geovard Δημοσ. 14 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2009 Παιδιά καλησπέρα. Εδώ και κάμποσες μέρες το ψυγείο στο σπίτι δεν δούλευε καλά δηλαδή δεν έψυχε επαρκώς.Είχε αλλάξει και ο θόρυβος στο πιό σιγανό.Τελικά πρόσεξα την εμφάνιση αρκετού πάγου στον καταψύκτη.Δαπίστωσα ότι ο ανεμιστήρας ανακύκλωσης του αέρα δεν δούλευε.Το πηνίο τα έχει κάψει. Πού μπορώ να απευθυνθώ ώστε να μου το επισκευάσουν το κινητηράκι? Γιατι δεν πιστεύω να βρώ ολόκληρο το σύστημα μιάς και το ψυγείο είναι σχετικά παλιό. Τα χαρακτηριστικά του πηνίου θα τα βρεί ο ειδικός?Γιατί δεν είδα να λέει κάπου τα ηλεκτικά στοιχεία του. Τη γυναίκα μου την έπιασε άγχος καλοκαιριάτικα χωρίς ψυγείο και Σαββατοκύριακο. Σωστά δεν λέω τον τίτλο? Περιελίξεις? Κάποιος ψυκτικός δεν μπορεί, θα υπάρχει στο φόρουμ.Αλλά και μη ειδικός μπορεί να πεί κάτι χρήσιμο. Thanks
lef50 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2009 Δεν ξερω απο ψυγεια αλλα απο τις μοτο μπορω να σου πω οτι οι περιελίξεις πηνιων σπανια πετυχαινουν γιατι δεν ριχνεις μια ματια στο skroutz για καινουργιο?
Daturas Δημοσ. 14 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2009 Σε κανενα παλαιατζη μηπως βρεις κανενα ανταλακτικό;
gf030 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2009 Χμμμ... πολυ φοβαμαι οτι δεν ειναι το πηνιο του ανεμιστηρα που εχει καει. Εχω την ατυχια να εχω προβλημα με σχετικα καινουργιο - 5 χρονων - και ακριβουτσικο ψυγειο... Λιγο μετα τη ληξη της εγγυησης (τυχαιο?) αρχισα να εχω τα ιδια προβληματα. Μειωση της ψυξης στη συντηρηση, παγος στην καταψυξη. Εφερα τεχνικο απο την εταιρια, μου αλλαξε μια πλακετιτσα που ειχε καει και ηταν υπευθυνη να αναβει καποιες αντιστασεις που λιωνουν τον παγο αυτοματα, μολις αυτος δημιουργειται, και συγχρονως να θετει σε λειτουργια το μοτερ κυκλοφοριας του αερα, ολα αυτα μεσω ενος θερμοστατη πανω στην πλακετα. Αξια πλακετας 150 ευρω, κοστος εργασιας - κατι λιγοτερο απο 5 λεπτα - 50 ευρω, επισημα και με αποδειξη... Καθε 12-14 μηνες παθαινω το ιδιο, φετος ειναι η τριτη φορα. Αν θελεις πες μας τι μαρκα ειναι το ψυγειο και ποσων ετων περιπου.
geovard Δημοσ. 14 Ιουνίου 2009 Μέλος Δημοσ. 14 Ιουνίου 2009 Χμμμ... πολυ φοβαμαι οτι δεν ειναι το πηνιο του ανεμιστηρα που εχεικαει. Εχω την ατυχια να εχω προβλημα με σχετικα καινουργιο - 5 χρονων - και ακριβουτσικο ψυγειο... Λιγο μετα τη ληξη της εγγυησης (τυχαιο?) αρχισα να εχω τα ιδια προβληματα. Μειωση της ψυξης στη συντηρηση, παγος στην καταψυξη. Εφερα τεχνικο απο την εταιρια, μου αλλαξε μια πλακετιτσα που ειχε καει και ηταν υπευθυνη να αναβει καποιες αντιστασεις που λιωνουν τον παγο αυτοματα, μολις αυτος δημιουργειται, και συγχρονως να θετει σε λειτουργια το μοτερ κυκλοφοριας του αερα, ολα αυτα μεσω ενος θερμοστατη πανω στην πλακετα. Αξια πλακετας 150 ευρω, κοστος εργασιας - κατι λιγοτερο απο 5 λεπτα - 50 ευρω, επισημα και με αποδειξη... Καθε 12-14 μηνες παθαινω το ιδιο, φετος ειναι η τριτη φορα. Αν θελεις πες μας τι μαρκα ειναι το ψυγειο και ποσων ετων περιπου. Σ΄ευχαριστώ κατ' αρχήν γιά τη βοήθεια.Νομίζω ότι κάτι τρέχει σχετικά με αυτά που περιγράφεις. Το ψυγείο έχει το ωραίο όνομα Goldstar η οποία μετονομάστηκε αργότερα σε LG! Αγοράστηκε πριν από 18 χρόνια και μέχρι στιγμής δεν έχει παρουσιάσει κανένα πρόβλημα.Μεγάλο ψυγείο με τον καταψύκτη επάνω.Πλακέτα δεν νομίζω να έχει αφού είναι από τα πρώτα non frost. Το πιθανότερο είναι να έχει καεί η αντίσταση που λες με αποτέλεσμα να έχει φρακάρει από πάγο ο ανεμιστήρας το πηνίο του οποίου με τα πλαστικά είχε περίπου λειώσει από τη θερμοκρασία αφού γιά πόσο καιρό τώρα εμποδιζόταν ο μύλος να στρέφεται λόγω τού πάγου που είχε κάτσει στα πτερύγια. Επειδή μού αρέσει να μαστορεύω(και όχι τόσο γιά οικονομικούς λόγους) έπιασα και έβγαλα τον αμεμιστήρα μαζι με το μοτέρ του με σκοπό να αγοράσω άλλο αν βρώ πλέον(αλλιώς να τού φτειάξω το πηνίο όπως είπα αν δεν βρω καινουργιο). όσο γιά την αντίσταση δεν ξέρω και κατά που ..πέφτει.Είναι μέσα στο χώρο της κατάψυξης?Βλέπω κάτι μακρυλό με δυο καλώδια να φέυγουν, το οποίο είναι τυλιγμένο με κάτι σαν αλουμινόχαρτο.Αυτή είναι η αντίσταση? Καλά θα φέρω ψυκτικό αύριο αν και θάθελα να το κάνω μόνο μου. Το ψυγείο κατά τα άλλα δουλεύει αλλά πιάνει πολύ πάγο χωρίς όμως να ψύχει καλά! Σ' ευχαριστώ πάντως.
palawiaris Δημοσ. 14 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2009 Δικαίωμά σου είναι να κάνεις ότι γουστάρεις,αλλά η γνώμη μου είναι να πάρεις ένα καινούργιο κατηγορίας Α+ ή Α++ ως προς την κατανάλωση.Την αξία του ψυγείου θα την βγάλεις άνετα με την οικονομία ρεύματος και επισκευής.18 χρονών μηχάνημα θα καίει τα άντερά του.
ApSiMan Δημοσ. 14 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2009 Χμμμ... πολυ φοβαμαι οτι δεν ειναι το πηνιο του ανεμιστηρα που εχεικαει. Εχω την ατυχια να εχω προβλημα με σχετικα καινουργιο - 5 χρονων - και ακριβουτσικο ψυγειο... .......... Αν θες πες μας κ εσύ τι μάρκα είναι το ψυγείο σου κ ποιος τύπος... Γιατί κ το δικό μου κλείνει σε λίγο την 5ετία κ άρχισα να αγχώνομαι!!!!
gf030 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2009 Αν θες πες μας κ εσύ τι μάρκα είναι το ψυγείο σου κ ποιος τύπος...Γιατί κ το δικό μου κλείνει σε λίγο την 5ετία κ άρχισα να αγχώνομαι!!!! Ειναι kelvinator... απο ηλεκτρονικη Αθηνων. Το θεμα ειναι το μονοπωλιο στο service... η πλακετα απο οτι την κοβω δεν ξεπερναει τα 10 ευρω το πολυ. Εψαξα στο νετ τη μαμα εταιρια για να κανω παραπονα και δε βρηκα και πολλα.
Radiatedsoul Δημοσ. 15 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2009 Ποιος ανεμιστηρας δεν δουλευει ακριβως? Ο εξωτερικος που ειναι πανω στο στοιχειο ενωεις? Πολλα μπορει να εχουν γινει, μπορει να εχει διαλυθει το κομπρεσερ, μπορει να μην εχει αεριο μεσα λογω διαρροης , μπορει να εχει πιασει ενα στρωμα σκονης το στοιχειο και να μην ψυχει καθολου, μπορει να εχει καει το μοτερακι και να μην αποβαλει τον αερα στο στοιχειο. Πες μου ποιος ακριβως ανεμιστηρας δεν δουλευει και ισως μπορεσω να σε βοηθησω. Παντως τις περιεληξεις ξεχνα τες, αν φταιει το μοτερακι του ανεμιστηρα θα παρεις ενα καινουργιο και θα το αλλαξεις. Περιεληξεις γινονται μονο σε μεγαλα μοτερ αλλιως δε συμφερει ο κοπος και τα λεφτα.
tmjuju Δημοσ. 16 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2009 Δικαίωμά σου είναι να κάνεις ότι γουστάρεις,αλλά η γνώμη μου είναι να πάρεις ένα καινούργιο κατηγορίας Α+ ή Α++ ως προς την κατανάλωση.Την αξία του ψυγείου θα την βγάλεις άνετα με την οικονομία ρεύματος και επισκευής.18 χρονών μηχάνημα θα καίει τα άντερά του. Νταξ… δεν είναι μπλουζάκια τα ψυγεία. Θεωρητικά ναι ένα ψυγείο κρατάει μια ζωή. Όλα όσα λες για καταναλώσεις κ.ο.κ. συμφωνώ μεν, έχεις δίκιο… Αλλά μη ξεχνάμε ότι έτσι θα καταλήξουμε να πετάμε πολλά πράγματα και να παράγουμε καινούρια. Άσε που ο τομέας ανακύκλωση ακόμα πονάει στην Ελλάδα μας. Το πέταξε το γιατι καίει ρεύμα δεν είναι πάντοτε η σωστή συμβουλή. Προτιμώ το ή επαναχρησιμοποίηση είναι η καλύτερη ανακύκλωση
geovard Δημοσ. 17 Ιουνίου 2009 Μέλος Δημοσ. 17 Ιουνίου 2009 Τελικά ήταν αυτό που φανταζόμουν με το φτωχό μου το μυαλό.Ο ανεμιστήρας ανακύκλωσης του αέρα στην κατάψυξη είχα κολλήσει ο άξονας του μοτέρ και έφερα έναν ψυκτικό επειδή δεν μπορούσα να βρώ το ίδιο ανταλλακτικό (έπειτα από τόσα χρόνια δεν υπήρχε στην αγορά).Έβαλε μιάς άλλης μάρκας μοτέρ που επειδή δεν ταίραζε στο σημείο εκείνο έκανε πατέντα κόβοντας μιά γωνιά της βάσης και όλα διορθώθηκαν.Η αντίσταση απόψυξης δεν είχε καεί γιατί την μέτρησε με το βολτόμετρο και τη βρήκε εντάξει.Μου είπε ότι τα παλιά ψυγεία αν εξαιρέσουμε τον σημαντικό παράγοντα κατανάλωση θεωρεί ότι είναι πιό σκυλιά από τα σημερνά.Με πενήντα ευρόπουλα έγινε η δουλειά (23 θο ανταλλακτικό και 27 η εργασία του). Τα λέω τώρα αυτά προς γνώση και συμμόρφωση που λένε ώστε αν συμβεί σε κάποιον κάτι παρόμοιο να ξέρει τι μπορεί να είναι. Πάντα είχα την απορία γιατί η τροχαία δεν βγάζει ένα βιβλίο που να περιγράφει με λεπτομέρεις τις συνθήκες των ατυχημάτων ιδίως των θανατηφόρων οι οποίες συμβαίνουν πάντα σε συγκεκριμένα σημεία και δρόμους.Είτε ακόμη με τη μορφή κάποιας εκπομπής.Νομίζω ότι θα ήταν πάρα πολύ χρήσιμο γενικώς και πολύ περισσότερο γιά όσους κινούνται στις συγκεκριμένες περιοχές.Αλλά αυτά είναι πολυτέλειες γιά την Ελλάδα ενώ στο εξωτερικό υπάρχουν ανάλογες αναλύσεις ώστε το κοινό να μάθει να προσέχει μέσα από την ανάλυση δυστυχώς ενός τροχαίου δυστυχήματος. Μέσα από ένα οποιοδήποτε περιστατικό πρέπει να βγαίνουν συμπεράσματα χρήσιμα γιά τους επόμενους. Μποορεί να είναι ατυχής η παραπάνω σύγκριση αλλά ο σκοπός είναι να μαθαίνουμε από το οποιοδήποτε πρόβλημα των άλλων.
Str Δημοσ. 17 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2009 off topic αλλα φανταζεσαι ΠΟΣΑ ατυχυματα γινονται απο κακοτεχνειες και κακο(/ανυπαρκτο)συντηρημενους δρομους??? νομίζεις θελει η αστυνομια και το κρατος να μαθαινει ο κοσμος οτι καθε χρονο χανονται 20 ζωες στην Αθηνων - Πατρων επειδη ο δρομος ειναι στα ιδια χαλια τα τελευταια 30 χρονια, και το κρατος το μονο που κανει ειναι να ΔΗΜΗΟΥΡΓΕΙ διοδια για το δρομο που ΘΑ κατασκευαστει στο μελλον????
tmjuju Δημοσ. 17 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2009 Τελικά ήταν αυτό που φανταζόμουν με το φτωχό μου το μυαλό.Ο ανεμιστήρας ανακύκλωσης του αέρα στην κατάψυξη είχα κολλήσει ο άξονας του μοτέρ και έφερα έναν ψυκτικό επειδή δεν μπορούσα να βρώ το ίδιο ανταλλακτικό (έπειτα από τόσα χρόνια δεν υπήρχε στην αγορά).Έβαλε μιάς άλλης μάρκας μοτέρ που επειδή δεν ταίραζε στο σημείο εκείνο έκανε πατέντα κόβοντας μιά γωνιά της βάσης και όλα διορθώθηκαν.Η αντίσταση απόψυξης δεν είχε καεί γιατί την μέτρησε με το βολτόμετρο και τη βρήκε εντάξει.Μου είπε ότι τα παλιά ψυγεία αν εξαιρέσουμε τον σημαντικό παράγοντα κατανάλωση θεωρεί ότι είναι πιό σκυλιά από τα σημερνά.Με πενήντα ευρόπουλα έγινε η δουλειά (23 θο ανταλλακτικό και 27 η εργασία του).Τα λέω τώρα αυτά προς γνώση και συμμόρφωση που λένε ώστε αν συμβεί σε κάποιον κάτι παρόμοιο να ξέρει τι μπορεί να είναι. Πάντα είχα την απορία γιατί η τροχαία δεν βγάζει ένα βιβλίο που να περιγράφει με λεπτομέρεις τις συνθήκες των ατυχημάτων ιδίως των θανατηφόρων οι οποίες συμβαίνουν πάντα σε συγκεκριμένα σημεία και δρόμους.Είτε ακόμη με τη μορφή κάποιας εκπομπής.Νομίζω ότι θα ήταν πάρα πολύ χρήσιμο γενικώς και πολύ περισσότερο γιά όσους κινούνται στις συγκεκριμένες περιοχές.Αλλά αυτά είναι πολυτέλειες γιά την Ελλάδα ενώ στο εξωτερικό υπάρχουν ανάλογες αναλύσεις ώστε το κοινό να μάθει να προσέχει μέσα από την ανάλυση δυστυχώς ενός τροχαίου δυστυχήματος. Μέσα από ένα οποιοδήποτε περιστατικό πρέπει να βγαίνουν συμπεράσματα χρήσιμα γιά τους επόμενους. Μποορεί να είναι ατυχής η παραπάνω σύγκριση αλλά ο σκοπός είναι να μαθαίνουμε από το οποιοδήποτε πρόβλημα των άλλων. Geovard, ωραίος! ΤΝΧ for the feedback! Το είχες εντοπίσει και το πρόβλημα – αλλά και η μάτια του εμπείρου τεχνικού σίγουρα απαιτείται καμία φορά – άσχετα με το εάν έχουμε βρει το πρόβλημα – έστω για επιβεβαίωση.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.