Προς το περιεχόμενο

Αδυναμια Προσβασης στο internet της εστιας μου

kolobaki

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια χαΡΑ Σε ολους.

Λοιπον θα αναφερθω κατευθειαν στο προβλημα μου.

Μενω στις

φοιτιτικες εστιες του πολυτεχνειου στη ζωγραφου στις οποιες παρεχεται δωρεαν Internet(10mbit) μεσω μιας πριζας με βισμα rj45.

Το προβλημα μου ειναι πως η πριζα αυτη δεν δουλευει με κανεναν αλλο υπολογιστη παρα μοναχα με το πρωτο pc που συνδεθηκε για πρωτη φορα με αυτη με αποτελεσμα κανενας αλλος υπολογιστης μου να μην μπορει να χρησιμοποιει τη γραμμη εκτος του πρωτου μου.

Υπαρχει τροπος παρακαμψης αυτης της λειτουργιας?

Οποιαδηποτε πληροφορια ειναι δεκτη.

Ευχαριστω.

Δημοσ.

Μάλλον έχουν κλειδώσει την πόρτα με την MAC address του πρώτου υπολογιστή. Μάλλον πρέπει να επικοινωνήσεις με τη τεχνική τους υποστήριξη.

Δημοσ.

Μιλησα με την τεχνικη υποστρηριξη ομως το μονο που μου ειπαν ηταν πως η γραΜΜη λειτουργει μοναχα για εναν υπολογιστη.

Σε περιπτωση που θα αλλαξω pc εκεινοι παλι μπορουν να μου ανανεωσουν τη γραμμη για το νεο υπολογιστη και μονο.

Ευχαριστω για το ενδιαφερον.

Δημοσ.

Ναι ισχύει αυτό που σου είπαν. Για να έχεις μια βασική πρόσβαση στον 2ο υπολογιστή ίσως μπορείς να στήσεις κάποιο proxy στον 1ο υπολογιστή.

Δημοσ.

Βασικα σκεφτομαι αν θα μπορουσα να χρησιμοπιησω ενα hub η καποιο switch στη κεντρικη πριζα και να μοιραζονται τα υπολοιπα pc τη γραμμη απο αυτο.Τι λετε,θα μπορουσε να γινει αυτο

?Απο οτι καταλαβα και ο φιλος με το router πρεπει να εννοει το ιδιο.

Δημοσ.

Με το router αυτό εννοεί.Καλά μιλάμε σοβαρά.Mac control στην εστία??Εμείς εδώ Πάτρα απλά βάζουμε static ip τίποτα άλλο...

Δημοσ.

Αν βάλεις switch δεν θα κάνεις δουλειά. Πρέπει να βάλεις router έτσι ώστε να κλειδώσει στην mac του router και μετά να βάλεις ένα switch επάνω για να μοιράσεις το internet.

<εστια>---------<router>------<switch> ------- <pc1, pc2, ....>

Τώρα αν τρέχουν και ανάλυση πακέτων θα σε τσακώσουν.

Δημοσ.

Το router ομως δεν παιρνει internet αποκλειστικα απο το rj11 που χει απο πισω και στη συνεχεια το μοιραζει με τα υπολοιπα Pc η μηπως δεν ειναι απαραιτητο αυτο?

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 13:30 ----------

Παιδες εβαλα το router αλλα τιποτα.

Μηπως αν χρησιμοποιουσα την ιδια mac για καθε pc λετε να λειτουργουσε?

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 14:04 ----------

Παιδια ευχαριστω για ολα,το προβλημα μου μολις λυθηκε.

Αλλαξα τις mac διευθυνσεις σε ολα τα συστηματα και τωρα λειτουργουν κανονικα!!!!

Δημοσ.

Είναι λίγο περίεργο να παίζει με ίδιες mac σε όλα τα μηχανήματα, αλλά αφού λες ότι είναι οκ.

Στο ρουτερ εννούσα να κάνεις routing από lan (rj45) σε lan (rj45).

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...