johnykim Δημοσ. 13 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2009 Καλησπέρα. Εχω ένα πρόβλημα με ενα Sata DVD-Recorder της LG.To BIOS το βλέπει κανονικά αλλά δεν μπορώ να μπω στα Windows.Στα XP κολλάει στο φιδάκι φόρτωσης ή μένει μαύρη η οθόνη, ενώ στα Vista ή θα μπεί για λίγο και θα βγάλει υστερα μπλε οθόνη ή θα βγάλει απο την αρχή μπλε οθόνη. Λίγο που έψαξα έμαθα οτι τα sata drives δεν συνεργάζονται πάντα με συσκευές IDE.O δίσκος που χρησιμοποιώ είναι IDE καθώς και το δεύτερο DVD-Recorder που έχω.Το εχω δοκιμάσει βέβαια χωρίς το IDE drive,αλλά χωρίς δίσκο IDE δεν μπορώ επειδή δεν εχω sata δίσκο. Εχω κάνει επίσης reset το bios και έχω αλλάξει θεσεις των sata θυρων στη μητρική. Να σημειώσω επίσης οτι 1-2 φορές που μπήκα στα Vista τα δισκάκια που έβαζα εδειχνε να τα διαβάζει πολύ ώρα χωρίς να εμφανιζει τα δεδομένα. Η μητρική που έχω είναι αυτή : http://www.gigabyte.com.tw/Support/Motherboard/BIOS_Model.aspx?ProductID=2670#anchor_os
alex89 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2009 Αν γνωρίζεις να κάνεις bios update θα στο πρότεινα.
caution Δημοσ. 14 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2009 Αν μπουτάρεις μόνο με τον σκληρό ενωμένο, είναι όλα καλά;
johnykim Δημοσ. 14 Ιουνίου 2009 Μέλος Δημοσ. 14 Ιουνίου 2009 Το BIOS το είχα ενημερώσει στην τελευταία έκδοση(F8). Ναι,τώρα είμαι χωρίς το drive.Μόνο τον δίσκο έχω πάνω.
alex89 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2009 Το cd/dvdrw που έχω είναι ide και ο σκληρός μου sata (το αντίθετο από εσένα). Τον βάζω στο bios το σκληρό σαν legacy. Σε sata dvd/rw δεν ξέρω αν μπορείς να παίξεις όπως στο σκληρό με τις ρυθμίσεις. Αν γίνεται παίξε λίγο με τις επιλογές.
johnykim Δημοσ. 14 Ιουνίου 2009 Μέλος Δημοσ. 14 Ιουνίου 2009 Στο acces mode του Recorder βάζω large απο auto που είναι,αλλά πάλι τα ίδια.Δεν έχει κάποια άλλη επιλογή.
johnykim Δημοσ. 16 Ιουνίου 2009 Μέλος Δημοσ. 16 Ιουνίου 2009 Τελικά έφταιγε το overclocking.Δεν ξέρω γιατί με ρεσετ δεν λύθηκε το πρόβλημα.Το κακό είναι τώρα οτι πρέπει να εχω χαμηλά τη CPU.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.