Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Οκ παιδιά. Θα τις βάλω και θα σας πω εντυπώσεις. Πάντως τις θέλω κυριως για να μην βράζει το αυτοκίνητο όταν το αφήνεις στον ήλιο και μετά δεν μπορείς να μπεις από τη ζέστη.

Το εφε για το εάν είναι πολύ ή λίγο σκούρες δεν απασχολεί καθόλου.

Ελπίζω μόνο να μην ξεκολλήσουν σε καμιά διετία και τρέχω μετά

• Απαντ. 52
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Δέκα χρόνια τις έχω (μάρκα δε θυμάμαι, αλλά ήτανε καλής ποιότητας μεμβράνη) και δεν έχω πρόβλημα. Οι σημερινές είναι ακόμη καλύτερες. Μην ανησυχείς :)

Δημοσ.

Υπάρχει τρόπος να μπεί διαφανής πρασινωπή μεμβράνη στο μπροστινό παρμπρίζ που δεν είναι παράνομη και ταυτόχρονα κόβει τις υπέρυθρες και είναι ίσως η μεμβράνη που κάνει την περισσότερη διαφορά από άποψη θερμοκρασίας.

Δημοσ.

Εγώ 3M φοράω εδώ και 3 χρόνια. Να αποφύγεις τις αρκετά σκούρες αν το αυτοκίνητο σου είναι σκούρου χρώματος. Έβαλα στο πίσω τζάμι, 3 τύπου (Γ ή όπως λέγονται anyways) μεμβράνη, είναι και μαύρο το αυτοκίνητο και οι πίσω θέσεις είναι πραγματικά pitch black.

KΤΕΟ που το πέρασα πρόσφατα - έχοντας όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά από panther club - μου είπαν ξερά πως έπρεπε να με κόψουν. Πράγμα που ευτυχώς δεν έγινε χωρίς πολλά πολλά :lol:. Αστυνομικός δεν με έχει γράψει ποτέ, ούτε καν παρατήρηση μου έχουν κάνει. Και πάλι όμως το πρόστιμο - αν δεν κάνω λάθος - είναι πολύ μικρό περί τα 35 ευρώ.

Γενικά τις μεμβράνες τις θεωρώ απαραίτητες στην Ελλάδα τους καλοκαιρινούς μήνες. Είδα τεράστια διαφορά.

Δημοσ.

35 ευρω???μια χαρα ειναι.παντως να σε ενημερωσω,γνωστο μου τον σταματησαν σε μπλοκο.φοραω μεμβρανες 3ου βαθμου σε ολα τα παραθυρα εκτος παρμπριζ.Οσο και αν σου φαινεται περιεργο του σηκωσαν το αυτοκινητο γιατι ειπαν πως ειναι ακαταλληλο για κινηση σε δημοσιους δρομους....

Δημοσ.
35 ευρω???μια χαρα ειναι.παντως να σε ενημερωσω,γνωστο μου τον σταματησαν σε μπλοκο.φοραω μεμβρανες 3ου βαθμου σε ολα τα παραθυρα εκτος παρμπριζ.Οσο και αν σου φαινεται περιεργο του σηκωσαν το αυτοκινητο γιατι ειπαν πως ειναι ακαταλληλο για κινηση σε δημοσιους δρομους....

Χαχα για τις μεμβρανες ?

Μηπως ειχε και μπροστα?

Αλλιως πραγματικα rofl

Παλι καλα που δεν τον εκλεισαν ισοβια

Δημοσ.

Μπορεί να βάλει κάποιος το νόμο και το πρόστιμο για να δούμε πραγματικά το τι ισχύει

Δημοσ.
Μπορεί να βάλει κάποιος το νόμο και το πρόστιμο για να δούμε πραγματικά το τι ισχύει

Τα διαφανή μέρη των αυτοκινήτων, οχημάτων και των ρυμουλκούμενων, τα οποία αποτελούν τμήμα του αμαξώματος αυτών, περιλαμβανομένου και του ανεμοθώρακα καθώς και οποιουδήποτε εσωτερικού χωρίσματος, επιβάλλεται να είναι κατασκευασμένα κατά τρόπο ώστε, αφ' ενός μεν, σε περίπτωση θραύσης τους, ο κίνδυνος τραυματισμού προσώπων να μειώνεται στο ελάχιστο, αφ' ετέρου δε να είναι ορατός τόσο ο οδηγός, όσο και οι επιβαίνοντες αυτού. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Μεταφορών και Επικοινωνιών και Δημόσιας Τάξης καθορίζονται οι προδιαγραφές των μεμβρανών που επιτρέπεται να επικολλώνται στα παράθυρα πίσω από τη θέση του οδηγού - συνοδηγού, όταν το αυτοκίνητο διαθέτει δεξιό καθρέπτη, καθώς και οι περιπτώσεις εκείνες, που για ιατρικούς λόγους επιτρέπεται η επικόλληση μεμβρανών σε όλα τα παράθυρα του αυτοκινήτου. Ειδικότερα, τα διαφανή μέρη του ανεμοθώρακα πρέπει να είναι κατασκευασμένα από τέτοια ύλη, ώστε:

α) η διαφάνεια του ανεμοθώρακα να μην ελαττώνεται με την πάροδο του χρόνου.

β) να μην παραμορφώνουν τις εικόνες των αντικειμένων που φαίνονται δια μέσου του ανεμοθώρακα.

γ) σε περίπτωση θραύσης τους, ο οδηγός να έχει ικανή καθαρή θέα της οδού". Συνεχίζοντας στην παράγραφο 8 του ίδιου Άρθρου: "Απαγορεύεται η τοποθέτηση ή ανάρτηση μπροστά ή πίσω από τον ανεμοθώρακα, ως και η επικόλληση σε αυτόν αντικειμένων, που περιορίζουν την ορατότητα του οδηγού".Διαβάζοντας όμως την Παράγραφο 3 του Άρθρου 82 αναφέρονται τα εξής: "Το μηχανοκίνητο όχημα πρέπει να είναι κατασκευασμένο κατά τρόπο, ώστε το πεδίο ορατότητας του οδηγού, μπροστά, δεξιά και αριστερά αυτού, να είναι αρκετό, για να είναι δυνατή η ασφαλής οδήγηση".

Η οδηγία της EWFA

Ο ευρωπαϊκός οργανισμός European Window Film Association (EWFA) διευκρινίζει, ότι οι αντηλιακές μεμβράνες δεν είναι παράνομες εφ' όσον πληρούν κάποιες προδιαγραφές σχετικά με το συντελεστή μετάδοσης του φωτός, ο οποίος δε θα πρέπει να είναι μικρότερος από:

-75% οι ανεμοθώρακες

-70% για τα παράθυρα εκατέρωθεν της θέσης του οδηγού

-70% για τα πίσω παράθυρα, εκτός αν έχει δύο πλευρικούς καθρέφτες, οπότε και δεν ορίζεται.

Έτσι, μέχρι η ελληνική Αστυνομία να μπορεί να μετρήσει το συντελεστή μετάδοσης του φωτός μέσω κάποιου οργάνου, θεωρητικά δεν μπορεί να βεβαιώσει κλήσεις. Βέβαια, για να είσαστε περισσότερο σίγουροι ότι δε θα αντιμετωπίσετε πρόβλημα σε κάποιον έλεγχο της Τροχαίας, θα πρέπει να ζητήσετε μία έγγραφη βεβαίωση, ότι το προϊόν τηρεί τις προδιαγραφές, από το κατάστημα όπου έγινε η τοποθέτηση.

Με συνταγή γιατρού

Όπως διαβάσατε στον ΚΟΚ στην Παράγραφο 7 του Άρθρου 81, σε περίπτωση που κάποιο άτομο διαπιστωθεί από γιατρό ότι έχει κάποιο πρόβλημα υγείας (π.χ. ευαισθησία δέρματος στον ήλιο), με ανάλογη βεβαίωση μπορεί να τοποθετήσει νόμιμα αντηλιακές μεμβράνες σε όλα τα παράθυρα του αυτοκινήτου. Αρκετές ιστορίες έχουν ακουστεί όπου κάποιοι, ενώ υποστηρίζουν σε κάποιον έλεγχο που τους έχει γίνει από την ελληνική Αστυνομία, ότι έχουν πρόβλημα υγείας, τους έχει δοθεί κλήση. Βέβαια, αυτό ισχύει γι αυτούς που δε διαθέτουν βεβαίωση γιατρού και αναφέρουν το πρόβλημα ώστε να γλιτώσουν την κλήση.

Το πρόστιμο για όχημα που διαθέτει αντηλιακές μεμβράνες με χαρακτηριστικά διαφορετικά από αυτά που αναφέρει ο Νόμος, ανέρχεται στα 80 ευρώ.

source

Δημοσ.

Τοποθετήθηκαν τελικά οι μεμβράνες.

Οι πρώτες εντυπώσεις μου είναι:

α. Η εμφάνιση του αυτοκινήτου έχει βελτιωθει πάρα πολύ. Εάν το ήξερα ότι θα φαινόταν τόσο ωραίο θα τις είχα βάλει πριν καιρό.

β. Η ορατήτα τη νύχτα είναι ελαφρώς μειωμένη.

γ. Δεν σε ενοχλεί ο ήλιος όταν οδηγάς (αν και το περίμενα να μην τον καταλαβαίνεις καθόλου).

δ. Το "βράσιμο" όταν αφήσεις το αμάξι στον ήλιο κανά τρίωρο και μετά μπεις μέσα μειώθηκε αλλα σε καμιά περίπτωση δεν έγινε ανεπαίσθητο.

Δημοσ.

Για να πουμε και του στραβου το δικαιο, χανεις καθε ορατοτητα απ τους καθρεφτες..

Γνωστος μου που εχει βαλει και στο παρμπριζ (και μαλιστα οχι τις 50%), εχει τυχει να ανοιξει το παραθυρο και να βγαλει το κεφαλι για να δει τι παιζει μπροστα του..

Δημοσ.

Ειδικά σε επαρχιακούς δρόμους που ο φωτισμός είναι ανύπαρκτος δεν βλέπεις την τύφλα σου...Δεν το συζητώ άμα βρέχει κιόλας...σταμτάς και περιμένεις να ξημερώσει :P

Δημοσ.
Για να πουμε και του στραβου το δικαιο, χανεις καθε ορατοτητα απ τους καθρεφτες..

Γνωστος μου που εχει βαλει και στο παρμπριζ (και μαλιστα οχι τις 50%), εχει τυχει να ανοιξει το παραθυρο και να βγαλει το κεφαλι για να δει τι παιζει μπροστα του..

το να βαλεις μεμβρανη στο παρμπριζ ειναι μεγαλη χαζομαρα γιατι:

α)δεν βλεπεις εσυ

β)αν πεσεις σε μπλοκο ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ να μην σε γραψουν

• 5 χρόνια αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα! 
Έχω αγοράσει (προ διετίας) ένα Punto το οποίο έχει μεμβράνες σε όλα τα τζάμια πέραν του μπροστινού. 
Τώρα που έβγαλα δίπλωμα και το φτιάχνω (είχε χαλάσει η μπαταρία λόγω ακινησίας) έψαξα να βρω όλα του τα χαρτιά για να δω τι παίζει με τα φιμέ. 
Δεν βρήκα τίποτα. Ούτε στα τζάμια έχει κάποιο αυτοκόλλητο. 
ΚΤΕΟ έχει περαστεί κανονικά. 
Πώς μπορώ να δω τι ποσοστό είναι τα φιμέ; Υποθέτω, δεν μπορώ; 

Επεξ/σία από Pintsie
Δημοσ.

Δεν διάβασα τα παραπάνω post, εγώ προσωπικά έχω βάλει και πραγματικά αξίζουν και με το παραπάνω! ειδικά άμα έχεις δέρμα μέσα και δεν στο καταστρέφει και δεν καίει ο ποπός σου όταν μπαίνεις. 

Εγώ άλλο θέλω να ρωτήσω. Όταν πήγα μου είπαν πως στο παρμπρίζ δεν μπορούν να βάλουν γιατί δεν το επιτρέπει ο νόμος. Ισχύει κάτι τέτοιο? γιατί έχω δει αρκετά αμάξια με έστω ένα 15% μπροστά και στα πίσω 30+. Άμα θυμάμαι καλά έχω 15% οδηγός-συνοδηγός, 30% πίσω. Δεν θα μπορούσαν να μπουν παραπάνω? και στο παρμπρίζ ακόμα?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...