MiDi_MiLiZ Δημοσ. 14 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2009 Στο χωρο εργασιας μου εχω δυο υπολογιστες οι οποιοι ειναι συνδεδεμενοι σε LAN μαζι με αλλους 9. Αυτο που θελω να κανω, ειναι να εχω 5 κοινοχρηστους φακελους στους υπολογιστες μου, στους οποιους να εχω προσβαση αποκλειστικα εγω και κανενας αλλος υπολογιστης του workgroup. Συγκεκριμενα θελω να καθορισω δικαιωματα σε 5 φακελους του PC1 ωστε να εχει προσβαση σε αυτους αποκλειστικα ο PC2 μεσω του δικτυου. Some useful info: - Κανοντας δεξι κλικ στους φακελους παω στο tab Κοινη Χρηση και παταω Δικαιωματα. Απο εκει δε μου εμφανιζει καμια διαδρομη δικτυου, ωστε να καταφερω να καθορισω δικαιωματα για το αλλο PC του lan. Εδω εγκειται ουσιαστικα το ολο προβλημα και αυτο που ρωταω ειναι πως μπορω να κανω να εμφανιζονται και τοποθεσιες δικτυου στην λιστα με τους χρηστες. -Και τα δυο pc εχουν Windows XP pro SP2. -Δεν θελω να καταφυγω σε λυση FTP. -Οι υπολογιστες θελω να παραμενουν προσβασιμοι απο το υπολοιπο workgroup. Κατα συνεπεια δεν θελω να τους κλειδωσω με password. Θελω ομως οι 5 φακελοι, να ειναι προσβασιμοι αποκλειστικα και μονο απο το ενα PC2 στο PC1 -οπως προανεφερα-. -Δεν εχω προσβαση σε κανεναν αλλο υπολογιστη του δικτυου. Ουτε και σε switch/routers και οτιδηποτε αλλο. Μονο στα 2 δικα μου PC εχω προσβαση.
Jack33 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2009 Αυτό που θέλεις γίνεται αλλά όχι με κλείδωμα της πρόσβασης από συγκεκριμένο PC. Αρχικά, αφού δεν θέλεις να υπάρχει πρόσβαση με password, θα πρέπει να απενεργοποιήσεις τον "Περιορισμό χρήσης κενών κωδ. πρόσβασης σε συνδέσεις κονσόλας μόνο". (Πίνακας Ελέγχου --> Εργαλεία Διαχείρισης --> Τοπική πολιτική ασφάλειας --> Επιλογές ασφαλείας). Κατόπιν, δημιουργείς ένα νέο χρήστη με όνομα π.χ. John έστω στο PC1. Σε κάθε κοινόχρηστο πόρο που θέλεις να έχεις αποκλειστική πρόσβαση διαγράφεις στην καρτέλα Ασφάλεια, τον χρήστη Everyone και προσθέτεις τον χρήστη John με πλήρη δικαιώματα. Στο PC2 δημιουργείς μια αντιστοίχιση δίσκου δικτύου προς τον φάκελλο \\PC1\όνομα κοινόχρηστου φακέλλου και ορίζοντας στην επιλογή "διαφορετικό όνομα χρήστη" τον John. Ο κοινόχρηστος αυτός φάκελλος θα φαίνεται μεν σε όλο το δίκτυο, αλλά δεν θα είναι προσβάσιμος παρά μόνο σε σένα ή σε όποιον γνωρίζει ή μαντέψει το όνομα του χρήστη (John για το παράδειγμα). Μπορείς φυσικά να αφήσεις την πρόσβαση στον Everyone με περιορισμένα δικαιώματα, μόνο ανάγνωσης π.χ. Μια καλή πηγή για θέματα δικτύωσης σε ΧΡ θα βρεις εδώ: http://www.practicallynetworked.com/sharing/xp_filesharing/index.htm Ελπίζω να βοήθησα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.