Evangeli Δημοσ. 12 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2009 Καλησπέρα. Προσπαθώ να τρέξω ένα παράδειγμα που κάνει χρήση της βιβλιοθήκης Lucene σαν κι αυτό εδώ (http://www.lucenetutorial.com/sample-apps/textfileindexer-java.html) αλλά δυστυχώς κολλάω στα πολύ βασικά . Αν και υποτίθεται πως έχω φορτώσει στο NetBeans την βιβλιοθήκη (.zip αρχείο) από την διεύθυνση (http://www.apache.org/dyn/closer.cgi/lucene/java/), λαμβάνω συνεχώς ένα μήνυμα λάθους που αναφέρεται σε μη εντοπισμό της εν λόγο βιβλιοθήκης. Υποψιάζομαι πως το πρόβλημα είναι μπροστά στα μάτια μου αλλά οι ελλιπείς μου γνώσεις δεν μου επιτρέπουν να το εντοπίσω. Αν είναι εύκολο, θα ήθελα να κατεβάστε και να φορτώσετε την βιβλιοθήκη στο NetBeans προκειμένου να “χτίσετε” και να εκτελέσετε το παράδειγμα. Επισημαίνετε μου τον τρόπο με τον οποίο δηλώνετε το .zip αρχείο και τυχών αλλαγές στο classpath. Με εκτίμηση, Ευάγγελος.
ΠάρηςΓ Δημοσ. 12 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2009 Φιλε η βιβλιοθηκη ειναι jar αρχείο όχι zip! Εχω δουλεψει Lucene
Evangeli Δημοσ. 12 Ιουνίου 2009 Μέλος Δημοσ. 12 Ιουνίου 2009 Φιλε η βιβλιοθηκη ειναι jar αρχείο όχι zip!Εχω δουλεψει Lucene Μήπως θα σου ήταν εύκολο να στείλεις link? Το είχα υποψιαστεί αλλά όσο κι αν είχα ψάξει, το μάτι μου δεν έπεσε πάνω σε κάποιο .jar αρχείο. Παραδείγματος χάρην, σε κανέναν mirror (π.χ. ftp://ftp.cc.uoc.gr/mirrors/apache/lucene/java/) δεν υπάρχει διαθέσιμο αρχείο jar για κατέβασμα! Ε.Λ.
ΠάρηςΓ Δημοσ. 12 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2009 Κατεβαζεις το zip και το κανεις extract! Εκει μεσα υπάρχει ενα lucene-core.jar(καπως ετσι) Αυτο πρεπιε να φορτώσεις
Evangeli Δημοσ. 12 Ιουνίου 2009 Μέλος Δημοσ. 12 Ιουνίου 2009 Κατεβαζεις το zip και το κανεις extract! Εκει μεσα υπάρχει ενα lucene-core.jar(καπως ετσι) Αυτο πρεπιε να φορτώσεις Μέχρι εδώ όλα εντάξη! Όμως τώρα το κάνω “Build Main Project” και λαμβάνω το εξής error: (βλέπε συνημμένη εικόνα). Ε.Λ.
ΠάρηςΓ Δημοσ. 12 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2009 Για στειλε ολο το αρχείο που κανεις μια να το δω.
Evangeli Δημοσ. 12 Ιουνίου 2009 Μέλος Δημοσ. 12 Ιουνίου 2009 Για στειλε ολο το αρχείο που κανεις μια να το δω. Αυτό είναι το αρχείο. Επίσης έχω κάνει include τα δυο .jar αρχεία (βλέπε επάνω εικόνα). Τέλος, δεν ξέρω αν αυτό σημαίνει κάτι, αλλά το NetBeans τρέχει σε Ubuntu. Ε.Λ. JavaApplication9.zip
ΠάρηςΓ Δημοσ. 12 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2009 Φιλε μου οπως το βλεπω επειδη εχω και καιρο να ασχοληθω το παραδειγμα ειναι outdated. Δηλαδη εχουν αλλαξει πολύ.Δες καλυτερα παραδειγμα απο το Site της lucene
ilias_t Δημοσ. 12 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2009 Φιλε μου οπως το βλεπω επειδη εχω και καιρο να ασχοληθω το παραδειγμα ειναι outdated.Δηλαδη εχουν αλλαξει πολύ.Δες καλυτερα παραδειγμα απο το Site της lucene Το πιθανότερο είναι ότι έχεις διαφορετικό version ανάμεσα στο library (JAR) που κατέβασες και στο library που χρησιμοποιεί το tutorial. Πρέπει να συμβαδίζουν αυτά...
Evangeli Δημοσ. 29 Ιουνίου 2009 Μέλος Δημοσ. 29 Ιουνίου 2009 Καλησπέρα. Επειδή φοβάμαι πως άλλο θέλω να υλοποιήσω και άλλο σας έχω δώσει να καταλάβετε, θα ήθελα να σας παρουσιάσω το πρόβλημα μου. Αρχικά, με χρήση μιας επαναληπτικής δομής διαβάζω τον πηγαίο κώδικα από ένα σύνολο διαφορετικών URLS και τον αποθηκεύω τοπικά σε επιμέρους αρχεία (ένα για κάθε URL). Στο δεύτερο βήμα αναζητώ με βάση ένα pattern που έχω ήδη εντοπίσει, μια σειρά από χαρακτήρες που εκφράζουν ημερομηνίες. Τέλος, αποθηκεύω αυτές τις ημερομηνίες σε ένα αρχείο (excel κατά προτίμηση). Ο λόγος που ξεκίνησα να το κάνω σε java, ενώ θα μπορούσα πολύ εύκολα να το κάνω σε php, είναι προκειμένου να χρησιμοποιήσω την lucene (ίσως την πιο γνωστή βιβλιοθήκη για αναζήτηση). Το γιατί πρέπει να χρησιμοποιήσω ντε και καλά εκείνη την βιβλιοθήκη μην με ρωτάτε! Ούτε εγώ έχω καταλάβει ακόμη! Ένας καθηγητής, μου έκανε αυτή την υπόδειξη. Το ερώτημα μου είναι, αν υπάρχει σοβαρός λόγος που πρέπει να υλοποιήσω το παραπάνω σε java και (ειδικότερα χρησιμοποιώντας την lucene) ή μήπως μπορώ ωραιότατα να κάνω την δουλίτσα μου χρησιμοποιώντας php. Η αλήθεια είναι ότι όλα τα παραπάνω τα έχω υλοποιήσει ήδη σε php. Στο μόνο που φοβάμαι είναι αν η php είναι αρκετά γρήγορή. Γι’ αυτό έχω ανοίξει ένα άλλο θέμα (http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?p=2796553#1) για το πώς μπορώ να τρέξω το script τοπικά και όχι στον server που νοικιάζω για web hosting. Συνοψίζοντας, μιας και τώρα έχετε μια συνολική εικόνα του προβλήματος, πιστεύεται πως θα πρέπει να επενδύσω στην JAVA? Μήπως υπάρχουν λόγοι για τους οποίους δε θα έπρεπε να χρησιμοποιήσω php? Υ.Γ.: Όταν μιλάω για php, δεν εννοώ για το αντίστοιχο php API της lucene, αλλά για χρήση εξολοκλήρου «γνήσιων» συναρτήσεων της php. Βαγγέλης.
ΠάρηςΓ Δημοσ. 29 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2009 Η lucene για τα μπάζα ειναι.Απλα οτι διαβάσουν το πιστευουν οι καθηγητες.
Evangeli Δημοσ. 29 Ιουνίου 2009 Μέλος Δημοσ. 29 Ιουνίου 2009 Η lucene για τα μπάζα ειναι. Απλα οτι διαβάσουν το πιστευουν οι καθηγητες. χαχαχα καλό!
ΠάρηςΓ Δημοσ. 30 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2009 Ξερω και αλλους τοσους που προτεινουν lucene.. Τα περιοδικα που διαβάζουν και μας πρήζουν με τις κάθε δηθεν νεες τεχνολογιες που δεν ειναι τιποτα αλλο απο καποιο ετιμο κωδικα η καποιο framework
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.