nzeppos Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2009 Πάντως το 2k9 είναι τραγικό, δεν το συζητάμε. Έβαλα τώρα να παίξω ένα παιχνιδάκι στα γρήγορα (τρόπος του λέγειν, σε δεκάλεπτα παίζω) και δεν παλεύεται με τίποτα, το παράτησα στην τρίτη περίοδο με το σκορ στο 74-59. Οι αντίπαλοι (Bobcats) είχαν 32/42 δίποντα με τον Richardson να έχει 10/10 ή κάτι τέτοιο. Όλοι οι αντίπαλοι point είχαν γίνει ήρωες. Σε κάθε drive το ΑΙ ορμάει σαν ταύρος σε υαλοπωλείο και του δίνει φάουλ. Ελεύθερο σουτ δεν χάνει με τίποτα. Στα κοψίματα που κάνουν τα αντίπαλα τριάρια/τεσσάρια προς τη ρακέτα είναι αδύνατον να κόψεις την πάσα, μιλάμε για σίγουρο καλάθι. Και φυσικά αυτό οφείλεται στους παίχτες που δεν ελέγχεις εσύ, γιατί οι τύποι δεν μαρκάρουν καθόλου, δεν απλώνουν χέρια, τρώνε τα baseline screens πολύ εύκολα, παίζουν με την πλάτη γυρισμένη στην μπάλα και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο. Αντίθετα οι δικοί μου (Clippers) κλασικά δεν βάζουν τίποτα. Οι δε ψηλοί, ακόμα και κάτω από το καλάθι, αν πιέζονται δεν το βάζουν που να χτυπιέσαι κάτω. Τέσσερις φορές έβγαλα μις-ματς το σέντερ με τον αντίπαλο point (που ο τύπος ήταν 1,80 ξέρω γω), και τις τέσσερις φορές το έχασα ακριβώς κάτω από το καλάθι, απλώς... επειδή ο αντίπαλος σήκωσε τα χέρια του και ζήτημα να έφτασε μέχρι το λαιμό μου. Από την άλλη αν έχεις κανα πολύ καλό παίχτη (εγώ είχα τους 2 Davis) και κάνεις κάποια στάνταρ πράγματα, δύσκολα να χάσεις την επίθεση. Οπότε αναγκάζεσαι να παίζεις σε κάθε επίθεση έτσι, στην πουστι@, μέχρι να το πάρει χαμπάρι το ΑΙ και να αρχίσει τα double team. Κλπ, τα ξέρετε κι εσείς. Βάζω NBA Live demo που πλέον έχω αρχίσει πολύ σοβαρά να πιστεύω ότι είναι πολύ πιο ανθρώπινο και playable από το πανάθλιο 2k9...
kratistos Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2009 μόλις έπαιξα το ντέμο..πολύ καλές εντυπώσεις αρκετά πιο βελτιωμένο από πέρσυ,θα χει μεγάλο αντίπαλο το 2k.. επιτέλους σουτάρει με ένα κουμπί και όχι με ένα για μακριά κ άλλο για κοντά...
alexdelpiero Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2009 Το προβλημα του λαιβ απο το 07 μεχρι το 09 ηταν οτι υστερουσε πολυ σε ρεαλισμο.Ενω μεχρι το 06 ηταν παιχνιδαρα κ το χα λιωσει μετα το γυρισε στο arcade.μακαρι οπως λετε εσεις να το χει βελτιωσει γιατι ολοι με λαιβ ξεκινησαμε.Το 2k9 ηταν πολυ γεματο παιχνιδι αλλα δεν κραταγε ισσοροπια.Στο ενα ματς νικαγα ευκολα αλλα οταν ωρες ωρες οι αντιπαλοι εβαζαν τα παντα.Με ξενερωνε που εβαζαν τον Κομπι ασσο κ επαιρνε ταιμ αουτ στους 20 ποντους.
theomj23 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2009 Πάντως το 2k9 είναι τραγικό, δεν το συζητάμε. Έβαλα τώρα να παίξω ένα παιχνιδάκι στα γρήγορα (τρόπος του λέγειν, σε δεκάλεπτα παίζω) και δεν παλεύεται με τίποτα, το παράτησα στην τρίτη περίοδο με το σκορ στο 74-59. Οι αντίπαλοι (Bobcats) είχαν 32/42 δίποντα με τον Richardson να έχει 10/10 ή κάτι τέτοιο. Όλοι οι αντίπαλοι point είχαν γίνει ήρωες. Σε κάθε drive το ΑΙ ορμάει σαν ταύρος σε υαλοπωλείο και του δίνει φάουλ. Ελεύθερο σουτ δεν χάνει με τίποτα. Στα κοψίματα που κάνουν τα αντίπαλα τριάρια/τεσσάρια προς τη ρακέτα είναι αδύνατον να κόψεις την πάσα, μιλάμε για σίγουρο καλάθι. Και φυσικά αυτό οφείλεται στους παίχτες που δεν ελέγχεις εσύ, γιατί οι τύποι δεν μαρκάρουν καθόλου, δεν απλώνουν χέρια, τρώνε τα baseline screens πολύ εύκολα, παίζουν με την πλάτη γυρισμένη στην μπάλα και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο. Αντίθετα οι δικοί μου (Clippers) κλασικά δεν βάζουν τίποτα. Οι δε ψηλοί, ακόμα και κάτω από το καλάθι, αν πιέζονται δεν το βάζουν που να χτυπιέσαι κάτω. Τέσσερις φορές έβγαλα μις-ματς το σέντερ με τον αντίπαλο point (που ο τύπος ήταν 1,80 ξέρω γω), και τις τέσσερις φορές το έχασα ακριβώς κάτω από το καλάθι, απλώς... επειδή ο αντίπαλος σήκωσε τα χέρια του και ζήτημα να έφτασε μέχρι το λαιμό μου. Από την άλλη αν έχεις κανα πολύ καλό παίχτη (εγώ είχα τους 2 Davis) και κάνεις κάποια στάνταρ πράγματα, δύσκολα να χάσεις την επίθεση. Οπότε αναγκάζεσαι να παίζεις σε κάθε επίθεση έτσι, στην πουστι@, μέχρι να το πάρει χαμπάρι το ΑΙ και να αρχίσει τα double team. Κλπ, τα ξέρετε κι εσείς. Βάζω NBA Live demo που πλέον έχω αρχίσει πολύ σοβαρά να πιστεύω ότι είναι πολύ πιο ανθρώπινο και playable από το πανάθλιο 2k9... ετσι ακριβως ειναι τα πραγματα .ευτυχως που βγαινει και τα λεει και καποιος αλλος για να μην τρωμε μονοι το κραξιμο.ειναι απαραδεκτο το 2κ στο gameplay και κατανταει να θες να πεταξεις την κονσολα απο το παραθυρο.το live 10 ειναι ωραιο παιχνιδι και παρα πολυ playable με φοβερη ατμοσφαιρα και ευχαριστιεσαι καθε λεπτο που παιζεις αντι να κοιτας να κανεις τσατσια στο gameplay για να αντισταθμισεις το τστσικο cpu.ενα τετοιο παιχνιδι προτιμω να παιζω
skanjos Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2009 πάσοι πιστοί προσέλθετε "θείος" my bad sorry "2k 10" δεν ασχολούμαι καθόλου με τα μπασκετάκια και το είδα αλλιώς,τι είναι το 2k σαν το προ του μπάσκετ? έχω ακούσει οτι κάθε χρόνο έχει καλύτερο gameplay απο το λιβε,είναι το λιβε καλύτερο σαν simulation?πιο απο τα 2 έχει ελληνικές ομάδες ?όχι για μένα για τον αδερφό ρωτάω που ασχολείτε και λίγο. αφήστε διάβασα τα παραπάνω σχόλια ,μόνο nba ομάδες παίζουν και στα 2?
alexdelpiero Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2009 πάσοι πιστοί προσέλθετε "θείος" my bad sorry "2k 10" δεν ασχολούμαι καθόλου με τα μπασκετάκια και το είδα αλλιώς,τι είναι το 2k σαν το προ του μπάσκετ? έχω ακούσει οτι κάθε χρόνο έχει καλύτερο gameplay απο το λιβε,είναι το λιβε καλύτερο σαν simulation?πιο απο τα 2 έχει ελληνικές ομάδες ?όχι για μένα για τον αδερφό ρωτάω που ασχολείτε και λίγο. αφήστε διάβασα τα παραπάνω σχόλια ,μόνο nba ομάδες παίζουν και στα 2? Το λαιβ εχει κ εθνικες ομαδες μετααξυ αυτων κ της ελλαδος..Το 2κ9 ειναι ποιο ρεαλιστικο,φαινεται καλυτερο σαν παιχνιδι αλλα τρομερα δυσκολο απο ενα σημειο κ πανω κ για εναν αρχαριο εκνευριστηκο.Αντιθετα το λαιβ ειναι ποιο ευχαριτο κ ποιο βατο για καποιν που δεν ειναι κ τοσο φανατικος του μπασκετ απλα θελει να περασει ευχαριστα την ωρα του.kαλα παιχνιδια παντως κ τα δυο.Το 2κ εχει ποιο μεγαλο ονομα τα τελευταια χρονια σαν το προ.
nzeppos Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2009 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2009 Για την ακρίβεια τα 2k ήταν από καταβολής τους πολύ καλύτερα σε gameplay σε σχέση με τα Live. Πιο ρεαλιστικά, με καλύτερα animations, περισσότερες κινήσεις, ίσως και καλύτερα γραφικά. Δεν υπήρχε σύγκριση. Μπορείτε να πείτε ότι όντως το NBA 2k ήταν σαν "το Pro του μπάσκετ" (άσχετα αν εδώ και λίγα χρόνια το Pro δεν είναι πλέον το καλύτερο ποδοσφαιράκι, αλλά μην αρχίσουμε κι εδώ τα ίδια...) Μία διαφορά του NBA 2k σε σχέση με το Pro είναι ότι το τελευταίο βγαίνει σε όλα τα format εδώ και χρόνια, ενώ το μπασκετάκι βγήκε για πρώτη φορά σε PC μόλις πέρσι (και μάλιστα με πετσοκομμένα features, χωρίς online). Το μεγαλύτερο πρόβλημα των τελευταίων 2k είναι το εξωπραγματικό ΑΙ, που ακόμα και έμπειροι παίχτες (όχι μόνο αρχάριοι, όπως είπε ο alex) έχουν απηυδήσει από αυτά που βλέπουν μέσα στο γήπεδο. Με λίγα λόγια είναι σχεδόν αδύνατον να παίξεις στα δύσκολα επίπεδα χωρίς να σκαλίσεις τους gameplay sliders. Γι' αυτό το λόγο αν ψάξετε λίγο θα δείτε ότι υπάρχουν μυριάδες έτοιμοι custom sliders, ριζικά διαφορετικοί μεταξύ τους, ο καθένας για διαφορετικό τρόπο παιχνιδιού, αργό, γρήγορο, ευρωπαϊκό μπάσκετ, ΝΒΑ, με πολλά ή λίγα σφυρίγματα κλπ. Με λίγα λόγια ο καθένας από μας παίζει σχεδόν άλλο παιχνίδι... Το κακό παράγινε την τελευταία χρονιά, το παιχνίδι είναι πρακτικά unplayable εκτός αν έχεις πολύ υπομονή, όρεξη ή ικανότητα. Επίσης στα τεράστια μείον το 5vs5 online mode, που μπήκε πέρσι για πρώτη φορά και είναι ο ορισμός του lag σε παιχνίδι... Το θέμα όμως είναι ότι εδώ και χρόνια δεν υπήρχε πρακτικά καθόλου ανταγωνισμός, το NBA 2k ήταν μονόδρομος και δεν υπήρχε σύγκριση με το Live. Φέτος όμως το Live φαίνεται να έχει βελτιωθεί πολύ σε σχέση με παλιότερες εκδόσεις και έκλεισε πολύ την ψαλίδα. Έχει δε πολλά features που είτε λείπουν εντελώς από το 2k, είτε απλώς είναι υποδεέστερα σε αυτό. Και μιλάω πάντα για gameplay features, όχι για γραφικούλια, ήχους, presentations και τέτοια. Επίσης έχουν βελτιωθεί πολύ τα animations, ενώ το ΑΙ μόνο εκνευριστικό δεν είναι, παίζει μια χαρά. Δεν θα έλεγα όμως ότι το φετινό Live απευθύνεται ντε και σώνει σε casual μπασκετόφιλους. Φαίνεται να έχει μεγάλο βάθος που δεν υπήρχε σε τέτοιο βαθμό στα προηγούμενα παιχνίδια της σειράς. Υπομονή για τις τελικές εκδόσεις. Φέτος για πρώτη φορά μετά από οχτώ χρόνια θα τις δοκιμάσω και τις 2. edit: μόλις ανακάλυψα ότι υπάρχει nba 2k10 demo για το 360 και μάλιστα κανονικός αγώνας, δεν είναι το draft combine, για να το δοκιμάσω να δω τι παίζει, χμμ....
nzeppos Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2009 Το τσεκάρω τώρα. Όσοι το παίξετε, βάλτε αμέσως την εθνική. Θα γελάσει ο κάθε πικραμένος... το μόνο που σας λέω είναι ότι το Φώτση τον έχει πεντάρι και το Διαμαντίδη τον έχει χειρότερο και από τους Κογκολέζους ξερω 'γω. Πρέπει να κάτσω να ξαναφτιάξω την ομάδα.
butters9013 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2009 Τις θέσεις των παιχτών λίγο που τις είδα τις έχει κανονικές. Τον Φώτση νομίζω τον έχει 4. Απλά η 5άδα είναι ό,τι να ναι. Και το 50 του Διαμαντίδη και το 80 του Λάζαρου είναι για γέλια. Πρέπει να έκανε τρελό research η ΕΑ.
nzeppos Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2009 Ναι δίκιο έχετε. Ο Φώτσης είναι τεσσάρι. Η αρχική πεντάδα είναι απλώς λίγο περίεργη (μάλλον πολύ περίεργη!) Αλλά τα ratings είναι απαράδεκτα. Επίσης το roster είναι... απαρχαιωμένο. Τσαρτσαρής, Ντικούδης, Λάζος, Κακιούζης, Πελεκάνος κλπ. Άντε τώρα να κάθεσαι να φτιάξεις τους κανονικούς. Έπαιξα ένα παιχνίδι εναντίον των Γερμανών στο AllStar και με νίκησαν 25 πόντους. Κυρίως επειδή προσπαθώ να παίξω με τη λογική του 2k και τούτο δω θέλει εντελώς άλλα κόλπα.
teofross Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2009 καθε χρονο τα ιδια χαλια με τα περσυνα [ame]http://www.youtube.com/watch?v=ougidX-HFfM&feature=channel[/ame] [ame] [/ame]και δεν εχει νοημα να συνεχισει κανεις ,τοσα χρονια δεν μπορουν να φτιαξουν ενα παιχνιδι της προκοπης.πρεπει να κανουν τους αμυντικους κουλους και αοματους μπας και οι επιθετικοι βαζουν τα καλαθια.ελεος ρε 2κ δεν ειναι gameplay αυτο.παικτες που παιζουν σαν καθυστερημενα με αποτελεσμα να σου σπανε τα νευρα
nzeppos Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2009 Loooooool! Είναι ο περσινός ο θεός που έκραζε τρελά! Απίστευτος! Τα βλέπω και τα 2 τώρα! Αν και ακόμα δεν έχω δει τέτοια πράγματα, γιατί έπαιξα μόλις 2-3 κανονικούς αγώνες. Ας όψεται το My Player mode που τα σπάει ελεεινά.
nzeppos Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2009 Πάντως εγώ άρχισα να παίζω Live10. Το 2k10 είναι πραγματικά τραγικό φέτος, κατά τη γνώμη μου μακράν το πιο προβληματικό 2k που έχει βγει. Είναι πασιφανές ότι -όπως και πέρσι- το παιχνίδι δεν ήταν έτοιμο για κυκλοφορία. Αν αρχίσω να περιγράφω το τι έχω δει στο MyPlayer αλλά και σε λίγους κανονικούς αγώνες που έχω παίξει, δεν θα μου φτάσει όλη η σελίδα (αφήστε που δεν είναι και το σωστό thread αυτό). Οπότε φτιάχνω σωστά την Ελλάδα και αρχίζω Live10, τουλάχιστον μέχρι να βγουν τα πρώτα 5-10 patches για το 2k10 (αν και πλέον νομίζω ότι δεν σώνεται με τίποτα).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.