Προς το περιεχόμενο

πρόβλημα σε ηλιακό θερμοσίφωνα

savger

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καταρχάς καλημέρα . θα ήθελα την βοήθειά σας στο εξής :

πριν από δύο χρόνια εχω περάσει στο σπίτι μου ένα ηλιακό θερμοσίφωνα χωρητικότητας 150 λίτρων . την εταιρεία από όπου τον αγόρασα μου την σύστησε ένας κουμπάρος μου , ο οποίος έχει βάλει και αυτός από την ίδια εταιρεία ακριβώς τον ίδιο ηλιακό , όπως επισης και ένας κοινός μας φίλος . όταν τον πέρασα μαζί με εμένα έβαλε και το πατσανάκι μου , μόνο που αυτός έβαλε 200 λίτρα . το πρόβλημά μου είναι το εξής : ενώ ο ηλιακός ζεσταίνει το νερό πολύ καλά , δεν το κρατάει , και το βράδυ αν κάνω μπάνιο εγώ και η γυναίκα μου το νερό γίνεται χλιαρό και την άλλη μέρα κρύο (ακόμα και το καλοκαίρι ) . εφόσον φωνάξαμε διάφορους υδραυλικούς , μας συνέστησαν να αλλάξουμε τον ηλιακό ( σημείωση: όλοι οι γνωστοί μου που έβαλαν τον ίδιο ηλιακό , δεν είχαν κανένα πρόβλημα ) . με τα πολλά η εταιρεία μου τον άλλαξε (έκανα χρήση της εγγύησης ) , αλλά το πρόβλημα παραμένει ακριβώς το ίδιο . έχω χαζέψει στην κυριολεξία . γνωρίζει κανείς να μου πει τι να κάνω; το πρόβλημα μήπως μπορεί να προέρχεται από την υδραυλική εγκατάσταση του σπιτιού ; (το σπίτι είναι μεζονέτα αν αυτό παίζει κάποιον ρόλο) . το παιδί που μου τον πέρασε είπε ότι το ζεστό νερό μπορεί να χάνεται (είτε στο υπόγειο είται γίνεται κάπου μίξη ζεστού με κρύο) . μπορεί να ισχύει κάτι τέτοιο; (έχω βεβαιωθεί ότι το σπίτι δεν έχει διαρροή νερού) . φιλικά savger.

Δημοσ.

Λογικό μου φαίνεται. Μεχρι δυο ατομα να αντεχει ειδικα για βραδυ.

Αφου το εχουν ελεγνξει και εχει υγρα κτλ μπορει να φταίνε αλλα πραγματα.Παντως ποτε το νερο σε ενα θερμοσυφωνα δεν εχει ιδια θερμοκρασία παντού.(για αυτο κρυώνει ξαφνικά το νερό).

Ετσι εσυ νιωθεις πως ειναι χλιαρό αλλα στην ουσια τον εχεις γεμισει με κρύο επειδη το εχεις καταναλώσει.Και με την παροδο της ωρας εξισοροπηται η θερμοκρασία (προς τα κάτω).

Εαν τωρα γινεται μίξη καπου πρεπει να εχει κανει μεγαλη πατατα ο υδραυλικός.Αλλα δε νομιζω να ισχυει κατι τετοιο.

Μπορει να μην ειναι τοσο καλης ποιότητας η μονωση του καζανιου μπορει και να μην ειναι στραμένος σωστά.

Και τελος μπορει οι συγγενεις σου να μην πλενονται κ πολυ συχνα :P

Δημοσ.
Λογικό μου φαίνεται. Μεχρι δυο ατομα να αντεχει ειδικα για βραδυ.

Αφου το εχουν ελεγνξει και εχει υγρα κτλ μπορει να φταίνε αλλα πραγματα.Παντως ποτε το νερο σε ενα θερμοσυφωνα δεν εχει ιδια θερμοκρασία παντού.(για αυτο κρυώνει ξαφνικά το νερό).

Ετσι εσυ νιωθεις πως ειναι χλιαρό αλλα στην ουσια τον εχεις γεμισει με κρύο επειδη το εχεις καταναλώσει.Και με την παροδο της ωρας εξισοροπηται η θερμοκρασία (προς τα κάτω).

Εαν τωρα γινεται μίξη καπου πρεπει να εχει κανει μεγαλη πατατα ο υδραυλικός.Αλλα δε νομιζω να ισχυει κατι τετοιο.

Μπορει να μην ειναι τοσο καλης ποιότητας η μονωση του καζανιου μπορει και να μην ειναι στραμένος σωστά.

Και τελος μπορει οι συγγενεις σου να μην πλενονται κ πολυ συχνα :P

επανέρχομαι :

το νερό κρυώνει ακόμα και με το πλύσιμο των πιάτων . όσον αφορά τον υδραυλικό , φοβάμαι ότι όντως πρόκειται για δικιά του πατάτα . ενδεικτικά αναφέρω ότι μάθαμε πως σε μια οικοδομή έδωσε ζεστή γραμμή στο μπαλκόνι , ενώ και σε εμάς έχει κάνει διάφορα , την πρώτη χρονιά που μπήκαμε στο σπίτι δύο φορές πλημμυρίσαμε από τα καλοριφέρ

Δημοσ.
Δηλαδή λες να υπάρχει ροη του νερού χωρις να το καταλαβαίνεις;

αυτό που φοβάμαι είναι μήπως το ζεστό νερό χάνεται κάπου αλλού π.χ. στην γραμμή του πληντυρίου . δεν είναι δυνατόν με θερμοκρασία 35 βαθμών και ηλιόλουστη μέρα , να κάνουμε μπάνιο το μωρό και μετά με το πλύσιμο των πιάτων το νερό να χλιαρένει . ο ηλιακός στο πατρικό μου είναι 120 λίτρα , κάνουν 2-3 άτομα μπάνιο άνετα και περισσέυει και ζεστό νερό. δεν ξέρω επίσης αν υπάρχει περίπτωση να γίνεται μίξη με το μπόιλερ του υπογείου

Δημοσ.

Δοκιμασε να κλεισεις την παροχη με το boiler να δεις τι γινεται τοτε.

Εχει μεσα υγρα σίγουρα;

Μηπως εχει πιάσει βρωμια το κατοπτρο;Μπορει οπως ειπα κ πριν να μην κοιτάζει στη σωστή πλευρά αλλα δε νομιζω να ειναι τοσο ασχετοι κ να μη το εχουν προσεξει .Τωρα τι να σου πω..Θέλει ψαξιμο το θεμα

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 10:29 ----------

Μπορει να εχει συνδεση το ζεστο με το πλυντηριο (το κανουν για οικονομια ρευματος) αλλα ποσο να καταναλώνει το πληντύριο;

Εμενα ο δικος μου θελει μαξ υγρα για να δουλεψει.

Ελειπε μισο λιτρο και δε ζεστεναι.Τωρα που το γεμισα και τον καθαριζα ζεματαει.

Ακομα κ το βραδυ εχει

Δημοσ.

εχοντας και εγω ενα μουφικο ηλιακο (χωρις επιλεκτικους συλλεκτες που σημαινει πως θελει γερο ηλιο για να ζεστανει καλα) το καλοκαιρι (και μονο) εχω παντα νερο το βραδυ για μπανιο οπως και την επομενη ημερα.

Ειναι 150λιτρα οπως επισης μπορει να φτασει το νερο για 2 ατομα.

Περιεργο προβλημα το δικο σου.

Παντως στη δικη μου εγκατασταση ναι το πλυντηριο μου μπορει να παρει και νερο απο τη ζεστη βανα οποτε για ελεγξε μηπως παιζει κατι τετοιο.

Δημοσ.

Μπορει κ να πεφτει σκια στον ηλιακό αν εχει μεζονετα και διπλα ειναι 20 οροφες(που λεει ο λογος ) πολυκατοικίες.

Δημοσ.
Μπορει κ να πεφτει σκια στον ηλιακό αν εχει μεζονετα και διπλα ειναι 20 οροφες(που λεει ο λογος ) πολυκατοικίες.

χθες λειπαμε ολη την μερα . γυρίσαμε στις 20:30 . εκαιγε το νερο . επλαινε η γυναικα μου κατι ρουχα στο χερι , καναμε μπανιο το μωρο , και στις 11 με 12 το βραδυ ειχε γινει χλιαρος . όσον αφορα τους συλλεκτες εχουν ηλιο απο το πρωι μεχρι την δυση του ηλιου . δεν υπαρχει κοντα πολυκατοικια ή κατι άλλο που να κρυβει τον ηλιο.

Δημοσ.

Και εμενα κραταει το νερο μεχρι την επομενη το μεσημερι σχεδον, ακομα και αν την αλλη μερα δεν εχει ηλιο.

Παντως δοκιμασε να κλεισεις το νερο του ηλιακου να δεις αν παιρνουν απο αυτον αλλες παροχες.

Δημοσ.

Ειπες οτι μπορει να χανεται νερο στο υπογειο, τι εννωεις? Οι καθρεπτες με το καζανι ειναι στο ιδιο σημειο οπως ολοι οι ηλιακοι ετσι? Δεν εχετε κανει δηλαδη καμια πατεντα να ειναι οι καθρεπτες στην ταρατσα και το καζανι στο υπογειο.

Ειναι διπλης ή τριπλης ενεργειας ο ηλιακος σου. Ποσα ζευγαρια σωληνες δηλαδη βλεπεις οτι εχει πανω του?

Οταν αναβεις το καλοριφερ ζεστενεται και το νερο μεσα στον ηλιακο ή εχετε κανενα αλλο μποιλερ ειδικα για το καλοριφερ?

Δημοσ.
Απο πάντα ειχες προβλημα;

το προβλημα το εχω εδω και εναμιση χρονο , ενω ηλιακο εχω δυο χρονια . κατι που σκεφτηκα ειναι το εξης: αν μπορουσα με καποιο τροπο να χρωματιζα το νερο που ειναι μεσα στον ηλιακο , και να ανοιγα ολες τις βρυσες του σπιτιου , ετσι ωστε η βρυση που θα εβγαζε το χρωματισμενο νερο , ενδεχομενως να εχει και το προβλημα (δηλ. μηπως εχει γινει λαθος συνδεση ) . δεν ξερω ομως κατι τετοιο αν μπορει να γινει και με τι θα μπορουσα να χρωματισω το νερο

Δημοσ.

ΤΟ πιο πιθανον ειναι να μπλεκεται το ζεστο του ηλιακου με το μποιλερ του υπογειου, παντα χρειαζεται σ αυτες τις περιπτωσεις μια τριοδη που απομονωνει το ενα το αλλο.

Η άλλη και ακομα πιθανοτερη περιπτωση είναι οτι ολα ειναι φυσιολογικα απλα κανετε μεγαλη καταναλωση τις βραδυνες ωρες που το ηλιακο δεν ανακτα θερμοτητα κι ετσι δεν μενει ικανοποιητικο ποσο θερμοτητας για την επομενη.

Να ξερεις οτι το βραδυ ολοι οι ηλιακοι κανουν αναποδη λειτουργια και κρυωνουν το νερο, μονο καποιος παλιος μιρομιτ αν τον ξερεις ειχε πατενταρει μια αντεπιστροφη βαλβιδα για τα κλειστα κυκλωματα των ηλιακων.

Η μονη λυση ειναι μεγαλυτερο ηλιακο 200 με 4τμ

Δημοσ.

Μήπως έχετε πολύ μεγάλες σωληνώσεις απο τον ηλιακό μέχρι το μπάνιο σας; Μήπως αυτές περνάνε εξωτερικά κ δεν έχουν μόνωση; Μήπως ακουμπάνε κάπου με κάποια στοιχεία (σίδερα-σωλήνας κρύο νερού) που διαχέουν την θερμότητα;

Αμα οι σωληνώσεις είναι μεγάλες τότε υπάρχει μεγάλη επιφάνεια και θα κρυώσει το νερό. Και εφόσον λές οτι κάνεις ένα μπάνιο και μετά απο ώρα κρυώνει το νερό μου φένετε πιθανό(ίσως το ζεστό περνάει σε μεγάλο μέρος του στις σωληνώσεις).

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...