Προς το περιεχόμενο

Νεο pc

xristoss1

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 36
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Βρήκες ότι πιο ακριβό υπάρχει και το έβαλες;:P

Έναν ssd ξέχασες να βάλεις για το λειτουργικό..

ε οχι δεν βρηκα οτι πιο ακριβο αλλα αφου τοσα θελει να δωσει μπορει να φτιαξει ενα φοβερο pc,o καθενας εχει της αναγγες του...το σκευτικα για ssd αλλα καλυτερα να περιμενουμε λιγο ακομα...μεσα στο επομενο 6μηνο θα πεσουν οι τιμες τους...!!

Δημοσ.
ε οχι δεν βρηκα οτι πιο ακριβο αλλα αφου τοσα θελει να δωσει μπορει να φτιαξει ενα φοβερο pc,o καθενας εχει της αναγγες του...το σκευτικα για ssd αλλα καλυτερα να περιμενουμε λιγο ακομα...μεσα στο επομενο 6μηνο θα πεσουν οι τιμες τους...!!

Να πέσει λίγο σε επεξεργαστή που δεν θα δουλέψει και τόσο πολύ και να πάρει έναν φθηνό καλό ssd για να πάρει το feeling σου πέρασε από το μυαλό;:P

Ή γενικά να πέσει λίγο σε Ram,μητρική για να χωρέσει και ο ssd;

Δημοσ.

παιδια ολες οι συνθεσεις ειναι γα.μα.τ.ες ευχαριστω παρα πολυ

σκληρο δισκο και dvdrom εχω οποτε αφαιρουμε λιγα

ισως κουτσα κουτσα μπει και ο ssd!

Δημοσ.

Για την περίπτωσή σου, ένα i7 rig είναι άχρηστο έως επιζήμιο. Δώσε λεφτά εκεί που πρέπει (δλδ οθόνη της προκοπής -όχι τις TN που κοιτάζεις-, SSD, ηχεία και πληκτρολόγιο-ποντίκι). Αυτά από εμένα, καλές αγορές ότι και να επιλέξεις...:-)

Δημοσ.

Οκ, ας κάνω και εγώ μια πρόταση. Φίλε Χρήστο, η σύνθεση μου έχει ως σκοπό να αξιοποιήσει όσο το δυνατόν καλύτερα το budget σου. Θα δεις πως είναι λίγο διαφορετική από αυτές που προτάθηκαν, και απλά στην δίνω για να πάρεις περισσότερες ιδέες.

Ο λογική πίσω από αυτή είναι να φτιάξεις ένα σύστημα το οποίο θα αποτελεί επένδυση σε βάθος χρόνου, και το οποίο θα αξιοποιήσει την διαφορετική ελαστικότητα που έχουν στον χρόνο τα εξαρτήματα που το απαρτίζουν.

Dell Ultrasharp 2408WFP 24" Widescreen LCD Monitor

ή

MONITOR TFT 24 HP LP2475W

H Dell θα σου κοστίσει 570€ για να την φέρεις από Βρετανία (κομπλέ με μεταφορικά, και με ευρωπαϊκή εγγύηση που ισχύει στην DELL hellas εδώ). H HP έχει 560€ στο χέρι. Και οι δύο οθόνες είναι απλά καταπληκτικές, και θα σου μείνουν σαν επένδυση. Η διαφορά με μια τυπική ΤΝ από LG ή Samsung, είναι απλά χαώδης όπως μπορείς να καταλάβεις, πράγμα που αντικατοπτρίζεται εξάλλου και στην τιμή αγοράς.

Οτιδήποτε άλλο και να βάλεις στο σύστημά σου, ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ, μην τσιγγουνευτείς την οθόνη. Θα είναι μεγάλο λάθος, μιας και η διαφορά της ποιότητας στην χρήση του υπολογιστή ξεπερνάει τον οιοδήποτε άλλο συνδυασμό περιφερειακών (CPU+mobo+RAM κτλ κτλ). Με διαφορά.

Klipsch Ηχεία ProMedia Ultra (2.0) Black

Ηχεία που θα σου μείνουν. Η διαφορά με τα τυπικά ηχεία της αγοράς είναι χαωτική. Αν έχεις ήδη φτηνα ηχεία (ακόμα και 5.1 να είναι), και τα προορίζεις για τον υπολογιστή που στήνεις, ΠΕΤΑ ΤΑ.

MICROSOFT WIRELESS LASER DESKTOP 6000 DSP

Το 6000 DSP έχει γίνει το best seller της αγοράς των desktop combos, καθώς περικλείει τα top mainstream κομμάτια της MS στην αγορά, με τιμές αρκετά μικρότερες του retail. Αν δεν έχεις καλό combo ήδη, go for it.

Για το υπόλοιπο rig τώρα. Δεν θα βάλω storage σκληρό καθώς έχεις, όπως και DVD. H τιμή σύνθεσης που έχουμε για αυτό είναι ακριβώς 800€. Με αυτά τα λεφτά χτίζεις ΕΥΚΟΛΑ ένα πολύ δυνατό σύστημα που θα ανταπεξέλθει στις ανάγκες σου με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ταυτόχρονα, ζητάμε και 2 ακόμα πράγματα από αυτό. Καλό headway στο overclocking και ησυχία όταν το θέλουμε. Ορίστε η πρότασή μου.

THERMALTAKE ELEMENT S BLACK ή Lian Li PC-7FB Black

Enermax EPR525AWT PRO82 PSU (525W)

AMD Phenom II X3 720 (sAM3, 2.8 GHz, Cache 7.5MB)

Xigmatek HDT-S1283 Darknight Cpu Cooler (CAC-SXHH3-U04)

GIGABYTE GA-MA790XT-UD4P

Adata 2GB DDR3-1333 Ram Dimm (PC3 10666, 7-7-7-24, AD31333002GMU) Χ2

Sapphire 4870 SVGA (PCI-Εxpress, 1GB, DDR5)

Samsung 64GB SSD (2.5", Sata 2, MMCRE64G5MPP-0VA00)

799€

Σύνολο συστήματος, 1499€. Σε περίπτωση που θέλεις να ρωτήσεις κάτι για συγκεκριμένες επιλογές, shoot, εδώ είμαστε. Το παραπάνω σύστημα είναι απλά απόλαυση στο overclocking (ξεκλείδωτη CPU, δυνατότητα ενεργοποίησης 4th core, καλή ψύξη σε VRM και CPU, GPU με 3 heatpipes και headway για OC, 7αρες κρύες μνήμες στα 1333), καλύπτει απόλυτα τις ανάγκες σου τώρα και στο μέλλον, και δίνει βάση σε αυτά που πραγματικά αξίζουν στο rig σου. Επίσης, είναι αρκετά αναβαθμίσιμο ως σύστημα, και λαμβάνει υπόψιν του 3 σημαντικά θέματα. Την έλευση των DX11 καρτών που φαίνεται πως θα αλλάξουν το gaming για το 2010, την αδυναμία αναβάθμισης i7 συστήματος λόγω επιλογών της intel για τους i5 και τις τιμές των 1366 κομματιών και τα νέα πρότυπα sata3, usb3 κτλ που θα τα δούμε στην αγορά του χρόνου τέτοιο καιρό.

Αν μπορείς να περιμένεις μέχρι την έλευση των i5, κάντο, ειδάλλως, σε συμβουλεύω να πας σε κάτι σαν το παραπάνω.

Δημοσ.
Οκ, ας κάνω και εγώ μια πρόταση. Φίλε Χρήστο, η σύνθεση μου έχει ως σκοπό να αξιοποιήσει όσο το δυνατόν καλύτερα το budget σου. Θα δεις πως είναι λίγο διαφορετική από αυτές που προτάθηκαν, και απλά στην δίνω για να πάρεις περισσότερες ιδέες.

Ο λογική πίσω από αυτή είναι να φτιάξεις ένα σύστημα το οποίο θα αποτελεί επένδυση σε βάθος χρόνου, και το οποίο θα αξιοποιήσει την διαφορετική ελαστικότητα που έχουν στον χρόνο τα εξαρτήματα που το απαρτίζουν.

Dell Ultrasharp 2408WFP 24" Widescreen LCD Monitor

ή

MONITOR TFT 24 HP LP2475W

H Dell θα σου κοστίσει 570€ για να την φέρεις από Βρετανία (κομπλέ με μεταφορικά, και με ευρωπαϊκή εγγύηση που ισχύει στην DELL hellas εδώ). H HP έχει 560€ στο χέρι. Και οι δύο οθόνες είναι απλά καταπληκτικές, και θα σου μείνουν σαν επένδυση. Η διαφορά με μια τυπική ΤΝ από LG ή Samsung, είναι απλά χαώδης όπως μπορείς να καταλάβεις, πράγμα που αντικατοπτρίζεται εξάλλου και στην τιμή αγοράς.

Οτιδήποτε άλλο και να βάλεις στο σύστημά σου, ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ, μην τσιγγουνευτείς την οθόνη. Θα είναι μεγάλο λάθος, μιας και η διαφορά της ποιότητας στην χρήση του υπολογιστή ξεπερνάει τον οιοδήποτε άλλο συνδυασμό περιφερειακών (CPU+mobo+RAM κτλ κτλ). Με διαφορά.

Klipsch Ηχεία ProMedia Ultra (2.0) Black

Ηχεία που θα σου μείνουν. Η διαφορά με τα τυπικά ηχεία της αγοράς είναι χαωτική. Αν έχεις ήδη φτηνα ηχεία (ακόμα και 5.1 να είναι), και τα προορίζεις για τον υπολογιστή που στήνεις, ΠΕΤΑ ΤΑ.

MICROSOFT WIRELESS LASER DESKTOP 6000 DSP

Το 6000 DSP έχει γίνει το best seller της αγοράς των desktop combos, καθώς περικλείει τα top mainstream κομμάτια της MS στην αγορά, με τιμές αρκετά μικρότερες του retail. Αν δεν έχεις καλό combo ήδη, go for it.

Για το υπόλοιπο rig τώρα. Δεν θα βάλω storage σκληρό καθώς έχεις, όπως και DVD. H τιμή σύνθεσης που έχουμε για αυτό είναι ακριβώς 800€. Με αυτά τα λεφτά χτίζεις ΕΥΚΟΛΑ ένα πολύ δυνατό σύστημα που θα ανταπεξέλθει στις ανάγκες σου με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ταυτόχρονα, ζητάμε και 2 ακόμα πράγματα από αυτό. Καλό headway στο overclocking και ησυχία όταν το θέλουμε. Ορίστε η πρότασή μου.

THERMALTAKE ELEMENT S BLACK ή Lian Li PC-7FB Black

Enermax EPR525AWT PRO82 PSU (525W)

AMD Phenom II X3 720 (sAM3, 2.8 GHz, Cache 7.5MB)

Xigmatek HDT-S1283 Darknight Cpu Cooler (CAC-SXHH3-U04)

GIGABYTE GA-MA790XT-UD4P

Adata 2GB DDR3-1333 Ram Dimm (PC3 10666, 7-7-7-24, AD31333002GMU) Χ2

Sapphire 4870 SVGA (PCI-Εxpress, 1GB, DDR5)

Samsung 64GB SSD (2.5", Sata 2, MMCRE64G5MPP-0VA00)

799€

Σύνολο συστήματος, 1499€. Σε περίπτωση που θέλεις να ρωτήσεις κάτι για συγκεκριμένες επιλογές, shoot, εδώ είμαστε. Το παραπάνω σύστημα είναι απλά απόλαυση στο overclocking (ξεκλείδωτη CPU, δυνατότητα ενεργοποίησης 4th core, καλή ψύξη σε VRM και CPU, GPU με 3 heatpipes και headway για OC, 7αρες κρύες μνήμες στα 1333), καλύπτει απόλυτα τις ανάγκες σου τώρα και στο μέλλον, και δίνει βάση σε αυτά που πραγματικά αξίζουν στο rig σου. Επίσης, είναι αρκετά αναβαθμίσιμο ως σύστημα, και λαμβάνει υπόψιν του 3 σημαντικά θέματα. Την έλευση των DX11 καρτών που φαίνεται πως θα αλλάξουν το gaming για το 2010, την αδυναμία αναβάθμισης i7 συστήματος λόγω επιλογών της intel για τους i5 και τις τιμές των 1366 κομματιών και τα νέα πρότυπα sata3, usb3 κτλ που θα τα δούμε στην αγορά του χρόνου τέτοιο καιρό.

Αν μπορείς να περιμένεις μέχρι την έλευση των i5, κάντο, ειδάλλως, σε συμβουλεύω να πας σε κάτι σαν το παραπάνω.

Έγραψε....

(10chars)

Δημοσ.

Ένσταση!

Είπαμε να πάρει μια καλή οθόνη αλλά 600€ για οθόνη;;;;;;;

:shock::shock::shock::shock::shock::shock:

1ον:http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=1269089&Manufacturer=Eizo&category=69978102&catalog=23

2ον:Tόσο κάνει ΟLed τηλεόραση.

3ον:600€ ;;;;;;

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 21:21 ----------

Θα δεις πως είναι λίγο διαφορετική από αυτές που προτάθηκαν

Ίδια με τη δικιά μου λίγο πιο τσιμπημένη και λίγο πιο ποιοτική στα περιφερειακά..Τι διαφορετική από όσες προτάθηκαν; :P:p

Πλάκα κάνω.Είναι ότι καλύτερο μπορείς να πάρεις απλά επέλεξα εγώ να τσιγκουνευτώ λίγο στην mobo και στην gpu..

Αλλά για την οθόνη πιστεύω ότι είναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ..Όσο και αν αξίζει...

Δημοσ.

H 22αρα Dell s2209wa κοστιζει 250 ευρο και ειναι αψογη. Επισης σε λιγο καιρο αναμενεται η 23αρα samsung με pva panel στα 300 ευρο. Δεν αξιζει να δωσει 560 ευρο για οθονη

Δημοσ.

καλησπερα σε ολους,λέτε οτι ειναι πολλά ε?

ποσα πιστευετε οτι ειναι νορμαλ? καμια 300αρα?

κι εγω θελω να μεινει η οθονη αλλα νταξ δεν ειμαι και τοσο πολυ απαιτιτικος

απο οθόνη.

Δημοσ.

Για 24αρα non TN panel, αυτές είναι οι τιμές. Επίσης, θεωρώ πως η οθόνη είναι το σημαντικότερο με διαφορά περιφερειακό σε μια σύνθεση 1500€. Δεν θα το σκεφτόμουν ούτε δεύτερη στιγμή να βάλω φθηνότερη 22αρα (πόσω μάλλον 24αρα TN). :-)

Με άλλα λόγια, ναι τα αξίζει τα λεφτά της...;)

Δημοσ.

Κοίτα η οθόνη είναι επένδυση δεν είναι ούτε μητρική,ούτε επεξεργαστής.Μια βαρβάτη οθόνη αξίζει αλλά προσωπικά τα 600€ μου φαίνονται πάρα πολλά...Εννοείται 1000φορές πάντως 600 για οθόνη παρά αλλού.24άρα είναι...fullHD είναι,γαμάτη είναι...καλύτερη από την eizo πιστεύω ΔΕΝ είναι..Είναι οθόνη 10ετίας κ βάλε...Αν μπορείς να φανταστείς τον εαυτό σου με αυτή την οθόνη για τα επόμενα 10+ χρόνια τότε βούρ..αλλά απαιτώ να; εξεταστεί και η πρόταση της EIZO από τους πιο ειδικούς γιατι αν έδινα τόσα λεφτά μόνο για ΕΙΖΟ θα τα έδινα..βέβαια δεν έχω δουλέψει και ποτέ Dell αλλά η Εizo εκτός του ότι η ποιότητά της κάνει μπάμ ακόμη και στο μάτι(που σε πάρα πολλές οθόνες διαφορετικές ούτε καν καταλαβαίνεις διαφορά μεταξύ τους τόσο ευκολα) είναι ΟΤΙ πιο ξεκούραστο έχω δουλέψει ποτέ μου και είναι πραγματικά άλλη εμπειρία..Η οθόνη σε άλλο επίπεδο τελείως..

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...