the_valliant Δημοσ. 30 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2009 Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις! Ναι, είναι για πάρτη μου και 5 φίλους (πολύ σποραδικές επισκέψεις δηλαδή), είναι περισσότερο για να κάνω την %αύλα μου και να μάθω το πρόγραμμα (Joomla) και λίγο HTML, δεν θα χοστάρω βάσεις δεδομένων, κλπ ώστε να χρειάζομαι Apache/SQL. Συνεπώς, βάση αυτών που απαντήσατε, είμαι στο σωστό δρόμο
the_valliant Δημοσ. 30 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2009 Για joomla χρειάζεσαι βάση δεδομένων. Για λέγε, για λέγε! Τι εννοείς "χρειάζομαι βάση δεδομένων"; Για ποιό λόγο την χρειάζομαι;
the_eye Δημοσ. 30 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2009 To joomla είναι ένα CMS το οποίο είναι γραμμένο σε php και συνδέεται σε βάση MySQL για να αποθηκεύει το περιεχόμενο των σελίδων. Περισσότερα εδώ http://forum.joomla.gr/
GabrielConnor Δημοσ. 30 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2009 Για λέγε, για λέγε! Τι εννοείς "χρειάζομαι βάση δεδομένων"; Για ποιό λόγο την χρειάζομαι; Γιατί το joomla είναι ένα CMS γραμμένο σε php που χρησιμοποιεί βάση δεδομένων για να λειτουργήσει. Δεν έχεις την επιλογή να το χρησιμοποιήσεις χωρίς. Άρα χρειάζεσαι Apache Web Server / PHP / και βάση MySQL (δεν ξέρω αν υποστηρίζει και άλλων ειδών βάσεις).
CyberCr33p Δημοσ. 30 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2009 Ακόμα και για την πλάκα σου να το κάνεις το κόστος του να πάρεις ένα πακέτο hosting είναι μικρότερο από τον λογαριασμό του ρεύματος που θα σου έρθει για να κρατάς ανοιχτό τον υπολογιστή σου συνεχώς.
the_valliant Δημοσ. 30 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2009 Επειδή οι τεχνολογικές έννοιες που χρησιμοποιείτε είναι... αυτό ακριβώς και μόνο για μένα (), να ρωτήσω το εξής αφελές: κατεβάζω το joomla, το εγκαθιστώ, το τρέχω. Θα μπορώ να φτιάξω ένα μικρό site, καθαρά πληροφοριακό (στατικές σελίδες, ούτε blogs, ούτε φόρουμ, ούτε τίποτα 'δυναμικό'), με μερικές σελίδες κειμένου και ίσως μερικά flash animation, καθαρά για εμένα και μερικούς φίλους; Υπάρχουν κι άλλα προγράμματα που πρέπει να εγκαταστήσω χωριστά; πχ. θα πρέπει να στήσω εγώ έναν SQL server ή έναν apache server?
CyberCr33p Δημοσ. 30 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2009 Χρειάζεσαι Apache, PHP και MySQL για να δουλέψει.
the_valliant Δημοσ. 30 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2009 Χρειάζεσαι Apache, PHP και MySQL για να δουλέψει. a) Και τα τρία; β) τα κατεβάζω και τα εγκαθιστώ από... όπου τα βρω; γ) είναι δωρεάν; (χλωμό)
CyberCr33p Δημοσ. 30 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2009 Δωρεάν είναι. Διάβασε εδώ για οδηγίες: http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=182815
alexzzz Δημοσ. 1 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2009 Και από μένα Joomla για την κοινότητα και μόνο...
asmar Δημοσ. 1 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2009 Για να πούμε και του στραβού το δίκιο το Joomla καλό είναι αν ξεκινάς να ασχολήσε με CMS, έχει και μπόλικα components/modules αλλά έχει και άπειρα bugs (http://joomlacode.org/gf/project/joomla/tracker/?action=TrackerItemBrowse&tracker_id=5782) Τα περισσότερα bugs που έχω δει ποτέ σε CMS.... Το Drupal καλύτερο αλλά άντε να φτιάξεις template της προκοπής... Έκανα καμιά 50ριά CMS evaluation τα τελευταία 5 χρόνια και τελικά αγόρασα ένα και βρήκα την υγεία μου. Με Smarty templates μπορώ και κάνω intergrate οποιοδήποτε HTML template σε 1 μέρα χωρίς να είμαι guru.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.