ge0rge007 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2009 αυτοκινητάκι ;;;;;;;;;;;;;;;; :lol: Αυτοκολλητάκι ήθελα να πω! Το διόρθωσα τώρα... Και το αυτοκινητάκι πάντως δεν θα μας χαλούσε
Timour21 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2009 Ξέρεις έξω από το χορό πολλά τραγούδια λέμε, αλλά αν ήσουν (εμπορικά) μέσα στην αγορά θα καταλάβαινες πως το linux όχι απλά δεν έχει πέραση στον κόσμο, αλλά με τα χάλια των εκατοντάδων distributions και τις απαράδεκτες εφαρμογές δεν έχει και καμιά ελπίδα να αγγίξει τον καταναλωτή, επιχειρηματία ή ιδιώτη. ......... Και συγγνώμη αλλά γι'αυτό δεν ευθύνεται κανένας υποτιθέμενος "φασισμός" της Microsoft αλλά η ίδια η κοινότητα του open source που αντί μόνο να μάχεται το commercial software θα έπρεπε να μιμηθεί όλα του τα "καλά" και "ποιοτικά" χαρακτηριστικά προσεγγίζοντας τον καταναλωτή και όχι κάνοντάς τον να απεχθάνεται κάθε τι το open source. Γιατί μέχρι σήμερα το μόνο που δυστυχώς έχει καταφέρει είναι όχι μόνο να το απεχθάνονται και να το αποφεύγουν οι τελικοί χρήστες αλλά και οι ίδιοι οι τεχνικοί, τα καταστήματα, οι hardware και software vendors. Και χωρίς την αποδοχή από αυτούς μια ζωή στο 1% θα μείνει αναζητώντας μάταια αλλού και αλλού τις αιτίες της αποτυχίας. Αυτά τα λες εσύ, και είσαι (εμπορικά) μέσα στην αγορά? Offtopic το ξέρω, αλλά επέτρεψέ μου (με την ιδιότητα του IT manager)να σου πω οτι δεν έχεις την παραμικρή ιδέα για το τι λές. Μάλλον επαναλαμβάνεις πράγματα που άκουσες απο δω και απο εκεί. Αν είχες ασχοληθεί ποτέ με τους μεγάλους hardware vendors και τις ανάγκες των μικρομεσαίων επιχειρήσεων (για τις μεγάλες ισχύει πολύ παραπάνω) θα ήξερες οτι το open source λειτουργικό συνήθως αποτελεί μονόδρομο. Και για να μην μιλάμε στον αέρα πες μας με ποια ιδιότητα είσαι μέσα στην αγορά γιατί μου προκαλούν εντύπωση αυτά που λες.
subdee Δημοσ. 17 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2009 Τα αυθαίρετα συμπεράσματα φίλε μου δεν έχουν καμμιά αξία και δεν χρειάζεται νομίζω να το σχολιάσουμε αυτό.Από εκεί και μετά ο καταναλωτής είναι αυτός που καθορίζει την αγορά και κανείς κατασκευαστής ή μεταπωλητής δεν πρόκειται να προωθήσει linux όταν ο κόσμος δεν το θέλει ούτε ζωγραφιστό ή απλά και μόνο προτιμά τα Windows. Ξέρεις έξω από το χορό πολλά τραγούδια λέμε, αλλά αν ήσουν (εμπορικά) μέσα στην αγορά θα καταλάβαινες πως το linux όχι απλά δεν έχει πέραση στον κόσμο, αλλά με τα χάλια των εκατοντάδων distributions και τις απαράδεκτες εφαρμογές δεν έχει και καμιά ελπίδα να αγγίξει τον καταναλωτή, επιχειρηματία ή ιδιώτη. Και συγγνώμη αλλά γι'αυτό δεν ευθύνεται κανένας υποτιθέμενος "φασισμός" της Microsoft αλλά η ίδια η κοινότητα του open source που αντί μόνο να μάχεται το commercial software θα έπρεπε να μιμηθεί όλα του τα "καλά" και "ποιοτικά" χαρακτηριστικά προσεγγίζοντας τον καταναλωτή και όχι κάνοντάς τον να απεχθάνεται κάθε τι το open source. Γιατί μέχρι σήμερα το μόνο που δυστυχώς έχει καταφέρει είναι όχι μόνο να το απεχθάνονται και να το αποφεύγουν οι τελικοί χρήστες αλλά και οι ίδιοι οι τεχνικοί, τα καταστήματα, οι hardware και software vendors. Και χωρίς την αποδοχή από αυτούς μια ζωή στο 1% θα μείνει αναζητώντας μάταια αλλού και αλλού τις αιτίες της αποτυχίας. Πραγματικά δεν έχω ξαναδιαβάσει τόσες ανακρίβιες σε ένα post. Μην μιλάς αν δεν ξέρεις, σε εκλιπαρώ. Να μην το διαλύσουμε το topic όμως. Απλά σου προτείνω να ψαχτείς λιγάκι παραπάνω πριν πετάξεις τέτοια λόγια δημόσια.
inray Δημοσ. 17 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2009 Αυτά τα λες εσύ, και είσαι (εμπορικά) μέσα στην αγορά?Offtopic το ξέρω, αλλά επέτρεψέ μου (με την ιδιότητα του IT manager)να σου πω οτι δεν έχεις την παραμικρή ιδέα για το τι λές. Μάλλον επαναλαμβάνεις πράγματα που άκουσες απο δω και απο εκεί. Αν είχες ασχοληθεί ποτέ με τους μεγάλους hardware vendors και τις ανάγκες των μικρομεσαίων επιχειρήσεων (για τις μεγάλες ισχύει πολύ παραπάνω) θα ήξερες οτι το open source λειτουργικό συνήθως αποτελεί μονόδρομο. Και για να μην μιλάμε στον αέρα πες μας με ποια ιδιότητα είσαι μέσα στην αγορά γιατί μου προκαλούν εντύπωση αυτά που λες. Τότε μάλλον ζούμε σε διαφορετικό πλανήτη φίλε μου. Αλλιώς είμαι στην διάθεσή σου να με "ενημερώσεις" για επιχειρήσεις στην Ελλάδα για τις οποίες ήταν μονόδρομος το open source. Και αν για κάθε μία που θα μου πεις δεν σου αντιπαραθέτω εκατοντάδες άλλες που χρησιμοποιούν αποκλειστικά Windows τότε θα δεχτώ την όποια κριτική σου. Το ίδιο θα δεχτώ και μια λίστα Ελληνικών επιχειρήσεων πληροφορικής που δεν παρέχουν Windows στους πελάτες τους αλλά open source για να δούμε γιατί "μονόδρομους" μιλάμε.
disqualified Δημοσ. 17 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2009 να σας πω εγω πως το βλεπω. Ειναι δυνατον στο πλαισιο που θα παει η κατερινουλα να παρει το νεο της laptop για τη σχολη. Να προτιμησει το toshiba που δεν εχει windows αλλα το HP που τα εχει προεγκατεστημενα? Πραγματικα οταν το 80% (και λιγο λεω) ανηκει σε αυτην την κατηγορια ποιος πιστευει οτι μια επιχειρηση θα διαλεξει (ας πουμε οτι επιτρεπεται απο το νομο δεν εχω ιδεα) να παει στα καταστηματα τα προιοντα της χωρις λειτουργικο ή με μια διανομη Linux του 1% που χρησιμοποιειται απο εξειδικευμενο κοινο? Ο "φασισμος" προερχεται και απο τους κατασκευαστες και απο τη Microsoft, αλλα οταν το 90% του αγοραστικου κοινου ξερει και ζηταει windows τι ακριβως θα κανουν οι εταιρειες. Θα προωθησουν ενα σχεδιο παιδειας προς τους αγοραστες προτινοντας τους Linux? Ο μονος πραγματικος ανταγωνιστης ειναι η Αpple μια κερδοσκοπικη εταιρεια.
Tsino Δημοσ. 17 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2009 Τελικά μάθαμε αν βγήκε άκρη με το προεγκατεστημένο windows? Έγινε το refund?
disqualified Δημοσ. 17 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2009 Τελικά μάθαμε αν βγήκε άκρη με το προεγκατεστημένο windows? Έγινε το refund? νομιζω οτι ακομα δεν εχει το μηχανημα στα χερια του
tolis_01 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2009 Προφανώς και ο million_voices θα τα βρει με την HP που είναι και ο αποκλειστικός υπεύθυνος για την επιστροφή χρημάτων. Δεν νομίζω ότι η microsoft είναι τόσο τρομαχτική εταιρία και την φοβούνται τόσο όλοι οι κατασκευαστές. Από την άλλη βέβαια αυτοί σου πουλάνε ενα πακέτο hardware+software επειδή έτσι κρίνουν απαραίτητο (και καλά κάνουν, στην αντίθετη περίπτωση θα ειχες ενα μη λειτουργικό λάπτοπ). Αν πχ έπαιρνες ένα αμάξι, αλλά δεν ήθελες το air condition, θα απαιτούσες να στο βγάλουν και να σου επιστρέψουν τα λεφτά; Μάλλον όχι.
million_voices Δημοσ. 17 Ιουνίου 2009 Μέλος Δημοσ. 17 Ιουνίου 2009 το πηρα,κλειστη συσκευασια hp με δωρα hp τσαντα μεταφορας,οπτικο usb mouse hp για φορητους και ενσωματωμενο στον φορητο module για internet μεσω 3g νομιζω απο οτι ειδα το ξαναπηγανε στα 600€ να πω την αληθεια δεν ειμαι σε mood για @@ριες απο εταιρικους φιογκους οποτε το σουταρω οπως ειναι επιπλωμενο στον κυριουλη και μεγεια του
disqualified Δημοσ. 17 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2009 το πηρα,κλειστη συσκευασια hp με δωρα hp τσαντα μεταφορας,οπτικο usb mouse hp για φορητους και ενσωματωμενο στον φοτητο module για internet μεσω 3g νομιζω απο οτι ειδα το ξαναπηγανε στα 600€ να πω την αληθεια δεν ειμαι σε mood για @@ριες απο εταιρικους φιογκους οποτε το σουταρω οπως ειναι επιπλωμενο στον κυριουλη και μεγεια του η επανασταση θελει και θυσιες...
million_voices Δημοσ. 17 Ιουνίου 2009 Μέλος Δημοσ. 17 Ιουνίου 2009 η επανασταση θελει και θυσιες... ουτε επανασταση ουτε μλκες,δεν αξιζει τον κοπο και δεν ειμαι και σε φαση προχθες ημουν αλλα δεν ειχα το SN btw οι αλλαγες ερχονται μεσω συνειδητοποιησης και οχι με ακτιβιστικες-ποζεραδικες κινησεις αυτα για καποιους linuxαδες επαναστατες της φακης
disqualified Δημοσ. 17 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2009 ουτε επανασταση ουτε μλκες,δεν αξιζει τον κοπο και δεν ειμαι και σε φαση αυτο που ειπα ακριβως λες, η επανασταση θελει και θυσιες, αλλα αμα δεν αξιζει τον κοπο και δεν εισαι σε φαση πως θα ερθουν οι αλλαγες που λες. Δε σου επιτιθεμαι αλλα πρωτα τα εργα και μετα τα μεγαλα λογια δεν ειναι ποζεραδικη κινηση να αρνηθεις το EULA της microsoft ειναι δικαιωμα σου αμα ετσι πιστευεις, ποζεριες ειναι αυτα που συζηταμε εγω κι εσυ τοση ωρα (δεν βγαζω την ουρα μου απ εξω)
Timour21 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2009 Τότε μάλλον ζούμε σε διαφορετικό πλανήτη φίλε μου.Αλλιώς είμαι στην διάθεσή σου να με "ενημερώσεις" για επιχειρήσεις στην Ελλάδα για τις οποίες ήταν μονόδρομος το open source. Και αν για κάθε μία που θα μου πεις δεν σου αντιπαραθέτω εκατοντάδες άλλες που χρησιμοποιούν αποκλειστικά Windows τότε θα δεχτώ την όποια κριτική σου. Το ίδιο θα δεχτώ και μια λίστα Ελληνικών επιχειρήσεων πληροφορικής που δεν παρέχουν Windows στους πελάτες τους αλλά open source για να δούμε γιατί "μονόδρομους" μιλάμε. Το οτι ζούμε σε διαφορετικό πλανήτη είναι το μόνο σίγουρο με αυτά που λες. Ο δικός μου πλανήτης λέγεται "γη" ο δικός σου? Να σε ενημερώσω για επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν linux και mySQL αντί για Windows και SQL Server, δυστυχώς δεν μπορώ, είναι αντιεπαγγελματικό εκ μέρους μου να αναφέρω στο τι είδους λογισμικό χρησιμοποιεί η εταιρεία για την οποία εργάζομαι ή για τις εταιρείες που έχω εργαστεί στο παρελθόν. Και απο την στιγμή που δεν μου αναφέρεις την ιδιότητά σου (και άρα εξακολουθώ να πιστεύω οτι μιλάς στον αέρα απο πράγματα που έχεις ακούσει) δεν θα μπω καν στην διαδικασία να σε προτρέψω να πας και να δεις ποιος αναπτύσσει το open office πχ. (open source) ποιες εταιρείες μεγαθήρια αναπτύσσουν εφαρμογές πάνω σε αυτό, αφού μάλλον δεν έχεις μπει καν στον κόπο να τσεκάρεις τα ποσοστά των servers παγκοσμίως που τρέχουν open source λειτουργικά και εφαρμογές έναντι αυτών που τρέχουν Windows. Αν δε, αναφερθώ και σε μάλλον άγνωστες έννοιες για σένα όπως πχ cost of ownership ,scalability, clustering, clouds κλπ κλπ, μάλλον θα σε χάσω και δεν θα μπορέσεις να με παρακολουθήσεις. H ένστασή μου δεν είναι όσον αφορά τους τελικούς χρήστες (αυτοί windows θα προτιμήσουν και καλά θα κάνουν), αλλά για μεγάλους hardware και software vendors (να υποθέσω οτι η Oracle πχ για linux δεν είναι άξια αναφοράς για σένα ε?) και το τι προτείνουν στους πελάτες τους...
linuxovios Δημοσ. 17 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2009 btw οι αλλαγες ερχονται μεσω συνειδητοποιησης και οχι με ακτιβιστικες-ποζεραδικες κινησεις Για εξήγησέ το μου αυτό που λες αν θέλεις. Διότι επανάσταση είναι η έντονη, ξαφνική (και ενδεχομένως) μαζική αντίδραση σε κάποιο καταπιεστικό καθεστώς. Εγώ αυτό τον ορισμό ξέρω. Η ΜS είναι καθεστώς, ελέγχει τους πάντες και τα πάντα στην αγορά πληροφορικής. Κινεί τα νήματα. Καθορίζει τις εξελίξεις (όλα αυτά σε μεγάλο ποσοστό, όχι απόλυτα). Τα βάζει και ενίοτε ελέγχει κυβερνήσεις ολόκληρες. Εκτός λοιπόν και αν αυτό το καθεστώς (ή μονοπώλιο ή πες το όπως θες) αυτοκαταστραφεί (δύσκολο έως αδύνατο - θα χρειαστούν 800 "vista" για να ξυπνήσει ο κόσμος) , πώς αλλιώς θα επέλθει η αλλαγή, αν όχι με επανάσταση? Και πώς θα γίνει η επανάσταση μέσω της "συνειδητοποίησης" όταν από ο κάθε μαθητής μαθαίνει MS από το σχολείο και οι ενήλικες του πλανήτη είναι "πληροφοριακά ασυνείδητοι" στο μεγαλύτερο ποσοστό τους? Μόνο ο ακτιβισμός μένει. Υπογραφή : Επαναστάτης της φακής. Υ.Γ. Μπορούμε υποθέτω να συνεχίσουμε την OT κουβέντα εφόσον ο topic starter αποφάσισε να μην προχωρήσει στην άρνηση της EULA.
inray Δημοσ. 17 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2009 Και απο την στιγμή που δεν μου αναφέρεις την ιδιότητά σου.......... .......... H ένστασή μου δεν είναι όσον αφορά τους τελικούς χρήστες (αυτοί windows θα προτιμήσουν και καλά θα κάνουν), αλλά για μεγάλους hardware και software vendors (να υποθέσω οτι η Oracle πχ για linux δεν είναι άξια αναφοράς για σένα ε?) και το τι προτείνουν στους πελάτες τους... Μέσω του forum ο καθένας μας μπορεί να χαρακτηρίζει τον εαυτό του με ότι ιδιότητα θέλει, άρα το να σου πω την δικιά μου είναι περιτό αφού μπορεί να αμφισβητηθεί το ίδιο όπως και η δική σου και του καθενός. Πέραν από αυτό, μην μου αναφέρεις σαν παράδειγμα την Oracle όταν εγώ μίλησα για open source και όχι για commercial εφαρμογές Η ΜS είναι καθεστώς, ελέγχει τους πάντες και τα πάντα στην αγορά πληροφορικής. Κινεί τα νήματα. Καθορίζει τις εξελίξεις (όλα αυτά σε μεγάλο ποσοστό, όχι απόλυτα). Τα βάζει και ενίοτε ελέγχει κυβερνήσεις ολόκληρες. Μη βλέπεις τόσα πολλά έργα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.