AfterForever Δημοσ. 14 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2009 Καλησπέρα σας. Είμαι σε ένα 2όροφο, κάθε όροφος έχει 2 διαμερίσματα. Τα 2 πάνω σπίτια παίρνουν ίντερνετ από το ένα κάτω ως εξής: έχουμε το ρούτερ σε ένα δωμάτιο που βλέπει στην αυλή πίσω και φεύγουν 2 καλώδια από το παράθυρο και πάνε στα 2 δωμάτια (ένα σε κάθε διαμέρισμα). Αυτό γίνεται γιατί τα πάνω σπίτια δεν έχουν τηλεφωνική γραμμή. Θα ήθελα να ξεφορτωθώ τα καλώδια, οπότε να υποθέσω υπάρχουν 2 λύσεις: 1) Αγοράζω ένα wireless router, το συνδέω ενσύρματα με το modem-router, το βάζω σε κάποιο μπαλκόνι ενδιάμεσα κ πιάνω ασύρματα στον πάνω όροφο. Έτσι μπορεί πάλι να φεύγει ένα καλώδιο από το κάτω σπίτι, αλλα τουλάχιστον πάνω θα πιάνουμε ασύρματα, δε θαχουμε καλώδια να μπαίνουν στα δωμάτια κτλ 2) Αντί να τραβάω όπως τώρα 2 καλώδια δικτύου που είναι και χοντρά (εν τω μεταξύ τσακίζουν και στις μπαλκονόπορτες, είναι εκτεθημένα σε ήλιο βροχή κτλ), ίσως θα ήταν καλύτερα να έχω το ρούτερ στον πάνω όροφο και να το συνδέσω με τηλεφωνικό καλώδιο κάτω, οπότε να έχω ένα καλώδιο να βγαίνει και μικρότερο σε πάχος. Απλά το ζήτημα είναι, ότι θαχω πρόβλημα με το μακρύ τηλεφωνικό καλώδιο; Παίζει να έχω αποσυνδέσεις και τέτοιες ιστορίες; Απόσταση <= 10μ Όποια πρόταση ευπρόσδεκτη. Ευχαριστώ.
VKostas Δημοσ. 14 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2009 Δεν μπορείς να κάνεις τρύπες στους τοίχους και να περάσεις μόνιμα τα καλώδια του δικτύου;
Lucifer Δημοσ. 14 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2009 Με κάποιο wireless repeater ίσως να μη χρειαστεί κανενός είδους καλώδιο. Έτσι έχω αυτή τη στιγμή εγώ Internet, το router είναι 2 ορόφους κάτω και το repeater στο διπλανό διαμέρισμα και είμαι με ισχύ σήματος "very good".
AfterForever Δημοσ. 14 Ιουνίου 2009 Μέλος Δημοσ. 14 Ιουνίου 2009 Τρύπες όχι δε μπορώ να κάνω. http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.612310 Δηλαδή με ένα τέτοιο θα κάνω τη δουλειά μου λέτε; Αν δοκιμάσω μακρύ τηλεφωνικό καλώδιο, θα έχω πρόβλημα; Ευχαριστώ για τις απαντήσεις ε. ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 13:21 ---------- Μάλλον αυτό μου ταιριάζει http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.612328
aghahowa Δημοσ. 14 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2009 ενα wireless router και εισαι οκ. το μακρυ τηλεφωνικό καλωδιο έχει πολυ θόρυβο => μείωση ταχύτητας
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.