Προς το περιεχόμενο

Aναστaινεται το Ups?

paylidis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα insomniacs,

την προηγούμενη εβδομάδα πάνω στη βιασύνη μου να καθαρίσω το σπίτι και να ετοιμαστώ για να προλάβω το αεροπλάνο έβαλα τη σκουπα πάνω στο πολύμπριζο που είχα συνδεμενο με το ups... :lol: οπως είναι φυσικό το καημένο το ups των 600VA με την 1800βαττ σκούπα πάνω του κλαταρε... :cry:

Είναι μάρκας Ablerex troy li, συγκεκριμένα http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.701751 αλλά σε 600ari...

Τώρα όταν το ανοίγω κάνει συνεχώς τα "μπιπ" του σαν να έχει διακοπή μέχρι που μετα απο κανένα 15-20λεπτο κλείνει... οταν συνδέσω πάνω του κάτι, δινει ρεύμα για λίγο (ακόμα και αν δεν το έχω στη μπρίζα) και μετα ξανακλείνει (π.χ. εκτυπωτής εν δράσει 7-8 λεπτά).

Γίνεται να κάνω κάτι να το σώσω? Δεν είναι και ιδιαίτερα φθηνα...(και για έναν φοιτήτή είναι το 20-30% του "μηνιατικου" του...)

Να αλλάξω μπαταρία? να τσεκάρω τπτ κυκλώματα? Help KAI sOS ! Περιμένω τις προτάσεις σας...

Δημοσ.
δεν έχει πλέον εγγύηση?

μπα... δυστυχώς, αλλιώς θα το πήγαινα σουμπιτο πίσω στο e-shop... Έχω όμως ένα ίδιο που έχει εγγυηση, λές να την ψάξω έτσι ή θα έχει serial?

• Super Moderators
Δημοσ.

λογικά θα έχει, το κοιτάς πρώτα και αποφασίζεις τι θα κάνεις...

τώρα για το αν θα φτιάξει με αλλαγή μπαταρίας δεν νομίζω, σε περίπτωση που δεν κάτσει η εγγύηση πήγαινέ το σε ηλεκτρονικό/ηλεκτρολόγο..

Δημοσ.
λογικά θα έχει, το κοιτάς πρώτα και αποφασίζεις τι θα κάνεις...

τώρα για το αν θα φτιάξει με αλλαγή μπαταρίας δεν νομίζω, σε περίπτωση που δεν κάτσει η εγγύηση πήγαινέ το σε ηλεκτρονικό/ηλεκτρολόγο..

thanx, θα το τσεκάρω αυτό με τα καρτελάκια τους... ξερεις πως μπορώ να καταλάβω τι πρόβλημα έχει; δεδομένου ότι είναι σε νησί και μάλιστα με πολυ βλάκες και τεμπέληδες τεχνικούς(κάθε είδους, πλην σπανιοτάτων περιπτώσεων) μάλλον θα καταλήξω να το φτιάξω μόνος μου, αν αξίζει...

Δημοσ.

αν δεν ξερεις καλυτερα να μην βαλεις χερι...

ξερεις αν και ειναι εκτος πριζας επειδη η δουλεια του ειναι να αποθηκευει ρευμα... μπορει να εχει πολυ και να σε τιναξει ασχημα... και σε νησι...

λοιπον κρατησε το googlare το σε φορουμ τεχνικων και καποια στιγμη καποιος θα το φτιαξει.. δεν τα χει τιναξει τελειως....

κανε κ αλλαγη στα μπαρκοουντ να το βαλεις εγγυηση και φτιαξτο σε νησι θα σωσει πολλες δουλειες και πολλα μηχανηματα απο τα πρβλτα της ΔΕΗ..

Δημοσ.
αν δεν ξερεις καλυτερα να μην βαλεις χερι...

ξερεις αν και ειναι εκτος πριζας επειδη η δουλεια του ειναι να αποθηκευει ρευμα... μπορει να εχει πολυ και να σε τιναξει ασχημα... και σε νησι...

λοιπον κρατησε το googlare το σε φορουμ τεχνικων και καποια στιγμη καποιος θα το φτιαξει.. δεν τα χει τιναξει τελειως....

κανε κ αλλαγη στα μπαρκοουντ να το βαλεις εγγυηση και φτιαξτο σε νησι θα σωσει πολλες δουλειες και πολλα μηχανηματα απο τα πρβλτα της ΔΕΗ..

καλημέρα, ασε πολύ πίκρα με τα σκαμπανεβάσματα της δεή... τρέμω για τις συσκευές μου... το μπαρκοντ δεν αλλάζει οπότε του έβαλα χθές χέρι (έχω κάποιες βασικές γνώσεις ηλεκτρολογίας). ενδεχομένως απλώς να φταίει μία καμμένη ασφάλεια που βρήκα... Θα πάω αύριο να πάρω 1-2 καινούργιες να δοκιμάσω και βλέπουμε... κρίμα είναι ρε gmt τώρα που έλεγα να πάρω ακόμα ένα για την καινούργια τηλεόραση (lg 32lg2000) να πρέπει να πάρω 2 μαζεμένα...

έχει τύχει σε κανέναν αλλο κάτι παρόμοιο;

Δημοσ.

Λογικα καποια βασικη ασφαλεια θα καηκε. Θα τραβηξε πολυ ρευμα.

Δεν ψοφάνε ετσι. Δηλαδη σε ενα βραχυκυκλωμα να ψοφάνε; Παντως επειδη ειμστε επιρεπεις στις !#@!@#$ καλυτερα αν πρεπει να ξεβιδώσεις και δεν ειναι σε διακριτη θεση η ασφαλεια αποσυνδεσε μπαταρια κτλ κ χρησιμοποιησε γαντια για να μη σε χτυπησει

Δημοσ.

επισης κοιταξε και τα ολοκληρομενα που εχει για ελεγχο της τασης....εκανε ενας φιλος μου την ιδια πατατια και οταν το ανοιξα να δω τι και πως ειδα καμενα εκτος της ασφαλειας και 2 ολοκληρομενα πανω στην πλακετα.... τα αλαξα ολα και τελικα δουλεψε. Πηρε αρκετες ωριτσες γιατι ηταν και λιγο στριμογμενα, ηθελε προσοχη μην γινουμε και καρβουνο σε τιποτα που θα ειχε κρατισει ρευμα κτλ...Μην ξεχασω να σου πω πως για να βρω τα ολοκληρομενα γυρισα τη μιση αθηνα και τα βρηκα κατα τυχη σε εναν που του ειχαν ξεμινει...φαντασου εσυ που εισαι και σε νησι...

Δημοσ.

η ασφαλεια ήταν ακριβώς δίπλα από την τροφοδοσία, την εβγαλα και ήταν κομμένο το σύρμα και μαυρισμένο το τζαμάκι. θα ψάξω να βρώ αύριο σε κάποιο μαγαζί την ασφάλεια για αρχή και αν δω και δεν διορθώνεται αγοράζω ένα καινούριο πολύμετρο γιατί το παλίο τα ψιλότίναξε και αρχίζω να ψάχνω... σας ευχαριστώ όλους πάντως!

Δημοσ.
η ασφαλεια ήταν ακριβώς δίπλα από την τροφοδοσία, την εβγαλα και ήταν κομμένο το σύρμα και μαυρισμένο το τζαμάκι. θα ψάξω να βρώ αύριο σε κάποιο μαγαζί την ασφάλεια για αρχή και αν δω και δεν διορθώνεται αγοράζω ένα καινούριο πολύμετρο γιατί το παλίο τα ψιλότίναξε και αρχίζω να ψάχνω... σας ευχαριστώ όλους πάντως!

βραχυκυκλωσε την ΤΩΡΑ ΟΜΩΣ και δες αμα παιζει ΚΑΙ ΠΟΣΤΑΡΕ.. τι ειναι αυτα!

thread για 1 ασφαλεια.. πονταρω πως μονο αυτο θα ειναι..

Δημοσ.
βραχυκυκλωσε την ΤΩΡΑ ΟΜΩΣ και δες αμα παιζει ΚΑΙ ΠΟΣΤΑΡΕ.. τι ειναι αυτα!

thread για 1 ασφαλεια.. πονταρω πως μονο αυτο θα ειναι..

θα την είχα βραχυκυκλώσει αν ήταν κάτω από 30-40 V, έδω παίζουμε με 250... :P

(το έχω δουλέψει το αλουμινόχαρτο, από τηλεκοντρόλ που δεν έκαναν επαφή οι μπαταρίες μέχρι και mobo σε 486...που ίσως ακόμα να δουλεύει με την πατέντα...)

Οψόμεθα... θα πάω πρωι πρωί να πάρω κανα 2 ασφάλειες και βλέπουμε!

Δημοσ.
τώρα που έλεγα να πάρω ακόμα ένα για την καινούργια τηλεόραση (lg 32lg2000) να πρέπει να πάρω 2 μαζεμένα...

Το μηνιάτικο του φοιτητή!!!! :P Πλάκα κάνω!

Δημοσ.
Το μηνιάτικο του φοιτητή!!!! :P Πλάκα κάνω!

και όμως ήταν δώρο... :)

Λοιπόν, τσέκαρα τα ολοκληρομένα, εκ πρώτης όψεος δείχνουν ok, αλλαξα ασφάλεια, την πρωτη μου την ξαναπέταξε off με το που το έβαλα στη μπρίζα, τη δεύτερη δεν φαίνεται να την έχει κάνει κάτι. Ακόμα δεν έβαλα πάνω καμία συσκευή, το βράδυ θα το δω και θα σας κοινοποιήσω τα αποτελέσματα σε περίπτωση που κάποιος ξανακάνει την πατατιά που έκανα και εγώ να ΄χει ένα μπούσουλα στο τι θα ψάξει...

το ότι η μπαταρία είναι ψιλοφουσκωμένη πρέπει να με προβληματίσει, ε; :whistle:

Δημοσ.
και όμως ήταν δώρο... :)...........το ότι η μπαταρία είναι ψιλοφουσκωμένη πρέπει να με προβληματίσει, ε; :whistle:

Ναι........ και ειναι και λιγο επικίνδυνο

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...