Προς το περιεχόμενο

eprosfora.gr

mcsaro

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ξερει κανεις τιποτα για αυτο το σαιτ ?ειναι νομιμο?εχει αγορασει κανεισ?εκανα μια αναζητηση αλλα δεν βρηκα τιποτα.

• Απαντ. 210
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Δεν έχω εμπειρία αλλά είναι νόμιμο...

Ένα αντίστοιχο ξένο είναι το http://www.swoopo.co.uk που έχω ακούσει ότι είναι νόμιμο,το θέμα είναι πώς θα κατεφέρεις να πάρεις τίποτα...

Είναι δυνατόν να τα έχει τόσο φθηνά δηλαδή αν πάρω ένα λαπτοπ που κάνει 12λίρες θα έρθει;

Δημοσ.
Είναι δυνατόν να τα έχει τόσο φθηνά

Δεν είναι καθόλου φτηνά και δεν είναι καθόλου εύκολο να πάρεις κάτι. Επίσης το site που φιλοξενεί τη "δημοπρασία" βγάζει καλά λεφτά από την ιστορία. Εξηγώ:

Οι τιμές ξεκινάνε στα 0,99Ε.

Για να κάνεις προσφορές πρέπει να αγοράσεις credits.

Κάθε credit κοστίζει κατά μέσο όρο 0,5Ε.

Κάθε προσφορά ανεβάζει την τιμή κατά 0,01Ε.

Συνεπώς, αν για παράδειγμα κάτι πωληθεί στα 10Ε, αυτό σημαίνει πως έχουν δαπανηθεί 900 credits από τους χρήστες, δηλαδή το site 'κονόμησε περίπου 450Ε + 10Ε που επωλήθη. Μάλιστα αν ρίξεις μια ματιά σε μερικά προϊόντα θα δεις πως στο τέλος της δημοπρασίας το site έχει 'κονομήσει πολλαπλάσια της αξίας του δημοπρατηθέντως αντικειμένου. Φυσικά και θα στο στείλει λοιπόν, μια χαρά ΟΚ είναι όλα. Αλλά όπως καταλαβαίνεις, δεν αξίζει τον κόπο, διότι α) αν βρεθείς σε κάποιον που επιμένει κι έχει πολλά credits θα χάσεις σίγουρα (μου θυμίζει πόκα χωρίς όριο η κατάσταση) β) από τις πολλές προσφορές που θα αναγκαστείς να κάνεις τελικά θα φτάσεις να δώσεις σχεδόν την αξία ή και παραπάνω του αντικειμένου ή απλά θα χάσεις ό,τι έδωσες αν τα παρατήσεις και γ) αν και το site ισχυρίζεται το αντίθετο, τίποτα δεν διασφαλίζει και δεν αποδεικνύει πως δεν λειτουργούν bots. Τέλος, αναφερόμενος πάντα στο .gr site, μου έκανε εντύπωση που τα ψευδώνυμα που χρησιμοποιούνται δεν θυμίζουν και πολύ ελληνικά ψευδώνυμα.

Μακριά, θα έλεγα.

Δημοσ.

κοιτα ειναι λιγο μουφα η κατασταση,αν ειναι να αγοραζεις credits και οταν και αν πετυχεις καποια προσφορα να τα χαλας,καλα κρασια...Μου φαινεται ψιλο πυραμιδα η φαση...

Δημοσ.

Το έψαξα τελικά. Στο ελληνικό σιτέ 90 των χρηστών είναι μπότ. Για το αγγλικό τώρα.;φανταστιτε ένα pc άρχισε από το 1εύρο και είναι penny deal κάθε προσφορά ανεβάζει την τιμή κατά 0.01 και για να φτάσει το πόσο πχ. των 90 εύρο ένα λαπτοπ σημαίνει ότι έγιναν 9000 προσφορές το σίτε κόνομίσε 4500+90εύρο και ο αγοραστής εμ πλήρωσε τις μάρκες του για της προσφορές θα πληρώσει και τα έξοδα αποστολής και την τιμή του προϊόν (και νομίζω ότι πληρώνει και τις προσφορές των άλλων παικτών

Δημοσ.

Τις πρωτες μερες που το ειδα ενθουσιαστηκα αλλα μετα ειπα να το ψαξω λιγο παραπανω.και το εψαξα αρκετα εως παρα πολυ μπορω να πω..ολα σε αυτο το site φενονται νομιμα..αλλα εχω τις εξης αποριες/παρατηρησεις:

Προσπαθειστε να μπειτε στο site http://www.pretbomba.ro και αμα καταφερετε να μπειτε γραψτε μου...γιατι?επειδη τα 2 site ειναι συνδεδεμενα και αν πας να μπεις στο ρουμανικο απο ελλαδα σε ανακατευθυνει αμεσως στο ελληνικο.

Αν ομως μπειτε σε μια σελιδα με proxy και σας δωσει αλλη ip και μπειτε στο pretbomba.ro θα εμφανιστει κανονικα!!!και επισης ολα τα προιοντα που πωλουνται εδω ειναι ΑΚΡΙΒΩΣ τα ιδια ταυτοχρονα κ εκει.

Αλλα επισης και οι αγοραστες ειναι οι ιδιοι,γιαυτο και ειναι ολο περιεργα ονοματα ισως.

Το περιεργο ειναι ομως οτι αν και ειναι ακριβως τα ιδια πραματα απο τους ιδιους αγοραστες στον ιδιο χρονο αν κανεις την ισοτιμια που λεει οτι πουληθηκε στην ελλαδα δε βγαινει τα ιδια λεφτα με αυτα που λεει στο ρουμανικο νομισμα.Αρα πως γινεται αυτο???

Και γιατι δεν αναφερεται καπου στο site οτι ειναι απο 2 χωρες οι δημοπρασιες?

Αυτα εχω να πω..εμενα μου φενεται τεραστια απατη,αλλα το περιεργο ειναι οτι ο τυπος( ο οποιος αν πατε στο group που εχει στο facebook το eprosfora ειναι ενας εσθονος αν θυμαμαι καλα-εξου ισως και το Estonet ΕΠΕ) δινει και τα στοιχεια του με αφμ οδους κλπ..κατα ποσο ειναι αληθη δε ξερω.

Δημοσ.

Δεν ειναι απάτη , κολητός μου κέρδισε usb 16gb και το παρέλαβε κιόλας με απόδειξη που έχει ολα τα στοιχεία της εταιρίας.Δεν ειναι τόσο εύκολο να κερδίσεις θέλει να παρακαλουθείς συνέχεια ..

Δημοσ.
Δεν ειναι απάτη , κολητός μου κέρδισε usb 16gb και το παρέλαβε κιόλας με απόδειξη που έχει ολα τα στοιχεία της εταιρίας.Δεν ειναι τόσο εύκολο να κερδίσεις θέλει να παρακαλουθείς συνέχεια ..

Ναι βεβαίως... και κάποιος με 1 ποστ, προσθέτει μεγάλη αξιοπιστία και σιγουριά σε μια συζήτηση, για κάτι που φαίνεται ως απάτη :rolleyes:

btw, κι εμένα μου φαίνεται πολύ μούφα το όλο θέμα... όσο για τα στοιχεία που εμφανίζει ο εσθονός, για ποιο λόγο να είναι αληθή ακριβώς?

Δημοσ.
Ναι βεβαίως... και κάποιος με 1 ποστ, προσθέτει μεγάλη αξιοπιστία και σιγουριά σε μια συζήτηση, για κάτι που φαίνεται ως απάτη :rolleyes:

btw, κι εμένα μου φαίνεται πολύ μούφα το όλο θέμα... όσο για τα στοιχεία που εμφανίζει ο εσθονός, για ποιο λόγο να είναι αληθή ακριβώς?

παιδία λογικά παρτε το ποιός σοβαρός επιχειρηματίας θα χάλαγε τόσα λεφτά για διαφήμιση, κανενας και σας το υπογράφω.....αρπαχτή είναι κανει μπάμ,

και σου λέω ότι πιστευω ότι δωσανε τρεία προιόντα σε θαμωνες του site και βγηκανε και κερδισμένοι....

ο επιχειρηματίας σου λέει αστους να βγουν κανα δυο μηνες να μας διαφημίσουν στα forum να αρπάξουμε κανένα κορόιδο;)

μεγάλη προσοχή υπάρχουν πολοί απατεώνες!!!

Δημοσ.
Δεν έχω εμπειρία αλλά είναι νόμιμο...

Ένα αντίστοιχο ξένο είναι το http://www.swoopo.co.uk που έχω ακούσει ότι είναι νόμιμο,το θέμα είναι πώς θα κατεφέρεις να πάρεις τίποτα...

Για να αγοράσεις από αυτήν την ιστοσελίδα πρέπει να έχεις κάρτα???:devil:

Δημοσ.

Μακριάαα. Καθόμασταν με τους κολλητούς μου και του κοιτούσαμε για καμια ώρα τον πρώτο καιρό που βγήκε, και μύριζε απο χιλιόμετρα η απάτη. Καταρχάς στις πρώτες δημοπρασίες παίρναν μέρος οι ίδοι και οι ίδοι. Επίσης το σάιτ δεν δούλευε ούτε 3 μέρες και μια ΚΑΦΕΤΙΕΡΑ παρακαλώ είχε φτάσει γύρω στα 25 ευρώ. Δηλαδή έλεος, ποιος θα θέλει τόσο πολύ μια καφετιέρα που θα δίνει συνέχεια credits. (τα οποία μόνο φθηνά δεν είναι, μην παρασύρεστε απο το paypal και νομίζεται ότι είναι νόμιμο). Τελικά μετά απο ψάξιμο και εμείς καταλήξαμε σε κάτι ρουμάνικης προέλευσης, αλλά βαρέθηκα το ψάξιμο και το παράτησα...

Δημοσ.
Δεν είναι καθόλου φτηνά και δεν είναι καθόλου εύκολο να πάρεις κάτι. Επίσης το site που φιλοξενεί τη "δημοπρασία" βγάζει καλά λεφτά από την ιστορία. Εξηγώ:

Οι τιμές ξεκινάνε στα 0,99Ε.

Για να κάνεις προσφορές πρέπει να αγοράσεις credits.

Κάθε credit κοστίζει κατά μέσο όρο 0,5Ε.

Κάθε προσφορά ανεβάζει την τιμή κατά 0,01Ε.

Συνεπώς, αν για παράδειγμα κάτι πωληθεί στα 10Ε, αυτό σημαίνει πως έχουν δαπανηθεί 900 credits από τους χρήστες, δηλαδή το site 'κονόμησε περίπου 450Ε + 10Ε που επωλήθη.

MΙΣΟ.Εμενα ως κατανωλητης,ΚΑΘΕ ΑΛΛΟ παρα με νοιαζει ποσα κερδιζει το site.Εαν μπορω να παρω ενα(λεμε τωρα)acer laptop με 250 κρεντιτ(ακα 125€?)και τους τσιμπησω το λαπτοπ με 80 λιρες+125€ οχι απλα ειμαι μαγκας και καραμπουζουκλης,αλλα τους την εφερα και μεγαλοπρεπεστατα θα ελεγα

Δημοσ.
MΙΣΟ.Εμενα ως κατανωλητης,ΚΑΘΕ ΑΛΛΟ παρα με νοιαζει ποσα κερδιζει το site.Εαν μπορω να παρω ενα(λεμε τωρα)acer laptop με 250 κρεντιτ(ακα 125€?)και τους τσιμπησω το λαπτοπ με 80 λιρες+125€ οχι απλα ειμαι μαγκας και καραμπουζουκλης,αλλα τους την εφερα και μεγαλοπρεπεστατα θα ελεγα

Δε διαφωνώ καθόλου, ούτε εμένα με νοιάζει, αλλά δεν διάβασες καλά το post μου προφανώς:

...δεν είναι καθόλου εύκολο να πάρεις κάτι.

(...)

...δεν αξίζει τον κόπο, διότι α) αν βρεθείς σε κάποιον που επιμένει κι έχει πολλά credits θα χάσεις σίγουρα (μου θυμίζει πόκα χωρίς όριο η κατάσταση) β) από τις πολλές προσφορές που θα αναγκαστείς να κάνεις τελικά θα φτάσεις να δώσεις σχεδόν την αξία ή και παραπάνω του αντικειμένου ή απλά θα χάσεις ό,τι έδωσες αν τα παρατήσεις και γ) αν και το site ισχυρίζεται το αντίθετο, τίποτα δεν διασφαλίζει και δεν αποδεικνύει πως δεν λειτουργούν bots.

...συνεπώς για προσπάθησε πρώτα να πάρεις δυο τρία πραγματάκια βγαίνοντας "φοβερά κερδισμένος" και μετά πες μου πως είναι ΟΚ η κατάσταση. Πάντως εγώ που το παρατήρησα επιμελώς μία μέρα, είδα στην πράξη τα υπογραμμισμένα που γράφω παραπάνω.:shifty:

[edit] Αναφέρομαι ΠΑΝΤΑ στο ελληνικό site της επικεφαλίδας του θέματος (μόνο αυτό μελέτησα την ημέρα που έγραψα το post). Αν και τα υπογραμμισμένα μάλλον ισχύουν σε όλα του είδους

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...