Προς το περιεχόμενο

Αλληλοσυνδεόμενα drop-down μενού

mythodea

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά καλησπέρα κατ' αρχήν.

Θα ήθελα να κάνω το εξής σε html αλλά δεν ξέρω πώς!

Θέλω να φτιάξω 2 drop-down μενού (<select>...</select>) το ένα κάτω απ' το άλλο, αλλά για κάθε ένα στοιχείο του πρώτου select θέλω να εμφανίζονται διαφορετικά υποστοιχεία στο δεύτερο select. Πχ το πρώτο select έχει σαν υποστοιχεία μάρκες συτοκινήτων. Αν εγώ επιλέξω λοιπόν τη μάρκα "citroen" θέλω αυτομάτως να εμφανίζονται υποστοιχεία στο δεύτερο select με τιμές-values: "saxo", "c1", "c2", "c3", "xsara", "xantia". Ενώ αν επιλεξω μάρκα αυτοκινήτου στο πρώτο select: "seat", θέλω το δεύτερο select να έχει για υποστοιχεία τα: "leon", "cordoba", "altea" κτλ....

Καμιά ιδέα;:rolleyes:

Δημοσ.

Εάν έχεις βάση από πίσω τότε γίνεται με AJAX (ένα παραπλήσιο με αυτό που ζητάς http://www.w3schools.com/ajax/ajax_database.asp) αλλιώς εάν οι τιμές θα είναι standart τότε θα κάνεις το εξής :

Στο πρώτο select θα βάλεις ένα onclick="test1(this.value)" και θα πας και θα φτιάξεις μία function όπου θα τραβάς το ποιο διάλεξε και ανάλογα με το τι διάλεξε και με την εντολή getElementById("selectbox2").innerHTML θα πας να φτιάξεις το 2ο σου select box.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...