Προς το περιεχόμενο

Μη αποδοχη αδειας χρησης Windows και επιστροφη χρηματων,πως?

million_voices

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
ολα καλα πολυ ωραια και ενδιαφερουσα η συζητηση αλλα...

τον ανθρωπο που θα αγορασει το μηχανημα τον εχεις ρωτησει??? :P

Ναι και σκοπευω να του περασω XP νομιμα

Υγ ειχε vista και δεν θελει ουτε να τα ακουσει

• Απαντ. 50
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Ναι και σκοπευω να του περασω XP νομιμα

Δηλαδη θα τον βαλεις να αγορασει τα XP (λειτουργικο 8 χρονων) πιθανον πιο ακριβα απο οτι θα εχει την αδεια των vista ενω ερχονται τα 7 οπως λες? Και βαζοντας τον στη διαδικασια να ψαχνει απο δω κι απο κει drivers? Πασο. Αν δεν τα γουσταρει τι να κανουμε

Παντως ενημερωνε για τις εξελιξεις το θεμα ειναι ενδιαφερον

Δημοσ.
Δηλαδη θα τον βαλεις να αγορασει τα XP (λειτουργικο 8 χρονων) πιθανον πιο ακριβα απο οτι θα εχει την αδεια των vista ενω ερχονται τα 7 οπως λες? Και βαζοντας τον στη διαδικασια να ψαχνει απο δω κι απο κει drivers? Πασο. Αν δεν τα γουσταρει τι να κανουμε

Παντως ενημερωνε για τις εξελιξεις το θεμα ειναι ενδιαφερον

Vista και XP εχει νομιμα

Vista δεν θελει και συμφωνω μαζι του,γιατι να βαλει Vista οταν το μηχανημα θα πεταει με XP?

την οποια δουλεια (περασμα XP και drivers) θα την κανω εγω

εξαρταται ποσο θα αντεξω να ακουω @@ριες,θα σας πω οταν εχω το μηχανημα και νεοτερα

επειδη το Laptop ειναι Hp Compaq (επαγγελματικη σειρα) υπαρχουν drivers κανονικοτατα για XP στο web site της Hp (αλλο ενα + του συγκεκριμενου)

Δημοσ.
η ολη ιστορια δεν γινεται για το κοστος των Vista home basic,κανα 20€ να ειναι το πολυ αλλα γιατι στο πουλανε ντε και καλα με το ζορι και οταν αρχισεις να την ψαχνεις λιγο σε τρεχουν απο τον Αννα στον Καιφα (Hp,MS,You.gr) και γενικως αρχιζουν τα καραγκιοζιλικια

20 euro χρεώνουν περίπου τα XP στα netbooks. Νομίζω ότι τα vista μαζί με το bundled λογισμικό είναι αρκετά παραπάνω. Και δεν είναι το θέμα των χρημάτων. Είναι θέμα ηθικής τάξης και το κατά πόσο μπορεί κάποιος να νιώσει ότι έχει τη δύναμη να αντιμετωπίσει τον παγκόσμιο φασισμό της ΜS .

Δημοσ.
20 euro χρεώνουν περίπου τα XP στα netbooks. Νομίζω ότι τα vista μαζί με το bundled λογισμικό είναι αρκετά παραπάνω. Και δεν είναι το θέμα των χρημάτων. Είναι θέμα ηθικής τάξης και το κατά πόσο μπορεί κάποιος να νιώσει ότι έχει τη δύναμη να αντιμετωπίσει τον παγκόσμιο φασισμό της ΜS .

Φασισμό της MS? Τι ανοησίες είναι αυτές;

Ο κατασκευαστής του hardware είναι αυτός που αποφασίζει με τι λειτουργικό θα το διαθέτει ή αν θα το δίνει ακόμα και σκέτο. Τι δουλειά έχει η Microsoft με αυτό;

Δημοσ.

καλα προφανως δεν τρελαθηκαν ολοι οι κατασκευαστες για να θελουν να επιβαρυνουν την τιμη του προιοντος τους με τα κερατιατικα της Ms

Δημοσ.
καλα προφανως δεν τρελαθηκαν ολοι οι κατασκευαστες για να θελουν να επιβαρυνουν την τιμη του προιοντος τους με τα κερατιατικα της Ms

νομιζετε οτι ολοι ξερουν να περνανε windows στα PC τους? Το πιο πιθανο ειναι οτι θα ειχαν και πτωση πωλησεων αν δεν τα ειχαν προεγκατεστημενα.

Περα απο αυτα μονο εικασιες μπορουμε να κανουμε για το τι πραγματικα ισχυει.

Δημοσ.
Φασισμό της MS? Τι ανοησίες είναι αυτές;

Ο κατασκευαστής του hardware είναι αυτός που αποφασίζει με τι λειτουργικό θα το διαθέτει ή αν θα το δίνει ακόμα και σκέτο. Τι δουλειά έχει η Microsoft με αυτό;

inside info δεν έχουμε (και προσωπικά δεν έχω) από κανένα. Οι αμέτρητες καταδίκες της MS μου αρκούν για να βγάλω τα συμπεράσματά μου. Ας μη σχολιάσουμε (έχει χιλιοειπωθεί η ιστορία) για το πώς φτάσαμε σε κάθε νέο laptop (όπως αυτό του πατέρα σου) να πληρώνουμε υποχρεωτικά άδεια windows.

Επίσης ποτέ δε δόθηκε η πραγματική επιλογή στους αγοραστές για open source ΟS. Για παράδειγμα πώς θα αντιδρούσε η αγορά αν το ΙΔΙΟ laptop μπορούσες να το αγοράσεις (προφανώς φθηνότερα) με open source OS + όλο το λογισμικό μια τυπικής διανομής χωρίς την ανάγκη να πληρώσεις άδεια win + office + AV + όλες τις bundled εφαρμογές που έχει το κάθε laptop ?

Δεν τρελάθηκαν οι εταιρείες, είναι σίγουρο. Μήπως η MS εκβιάζει με προνομιακές τιμές σε περίπτωση που έχεις όλη τη γραμμή σου με MS ΟS? Γιατί αν πουλάς τα μισά laptop με MS και τα άλλα μισά με Linux, μπορεί η MS να σου δίνει την άδεια στα 50 ή ακόμα και 100 euro με αποτέλεσμα να μην είσαι ανταγωνιστικός.

Αλήθεια, πόσες φορές έχουμε πληρώσει MS tax στη ζωή μας?

Δημοσ.
inside info δεν έχουμε (και προσωπικά δεν έχω) από κανένα. Οι αμέτρητες καταδίκες της MS μου αρκούν για να βγάλω τα συμπεράσματά μου. Ας μη σχολιάσουμε (έχει χιλιοειπωθεί η ιστορία) για το πώς φτάσαμε σε κάθε νέο laptop (όπως αυτό του πατέρα σου) να πληρώνουμε υποχρεωτικά άδεια windows.

Τα αυθαίρετα συμπεράσματα φίλε μου δεν έχουν καμμιά αξία και δεν χρειάζεται νομίζω να το σχολιάσουμε αυτό.

Από εκεί και μετά ο καταναλωτής είναι αυτός που καθορίζει την αγορά και κανείς κατασκευαστής ή μεταπωλητής δεν πρόκειται να προωθήσει linux όταν ο κόσμος δεν το θέλει ούτε ζωγραφιστό ή απλά και μόνο προτιμά τα Windows. Ξέρεις έξω από το χορό πολλά τραγούδια λέμε, αλλά αν ήσουν (εμπορικά) μέσα στην αγορά θα καταλάβαινες πως το linux όχι απλά δεν έχει πέραση στον κόσμο, αλλά με τα χάλια των εκατοντάδων distributions και τις απαράδεκτες εφαρμογές δεν έχει και καμιά ελπίδα να αγγίξει τον καταναλωτή, επιχειρηματία ή ιδιώτη.

Και συγγνώμη αλλά γι'αυτό δεν ευθύνεται κανένας υποτιθέμενος "φασισμός" της Microsoft αλλά η ίδια η κοινότητα του open source που αντί μόνο να μάχεται το commercial software θα έπρεπε να μιμηθεί όλα του τα "καλά" και "ποιοτικά" χαρακτηριστικά προσεγγίζοντας τον καταναλωτή και όχι κάνοντάς τον να απεχθάνεται κάθε τι το open source. Γιατί μέχρι σήμερα το μόνο που δυστυχώς έχει καταφέρει είναι όχι μόνο να το απεχθάνονται και να το αποφεύγουν οι τελικοί χρήστες αλλά και οι ίδιοι οι τεχνικοί, τα καταστήματα, οι hardware και software vendors. Και χωρίς την αποδοχή από αυτούς μια ζωή στο 1% θα μείνει αναζητώντας μάταια αλλού και αλλού τις αιτίες της αποτυχίας.

Δημοσ.

Εγώ λέω να μην μπω σε αυτό το λούκι (ξανά :-p) αλλά για να πώ για μένα την πιο σωστή και δημοκρατική λύση ...

Τα Windows είναι το λειτουργικό που χρησιμοποιείται περισσότερα απο όλα οπότε ας είναι προ εγκαταστημένο...

Το θέμα είναι να μην έχει την άδεια δηλαδή πολύ πολύ απλά όταν πας να αγοράσεις το λάπτοπ να σου λένε στο κατάστημα και αν θέλεις να αγοράζεις το αυτοκολλητάκι και τον κωδικό χρήσης.

Αφού λοιπόν είναι προ εγκατεστημένα όταν ανοίγεις το laptop για πρώτη φορά σε ρωτάει αποδέχεσαι τους όρους? Αν πατήσεις ναι σου ζητάει και τον κωδικό και είσαι οκ εάν όχι καλώς!

Δημοσ.
πως το linux όχι απλά δεν έχει πέραση στον κόσμο, αλλά με τα χάλια των εκατοντάδων distributions και τις απαράδεκτες εφαρμογές δεν έχει και καμιά ελπίδα να αγγίξει τον καταναλωτή, επιχειρηματία ή ιδιώτη.

???????????????????????????????????????????????????????????

Γιατί μέχρι σήμερα το μόνο που δυστυχώς έχει καταφέρει είναι όχι μόνο να το απεχθάνονται και να το αποφεύγουν οι τελικοί χρήστες αλλά και οι ίδιοι οι τεχνικοί, τα καταστήματα, οι hardware και software vendors.

???????????????????????????????????????????????????????????????/

Ξεκίνα άλλο thread με το ίδιο post για να σου απαντήσω. Εδώ είμαστε off topic

Τα Windows είναι το λειτουργικό που χρησιμοποιείται περισσότερα απο όλα οπότε ας είναι προ εγκαταστημένο...

Το θέμα είναι να μην έχει την άδεια δηλαδή πολύ πολύ απλά όταν πας να αγοράσεις το λάπτοπ να σου λένε στο κατάστημα και αν θέλεις να αγοράζεις το αυτοκινητάκι και τον κωδικό χρήσης.

Αφού λοιπόν είναι προ εγκατεστημένα όταν ανοίγεις το laptop για πρώτη φορά σε ρωτάει αποδέχεσαι τους όρους? Αν πατήσεις ναι σου ζητάει και τον κωδικό και είσαι οκ εάν όχι καλώς!

Εξαιρετική πρόταση! Μόνο που δε θα εφαρμοστεί ΠΟΤΕ. Ο φασισμός της MS (και όχι οι λόγοι που προφασίζεται ο inray) δε θα επιτρέψει ποτέ να γίνει κάτι τέτοιο.

Επίσης να προσθέσω ότι θα έπρεπε να υπάρχει και δυνατότητα αποδοχής ή μη και της bundled σαβούρας που αγοράζεις μαζί με το laptop.

Δημοσ.

καλα μην το κανουμε εδω μεσα MS vs Linux

ο καθενας εχει βγαλει τα συμπερασματα του (απο οσους γνωριζουν τα εναλλακτικα OSes) και χρησιμοποιει οτι τον βολευει η του επιβαλεται με καποιον τροπο

το θεμα ειναι οι πρακτικες επιβολης των λογισμικων της απο την MS ακομα και σε οσους δεν τα θελουν

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...