xristoss1 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2009 Dell vs Eizo vs HP Ποια προτεινετε απο αυτες?
UpToDate_ Δημοσ. 14 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2009 Αναλογα...το τι θες απο μια οθονη...εκι καταληγεις και στο ποια ειναι η "Top" για εσενα πιστευω...
liopyr Δημοσ. 14 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2009 Δεν γίνεται η σύγκριση που θες να κάνεις. Όλες έχουν βγάλει καλά μοντέλα, και μόνο μεταξύ αυτών θα μπορούσε να γίνει μία σύγκριση που να έχει και λόγο ύπαρξης.
nikos21aek Δημοσ. 14 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2009 Dell vs Eizo vs HP Τα βάζω εγώ μιας και εγώ τον συμβούλεψα να ανοίξει ξεχωριστό thread να πάρει πιο πολλές γνώμες για αγορά τόσο ακριβής οθόνης.. Καλά είναι δυνατόν να μην έβαλες τα μοντέλα; Τι να συγκρίνουν δηλαδή;Εννοείται ότι είναι κορυφαίες εταιρίες και οι τρείς.. Ψηφίζω Eizo>HP Σε Dell δεν έχει τύχει ποτέ να κάτσω για να συγκρίνω αλλά μεγάλη εντύπωση μου έκανε η ποιότητα της Eizo που έκανε μπάμ. Μακράν ότι πιο ξεκούραστο έχω δουλέψει ποτέ μου..Πραγματική απόλαυση.Αλλά από τη στιγμή που τα επιχειρήματά μου είναι μηδαμινά καλώς να ακούσεις πιο πολύ τους υπόλοιπους.Κάτι εμπειρικό λέω και δεν έχω την τεχνογνωσία να αναλύσω τις διαφορές τους.
alex89 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2009 Δεν έχω δουλέψει σε dell. Σε hp και eizo που δούλεψα, η eizo είναι πολυ καλυτερη.
Thrylos7 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2009 Με βαση το αρχικο θεμα, Eizo > ALL, κατι γνωστο εδω και δεκαετιες. ΑΛΛΑ τωρα που δινονται και τα μοντελα αλλαζει το πραγμα και αυτοματα εχουμε Eizo < ALL (here). (τη NEC την εφαγε η μαρμαγκα BTW? δεν βλεπω μοντελο...) Εχουμε λοιπον : Dell = S-PVA HP = H-IPS Eizo = TN Ειναι προφανες λοιπον πως οτι μαγικα και να κανει η Eizo δεν μπορει να φτιαξει την απαραδεκτη καθετη γωνια θεασης, ουτε να δειξει 8bit χρωματα απο 6bit panel... Ετσι οι αλλες 2 παιζουν σε δικη τους κατηγορια. Θεωρητικα η HP εχει τον καλυτερο τυπο panel που υπαρχει, αλλα εχει και το wide gamut που επειδη δε το υποστηριζουν προς το παρον αρκετες εφαρμογες, σου κανει τα χρωματα υπερκορεσμενα σε αρκετες περιπτωσεις. Η Dell ειναι η πιο ασφαλης επιλογη. Δεν εχει σημαντικα ψεγαδια, εχει καλη τιμη απο Αγγλια, και ισχυουσα τοπικη εγγυηση ακομα και να παρεις αποκει (που ετσι θα κανεις) και εχει δεκαδες ευχαριστημενους χρηστες. Οπως καταλαβαινεις προτεινω την Dell. Η HP ερχεται κοντα στη δευτερη θεση και η Eizo δυστυχως αρκετα πιο πισω κιριως λογω της τιμης της σε συνδιασμο με το Panel που φοραει. Τις Eizo τις εχω σε μεγαλη εκτιμηση (πρωτη μου οθονη ηταν πριν 13 χρονια μια Eizo F35 η οποια παιζει ακομα) αλλα αυτο δε με τυφλωνει. Στα μοντελα της με αξιολογα panels δε βγαζω μιλια που τα χρεωνει 1000+ ευρω σε τιμες διπλασιες απο τον ανταγωνισμο. Δικαιωμα της, ειναι κορυφαια και ειναι και η μονη που δινει 5 χρονια εγγυηση. Αλλα στα μοντελα με TN panel καποιος πρεπει να τους βαλει λιγο χερι και να τους πει οτι δε γινεται να τα πουλανε σε τιμες που να ειναι εστω και 1 ευρω ακριβοτερες απο τα non-TN των ανταγωνιστων. Αν ειναι θεμα prestige τοτε απλα ας τα κοψει τελειως αυτατα μοντελα οπως εκανε στην αρχη να τελειωσει αυτη η ιστορια....ετσι μονο τη φημη της μπορει να χαλασει απο ατομα που θα παρουν μια οθονη σαν την παραπανω και θα δυσαρεστηθουν μετα αναλογικα με τα λεφτα που εδωσαν.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 14 Ιουνίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 14 Ιουνίου 2009 NEC>=Eizo για μένα, μετά Samsung και Dell...ως μάρκες έτσι και όχι συγκεκριμένα μοντέλα... από τα συγκεκριμένα προτιμώ την Dell...
caution Δημοσ. 14 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2009 Τις συγκεκριμένες τις έχω δει σε φίλους, νομίζω με out-of-the-box ρυθμίσεις Eizo μου έκανε θετικότερη εντύπωση, χωρίς σοβαρά τεστ, μπορεί να κάνω λάθος
Super Moderators Thresh Δημοσ. 14 Ιουνίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 14 Ιουνίου 2009 ναι αλλά είναι TN Panel, άρα αυτομάτως no-go
nikos21aek Δημοσ. 14 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2009 Εγώ S-PVA την βλέπω την Eizo παντού όμως. Που το είδατε το TN; Στειλτε ένα link γιατί νομίζω ότι είμαι τελείως γκαβός!
disqualified Δημοσ. 14 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2009 Εγώ S-PVA την βλέπω την Eizo παντού όμως.Που το είδατε το TN; Στειλτε ένα link γιατί νομίζω ότι είμαι τελείως γκαβός! http://www.eizo.de/pool/spec/uk_S2402W.pdf
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.