιζας

Ε, το τελευταίο μοντέλο της porche θέλει θυσίες ;)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...