Προς το περιεχόμενο

Μεταφορά video από Sony Handycam σε PC

sdim

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους.

Με μια δανεική Sony Handycam μοντέλο DCR-HC 19E PAL,έχω τραβήξει κάποια video από εκδηλώσεις,και θα ήθελα εάν είναι δυνατόν,να τα κάνω cpture/save στον υπολογιστή,με προοπτική να τα κάψω σε DVD.

Η κασέτα είναι η κλασσική mini DV.

Το θέμα,τώρα,είναι το εξής:

Δεν έχω το software για κάνω τη δουλειά αυτή.Μπορώ,όμως,σε Linux να το κάνω με το Kino(?),όπως τουλάχιστον είπαν κάποιοι.

Για Windows (είμαι σε Vista Business),δεν ξέρω.Γίνεται με Movie Maker;

Το format που θα προκύψει πάιζει σε οικιακό DVD Player;

Είμαι διατεθειμένος να το κάνω μάλλον σε Linux,που φαίνεται να υπάρχει περισσότερη

ελευθερία όσον αφορά formats,κλπ.

Κάτι τελευταίο,αλλά σημαντικό:

Η μεταφορά του video στο PC,πώς γίνεται;

Θέλει θύρα firewire;

Εχω βάλει πάνω μια παλιά κάρτα USB/Firewire που είχα πάρει,και φαίνεται σε Linux (αλλά και σε Windows) να αναγνωρίζεται ΟΚ.

Παραθέτω screenshot με τις υποδοχές πάνω στην κάμερα,για να δει,όποιος ξέρει,

πού πρέπει να συνδεθεί η κάμερα με το PC (και με τι καλώδιο,αφού έχω μόνο το κλασσικό miniUSB-->USB,που δεν ξέρω εάν κάνει).

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

post-74704-129063009905_thumb.jpg

Δημοσ.

το Movie maker τα κανει ολα, απλα συνδεσε την καμερα με καλωδιο firewire. το firewire ειναι αυτο που η καμερα σου λεει DV, ilink....

Μην επιχειρησης να παρεις το video με USB ή ποιοτητα θα ειναι αθλια

Δημοσ.

Ευχαριστώ για την απάντηση.

Σε τι format το αποθηκεύει;Θα μπορεί να εγγραφεί και να παίξει σε DVD Player;

Δημοσ.

μπορεις να επιλεξεις εσυ αν θα αποθηκευθει σε DV format (πολυ καλη ποιοτητα, πολυς χωρος στο δισκο ταξεως αρκετων GB) ή σε συμπιεσμενο mpeg. Στη συνεχεια κανεις αν θελεις edit και σωζεις παλι στο format που σε βολευει. Πρεπει να ψαχτεις λιγο με το movie maker για να καταλαβεις τι σου λεω. Εγω προτιμω να τα περναω σε DV και στη συνεχεια να κοβω το τελικο αποτελεσμα σε DVD (θες τουλαχιστον 10GB για μια ωρα σε DV)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...