PaokToTheBone Δημοσ. 15 Ιουνίου 2009 Share Δημοσ. 15 Ιουνίου 2009 Εγω εχω βαρε8ει απο τα κουτια μου να πεταγονται χρωματα απο τα ανεμηστιρακια... 8ελω να τα αλλαξω ολα...(εχω ενα coolermaster stacker 832 και ενα coolermaster cosmos s) 8α η8ελα να μου προτεινεται 12αρια οσο δυνατον α8ορυβα γινεται και χωρις leds... H μια λυση ειναι να σπασω τα leds...αλλα δν ξερω αν καταστρεφεται ετσι το ανεμηστηρακι...Και ετσι και αλλιως 8α χρειαστω αρκετα 12αρια για το htpc..και λεω να παρω καποια καινουργια χωρις led. Να μην εινια ομως και πανακριβα(βλεπε noctua|) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
haHa Δημοσ. 15 Ιουνίου 2009 Share Δημοσ. 15 Ιουνίου 2009 Εδω εισαι: http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&product=1181440 Ειναι reccomended απο το silentpc: http://www.silentpcreview.com/article63-page2.html http://www.silentpcreview.com/article695-page2.html#nexus Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
PaokToTheBone Δημοσ. 15 Ιουνίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 15 Ιουνίου 2009 Η τιμη πολυ καλη ,αν οντως ειναι και α8ορυβα τοτε ολα καλα..8α δειξει η βιοψια. Thanks για την απαντηση... Eγω εχω αυτα σε μπλε στο stacker... http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=941646&catalog=20&category=69977823&MSCSProfile=DCCDF22EB27065BE34B5C798FF3210F6362AB9BDA135971DE508B748786EF9ECEA08F58BA29C659CD29FC95F97B61C3E26E2ACE87345F3E230410239A9DBE30DBE020CF61077828E0B56F817ECFB679A7243E88A0A29A8026B7631FFDC514F76AF493451F0B9DCBCE75FBE6012C7EFF57C20AA4E200B619B052775265C9E5FF6B6952109D2C732C1 Αυτα ειναι πιο γρηγορα.(λογικα αυτα που μου προτινεις 8α ειναι πιο α8ορυβα,αλλα απο επιδοσεις?)Δεν νομιζω να ανεβουν οι 8ερμοκρασιες...Βασικα πολες φορες στα site αυτα τα στοιχεια ειναι οτι να ναι... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dante80 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2009 Share Δημοσ. 15 Ιουνίου 2009 Οι nexus είναι μια καλή λύση, αλλά δυστυχώς δεν κάνουν για όλες τις θέσεις. Ειδικότερα, μην τους βάζεις σε οριζόντιες θέσεις, σε heatsink, και σε radiator. Είναι ιδανικοί intake/exhaust fans, ειδικά αν δεν έχεις μεγάλο obstruction στην θέση pull (intake). Αν ψάχνεις τον all around fan, η λύση είναι μια. Fan με fluid dynamic bearing. ARCTIC COOLING AF12025L 120MM CASE FAN Δοκιμασμένος, φτηνός και κατάλληλος για όλες τις θέσεις. Επιπρόσθετα, δέχεται undervolting χωρίς προβλήματα με clicking και άλλους θορύβους. Αν τώρα θέλεις κάτι πιο ακριβό, go here: SCYTHE SA1225FDB12L KAMA FLEX 120MM SILENT CASE FAN Ελαφρώς καλύτερος από τον AC, και με περισσότερο static pressure (για θέσεις heatsink και radiator). Είναι ουσιαστικά μια παραλλαγή του κορυφαίου s-flex, με φθηνότερο FDB από την SONY. Λόγω μικρής διαφοράς τιμής στην ψωροκώσταινα θα σου πρότεινα καλύτερα τον original S-FLEX, αλλά δεν υπάρχει variant στο sweetpoint των 1000rpm. Οπότε, θα πρέπει να πας σε mixed αγορά (1200αρηδες για exhaust και 800αρηδες για intake και side), ή να πάρεις 1200αρηδες και να τους ρίξεις στα 10v. Την στιγμή λοιπόν που θέλεις να αλλάξεις αρκετούς fans, the point is moot, go for the AC. Τέλος, για θέσεις exhaust, ενδιαφέροντες είναι και οι NANOXIA FX12-1250μιας και σου δίνουν bracket με ρυθμιστή στροφών, και είναι και καλοί για την θέση. Μην κοιτάξεις αλλού, στην Ελλάδα δεν θα βρεις καλύτερους από τους παραπάνω, με τους περιορισμούς που έχεις (noiseblocker είναι ακριβοί, noctua ακριβοί, yate loon δεν υπάρχουν, ο scythe gentle typhoon δεν έρχεται, οι silent eagle έχουν τους ίδιους περιορισμούς με nexus, αλλά μεγαλύτερη τιμή κτλ κτλ). offtopic Αυτός που κοιτάω τώρα είναι ο FN122 της SS, έχω ακούσει πολύ καλά λόγια. Για να δούμε.... /offtopic Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Technology fan Δημοσ. 15 Ιουνίου 2009 Share Δημοσ. 15 Ιουνίου 2009 Το να σπάσεις τα led τόσο δύσκολο είναι? αυτά δεν είναι καλά? (εκτός του θέματος του led) κάτι review που βρήκα ήταν στα γερμανικά και δε ξέρω.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
katsikoula Δημοσ. 15 Ιουνίου 2009 Share Δημοσ. 15 Ιουνίου 2009 ή μπορεις πολυ απλα να κοψεις τα καλωδιακια που ενωνουν τα led με το ανεμιστηρακι. δεν θα παθει τιποτα το ανεμιστηρακι απλως τα led θα σταματησουν να τροφοδοτουνται Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
PaokToTheBone Δημοσ. 15 Ιουνίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 15 Ιουνίου 2009 Οι nexus είναι μια καλή λύση, αλλά δυστυχώς δεν κάνουν για όλες τις θέσεις. Ειδικότερα, μην τους βάζεις σε οριζόντιες θέσεις, σε heatsink, και σε radiator. Είναι ιδανικοί intake/exhaust fans, ειδικά αν δεν έχεις μεγάλο obstruction στην θέση pull (intake). Οτι 8α παω σε νερακι 8α παω...Οταν με το καλο γυρισω το καλοκαιρακι απο δουλεια και διακοπες...Αλλα βλεπουμε τοτε την αγορα των αναλογων ανεμηστηρων.Τωρα το 8εμα μας ειναι τα intake/exhaust. Αν ψάχνεις τον all around fan, η λύση είναι μια. Fan με fluid dynamic bearing. ARCTIC COOLING AF12025L 120MM CASE FAN Δοκιμασμένος, φτηνός και κατάλληλος για όλες τις θέσεις. Επιπρόσθετα, δέχεται undervolting χωρίς προβλήματα με clicking και άλλους θορύβους. undervolting 8α κανω με controller?Αυτος ειναι πιο φ8ηνος απο τον http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&product=1181440 και αν οπως λες 8α εχω τα ιδια αποτελεσματα γιατι να μην αγορασω τον πιο φ8ηνο? Αν τώρα θέλεις κάτι πιο ακριβό, go here: SCYTHE SA1225FDB12L KAMA FLEX 120MM SILENT CASE FAN Ελαφρώς καλύτερος από τον AC, και με περισσότερο static pressure (για θέσεις heatsink και radiator). Είναι ουσιαστικά μια παραλλαγή του κορυφαίου s-flex, με φθηνότερο FDB από την SONY. Λόγω μικρής διαφοράς τιμής στην ψωροκώσταινα θα σου πρότεινα καλύτερα τον original S-FLEX, αλλά δεν υπάρχει variant στο sweetpoint των 1000rpm. Οπότε, θα πρέπει να πας σε mixed αγορά (1200αρηδες για exhaust και 800αρηδες για intake και side), ή να πάρεις 1200αρηδες και να τους ρίξεις στα 10v. Την στιγμή λοιπόν που θέλεις να αλλάξεις αρκετούς fans, the point is moot, go for the AC. Οπως και μονος σου το ειπες ειναι πολλα τα fans που 8ελω να αλλαξω και δεν συμφερουν τετοιες λυσεις.Καλα εκανες και τα αναφερες 8α εχουμε μια αποψη για αυτα,ισως για μελλοντικες αγορες. Τέλος, για θέσεις exhaust, ενδιαφέροντες είναι και οι NANOXIA FX12-1250μιας και σου δίνουν bracket με ρυθμιστή στροφών, και είναι και καλοί για την θέση. Μην κοιτάξεις αλλού, στην Ελλάδα δεν θα βρεις καλύτερους από τους παραπάνω, με τους περιορισμούς που έχεις (noiseblocker είναι ακριβοί, noctua ακριβοί, yate loon δεν υπάρχουν, ο scythe gentle typhoon δεν έρχεται, οι silent eagle έχουν τους ίδιους περιορισμούς με nexus, αλλά μεγαλύτερη τιμή κτλ κτλ). Σκεφτομαι να παρω 4 απο αυτους...2 για exhaust (σε κα8ε κουτι) και 2 για την ThermalRight True Black.Δεν εχουν leds ε? γιατι μου χτυπαει καπως το οτι ειναι πρασινοι offtopic Αυτός που κοιτάω τώρα είναι ο FN122 της SS, έχω ακούσει πολύ καλά λόγια. Για να δούμε.... /offtopic Σε ευχαριστω για την απαντηση σου.Οτι παρε8εσες με βοη8ησε αρκετα. Το να σπάσεις τα led τόσο δύσκολο είναι? αυτά δεν είναι καλά? (εκτός του θέματος του led) κάτι review που βρήκα ήταν στα γερμανικά και δε ξέρω.. Εχω ακουσει πολυ καλα λογια για αυτους τους ανεμηστηρες που παρα8ετης.Το να σπασω το Led δν ειναι κα8ολου δυσκολο,αλλα σκεφτηκα το ενδεχομενο να υπαρξει καποια δυσλειτουργια.Μπορει βεβαια να τα φανταζομαι και ολα αυτα,αλλα εφοσον 8α χρειαστω και 12αρια για το htpc το οποιο 8α ειναι καπως "μονομενο" απο τα φωτα που 8α "εκπεμπει" και τον 8ορυβο σκεφτηκα να παρω καινουργια 12αρια για τα main rig και να βαλω τα 12αρια με τα led στο htpc. ή μπορεις πολυ απλα να κοψεις τα καλωδιακια που ενωνουν τα led με το ανεμιστηρακι. δεν θα παθει τιποτα το ανεμιστηρακι απλως τα led θα σταματησουν να τροφοδοτουνται Σε αυτα τα φαν που εχω δεν πανε καλωδια...(δηλαδη τα καλωδιακια ειναι μεσα στο πλαστικο...και οταν τα γυριζεις με το χερι γρηγορα αναβουν τα led.....Δηλαδη δν χρειαζονται τροφοδοσια εξτρα...Οποτε ειναι δυσκολο να σταματησω να τα τροφοδοτω. Ευχαριστω για τις απαντησεις σας. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dante80 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2009 Share Δημοσ. 15 Ιουνίου 2009 και αν οπως λες 8α εχω τα ιδια αποτελεσματα γιατι να μην αγορασω τον πιο φ8ηνο? Μα εξαρχής αυτόν σου πρότεινα. Για την περίπτωσή σου ο 12025 φαίνεται η καλύτερη επιλογή. Είναι λίγο πιο δυνατός από τον nexus στις ίδιες στροφές (μικροπράγματα όμως), και έχει το πλεονέκτημα του fdb για οριζόντια τοποθέτηση και θερμοκρασίες. Θα σου μείνει και αθόρυβος περισσότερο καιρό. Σκεφτομαι να παρω 4 απο αυτους...2 για exhaust (σε κα8ε κουτι) και 2 για την ThermalRight True Black.Δεν εχουν leds ε? γιατι μου χτυπαει καπως το οτι ειναι πρασινοι Όχι δεν έχουν. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Tenshi Δημοσ. 15 Ιουνίου 2009 Share Δημοσ. 15 Ιουνίου 2009 offtopic Αυτός που κοιτάω τώρα είναι ο FN122 της SS, έχω ακούσει πολύ καλά λόγια. Για να δούμε.... /offtopic Καλός all-around ανεμιστήρας.Δέν είχε ιδιαίτερα προβλήματα να δουλέψει σε οριζόντια η κάθετη θέση,αλλά...κάνει λίγο παραπάνω θόρυβο ώς exaust και δέν θα τα πάει καλά με το undervolting.Στα 5V δέν ξεκινάει καν και στα 7.5V βρίσκεται @750rpm. Εχω 3 απο δαύτους στο κουτί,έναν σάν πλαϊνό intake για την vga και δύο σάν top exaust.Παίζουν κοντά στα επίπεδα του Sharkoon Silent Eagle1000. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
PaokToTheBone Δημοσ. 15 Ιουνίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 15 Ιουνίου 2009 Μα εξαρχής αυτόν σου πρότεινα. Για την περίπτωσή σου ο 12025 φαίνεται η καλύτερη επιλογή. Είναι λίγο πιο δυνατός από τον nexus στις ίδιες στροφές (μικροπράγματα όμως), και έχει το πλεονέκτημα του fdb για οριζόντια τοποθέτηση και θερμοκρασίες. Θα σου μείνει και αθόρυβος περισσότερο καιρό. Όχι δεν έχουν. οκ..απο βδομαδα η παραγγελια. Πρεπει να παρω controller για undervolting ε? Μπορεις να προτεινεις κανενα για το stacker κ ενα για το cosmos? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
katsikoula Δημοσ. 15 Ιουνίου 2009 Share Δημοσ. 15 Ιουνίου 2009 Οτι 8α παω σε νερακι 8α παω...Οταν με το καλο γυρισω το καλοκαιρακι απο δουλεια και διακοπες...Αλλα βλεπουμε τοτε την αγορα των αναλογων ανεμηστηρων.Τωρα το 8εμα μας ειναι τα intake/exhaust. undervolting 8α κανω με controller?Αυτος ειναι πιο φ8ηνος απο τον http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&product=1181440 και αν οπως λες 8α εχω τα ιδια αποτελεσματα γιατι να μην αγορασω τον πιο φ8ηνο? Οπως και μονος σου το ειπες ειναι πολλα τα fans που 8ελω να αλλαξω και δεν συμφερουν τετοιες λυσεις.Καλα εκανες και τα αναφερες 8α εχουμε μια αποψη για αυτα,ισως για μελλοντικες αγορες. Σκεφτομαι να παρω 4 απο αυτους...2 για exhaust (σε κα8ε κουτι) και 2 για την ThermalRight True Black.Δεν εχουν leds ε? γιατι μου χτυπαει καπως το οτι ειναι πρασινοι Σε ευχαριστω για την απαντηση σου.Οτι παρε8εσες με βοη8ησε αρκετα. Εχω ακουσει πολυ καλα λογια για αυτους τους ανεμηστηρες που παρα8ετης.Το να σπασω το Led δν ειναι κα8ολου δυσκολο,αλλα σκεφτηκα το ενδεχομενο να υπαρξει καποια δυσλειτουργια.Μπορει βεβαια να τα φανταζομαι και ολα αυτα,αλλα εφοσον 8α χρειαστω και 12αρια για το htpc το οποιο 8α ειναι καπως "μονομενο" απο τα φωτα που 8α "εκπεμπει" και τον 8ορυβο σκεφτηκα να παρω καινουργια 12αρια για τα main rig και να βαλω τα 12αρια με τα led στο htpc. Σε αυτα τα φαν που εχω δεν πανε καλωδια...(δηλαδη τα καλωδιακια ειναι μεσα στο πλαστικο...και οταν τα γυριζεις με το χερι γρηγορα αναβουν τα led.....Δηλαδη δν χρειαζονται τροφοδοσια εξτρα...Οποτε ειναι δυσκολο να σταματησω να τα τροφοδοτω. Ευχαριστω για τις απαντησεις σας. ναι κανενα δεν εχει καλωδια. ολα τα fan ετσι ειναι. τα λed παιρνουν ρευμα οσο γυριζει ο ανεμιστηρας. ειναι σαν το δυναμο του ποδηλατου. αυτα συνδεονται με ενα ασημι πολυ μικρο καλωδιακι με τον "πυρηνα" του fan τα οποια αν κοψεις θα καταφερεις να σταματησεις κ την τροφοδοσια τους Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
FallenAngelGR Δημοσ. 15 Ιουνίου 2009 Share Δημοσ. 15 Ιουνίου 2009 Εδω εισαι:http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&product=1181440 [/url] Σου συνιστο να τα παρεις ειναι τρομερα. Πολυ καλο airflow και τελειως αθορυβα. Οταν πρωτο εβαλα ενα τετοιο επεσε κατα 5 βαθμους η θερμοκρασια και απο θορυβο μηδεν!!!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
filarhos Δημοσ. 15 Ιουνίου 2009 Share Δημοσ. 15 Ιουνίου 2009 Undervolting πως κάνετε;;; Καλά τα12volt και τα 5volt είναι ''έτοιμα'' για τα 7;;; Υ.Γ. Ενώνετε 12 και 5 με το ένα καλώδιο και μετά την γείωση με το άλλο;;; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Tenshi Δημοσ. 15 Ιουνίου 2009 Share Δημοσ. 15 Ιουνίου 2009 fan controller. Safer,easier... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dante80 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2009 Share Δημοσ. 15 Ιουνίου 2009 οκ..απο βδομαδα η παραγγελια.Πρεπει να παρω controller για undervolting ε? Μπορεις να προτεινεις κανενα για το stacker κ ενα για το cosmos? Οι μέν nanoxia έχουν δικό τους bracket, οι δε AC (όπως και όλοι οι χιλιάρηδες) δεν χρειάζονται controller, μιας και είναι ήσυχοι @stock ρεύματα. Αν χρειάζεσαι πάντως έτσι και αλλιώς, σου προτείνω τους εξής (τους έχω δοκιμάσει όλους): ZALMAN ZM-MFC1 PLUS FAN CONTROLLER BLACK SCYTHE KAZE SERVER 5.25'' BLACK SCYTHE KAZE MASTER BLACK 5.25" Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.