fotalis Δημοσ. 14 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2009 Καλησπέρα! από ότι έχω καταλάβει η δέη μας χρεώνει υπερβολικά και θα εξηγήσω το πώς και γιατι . μένω σε ένα σπίτι ιδιόκτητο 80τμ που έχει τις απαραίτητες ηλεκτρικές συσκευές που έχουν οι περισσότεροι και θα έλεγα ότι λογίζομαι το ρεύμα τέλος πάντων αυτό δεν έχει και μεγάλη σημασία στην περίπτωση μου. και μπαίνω στην ουσία του θέματος οι κύριοι στην δέη έχουν ανακαλύψει έναν ύπουλο τρόπο για να επιβάλλουν μια αύξηση 30% τουλάχιστον χωρίς κάνεις να παίρνει χαμπάρι(η και να παίρνει να μην μπορεί να κάνει και πολλά). τι κανουν? πολύ απλά όταν έρχονται να μετρήσουν ας πούμε πχ ότι μέτρησαν τον Φεβρουάριο αντί να γράψουν τις κανονικές κwh που έχεις κάψει γραφούν πολύ λιγότερες φανταστείτε ότι μας είχε έρθει λογαριασμός εκκαθαριστικός με αρνητικό πρόσημο -16ευρω .τότε μας είχαν χρεώσει 200kwh περίπου. θα μου πείτε και που είναι το πρόβλημα? την επόμενη φορά που θα μετρήσουν θα μετρήσουν σωστά δηλαδή ότι ακριβώς γράφει το ρόλοι στην περίπτωση μας 2300kwh μονό που αυτό το νούμερο είναι και ρεύμα που είχαμε κάψει και από την προηγούμενη φορά και δεν είχαν χρεώσει. θα μου πείτε και ποια είναι διάφορα αφού τελικά όσα έχω κάψει με χρέωσαν-θα με χρεώσουν ? η διάφορα είναι ότι όταν οι kwh καταγράφονται αθροιστικά σε δυο περιόδους η τιμή δεν είναι οι η ιδια καθώς η χρέωση είναι κλιμακωτή και από κάποιο νούμερο και πάνω φτάνει ως και να διπλασιάζεται η τιμή της κwh όποιος θέλει μπορεί να το διαπιστώσει και μόνος του. νομίζω αυτό που γράφω είναι αρκετά απλό <<κολπάκι>> και πιστέψτε η extra χρέωση είναι τουλάχιστον 30%. κατά μέσο όρο πληρώνουμε 100-130ευρω σε εκκαθαριστικό λογαριασμό άρα σε δυο περίπου 200-260ευρω (νομίζω είναι λογικό για ένα σπίτι 80τμ) τώρα θέλουν να πληρώσουμε 330 ευρώ. αυτό που σας λέω (το ποσο πληρωνω) πιστοποιείται και από παλαιότερους λογαριασμούς αλλά ακόμα και να έκαψα τόσα πολλά δεν μπορεί τον προηγούμενο καιρό να εμένα σε σπήλια και να έκαψα αρνητικό νουμερο.λογικο δεν είναι? α και φυσικά δεν είχα πάει Αμερική για κάνα δίμηνο αυτό πιστοποιείται από λογαριασμό ευδαπ και με πολλούς άλλους τρόπους..... θα μου πείτε γιατί δεν πας να τους το πεις ? πήγε ο πατέρας μου και του είπαν το προφανές γι <<αυτούς>>... γιατί δεν μας είπατε τίποτα όταν είχε έρθει αρνητικό νούμερο? ο λόγος ο όποιος το γενικεύω στον τίτλο μπορεί κάποιος να πει ότι έγινε <τυχαία> . είναι ότι πριν από εμάς είχαν κάνει το ίδιο και στο διπλανό διαμέρισμα αλλά ο ιδιοκτήτης δεν μας είχε πει τίποτα και δεν το ξέραμε. και χωρίς να είμαι προκαταλειμενος δεν ξέρω σε πόσους άλλους το έχουν κάνει. το θέμα πως μπορώ να βρω το δίκιο μου? και τι μπορώ να τους κάνω?
Blondeamon Δημοσ. 14 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2009 Ναι ειναι γνωστη απατη και αν τον δει γαμωσταυρισε τον εξω απτο σπιτι σου....αν το ξανακανει να μου τρυπησεις τη μυτη. Μεγαλοι αλητες οι δεητζηδες, σε λιγο ετοιμαζουν και νεο χαρατσι οπου θα μας βαλουν να πληρωσουμε και την αλλαγη του ρολογιου μας με ψηφιακο. Φυσικα το κοστος θα το επωμιστουμε εμεις και ειναι κανα 40αρι. Μολις δεις κατι αρνητικο κατευθειαν στην ΔΕΗ
nibagi Δημοσ. 14 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2009 Τη μακακία πρέπει να την έχει κάνει αυτός που μέτρησε (ή δεν μέτρησε καθόλου). Σε αυτό το μπ.....λο κράτος που ζούμε αν δεν είσαι λαμόγιο, κουμπάρος, κολλητός, διαπλεκόμενος η τέλος πάντων "δικός τους" δεν θα βρεις το δίκιο σου.
fotalis Δημοσ. 14 Ιουνίου 2009 Μέλος Δημοσ. 14 Ιουνίου 2009 Ναι ειναι γνωστη απατη και αν τον δει γαμωσταυρισε τον εξω απτο σπιτι σου....αν το ξανακανει να μου τρυπησεις τη μυτη. Μεγαλοι αλητες οι δεητζηδες, σε λιγο ετοιμαζουν και νεο χαρατσι οπου θα μας βαλουν να πληρωσουμε και την αλλαγη του ρολογιου μας με ψηφιακο. Φυσικα το κοστος θα το επωμιστουμε εμεις και ειναι κανα 40αρι. Μολις δεις κατι αρνητικο κατευθειαν στην ΔΕΗ να βρω καπου το δικιο μου δεν υπαρχει πιθανοτητα ? ακομα και να το ξανακανουν και να τους πιασεις θα πουν οτι εκαναν λαθος και θα ερθουν να μετρησουν κανονικα . οι περισοτεροι αν δεν τους το εχει πει καποιος σπανια θα πανε στην δεη να δουν τι παιζει με μια υπερβολικα μικρη χρεωση Τη μακακία πρέπει να την έχει κάνει αυτός που μέτρησε (ή δεν μέτρησε καθόλου). Σε αυτό το μπ.....λο κράτος που ζούμε αν δεν είσαι λαμόγιο, κουμπάρος, κολλητός, διαπλεκόμενος η τέλος πάντων "δικός τους" δεν θα βρεις το δίκιο σου. φιλε αν το εκανε μονο σε εμενα να το πιστευα αλλα το εχει και στο διπλανο σπιτι και ποιος ξερει και σε ποσα αλλα σπιτια και αυτο με κανει να πιστευω πως ειναι πολιτικη τους ασε που μετα δεν μπορεις να αποδειξεις και πολλα
Daturas Δημοσ. 14 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2009 Για πειτε αναλυτικά παιδες.Γιατι εδω δινουμε γυρω στα 450 λογαριάσμό. Και μετα μετραει λιγοτερο ποτε περισσότερο κτλ.. Πως θα ξερω ποτε ερχεται κτλ; και ειχε κλειδαρια το ρολόι αλλα την εσπασε.
fotalis Δημοσ. 14 Ιουνίου 2009 Μέλος Δημοσ. 14 Ιουνίου 2009 Για πειτε αναλυτικά παιδες.Γιατι εδω δινουμε γυρω στα 450 λογαριάσμό. Και μετα μετραει λιγοτερο ποτε περισσότερο κτλ..Πως θα ξερω ποτε ερχεται κτλ; και ειχε κλειδαρια το ρολόι αλλα την εσπασε. πανω στον λογαριασμο γραφει ποτε ειναι η επομενη μετρηση σε καποιο σημειο . πολυ απλα αν δεις καποιον λογαριασμο με ασυνηθιστα μικρη χρεωση kwh και κατα συνεπεια και χρηματων τοτε να το ψαξεις η και πιο γενικα αν δεις λογαριασμο που απεχει απο τον μεσο ορο που πληρωνεις παλι να το ψαξεις. το γιατι πληρωνεις περισσοτερα το αναλυω στο πρωτο post μου.
grigas Δημοσ. 14 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2009 μπορείς πιο απλά, όποτε έρχεται ο λογαριασμός να τσεκάρεις την ένδειξη στο ρολόι, και αν υπάρχει σημαντική διαφορά, τόση που να μην δικαιολογείται από το χρονικό διάστημα που έχει περάσει μεταξύ μέτρησης και αποστολής του λογαριασμού σπίτι σου, παίρνεις ένα τηλέφωνο στη ΔΕΗ, τους λες ότι έχει γίνει λάθος, δίνεις την σωστή τιμή και βγάζουν νέο λογαριασμό!
ikaruga24 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2009 πανω στον λογαριασμο γραφει ποτε ειναι η επομενη μετρηση σε καποιο σημειο . πολυ απλα αν δεις καποιον λογαριασμο με ασυνηθιστα μικρη χρεωση kwh και κατα συνεπεια και χρηματων τοτε να το ψαξεις η και πιο γενικα αν δεις λογαριασμο που απεχει απο τον μεσο ορο που πληρωνεις παλι να το ψαξεις. το γιατι πληρωνεις περισσοτερα το αναλυω στο πρωτο post μου. Που και πως μπορω να το ψαξω ομως, για να βρω το δικιο μου και οχι να με στειλουν απο εκει που ηρθα. Να παω στα γραφεια της ΔΕΗ? Λιγες φορες που δοκιμασα ακρη δεν βρηκα. Μενω και εγω σε ενα σπιτι περιπου 55 - 60 τετραγωνικων και ενω δεν καιω απολυτως τιποτα παρα μονο το PC μου σε συνεχομενο ρευμα μου ερχονται καποια αξιοπεριεργα ποσα και ποτε μα ποτε δεν "παρομοια" το ενα με το αλλο. Αλλες φορες πληρωνω 40, αλλες φορες πληρωνω 80+ χωρις να εχω κανει την παραμικρη αλλαγη στον τροπο που αξιοποιω το ρευμα μου. Απατη υπαρχει 100%, δεν υπαρχει αμφιβολια. Τι μπορουμε να κανουμε ομως επ' ακριβως για να γλυτωσουμε αυτο το νταβατζιλικη (για να μην αρχισω τωρα για ΕΡΤ και λοιπα).
fotalis Δημοσ. 14 Ιουνίου 2009 Μέλος Δημοσ. 14 Ιουνίου 2009 Που και πως μπορω να το ψαξω ομως, για να βρω το δικιο μου και οχι να με στειλουν απο εκει που ηρθα. Να παω στα γραφεια της ΔΕΗ? Λιγες φορες που δοκιμασα ακρη δεν βρηκα. Μενω και εγω σε ενα σπιτι περιπου 55 - 60 τετραγωνικων και ενω δεν καιω απολυτως τιποτα παρα μονο το PC μου σε συνεχομενο ρευμα μου ερχονται καποια αξιοπεριεργα ποσα και ποτε μα ποτε δεν "παρομοια" το ενα με το αλλο. Αλλες φορες πληρωνω 40, αλλες φορες πληρωνω 80+ χωρις να εχω κανει την παραμικρη αλλαγη στον τροπο που αξιοποιω το ρευμα μου. Απατη υπαρχει 100%, δεν υπαρχει αμφιβολια. Τι μπορουμε να κανουμε ομως επ' ακριβως για να γλυτωσουμε αυτο το νταβατζιλικη (για να μην αρχισω τωρα για ΕΡΤ και λοιπα). διαφορα σε λογαριασμο υπαρχει μεταξυ εναντι και εκαθαριστικου λογαριασμου και ειναι λογικη αφου στον εναντι δεν μετρανε αλλα προπληρωνεις . αν σε εκαθαριστικο λογαριασμο υπαρχει διαφορα μεγαλυτερη του 40% (συγκρινομενη μεταξυ δυο λογαριασμων εκαθαριστικων)τοτε υπαρχει προβλημα.
ikaruga24 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2009 διαφορα σε λογαριασμο υπαρχει μεταξυ εναντι και εκαθαριστικου λογαριασμου και ειναι λογικη αφου στον εναντι δεν μετρανε αλλα προπληρωνεις .αν σε εκαθαριστικο λογαριασμο υπαρχει διαφορα μεγαλυτερη του 40% (συγκρινομενη μεταξυ δυο λογαριασμων εκαθαριστικων)τοτε υπαρχει προβλημα. Ναι σιγουρα. Το προβλημα ειναι οτι ολοι οι εκκαθαριστικοι που εχω σιγουρα υπηρχε διαφορα αρκετη μεταξυ του ενως και του αλλου. Αλλες φορες ηταν 130, αλλες φορες ηταν 200 χωρις να εχει αλλαξει κατι στο σπιτι μου. Ουτε θερμοπομπους εχω ουτε τιποτα που να καιει πολυ ρευμα αν μεινει ανοιχτο (μονο AC και αυτο δεν το καιω και πολυ). Ειναι πραγματικα εκνευριστικο γιατι δεν βγαζω και συμπερασμα με κανεναν απο αυτους εκει μεσα στα γραφεια της ΔΕΗ.
fotalis Δημοσ. 14 Ιουνίου 2009 Μέλος Δημοσ. 14 Ιουνίου 2009 το θεμα ειναι πως θα βρουμε το δικιο μας με αυτους που εχουμε μπλεξει?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.