Προς το περιεχόμενο

Μετακομιση κ pcm.... Κ τωρα????

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα παιδια, τα φωτα σας παρακαλω γιατι δεν την παλευω αλλο, σκεφτομαι να παρω ενα μπιτονι κ να μπουκαρω στον οτε...

Εχω μια βδομαδα που μετακομισα (4 στενα παραπανω απο εκει που ημουν - Βριλησσια με dslam στο χαλανδρι κ παλι). Θελοντας να κρατησω τον ιδιο αριθμο στο νεο σπιτι, εκανα αιτηση μεταφορας γραμμης. Μεχρι εδω, ολα καλα...

Καλω 3 μερες μετα, οπως μου ειπαν, τους τεχνικους για να κλεισω ραντεβου να κανουν την μεταφορα στο νεο σπιτι (κ ενω εχει κοπει το τηλ. στο παλιο), οπου κ ακουω το εξης θεικο:

Δεν γινεται να ολοκληρωθει το αιτημα μεταφορας λογω "ελλειψης δικτυου" (παρτον κατω τον δικο σου, 1ο σοκ), μου δινουν ενα τηλ του τοπικου γραφειου τεχνικων (στο χαλανδρι) για να μιλησω μαζι τους, καθως απο τα κεντρικα δεν ειχαν αλλες πληροφοριες... Καλω το συγκεκριμενο τηλ απο την προηγουμενη Παρασκευη εως κ προχτες, πολλες φορες την ημερα, απο τις 8.00 εως τις 15.00, χωρις ποτε να το σηκωσει καποιος. Ε εντελει αποφασιζω να περασω απο εκει, βρισκω την διευθυνση κ παω, οποτε κ μου λενε τα εξης:

Στην συγκεκριμενη πολυκατοικια, οπου 6 στα 8 διαμερισματα εχουν adsl (εγω ειμαι ενας απο τους δυο ατυχους), δεν υπαρχουν διαθεσιμες γραμμες κ μου βγαζουν διαθεσιμοτητα μονο για pcm (2ο σοκ, εγκεφαλικο κ εμφραγμα μαζι), "για να εχω τουλαχιστον τηλεφωνο κ για ιντερνετ βλεπουμε".

Τους λεω λοιπον οτι, εχοντας ηδη κινητα κ οντας φοιτητης πληροφορικης επι πτυχιω με πτυχιακη που πρεπει να βγει μεχρι σεπτεμβρη κ εργαζομενος μεσω νετ, δεν ειναι προτεραιοτητα το τηλεφωνο αλλα η adsl!

Δεν μπορουμε να κανουμε κατι μου λεει, με υφος χιλιων καρδιναλιων..............

Παραλληλα, σημερα το πρωι (ναι, κυριακη) πετυχαινω στο κουτι του οτε της γειτονιας κατι τεχνικους απο τις βλαβες, οι οποιοι μου λενε μεσες ακρες οτι μαλλον δεν εχει αλλες γραμμες η πολυκατοικια (μλκια του εργολαβου, καποιοι πηραν κ 2ες κ τελειωσαν προφανως οι διαθεσιμες pstn) κ να μην δεχτω την PCM γιατι πιθανοτατα την γ@***α, αφου δεν προκειται να μου την βγαλουν συντομα αν μπει, κ να παω την δευτερα το πρωι στον προισταμενο των τεχνικων στο χαλανδρι να τον παρακαλεσω "να κανει κατι"..............

Συγνωμη για το μακροσκελες ποστ, αλλα αληθεια θελω καπου να τα πω... Μα εν ετει 2009, σε κεντρικο δημο της αθηνας, κ σε πολυκατοικια οπου κυριολεκτικα 6 στους 8 εχουν dsl, "δεν υπαρχει δικτυο"??!!

Τι μπορω να κανω εγω τωρα ρε παιδια? Καποιος εναλλακτικος παροχος θα μπορεσει να μου βαλει νετ, η τζαμπα θα τρεχω? Την pcm να την δεχτω η οχι (δευτερα μου ειπαν οτι θα με παρουν για να κλεισουμε ραντεβου για την μεταφορα)???

Βοηθεια καλοι μου ανθρωποι!..... Εχω φαει ολο τον κοσμο ψαχνωντας μεσο στον οτε για να μπορεσω να κανω την δουλεια μου!....

• Απαντ. 33
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
εχεις λαπτοπ?εαν εχεις,ψαξε για κανα ξεκλειδωτο ασυρματο να μπαινεις προσωρινα.το pcm τι ειναι?

εχω, αλλα ολα ειναι κλειδωμενα, κ δεν θελω να μπω στην διαδικασια να μαθω πως σπανε κ να το κανω, ακομα δεν ηρθα καλα-καλα στην πολυκατοικια...

το pcm ειναι το λεγομενο φερεσυχνο, ενας τροπος διαμοιρασμου του ευρους της γραμμης σε πολλους συνδρομητες οταν δεν υπαρχει αλλη λυση για φωνη, που δεν υποστηριζει ομως ψηφιακες υπηρεσιες κ ιντερνετ (μονο dial-up 9-12kbps, bbs-εποχη φαση...)

Δημοσ.

μπορεις να δοκιμασεις σε αλλους παροχους αλλα δε νομιζω οτι θα γινει κατι γιατι ειναι θεμα δικτυου γενικοτερα και οχι του ΟΤΕ

Μονες λυσεις ασυρματο ή να παρακαλεσεις καποιο γειτονα υποσχομενος οτι θα κανεις μονο browsing και δε θα τον επιβαρυνεις (ή ακομα να πληρωνεις και μισο λογαριασμο αν τυχαινει να ειναι καποιος αλλος φοιτητης στην πολυκατοικια

Δημοσ.

Δυστυχώς αν θες internet η μόνη σίγουρη λύση είναι το mobile internet.

Δούλευα σε εναλλακτικό πάροχο και είχαμε κάποιες παρόμοιες περιπτώσεις. Τι γίνεται λοιπόν,

Ο ΟΤΕ λέει σε σένα ότι δεν έχει γραμμές να σου δώσει

Εσύ πας στον Χ-telco και ζητάς νέα γραμμή ( με νέο νούμερο και ακριβότερα τέλη ενεργοποίησης )

Ο Χ ζητάει από τον ΟΤΕ να παραδώσει τη γραμμή και εδώ ξεκινάει το μπλέξιμο

Αν αποφασίσεις να ασχοληθείς θα πρέπει να έχεις γερά νεύρα και απεριόριστη υπομονή.

Δημοσ.

Δεν ξερω τι γινεται με την πολυκατοικια και αν υπαρχουν γραμμες,αν ομως ζητησεις isdn ο οτε πρεπει να σε βγαλει απο το pcm μιας και το isdn παιζει μονο σε κανονικη γραμη και ακολουθως να βαλεις

adsl.

Δημοσ.

mobile δεν ξαναπαιρνω, 3g (αρα υποφερτη ταχυτητα) σε πολυ λιγα σημεια κ πανακριβο...

Ασυρματο παιρνω ηδη απο την γειτονισσα απο κατω, αλλα πιανει μονο σε ενα συγκεκριμενο σημειο του σπιτιου κ γενικοτερα δεν πολυβολευει (ειναι αναμεσα σε κουζινα κ μπανιο, ακριβως πανω απο το ρουτερ, αν συνεχιστει η κατασταση θα παω να παρω repeater κ θα της πω να βαλουμε μια καλυτερη συνδεση υποθετω).

Με isdn καπου το ξαναδιαβασα αυτο, θα το ζητησω την δευτερα αντι για pcm κ βλεπουμε...

Δημοσ.

Αν δεν υπάρχει γραμμή ελεύθερη για να φύγεις από το pcm, απλά η αίτησή σου για isdn θα εκρεμμεί για πάντα ή δεν θα σου την πάρουν καν. Δεν είναι "η λύση" το να θες να μετατρέψεις τη γραμμή σε isdn δηλαδή...

Παρόλα αυτά, πήγαινε από το κοντινό κατάστημα οτε και πες τους ότι θες να βάλεις adsl κλπ, για να δεις τι θα σου πουν σχετικά με το pcm.

Δημοσ.

αν πραγματι εχουν τοσα ατομα και δνε φταιει η πολυκατοικια αλλα ο οτε που δεν εχει παραπανω γραμμες τοτε τηνεκατσες.οσο εχουν adsl οι αλλοι δε θα σε κατεβασουν με τιποτα ακομα και isdn αν ζητησεις αν και μπορεις να το δοκιμασεις.γιατι για να βαλεις isdn θα πρεπει να βαλουν αλλον στο pcm και δεν γινετε αφου εχει adslαν καταργησει καποιος τοτε οκ.ζητα isdn και βλεπεις αλλα μαλον χλωμο.και να βαλεις εναλακτικη ετερεια μια απο τα ιδια.

Δημοσ.

ΦΙΛΕ μου δυστυχως εμπλεξες....θα σε συμβουλευα να τα βριες με κανεναν της πολυκατοικιας και να μοιραστηται τον λογαριασμο γτ adsl δεν θα εχεις ποτε με αυτα τα δεδομενα. Τζαμπα κοπο και ιδρωτα θα ριξεις και τπτ δεν θα πετυχεις. Δυστυχως....Ελλαντα εδω...

Δημοσ.

ας ζητησει isdn μηπως υπαρχει τιποτα και καποιος απο τους υπολοιπους δεν εχει adsl και βλεπει.μα ολοι να εχουν ρε γαμοτο .

Δημοσ.

Μίλησε με τον ιδιοκτήτη της πολυκατοικίας ή το διαχειριστή και πες του ότι αυτός είναι λόγος που θα "φύγεις" από την πολυκατοικία,φυσικά αν είσαι στο ενοίκιο και δεν αγόρασες :P

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...