ge0rge007 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2009 Αυτές οι ιστοσελίδες ουσιαστικά είναι κανονικός τζόγος...οπότε ας μην μιλάμε για κέρδος αλλά για καθαρή τύχη...
shadowfax-1- Δημοσ. 25 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2009 [edit] Αναφέρομαι ΠΑΝΤΑ στο ελληνικό site της επικεφαλίδας του θέματος (μόνο αυτό μελέτησα την ημέρα που έγραψα το post). Αν και τα υπογραμμισμένα μάλλον ισχύουν σε όλα του είδους Ok εγω ελεγα για το ξενο. Προφανως και υπαρχει τεραστια πιθανοτατα για Bot στις σελιδες.ΠΡΟΦΑΝΕΣΤΑΤΑ ειναι τζογος,και δεν ειναι πληστηριασμος,διοτι εδω ειτε το παρεις το αντικειμενο ειτε οχι ΛΕΦΤΑ εχεις χασει,και γι'αυτο καλο θα ειναι να θελεις κατι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ και να εισαι διαθετημενος να σκασεις αρκετα ωστε να το παρεις. ΣΥΝΟΛΙΚΑ ομως αν τελικα το παρεις με σωστη παρακολουθηση του αντικειμενου μαλλον κερδισμενος θα βγεις,αν τελικα το κερδησεις. Για τα Ελληνικα απο μακρυα τα ειδα δε μου γεμιζουν το ματι και δεν εχουν ΚΑΜΙΑ μα ΚΑΜΙΑ σχεση με το ξενο ΥΓ:Ελπιζω η λογικη που διαβασα με τα κρεντιτ να ειναι για το ξενο site διαφορετικα ολα μου τα ποστ μπαινουν στο καλαθο τον αχρηστων(και γω στο καδρο των ηλιθιων :o)
djapal Δημοσ. 25 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2009 Αυτό το "για όλα τα μέλοι" πάντως βγάζει μάτια...
Xaralambos Δημοσ. 30 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2009 Γνωρίζει κανείς σας αυτό το site ?Έχει ψωνίσει κανένας από εκεί? υποτίθεται ότι μπορείς να ψωνίσεις ηλ.συσκευές τηλεοράσεις κινητά ,λάπτοπ κ.α. σε εξευτελιστικά χαμηλές τιμές..
topaidi2002 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2009 Παιδες εγω ειδα αυτο και μου έκανε εντύπωση ειναι απο τους κανονισμούς των http://www.eprosfora.gr/Default.aspx?p=4 1.3. Τα credits που καταναλώνονται στις προσφορές δεν επιστρέφονται είτε κερδίσετε είτε όχι την δημοπρασία
Mika Δημοσ. 1 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2009 ε τι περιμενες να επιστρεφονται; εκει βασιζεται το κερδος του site
PrinceAuction Δημοσ. 2 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2009 Καλησπερα σε όλους παιδιά. Παρακολουθώ το site τις τελευταιες 2 εβδομάδες και εχω αφιερώσει αρκετές ώρες να δω τι παίζει.Συμφωνω ότι η εταιρία βγάζει τρελά λεφτα με αυτή την ιστορία. Φανταστείτε ότι με την αναλυση που έκανε ο φίλος PCharon ΈΝΑ LAPTOP που κανει 500 ευρώ αυτή τη στιγμη ξεπερνάει τα 54.70 ευρώ που σημαίνει πάνω απο 2100 ευρώ κέρδος για την εταιρεία. Βέβαια σε καποιες έχουν και χασούρα αλλα είναι πιο σπάνιο. θα ήθελα να ρωτήσω τι θα πει η λέξη "bots"? εννοείται κάποιο πρόγραμμα που ανεβάζει αυτόματα τις προσφορές όταν εσυ κάνεις μια? Αυτοί στην εταιρία χτυπιούνται οτι όλα ειναι ξεκάθαρα αλλλα είναι όντως έτσι? Πως δικαιολογούν στη εφορία την πώληση των credits απο δημοπρασία credit? Πάντως και όλα νόμιμα να είναι (που διατηρώ τις επιφυλάξεις μου) να ξέρετε ότι θέλει πολύ τυχη και δεν είναι καθόλου εύκολο να κερδίσεις. Αναμένω απαντήσεις στις ερωτήσεις γαι να βοηθηθούμε όλοι. Δεν είναι καθόλου φτηνά και δεν είναι καθόλου εύκολο να πάρεις κάτι. Επίσης το site που φιλοξενεί τη "δημοπρασία" βγάζει καλά λεφτά από την ιστορία. Εξηγώ: Οι τιμές ξεκινάνε στα 0,99Ε. Για να κάνεις προσφορές πρέπει να αγοράσεις credits. Κάθε credit κοστίζει κατά μέσο όρο 0,5Ε. Κάθε προσφορά ανεβάζει την τιμή κατά 0,01Ε. Συνεπώς, αν για παράδειγμα κάτι πωληθεί στα 10Ε, αυτό σημαίνει πως έχουν δαπανηθεί 900 credits από τους χρήστες, δηλαδή το site 'κονόμησε περίπου 450Ε + 10Ε που επωλήθη. Μάλιστα αν ρίξεις μια ματιά σε μερικά προϊόντα θα δεις πως στο τέλος της δημοπρασίας το site έχει 'κονομήσει πολλαπλάσια της αξίας του δημοπρατηθέντως αντικειμένου. Φυσικά και θα στο στείλει λοιπόν, μια χαρά ΟΚ είναι όλα. Αλλά όπως καταλαβαίνεις, δεν αξίζει τον κόπο, διότι α) αν βρεθείς σε κάποιον που επιμένει κι έχει πολλά credits θα χάσεις σίγουρα (μου θυμίζει πόκα χωρίς όριο η κατάσταση) β) από τις πολλές προσφορές που θα αναγκαστείς να κάνεις τελικά θα φτάσεις να δώσεις σχεδόν την αξία ή και παραπάνω του αντικειμένου ή απλά θα χάσεις ό,τι έδωσες αν τα παρατήσεις και γ) αν και το site ισχυρίζεται το αντίθετο, τίποτα δεν διασφαλίζει και δεν αποδεικνύει πως δεν λειτουργούν bots. Τέλος, αναφερόμενος πάντα στο .gr site, μου έκανε εντύπωση που τα ψευδώνυμα που χρησιμοποιούνται δεν θυμίζουν και πολύ ελληνικά ψευδώνυμα. Μακριά, θα έλεγα.
fabio Δημοσ. 2 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2009 bot ειναι αυτο ακριβως που λες. στην συγκεκριμενη περιπτωση με bot μπορεις να δημιουργησεις "εικονικους" πελατες που θα χτυπανε το προιον μαζι με τους πραγματικους με σκοπο να ανεβει η τιμη
PrinceAuction Δημοσ. 2 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2009 Ευχαριστω για την επιβεβαιωση. Πως μπορείς όμως να διακρίνεις αν καποιος user ειναι bot? Επίσης μήπως γνωρίζεις πώς θα μπορούσε να δικαιολογήσει στην εφορία τα credit που πουλάει?
god4 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2009 βρώμα η δουλειά! σήμερα είχαν ένα laptop το μεσημέρι. ένας "χρήστης" λοιπόν έκανε πάνω από 70 προσφορές (και λίγες λέω). η δημοπρασία άρχισε με αρχική τιμή 21euro, δεν ξέρω γιατί. [edit]έδωσε πάνω από 1400euro. σε όλες της δημοπρασίες σχεδόν βγάζει μάτι ποιοι χρήστες είναι bot [/edit] στην σελίδα τους στο facebook αν πει κάποιος κάτι σβήνεται το ποστ του. μακριά από την σελίδα .για να αγοράσετε κάτι από αυτά που έχουν σίγουρα θα σας έρθει πιο φθηνά να το αγοράσετε από κάποιο κατάστημα.
eprosfora Δημοσ. 10 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2009 Είναι λογικό να υπάρχει τοσο καχυποψία αλλά έχουμε το δικαίωμα να απαντήσουμε. 1. Σε οτι έχει να κάνει με την εφορία για ολα τα credits που αγοράζονται κόβεται και η αντίστοιχη απόδειξη λιανικής παροχής (οποιος χρήστης θέλει την ζητάει και του την στέλνουμε) . Το κράτος κερδίζει απο το site μας αρκετά euro κάθε μήνα από το ΦΠΑ. 2.Η εταιρία δεν είναι φάντασμα έχει έδρα και γραφεία στην Ελλάδα και είναι ανοιχτή σε κάθε ελέγχο στον οποίο μπορούν να φανούν πολυ εύκολα τα στοιχεία των χρηστών και ολες οι προσφορές που έχουν γίνει απο ποιον είναι . Αποδεικνύεται πολύ εύκολα οτι δεν υπάρχουν bots. Προσπαθούμε να απαντήσουμε στα περισσότερα ,οσο για το οτι σβήνονται μηνύματα απο το facebook ,ναι σβήνονται οσα ειναι συκοφαντικά γιατι δεν ειναι δυνατόν να μας συκοφαντούν χωρίς κανένα στοιχειό μέσα στο ιδιο μας το group.
Σαρμης Δημοσ. 10 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2009 Έχω αυτήν την απορία. Εμένα σαν Δημήτρη που με νοιάζει να αγοράζω τα πάντα με λίγα ευρώ, αν μου πει το σίτε σας πως αν σας επιτρέψω να δημοσιοποιείτε τα στοιχεία μου θα μπορώ να αγοράζω 7 αντί για 5 πράγματα τον μήνα, θα πω ΝΑΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ και ευχαριστώ... και από ότι βλέπω και εγώ και εσείς και το κράτος και οι InsomniaBoys και όσοι το ψάχνουν θα βγούνε κερδισμένοι... Γιατί δεν το έχετε κάνει ακόμα; ή έστω, γιατί δεν έχετε κάνει κάτι για να διαλύσετε αυτήν την καχυποψία και να κερδίσετε τοοοοόσους πελάτες.
PCharon Δημοσ. 11 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2009 κ.κ. eprosfora, Προσωπικά δεν αναφέρθηκα/αμφέβαλλα για τη νομική υπόσταση της επιχείρησης (αν και η απόδειξη ανήκει στον πελάτη νομίζω). Όσο για το πόσα "κερδίζει το κράτος", δεν είναι καλαίσθητη αναφορά. Γενικώς τα περί νομικής υπόστασης δεν εξηγούν τα υπόλοιπα που θίχτηκαν. Προλογίζοντας, άλλο "καχυποψία" και άλλο "υποψία βασισμένη σε αποφθέγματα λογικής". Τα κρίσιμα σημεία που προσωπικά ανέφερα και είναι αυτά που προβληματίζουν ως προς το αν αξίζει να ασχοληθεί κάποιος με αυτό: α) αν βρεθείς σε κάποιον που επιμένει κι έχει πολλά credits θα χάσεις σίγουρα (μου θυμίζει πόκα χωρίς όριο η κατάσταση) β) από τις πολλές προσφορές που θα αναγκαστείς να κάνεις τελικά θα φτάσεις να δώσεις σχεδόν την αξία ή και παραπάνω του αντικειμένου ή απλά θα χάσεις ό,τι έδωσες αν τα παρατήσεις γ) τίποτα δεν διασφαλίζει και δεν αποδεικνύει πως δεν λειτουργούν bots. Ειδικά για το γ, επειδή είναι κάτι που θα θεωρηθεί άμεσα "καχυποψία" θα ήθελα να επισημάνω, βασισμένος σε πραγματική παρατηρήση και όχι σε όνειρό μου: 1) πως είναι κοινώς κατανοητό πως κάποιος δεν μπορεί να ξοδέψει μεγάλο αριθμό credits ανά αντικείμενο, διότι i) δεν έχει νόημα να υπερβεί την πραγματική του αξία και ii) δεν έχει ατελείωτα credits, δε μπορεί κάποιος όσο ανόητος και να είναι να ανταλλάξει σοβαρά ποσά με όσα κι όσα credits (δεν πωλείται κάτι σπάνιο/μοναδικό) εκτός αν είναι άρρωστος ψυχολογικά να αγοράζει αγαθά (μανία) 2) πως είναι κατανοητό ότι ένας άνθρωπος κάπου πρέπει να εργάζεται, να έχει κάποιες υποχρεώσεις, να πρέπει να φάει κτλ, συνεπώς είναι περίεργο αν τον δεις να παραμένει και να επιμένει ολημερίς 3) δεν υπάρχει ορατό πλήρες ιστορικό προσφορών, έστω και με ημερήσια ζωή (μην ακούσω περί μεγέθους, θα ήταν μερικά kB κι εξάλλου προσωρινό) 4) "bot" μπορεί να είναι κι ένας άθρωπος 5) παράλειψα κι άλλα για οικονομία χώρου
katerina_a_86 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2009 Χαλαρά θα μπορούσα να παρασυρθώ. Το ερώτημα είναι πως επιτρέπεται να υπάρχουν τέτοια πράματα. Τι κάνει το κράτος?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.