Προς το περιεχόμενο

πρόβλημα σε ηλιακό θερμοσίφωνα

savger

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Μήπως έχετε πολύ μεγάλες σωληνώσεις απο τον ηλιακό μέχρι το μπάνιο σας; Μήπως αυτές περνάνε εξωτερικά κ δεν έχουν μόνωση; Μήπως ακουμπάνε κάπου με κάποια στοιχεία (σίδερα-σωλήνας κρύο νερού) που διαχέουν την θερμότητα;

Αμα οι σωληνώσεις είναι μεγάλες τότε υπάρχει μεγάλη επιφάνεια και θα κρυώσει το νερό. Και εφόσον λές οτι κάνεις ένα μπάνιο και μετά απο ώρα κρυώνει το νερό μου φένετε πιθανό(ίσως το ζεστό περνάει σε μεγάλο μέρος του στις σωληνώσεις).

σημερα εβαλα μια βανα στην παροχη του ζεστου . αυριο αν εχει ηλιο και ζεσταθει το νερο θα κλεισω την παροχη απο το βραδυ . ετσι την επομενη μερα αν εχει καυτο νερο , τοτε το προβλημα θα ειναι στην εγκατασταση του σπιτιου . διαφορετικα θα φταιει ο ηλιακος . ειναι μια καλη λυση που μου την προτεινε ενας υδραυλικος . παντως εγω ειμαι σιγουρος πλεον οτι θα φταει το σπιτι . εκτος και αν ειμαι τοσο γκαντεμοσκυλο και με ετυχαν δυο ηλιακοι με το ιδιο ακριβως προβλημα .

Δημοσ.

Υπάρχει όντος περίπτωση να κάνει ανάμειξη με το μπόιλερ που έχεις. Αν ο υδραυλικός σου είναι λίγο έμπειρος θα πρέπει να σου έχει βάλει βάνες απομόνωσης του μπόιλερ όταν πρόκειται να δουλέψεις το ηλιακό. Επίσης υπάρχει περίπτωση (αν το ηλιακό σου να δουλεύει και με το καλοριφέρ) να στο κρυόνει ο κυκλοφορητής. Για κοίταξέ το και τα λέμε. Α! και όσον αφορά τη χωρητικότητα, τα 150Λ φτάνουν και περισσεύουν για μια οικογένεια 3 ατόμων μήν μπείς στη διαδικασία (άρα και στα έξοδα) να βάλεις μεγαλύτερο.

Δημοσ.
Υπάρχει όντος περίπτωση να κάνει ανάμειξη με το μπόιλερ που έχεις. Αν ο υδραυλικός σου είναι λίγο έμπειρος θα πρέπει να σου έχει βάλει βάνες απομόνωσης του μπόιλερ όταν πρόκειται να δουλέψεις το ηλιακό. Επίσης υπάρχει περίπτωση (αν το ηλιακό σου να δουλεύει και με το καλοριφέρ) να στο κρυόνει ο κυκλοφορητής. Για κοίταξέ το και τα λέμε. Α! και όσον αφορά τη χωρητικότητα, τα 150Λ φτάνουν και περισσεύουν για μια οικογένεια 3 ατόμων μήν μπείς στη διαδικασία (άρα και στα έξοδα) να βάλεις μεγαλύτερο.

πως θα μπορεσω να καταλαβω αν οντως γινεται μιξη με καποιο απο τα μποιλερ;

Δημοσ.

Πόσα μπόιλερ έχεις δλδ; Κοίτα να δεις... Κανονικά θα πρέπει να έχει βάλει κάποια βάνα στο μπόιλερ που έχεις στο πατάρι ή στο μπάνιο και μία για το ηλιακό. Ανάλογα ποιό χρησιμοποιείς απομονώνεις το άλλο...

Δημοσ.
Πόσα μπόιλερ έχεις δλδ; Κοίτα να δεις... Κανονικά θα πρέπει να έχει βάλει κάποια βάνα στο μπόιλερ που έχεις στο πατάρι ή στο μπάνιο και μία για το ηλιακό. Ανάλογα ποιό χρησιμοποιείς απομονώνεις το άλλο...

σημερα βεβαιωθηκα πλεον οτι το προβλημα ειναι εκτος ηλιακου . χθες και χωρις να εχει πολυ ηλιο , ετυχε να μην χρησιμοποιησουμε σχεδον καθολου τον ηλιακο . το πρωι οταν ξυπνησα το νερο εκαιγε . το θεμα τωρα ειναι να μπορεσω να εντοπισω που μπορει να βρισκεται η βλαβη .

• 10 μήνες μετά...
Δημοσ.

Γειά σας,

Πρίν απο 2 χρόνια αγόρασα ενα ηλιακό advance απο χαλκό με πενήντα χρόνια εγγύηση. Ζεστο νερό είχα αλλά εδώ και 2 μήνες ταλαιπωρούμαι γιατί άνοιξε το δοχείο και έχω γίνει κολλητή με τους τεχνικούς τους. Μετά απο πολλές επισκέψεις απο το κατάστημα και απο το εργοστάσιο, έφτασα να στείλω εξωδικο (δουλεύω σε γραφείο δικαστικών επιμελητων ευτηχως) ζητώντας να μου αντικαταστήσουν το δοχείο. Η αντικατάσταση έγινε αλλά με ενημέρωσαν ότι αν δεν θέλω να το ξαναπάθω πρέπει να βάλω μειωτή (καπως έτσι τελος παντων) πιεσης. Κατοικώ στην περιοχή της Γλυφάδας. Ποιά είναι η γνώμη σας? Γείτονες μου πάντως δεν είχαν παρόμοια προβλήματα ποτέ. Κάποιοι μου είπαν οτι γενικά οι χάλκινοι ηλιακοί ανοίγουν με τις πιέσεις. Μπορεί να βοηθήσει κάποιος?

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Μειωτές πίεσης όντως προστατεύουν το θερμοσίφωνα και όλη την εγκατάστασή σου. Η πίεση πέφτει απο 7-8 bar που είναι συνήθως (μπορεί να είναι εώς 16) στις 3-4 που θεωρείτε αρκετή για να δουλέψουν τα πάντα χωρίς προβλήματα.

Είναι πολύ τις μόδας τελευταία και όλοι οι υδραυλικοί προτείνουν μειωτή πίεσης.

θα δώσεις όμως τώρα αυτά τα 200 -300 ευρώ (με την εγκατάσταση) για να βάλεις μειωτή; Υπερβολή είναι κατα την γνώμη μου , εκτός και αν μπορείς να μετρήσεις την πίεση στο σημείο που μένεις και την βρείς για κάποιο λόγο υπερβολικά ανεβασμένη.

πάρε και μερικούς μειωτές

http://www.syr.de/gr/index.asp?art=druckregulierung_gr

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Λοιπον χαιρετο και εγω,εδω και δυο εβδομαδες εχω ενα προβλημα με το ηλιακο στο πατρικο μου.Ειναι 200 λιτρα με συλλεκτες χαλκου 25χρονος,το προβλημα ειναι οτι δεν εχει καθολου ζεστο νερο.Επειτα απο καθαρισμα συλλεκτων εσωτερικα και αντικατασταση υγρον δεν γινετε τιποτα,δεν ειναι οτι δεν κατεβαζη νερο κατω αλλα δεν ζεστενετε καθολου το νερο επανω στο μποιλερ,ευχαριστο για την βοηθεια σας προκαταβολικα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...