Προς το περιεχόμενο

Ολα "χυμα" για download

Γιάννης Platano

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καποτε παρακαλαγαμε να κατεβει ενα mp3 απο napster..

Μετα ηρθαν μερικα κλειστα forum , ftp και αλλα wraezaδικα sites...

Το κυνηγι τουτου παρανομου software κλπ ειχε μια ...μαγεια και ηθελε λιγο ψαγμενους χρηστες!!!!

Τωρα ειναι σχεδον ολα χυμα....

Απο τα πιο ευκολα πραγματα στο internet ειναι να κατεβασουμε ενα προγραμμα , ενα αλμπουμ mp3 κλπ.

Ειναι τοσο ευκολο που με κανει και αναρωτιεμαι ποσο θα κρατησει...

Τι λετε ?????:fear:

Δημοσ.

Εγώ λέω οτι κατεβάζουμε πολύ και άχρηστο πράγμα.Έχω γεμίσει όλους μου τους δίσκους με ταινίες και τραγούδια.Να δω πότε θα τις δω και πότε θα τα ακούσω όλα αυτά.Φυσικά το downloading συνεχίζεται παράλληλα...και όλα αυτά με 2mbit.Τι να πεις...

Δημοσ.
Εγώ λέω οτι κατεβάζουμε πολύ και άχρηστο πράγμα.Έχω γεμίσει όλους μου τους δίσκους με ταινίες και τραγούδια.Να δω πότε θα τις δω και πότε θα τα ακούσω όλα αυτά.Φυσικά το downloading συνεχίζεται παράλληλα...και όλα αυτά με 2mbit.Τι να πεις...

Καποιος ειχςε γραψει:

Να ζησω τοσο οσο χρειαζεται για να ακουσω και να δω οτι εχω κατεβασει....

Δημοσ.

Αυτό που πιστεύω είναι πως οι εταιρείες (δισκογραφικές και κινηματογραφικές, τις οποιες ενδιαφέρει κυριως το θέμα) θα προσανατολιστούν σε μια χαμηλή χρέωση για να κατεβάσεις το αρχείο κατευθείαν απο αυτές.

Όπως εχει αποδειχτεί οι μηνύσεις και οι δίκες δεν είχαν σοβαρή επίπτωση στο "κατέβασμα" απο το internet. Συνεπώς γιατι να ξοδεύουν χρήματα σε κυνηγητό, δικηγόρους και αγωγές και να μην χρησιμοποιήσουν το "κατέβασμα" προς όφελος τους.

Δημοσ.

Ειναι τοσο ευκολο που με κανει και αναρωτιεμαι ποσο θα κρατησει...

Τι λετε ?????:fear:

..ελπίζω για πάντα.

Δεν υπάρχει σημείο στον ορίζοντα που να λειτουργεί ως φάρος για τους διώκτες του <<κατεβάσματος>>.

Και αν υπάρχει, κινείται προς την ίδια κατεύθυνση..

Σημειολογικά, η <<αναρχία>> αυτή, θα μπορούσαμε να την παρομοιάσουμε με την αέναη μάχη της ανθρωπότητας αλλά και του καθένα μας ατομικά, για την κάθαρση των αμαρτωλών ιδεατών συνιστωσών.

Εννοώ πως όλοι συγκλίνουμε στην αποενοχοποίηση πλημμεληματικών ή εγκληματικών πράξεων που σχετίζονται με τα πνευματικά δικαιώματα, αν και εφόσον βρεθεί πρόσφορο έδαφος για τη μεγιστοποίηση των σημειακών αναφορών( warez, torrents κλπ)

Δημοσ.

Πριν κάνα χρόνο έκανα εκκαθάριση... από τα τόσα downloads κράτησα 300-350 gb... τα υπόλοιπα όλα ήταν απλά και μόνο επειδή έπεφτα πάνω τους. Τώρα έχω +έναν passport 250gb συνδεμένο στο wd tv όπου βάζω όλα τις ταινίες- σειρές που θέλω να δω.

Έχω πετάξει πολύ πράγμα

Δημοσ.

Όσο οι μέχρι χθες τεχνολογικά άσχετοι γνωστοί και φίλοι σου, μαθαίνουν πως να βρουν παράνομο υλικό, τόσο μεγαλώνει το πρόβλημα για αυτούς που το παρέχουν.

Αυτό χονδρικά θα οδηγήσει σε ένα από τους δύο δρόμους:

1. Αυστηρότερο drm, που σημαίνει:

- υψηλότερο τελικό κόστος προϊόντος για τον νόμιμο αγοραστή

- μικρότερα περιθώρια κέρδους για τον παραγωγό του προϊόντος

- μικρότερο κίνητρο για κάποιον να ασχοληθεί και να παράγει

- αέναο κυνήγι της τεχνολογίας προστασίας απέναντι στους free riders

- αυστηρότερες κυρώσεις για τους παραβάτες

2. Διαφορετικό μοντέλο διανομής/τιμολογιακής πολιτικής

- τιμολόγηση σε σχέση με το πραγματικό κόστος του προϊόντος και όχι σε σχέση με το κόστος του κυρίαρχου μέσου (πχ cd vs mp3, βιβλίο vs ebook). Όσο οι εταιρείες παίζουν αυτή την κοντόφθαλμη πουστιά, σκάβουν το λάκκο τους.

- Υψηλότερο value for money, σε αυτό που προσφέρουν. Κάποτε, όντας στην 1η γυμνασίου, ένα τσούρμο πιτσιρίκια πήγαμε σε τσοντοσινεμά, μέχρι που στα μέσα της ταινίας βαρεθήκαμε και κάναμε να φύγουμε. Πετάχτηκε τότε ο αιθουσάρχης και μας φώναξε: "Που πάτε ρε παιδιά; Σε λίγο θα έρθουν τα κορίτσια που κάνουν πίπες". Ίσως με τις τιμές του κινηματογράφου σήμερα, αυτό να γίνει μια πραγματικότητα στα Village, στο άμεσο μέλλον :P

- Να τολμήσουν τα συγκροτήματα να σπάσουν αυτή τη σχέση αγάπης-μίσους με τις δισκογραφικές. Και να φυτρώσουν ένα σετάκι όρχεις και να δοκιμάσουν άλλους τρόπους προσέγγισης του κοινού. Δεν ξέρω αν είναι εφικτό να μοιράζεις ας πούμε τσάμπα τη δουλειά σου, και να ζεις από συναυλίες και παραστάσεις. Ώστε η δουλειά σου να λειτουργεί ως διαφήμιση για live events, κι όχι ως κύριο πρόσοδο.

Βιαστικές σκέψεις παραθέτω. Δεν το πολυβασάνισα για να είμαι ειλικρινής, γιατί μου κόλλησε το iMac και μπινελικώνω τώρα.

Δημοσ.

Νομίζω ότι αυτά που χάνουν οι δισκογραφικές και τα στούντιο από τα παράνομα κατεβάσματα, είναι αμελητέα σε σχέση με αυτά που βγάζουν οι κερδισμένοι από τα κατεβάσματα.

Κερδισμένοι είναι οι κλάδοι των υπολογιστών και των δικτύων.

- Εταιρείες υπολογιστών. Πόσοι θα αγοράζαν καλό υπολογιστή αν ήταν να αγοράζουν το κάθε παιχνίδι αυθεντικό; Θα προτιμούσαν κονσόλα.

- Κατασκευαστές συσκευών εγγραφής και άγραφων DVD/CD (Δεν θέλει εξήγηση)

- Κατασκευαστές σκληρών δίσκων. Η εγκατάσταση των windows με τα απαραίτητα προγράμματα χωράει άνετα σε 40GB partition. Τα υπόλοιπα TB που χρησιμεύουν άραγε... ;

- Cisco, και γενικότερα όσοι κατασκευάζουν εξοπλισμό δικτύων, τόσο σε επίπεδο χρήστη όσο και σε enterprise.

- Internet providers (ote, forthnet, AOL, κτλ).

...

Απ'την στιγμή που υπάρχουν ωφελούμενοι από την υπόθεση, θα "πιέζουν" τις κυβερνήσεις ώστε να παραμείνει το καθεστός ως έχει.

Υ.Γ: Σε ένα μόνο post ξένου forum είχα πετύχει 1+ΤΒ με κλασικές ταινίες HD !

Δημοσ.

Εγώ το χω κόψει το περιττό download.

Παλιά θυμάμαι οτι dance release υπήρχε το κατέβαζα.

Τώρα λίγα και καλά.

Μέσω google όλα είναι στο πιάτο μας πλέον

Δημοσ.

mac

Σταύρο, σίγουρα υπάρχουν κερδισμένοι και χαμένοι, όπως σωστά παραθέτεις κάποια παραδείγματα.

Απλά σκέφτομαι καμιά φορά ότι αν φτάσει να είναι τόσο εύκολο για τον κάθε άσχετο, να βρίσκει ταινίες και μουσικές, σε βαθμό που κλατάρει η νόμιμη αγορά, δεν ξέρω τι κίνητρο θα υπάρχει για νέες παραγωγές.

Δημοσ.

Αδιαφορώ μάλλον.. Μετά απο ΑΠΕΙΡΑ - ΑΠΕΙΡΑ ΟΜΩΣ gb κατεβάσματος αέναα απο την εποχή των 33.3κ και των 2 ημερών για να κατέβει ένα south park, μέχρι σήμερα, πλέον επίσημα μπορώ να πώ οτι αδιαφορώ...

Ίσως να είναι και οτι μου τη δίνει που βλέπω ΤΟΣΟΥΣ άσχετους σε ένα κάποτε "elite" χόμπυ.. Ίσως οτι ξέρω οτι η κάποτε συλλογή μου είναι άχρηστη και αχρείαστη και δεν θα την δώ ούτε σε 5 ζωές...

Έχω σβήσει βασικά "τα πάντα όλα" για αποφυγή περιστατικών γαλλίας κτλ εδώ και καιρό και πλέον μόνο καμια σειρά κατεβάζω, τη βλέπω και τη σβήνω..

Το κατέβασμα θα υπάρχει αέναα... Αυτο κυρίως λόγω των πολλών εναλλακτικών.. Ακόμα και να υπάρξει πλήρης αστυνόμευση του ίντερνετ (δεν θέλω να ζήσω κάτι τέτοιο)...δεν υπάρχει μόνο το ίντερνετ κύριοι..

Αν και για να είμαι ειλικρινής σήμερα είμαστε ένα βήμα πίσω.. Κάποτε έβρισκες ένα τράκ όποτε ήθελες.. Πλέον κατεβάζεις άλμπουμ ολόκληρα.. Άχρηστος χώρος και κίνηση..

Δημοσ.

Έλα klain μη ντρέπεσαι πες όλη την αλήθεια για τα 33άρια μόντεμς.Κάποτε που είχαμε κ@λ_ς κατεβάζαμε μια τσόντα των 40 mb και τον παίζαμε μετά από μία εβδομάδα.ΧΑΧΑ :lol:

Δημοσ.

Φίλε klainmaingr συμφωνώ και επαυξάνω μαζί σου αλλά αν γίνει καμιά ομορφιά και την πέσουν σε όλους όσους έχουν κατεβασμένα αρχεία,υπάρχουν digital forensics software που ότι και όπως να διέγραψες, γίνεται επανάκτιση.Trust me,I know.Αλλά το θέμα είναι ότι όπως αναφέρθηκε και πιο πάνω είναι win-win φάση για όλους.Άσε που digital forensics την Ελλάδα είναι απο τα πιο σύντομα ανέκδοτα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...