nzeppos Δημοσ. 15 Ιουνίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 15 Ιουνίου 2009 Έγιναν οι παραγγελίες με μερικές αλλαγές της τελευταίας στιγμής. Πήρα αυτούς τους σκληρούς, ψύκτρα την NOCTUA NH-U12P SE1366 ενώ το μαύρο PC Power&Cooling 750W ήταν σε κατάσταση "αναμένεται σύντομα" και πήρα το μπλε (+15 ευρώ, αλητεία!) Δυστυχώς για διάφορους λόγους η αγορά έπρεπε να γίνει το συντομότερο δυνατό και δεν είχα την ευχέρεια να περιμένω πάνω από 3-4 μέρες για προϊόντα που ίσως έρθουν στο στοκ, ίσως και όχι (ελπίζω τουλάχιστον αυτά που παρήγγειλα να είναι όντως ετοιμοπαράδοτα!) Τώρα για το κουτί που λέτε, η αλήθεια είναι ότι είχα καημό να πάρω ένα καλό κουτί εδώ και μια δεκαετία, απλώς το υπολόγιζα γύρω στα 120-150 ευρώ, όχι 280. Ωστόσο είμαι κι εγώ της λογικής "για πράγμα που δεν το αλλάζεις συχνά, δώσε κάτι παραπάνω, θα σου μείνει". Γι' αυτό στο βασικό pc του σπιτιού, τα περιφερειακά πάντα πήγαιναν ο κούκος αηδόνι (πληκτρολόγια, ποντίκια, οθόνες, ηχεία, τιμονιέρες κλπ όλα κορυφή και όλα χρυσοπληρωμένα). Αν σκεφτούμε και το αρκετά συχνό άνοιγμα του case για καθαρισμό αλλά και βάλε-βγάλε καλωδίων, ο επιπλέον χώρος και η ποιότητα του Lian Li δεν θα με χαλάσει (τουλάχιστον όχι πριν δω το υπόλοιπο του λογαριασμού στην τράπεζα!) Όπως είπα και στο πρώτο post, το PC προορίζεται κατά βάση για gaming σε μεγάλες αναλύσεις (26άρα οθόνη γαρ και ενδεχομένως 46άρα -τουλάχιστον- τηλεόραση σύντομα) και μερική χρήση σε προγράμματα όπως το photoshop, το after effects και ό,τι άλλο προκύψει. Εννοείται θα μπορούσα να είχα δώσει τα μισά λεφτά, αλλά κατά πρώτον είχα πάνω από δυόμιση χρόνια να κάνω αναβάθμιση (βαρέθηκα πια να ψάχνω για agp drivers) και κατά δεύτερον μέσα στα 1500 ευρώ του pc πρακτικά είναι και το laptop που έλεγα να πάρω αλλά τελικά δεν... (και με το παλιό του 2002 κάνω τη δουλειά μου, για να μη μιλήσω και για το asus 1000 που πήρα πρόσφατα και μαζεύει σκόνη). Όταν με το καλό το στήσω, θα σας πω νέα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nikos21aek Δημοσ. 15 Ιουνίου 2009 Share Δημοσ. 15 Ιουνίου 2009 Από ότι παραπανίσιο έβαλες το κουτί θα είναι το μόνο που δεν θα μετανιώσεις ούτε για ένα δευτερόλεπτο τα λεφτά που έδωσες (Για τα υπόλοιπα μπορεί να σου περάσει για λίγο μόλις σκεφτείς το υπόλοιπο στο λογαριασμό που λες...Νόμος:Περιφερειακό κούτι και τροφοδοτικό χρυσοπληρωμένα ποτέ μετανιωμένα!:-D) Και εγώ όταν πήρα pc πρίν 8μήνες τσιγκουνεύτηκα στο κουτί και τα περιφερειακά για να τα σκάσω αλλού και σιγά σιγά τα αλλάζω όλα...Το κουτί έμεινε μόνο τώρα για τον Οκτώβρη Και ζημιωμένος βγήκα από αυτά που είχα πάρει στα λεφτά και οι αντικαταστάτες τους αν ήταν στην αρχική σύνθεση δεν θα είχα μετανιώσει ούτε για πλάκα..Σε αντίθεση με όλα τα υπόλοιπα(mobo,cpu,gpu,ram) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dante80 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2009 Share Δημοσ. 15 Ιουνίου 2009 Με γιες, φοβερή σύνθεση... Το μόνο τζιζ για μένα είναι το κουτί, αλλά δεν είμαι αντικειμενικός μιας και μισώ συγκεκριμένα το PC-80 (είχα στραμπουλίξει δάχτυλο σε build με αυτό - χωρίς να φταίει το κουτί φυσικά - και είναι και fugly)...XD Δυστυχώς, δεν έρχονται Ελλάδα τα δυνατά χαρτιά της lian li. Προσωπικά θα κοίταγα τα: PC-V2110 PC-B70 Και από τα μικρά: ARMORSUIT PC-P50 PC-V1110 Blue Ring PC-B25 PC-B10 Ειδικά το νέο P50 είναι καταπληκτικό! (στο video είναι το dragon variant, το απλό είναι ίδιο)... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nikos21aek Δημοσ. 15 Ιουνίου 2009 Share Δημοσ. 15 Ιουνίου 2009 Ειδικά το νέο P50 είναι καταπληκτικό! (στο video είναι το dragon variant, το απλό είναι ίδιο)... Έγραψε!!! Πότε έρχεται Ελλάδα ξέρουμε;; H AMD που κολλάει; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dante80 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2009 Share Δημοσ. 15 Ιουνίου 2009 Φίλε Nίκο το συγκεκριμένο είναι η επετειακή έκδοση της AMD dragon platform (AMD ph II + ATI 48XX series), όπως το PC-P80R ήταν το αντίστοιχο επετειακό της spider platform (AMD ph + ATI 38XX series). Το απλό 50αρι, είναι ίδιο, αλλά απλό και μαύρο. Για Ελλάδα, δεν έχω ιδέα. Παλαιότερα το πλαίσιο έφερνε μεγαλύτερη ποικιλία από lili, τελευταία το έχει κόψει και έχει μόνο κάποια ακριβά (και τα pc-7/60). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nikos21aek Δημοσ. 15 Ιουνίου 2009 Share Δημοσ. 15 Ιουνίου 2009 Δηλαδή μπορεί να κάνω και την πρώτη μου αγορά από εξωτερικό.. Ή θα διαδηλώσω να το φέρουν! Μόλις βρήκα το επόμενο κουτί μου! Να σαι καλά.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
PaokToTheBone Δημοσ. 15 Ιουνίου 2009 Share Δημοσ. 15 Ιουνίου 2009 ... Τώρα για το κουτί που λέτε, η αλήθεια είναι ότι είχα καημό να πάρω ένα καλό κουτί εδώ και μια δεκαετία, απλώς το υπολόγιζα γύρω στα 120-150 ευρώ, όχι 280. Ωστόσο είμαι κι εγώ της λογικής "για πράγμα που δεν το αλλάζεις συχνά, δώσε κάτι παραπάνω, θα σου μείνει". Γι' αυτό στο βασικό pc του σπιτιού, τα περιφερειακά πάντα πήγαιναν ο κούκος αηδόνι (πληκτρολόγια, ποντίκια, οθόνες, ηχεία, τιμονιέρες κλπ όλα κορυφή και όλα χρυσοπληρωμένα). .... Όταν με το καλό το στήσω, θα σας πω νέα. +1 για αυτα που λες.Αφου η8ελες να τα παρεις ασε τι λεμε εμεις περι πιο φ8ηνου πισι κτλ... Με γειες και οταν τα στησεις περιμενουμε φωτος απο το κουτι μπας και μας αλλαξει λιγο την εικονα... ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 15:29 ---------- Από ότι παραπανίσιο έβαλες το κουτί θα είναι το μόνο που δεν θα μετανιώσεις ούτε για ένα δευτερόλεπτο τα λεφτά που έδωσες(Για τα υπόλοιπα μπορεί να σου περάσει για λίγο μόλις σκεφτείς το υπόλοιπο στο λογαριασμό που λες...Νόμος:Περιφερειακό κούτι και τροφοδοτικό χρυσοπληρωμένα ποτέ μετανιωμένα!:-D) Και εγώ όταν πήρα pc πρίν 8μήνες τσιγκουνεύτηκα στο κουτί και τα περιφερειακά για να τα σκάσω αλλού και σιγά σιγά τα αλλάζω όλα...Το κουτί έμεινε μόνο τώρα για τον Οκτώβρη Και ζημιωμένος βγήκα από αυτά που είχα πάρει στα λεφτά και οι αντικαταστάτες τους αν ήταν στην αρχική σύνθεση δεν θα είχα μετανιώσει ούτε για πλάκα..Σε αντίθεση με όλα τα υπόλοιπα(mobo,cpu,gpu,ram) Φιλικα παντα...Σε χαρακτηριζει απολυτα η υπογραφη σου Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
liopyr Δημοσ. 15 Ιουνίου 2009 Share Δημοσ. 15 Ιουνίου 2009 ψύκτρα την NOCTUA NH-U12P SE1366 Πάντως μιας και είπες σε προηγούμενο post πως με overclock δεν θα ασχοληθείς πιθανότατα, μπορείς να την βγάλεις και "τσάμπα" την δουλειά. Αν στο μέλλον αλλάξεις γνώμη, παίρνεις την Ultra120Extreme (που θα είναι διαθέσιμη) και πετάς στην ουσία 6€. Δεν είναι κακή αυτή που διάλεξες, αλλά waaay to overpriced. [..] και είναι και fugly)...XD Γιατί fugly ρε? Νταξ, δεν το έχω δει από κοντά, αλλά στις φωτό και τα reviews μου φαίνεται συμπαθητικότατο. Υποθέτω η LianLi είπε να "αγριέψει" λίγο το κλασσικό μινιμαλιστικό υφάκι της, και βγήκε αυτό το αποτέλεσμα. Tο μόνο που δείχνει ενοχλητικό, είναι η κάθετη μπάρα που έχει μόλις ανοίξεις το πλαϊνό, αλλά βγαίνει. ps. Χαλάλι τα 15€ του psu, θα είναι ασορτί και με το mobo. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dante80 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2009 Share Δημοσ. 15 Ιουνίου 2009 H μπάρα βγαίνει, με αυτή στραμπούληξα τον δείκτη μου...Τ_Τ Δεν ξέρω man, γούστα είναι αυτά. Το κουτί εσωτερικά είναι χάρμα οφθαλμών, τεράστιο και με την γνωστή ποιότητα της lili. Αλλά εξωτερικά με χαλάνε 3 πράγματα. H υπερκατασκευή στην οροφή, οι fans στην πόρτα (χάνουν διπλά ενέργεια (και στο push και στο pull κομμάτι) ενώ ακούγονται και περισσότερο), και το τροφοδοτικό πάνω... Αλλά είπαμε, αυτά είναι υποκειμενικά...το κουτί είναι τέρας!... btw...μιας και είμαστε offtopic, ριχτε μια ματιά και σε αυτό το στολίδι... http://www.pcper.com/comments.php?nid=7255 Designed for Years of Performance The Obsidian Series 800D is built to last through years of motherboard, power, memory, cooling, and component upgrades. The steel structure has a matte black coating both inside out and is finished with a brushed aluminum faceplate for a professional look that’s both serious and awe-inspiring. A windowed side panel makes it easy to show off your work. Three Isolated Cooling Zones The power supply compartment, main compartment and the SATA bays each have dedicated cooling subsystems to prevent heat buildup. A dust-filtered 140mm fan draws in cold air at the bottom of the chassis and exhausts it at the rear and top. This clever design forces fresh air directly over the graphics card and CPU. The SATA hot-swap bays are cooled by a separate 140mm fan which vents from the chassis via a sealed chamber and prevents the heat generated by the drives from entering the main compartment. The power supply compartment has its own dedicated intake and exhaust, also isolated from the main compartment. Need even more cooling performance? The Obsidian Series 800D has pre-drilled support for top-mounted single, dual, and triple radiators, or up to three additional 120mm fans. Advanced Features for Extreme Flexibility A four-drive SATA hot-swap drive bay sits in the front of the case, making it easier to install or swap hard drives on the fly. A unique cable routing system virtually eliminates cable clutter that can impede airflow. The tool-free design allows for easy entry, easy access, and quick installation of 5.25” drives. Features include Four easily accessed hot-swap drive bays Removable CPU backplate panel for easy heatsink installation. Isolated cooling zones prevent heat buildup Unique cable routing holes guarantee a clean and clutter-free installation. Four fans included, with the ability to add three more 120mm fans. Tool-free optical drive installation makes building a system faster than ever. Two year warranty with Corsair’s world-class customer service and technical support. http://corsair.com/products/800d/default.aspx Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
liopyr Δημοσ. 15 Ιουνίου 2009 Share Δημοσ. 15 Ιουνίου 2009 H μπάρα βγαίνει, με αυτή στραμπούληξα τον δείκτη μου...Τ_Τ Το πρόσεξα στο βίντεο που πέτυχα και παρέθεσα, γι'αυτό έκανα edit και την ερώτηση. Δεν ξέρω man, γούστα είναι αυτά. Το κουτί εσωτερικά είναι χάρμα οφθαλμών, τεράστιο και με την γνωστή ποιότητα της lili. Αλλά εξωτερικά με χαλάνε 3 πράγματα. H υπερκατασκευή στην οροφή, οι fans στην πόρτα (χάνουν διπλά ενέργεια (και στο push και στο pull κομμάτι) ενώ ακούγονται και περισσότερο), και το τροφοδοτικό πάνω... Αλλά είπαμε, αυτά είναι υποκειμενικά...το κουτί είναι τέρας!... Η (υπερ)οροφή (σύμφωνα με τον τύπο στο βίντεο) επίσης μπορεί να αφαιρεθεί. Tώρα πώς θα γίνει αυτό, και πού θα μπει το σινάφι με το power button/usb κλπ, ελπίζω να έχει προνοήσει κάποια καλή ιδέα η LianLi. Οι fans στην πόρτα (σε δεύτερη σκέψη) ούτε εμένα μου φαίνονται πολύ καλή ιδέα. Ο ενσωματωμένος fan controller ελαχιστοποιεί το πρόβλημα πιθανού θορύβου ελπίζω. btw...μιας και είμαστε offtopic, ριχτε μια ματιά και σε αυτό το στολίδι... http://www.pcper.com/comments.php?nid=7255 Πριν 10' έπεσα τυχαία πάνω του, ψάχνωντας λεπτομέρειες για το PC80. Υπέροχο φαίνεται. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Yperaspisths Δημοσ. 15 Ιουνίου 2009 Share Δημοσ. 15 Ιουνίου 2009 Το 99% των χρηστων θα ειναι απολυτα ικανοποιημενοι με ενα V9 των 50 ευρο. Εχει αψογο airflow, tool less και χωραει τα παντα Τωρα αν θελετε να κανετε 10πλο sli παρτε full tower και δωστε μπικικινια Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
PaokToTheBone Δημοσ. 15 Ιουνίου 2009 Share Δημοσ. 15 Ιουνίου 2009 btw...μιας και είμαστε offtopic, ριχτε μια ματιά και σε αυτό το στολίδι... Eλα ρε μλκ...Γιατι το κανεις αυτο?Μια χαρα ειμαι με το cosmos s γιατι να μ βαλεις φυτιλια? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nzeppos Δημοσ. 16 Ιουνίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 16 Ιουνίου 2009 Λοιπόν, δουλεύει! Σας ευχαριστώ όλους για τις συμβουλές σας! Είχα σκοπό να βγάλω άφθονες φωτογραφίες κατά το στήσιμο, κάτι που γενικά δεν συνηθίζω, αλλά έπεσα στην περίπτωση. Έστησα το PC στο πατρικό μου και έτυχε η μέρα που ήρθαν επισκέψεις γιαγιάδες, θειάδες κλπ, οι οποιες, εκτός ότι με ζάλισαν, με χάζευαν επί ένα 5ωρο λες και συναρμολογούσα επιταχυντή σωματιδίων... Οπότε λέω αν αρχίσω να τραβάω και φωτογραφίες, πάει το βγάλαμε το όνομα... Τρεις στα γρήγορα, πριν ακόμα μαζευτούν τα καλώδια και μπουν οι δίσκοι (ενώ φυσικά διεκδικούν βραβείο χειρότερης ποιότητας). Δυστυχώς η εικόνα δεν μπορεί να αποδώσει το μέγεθος του Lian Li, αλλά όσοι ξέρουν (και μου το πρότειναν) δεν έχουν ανάγκη από φωτό Κατά τ' άλλα δεν είχαμε μέχρι στιγμής παρατράγουδα. Το Lian Li όντως τεράστιο (μόλις είδα τη συσκευασία του έπαθα σοκ, αυτή όμως που χάρηκε περισσότερο ήταν η μάνα μου που τσίμπησε την χάρτινη κούτα αμέσως). Επίσης είναι αρκετά αθόρυβο ενώ λειτουργεί και σαν κλιματιστικό (αν ζεσταίνομαι, ανοίγω την μπροστινή πόρτα και έρχεται μια δροσιά, βρε μια δροσιά...) Η ψύκτρα τούμπανο, έκανα αμάν και πως να τη βάλω, γιατί επέμενα να βιδώνω κάτι λάθος. Τώρα όμως τρέχω και τα 2 ανεμιστήρια της στις 800-900 στροφές και δεν ακούγεται τίποτα. Θερμοκρασίες γύρω στους 36-40οC σε idle με όλα τα ανεμιστήρια στις χαμηλότερες δυνατές στροφές. Ομοίως και για την gpu. Πάντως όσο περισσότερο την κοιτάω, τόσο μου φαίνεται ότι δύσκολα θα μπει δεύτερη σε -μελλοντικό- SLI, θα πρέπει να στριμωχτούν πολύ μεταξύ τους και σχεδόν σίγουρα να ακουμπάνε και η μία στην άλλη. Επίσης με εντυπωσίασε η συσκευασία των Mushkin (κορυφαίο αλουμινένιο κουτί!) αλλά με προβληματίζει το γεγονός ότι σε ενδεχόμενη αναβάθμιση το τέταρτο module θα πρέπει να μπει στο slot κάτω από την ψύκτρα, άρα πρέπει να ξηλώνω ανεμιστήρια κλπ. Εγκατάσταση Vista 64 Ultimate στον SSD, όλα απροβλημάτιστα (μαζί και τα SP2 updates συν το -γκουχ-γκουχ- βισταloader 4.0), μπουτάρει σε λιγότερο από 30", τεράστια βελτίωση σε σχέση με το προηγούμενο που βάραγε άνετα 90άρια μέχρι να σηκωθούν όλα. Όχι ότι με πειράζει, γιατί το PC πρακτικά δεν σβήνει ποτέ και γίνεται restart μια φορά το μήνα και αν (ό,τι άλλο και να λένε για τα vista, είναι τουλάχιστον τα πιο σταθερά οικιακά windows). Το θέμα είναι να δούμε κανα παιχνιδάκι πως πάει. Μπαίνει το WoW σιγά σιγά, θα δοκιμάσω και Crysis που έχω καημό να το δω αλλά περισσότερο με απασχολεί η σταδιακή μεταφορά των αρχείων και των εφαρμογών από το παλιό PC, δουλειά που φοβάμαι ότι θα πάρει βδομάδες... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
liopyr Δημοσ. 16 Ιουνίου 2009 Share Δημοσ. 16 Ιουνίου 2009 Με YES man, tip: τον δεύτερο ανεμιστήρα (που αναλαμβάνει την pull υπόθεση) επιβάλλεται να τον έχεις σε υψηλότερο rpm από τον "push". Αν τον έχεις στις ίδιες στροφές σε υψηλές θερμοκρασίες δεν θα προλαβαίνει να φεύγει ο ζεστός αέρας και το αποτέλεσμα θα είναι πολύ χειρότερο από το να είχες μόνο ένα ανεμιστήρα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
eSATA Δημοσ. 16 Ιουνίου 2009 Share Δημοσ. 16 Ιουνίου 2009 Με YES man, tip: τον δεύτερο ανεμιστήρα (που αναλαμβάνει την pull υπόθεση) επιβάλλεται να τον έχεις σε υψηλότερο rpm από τον "push". Αν τον έχεις στις ίδιες στροφές σε υψηλές θερμοκρασίες δεν θα προλαβαίνει να φεύγει ο ζεστός αέρας και το αποτέλεσμα θα είναι πολύ χειρότερο από το να είχες μόνο ένα ανεμιστήρα. δηλαδη αν βαλεις δυο φαν με 1,5κ ρπμ πρεπει να παιζει ο ενας στα 1000 και ο αλλος στα φουλ; καλυτερα αποτελεσματα απο το αν ειχες και τους δυο φουλ; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.