GreenBeret2006 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2009 Παιδιά,μπορείτε να μου πείτε τι σημαίνουν οι παρακάτω εντολές: >system("cls"); >system("pause"); τις είδα σε ένα πρόγραμμα C++
teo64x Δημοσ. 13 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2009 Η συνάρτηση system εκτελεί το όρισμα που της δίνεις σαν να το έγραφες στη γραμμή εντολών. Δες τι κάνει το cls και το pause στη γραμμή εντολών και θα πάρεις μια ιδέα του τι κάνει η κάθε system που είδες ξεχωριστά.
narbi Δημοσ. 13 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2009 η cls είναι το clear screen και το pause ειναι η παυση του προγραμματος ώσπου πατηθει κάποιο πληκτρο..
narbi Δημοσ. 14 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2009 Υποψην δεν ισχυουν για ολα τα λειτουργικά Όντως..! Οι συγκεκριμένες εντολές είμαι σιγουρη οτι ισχύουν για windows...Για linux δεν ξέρω...! Η εντολή system() ομώς ισχύει για όλα τα λειτουργικά..!
dumbodumby Δημοσ. 14 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2009 Ναι, η εντολή system μπορεί να εκτελεί τις εντολές που υποστηρίζει το κέλυφος κάθε λειτουργικού. Σε ενα πρόγραμμα το οποίο θα τρέξει σε windows, οι υποστηριζόμενες εντολές είναι αυτές του cmd. Σε linux οι υποστηριζόμενες εντολές είναι του εκάστοτε κελύφους, κ.ο.κ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.