nikos21aek Δημοσ. 15 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2009 Τότε βούρ! Απλά δεν χρειάζεται να "πετάς" λεφτά για μάρκα σε όλα τα υπόλοιπα.. Aν για να σου πω την αλήθεια ίσως καλό είναι να σκεφτείς και την 4890VaporX Edit:Αν και στα 220€ η gtx275 μπορεί να είπα και μ@κακίααααα
eSATA Δημοσ. 15 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2009 @ eSata Καλά ρε σύ είναι δυνατόν σε AMD συνθέσεις να βάζεις 3χ2gb ram tripple channel και σε i7 να βάζεις 2χ2gb;:p ποιο i7 ρε;
nikos21aek Δημοσ. 15 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2009 ποιο i7 ρε; Έλα μπερδεύτηκα το κοίταξα βιαστικά!Δεν πήρα πρέφα ότι πρότεινες AMD..Το διόρθωσα!Sorr :o
liopyr Δημοσ. 15 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2009 [*]Άλλαξα το τροφοδοτικό σε αυτό που προτείνατε. Το συγκεκριμένο PC Power&Cooling το είχα υπόψιν μου, αλλά προτίμησα την αφθονία της περισσότερης ισχύος και το όνομα Corsair. Θα ακολουθήσω τη συμβουλή του liopyr. Σε ποιά περίπτωση όμως θα μου χρειάζονταν τα 850w? (υποθετικά μιλώντας) Ουσιαστικά πουθενά. Αν είχες superclocked cpu+gpu με mods υδρόψυξη και triple SLi μπορεί (μπορεί ε) και να τα έβρισκε σκούρα το PCP&Cooling. [*]Αν οι GTX285 έχουν όντως τόσο μικρή διαφορά (5%) σε σχέση με τις 275, θα πάρω την τελευταία, δεν το συζητάω. Αν υπάρχει καμια καλύτερη ή πιο συμφέρουσα υλοποίηση από αυτή που έβαλα, παρακαλώ ενημερώστε με. Στην ουσιά η GTX275 είναι μία ψιλοκομμένη έκδοση της 285, με λίγο ψαλιδισμένη μνήμη και bus, διαφορές όμως που σχεδόν καλύπτονται λόγω των higher clocks που έχει η 275. Σε πολύ υψηλές αναλύσεις με φίλτρα, άντε η διαφορά να παίξει στο 10%, και πάλι δεν αξίζει φυσικά. [*]Για το κουτί μόνο κρατάω μια επιφύλαξη, πρώτον γιατί δεν με πειράζει το "κουτί καρναβάλι", αρκεί να έχει χώρο, ικανοποιητική ποιότητα κατασκευής και σχετικά αθόρυβα μαμήσια ανεμιστήρια. Να σας πω την αλήθεια όμως, δεν καταλαβαίνω γιατί να κόψω από το hardware και να τα δώσω σε ένα κουτί (μιλάμε για +150 ευρώ διαφορά σε σχέση με το HAF). Τα άλλα κουτιά που προτείνατε φαίνονται μια χαρά και σε πιο λογική τιμή, αλλά αφού λέτε ότι έχουν πρόβλημα με τις μεγάλες ψύκτρες, τότε πάω πάσο. Το κουτί ήταν μία ιδέα, δεν είναι απαραίτητο να δώσεις τόσα λεφτά. Προσωπικά θα τα έδινα, γιατί είναι το μοναδικό part που δεν θα χρειαζόταν να ξανα αλλάξω ποτέ. Πρόβλημα με την Ultra, μόνο το CosmosS έχει, και αυτό λύνεται αν αφαιρέσεις τον ανεμιστήρα από το side panel. Aν τύχει και κάτσεις να το στήσεις μόνος το Pc θα παρατηρήσεις αμέσως πάντως γιατί LianLi > ALL. Και μιας και μίλησα για ψύκτρες, μόλις παρατήρησα ότι η Thermalright Ultra 120 eXtreme δεν είναι άμεσα διαθέσιμη από το Πλαίσιο και το προηγούμενο μοντέλο δεν φαίνεται να μπαίνει σε lga1366. Μήπως μπορώ να τη βρω αλλού? Διαφορετικά ρίξτε καμια πρόταση για άλλη ψύκτρα. Αν δεν την βρεις αλλού, δεν είναι κακό να την περιμένεις. Αν και νομιζω μπορείς να βρεις και ξεχωριστά το kit για να μπει σε 1366s. tip: κάποια στιγμή θα πέσουν ~7-8 ακόμα συνθέσεις για να σε μπερδέψουν. Eίναι σύστημα. Τους έχω καταλάβει.
nikos21aek Δημοσ. 15 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2009 tip: κάποια στιγμή θα πέσουν ~7-8 ακόμα συνθέσεις για να σε μπερδέψουν. Eίναι σύστημα. Τους έχω καταλάβει. +100:lol::lol:
nzeppos Δημοσ. 15 Ιουνίου 2009 Μέλος Δημοσ. 15 Ιουνίου 2009 Να σας πω την αλήθεια, έχω πρακτικά κατασταλάξει. Θα πάρω την 275 (είδα κάποια benchmarks στο ενδιάμεσο και κατάλαβα τι εννοείς, θα παίζει σε 1920χ1200 αλλά ακόμα και το 10% δεν είναι σημαντικό σε σχέση με τη διαφορά στην τιμή). Θα προτιμήσω το LianLi (ακριβώς με τη λογική ότι θα το πάρω μία φορά και θα ησυχάσω, ειδικά κατά τα καθιερωμένα βάλε-βγάλε που σπάνε τα νεύρα λόγω έλλειψης χώρου), ενώ μάλλον θα πάρω και τον SSD (πιο πολύ από περιέργεια, να σας πω την αλήθεια). Με την ψύκτρα ακόμα δεν έχω αποφασίσει τι θα κάνω γιατί το "αναμένεται σύντομα" του Πλαισίου μπορεί να σημαίνει "τον άλλο μήνα και βλέπουμε". Την έχει το skroutz σε 2 άλλα μαγαζιά, οπότε ίσως την πάρω από εκεί. Κοίταξα και την Thor's Hammer, φαίνεται να τα σπάει αλλά παραείναι ογκώδης βρε παιδί μου...
eSATA Δημοσ. 15 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2009 Αρχικά καταχωρημένο από liopyr tip: κάποια στιγμή θα πέσουν ~7-8 ακόμα συνθέσεις για να σε μπερδέψουν. Eίναι σύστημα. Τους έχω καταλάβει. σαχλε:p θα τρλαθει με την ταχυτητα του ssd:-) και με τους WD r0 θα πεταει
nzeppos Δημοσ. 15 Ιουνίου 2009 Μέλος Δημοσ. 15 Ιουνίου 2009 Άσε γιατί είμαι ήδη δυόμιση χρόνια σε raid0 και το έχω μισομετανιώσει. Στην αρχή όντως έκανε κάποια διαφορά, αλλά όσο φορτωνόταν το λειτουργικό (Vista32), τόσο έπεφταν οι επιδόσεις. Μετά από ένα σημείο δεν νομίζω να είχε πια μεγάλη διαφορά, χώρια η ανησυχία μιας πιθανής αστοχίας (οπότε τη βάψαμε). Προσπαθώ να ξεφορτωθώ αυτό το r0 εδώ και κανα χρόνο και δεν μπορώ (μεγάλη φασαρία με backup κλπ). Λογικά τώρα θα βάλω Vista64 στον SSD και οι WD σε normal mode. Ίσως κάποια στιγμή στο άμεσο μέλλον, που οι SSD θα έχουν γίνει πιο μεγάλοι και πιο φθηνοί, να πάρω ένα μεγαλύτερο για το OS (win7?) και να γυρίσω τους υπόλοιπους δίσκους σε raid10 (αγοράζοντας άλλους 2 εννοείται). Ίσως λέμε. Μέχρι τότε όμως έχουμε. Εδώ δεν έχω αποφασίσει ακόμα τι να κάνω με την ψύκτρα!
nikos21aek Δημοσ. 15 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2009 Να σας πω την αλήθεια, έχω πρακτικά κατασταλάξει. Θα πάρω την 275 (είδα κάποια benchmarks στο ενδιάμεσο και κατάλαβα τι εννοείς, θα παίζει σε 1920χ1200 αλλά ακόμα και το 10% δεν είναι σημαντικό σε σχέση με τη διαφορά στην τιμή). Θα προτιμήσω το LianLi (ακριβώς με τη λογική ότι θα το πάρω μία φορά και θα ησυχάσω, ειδικά κατά τα καθιερωμένα βάλε-βγάλε που σπάνε τα νεύρα λόγω έλλειψης χώρου), ενώ μάλλον θα πάρω και τον SSD (πιο πολύ από περιέργεια, να σας πω την αλήθεια). Μόλις κατασταλάξεις πλήρως πόσταρε το και μια φορά ολοκληρωμένο να το καμαρώσουμε! Καλύτερες επιλογές σε αυτά τα λεφτά δεν θα μπορούσαν να γίνουν! EΝΝΟΕΙΤΑΙ δεν κάνεις Raid0 σε σκληρούς που θα έχεις MONO για αποθηκευτικούς λόγους! SSD για το λειτουργικό ftw..
eSATA Δημοσ. 15 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2009 μη κολλας με την ψυκτρα ή το σφυρι πάρεις ή την ττ πανω κατω το ιδιο θα ειναι.. πολυ ομορφη αλλα ακριβη ειναι η ττ true coper:-)
nzeppos Δημοσ. 15 Ιουνίου 2009 Μέλος Δημοσ. 15 Ιουνίου 2009 Ιδού η τελική σύνθεση: Φυσικά μένει η ψύκτρα, το ανεμιστήρι της και καμια πάστα της προκοπής. Δηλαδή συν 65-70 ευρώ το πολύ. Δεν σας ευχαριστώ ακόμα! Θα το κάνω μόλις το στήσω και ανάψει
nikos21aek Δημοσ. 15 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2009 Aν δεν θές full tower ντε και καλά υπάρχει και το midi το LianLi που θα σε γλιτώσει από άλλα 180€..Αλλά αυτό που έβαλες μπορεί να το κρατήσεις και για όλη σου τη ζωή χωρίς υπερβολή! +1000 για την τελική σύνθεση. -Το κουτί μετράει..και είναι επένδυση (όποιος σου πεί μα/μου/σου/του/πολλά/μην/όχι απλά ζηλεύει) -Ο ssd θα φανεί πιο πολύ από ότι η ύπαρξη του ι7 και αξίζει -Κάρτα πολύ καλή και όχι σπατάλη τύπου gtx285/295 εν όψη των dx11 καρτών μέσα στον επόμενο χρόνο Τα υπόλοιπα ότι καλύτερο για τα λεφτά που θα δώσεις...
Yperaspisths Δημοσ. 15 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2009 Πατε καλα? Θα δωσει 280 ευρο για κουτι? Ακομα και αν κανει εξαπλο sli δεν το χρειαζεται τετοιο κουτι. ΗΜΑΡΤΟΝ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ.
PaokToTheBone Δημοσ. 15 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2009 εγω εχω να πω κατι για το κουτι...δεν ξερω αν ζηλευω...αλλα ειναι fugly!... πολυ δυναμη μηχανημα...Αν και ειχα διαβασει το ποστ απο την αρχη δεν 8υμαμαι για ποιον λογο προοριζεται η χρηση του...Παντως ειναι πολυ δυναμη... Επρεπε να βαλω και γω μια αλλη συν8εση για να σε μπερδεψω αλλα....8α εχει να λεει ο liopyr μετα...(πλακα κανω,εινια πολυ καλη συν8εση αν και μπορεις να ξοδεψεις και λιγοτερα στο πισι.) Νικο αεκτση παλι εμεις ειμαστε παλι οι τελευταιοι ονλαιν?
nikos21aek Δημοσ. 15 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2009 Πατε καλα? Θα δωσει 280 ευρο για κουτι? Ακομα και αν κανει εξαπλο sli δεν το χρειαζεται τετοιο κουτι. ΗΜΑΡΤΟΝ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ. Πάω στοίχημα ότι τα 470€ για mobo/cpu δεν σε πείραξαν! Αυτά θα τα αξιοποιήσει πλήρως ενώ το κουτί που θα του μείνει for ever and ever και θα είναι τέρμα άνετο και ευρύχωρο μέσα και το airflow θα αγγίξει τελειότητες είναι πεταμένα λεφτά! εγω εχω να πω κατι για το κουτι...δεν ξερω αν ζηλευω...αλλα ειναι fugly!... Νικο αεκτση παλι εμεις ειμαστε παλι οι τελευταιοι ονλαιν? fugly ξεfugly μετράει άσχημα... Μπά είναι κιάλλοι κρυμμένοι
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.