panoramix222000 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2009 Καλησπέρα σας, επειδή σιγά σιγά τελειώνουμε το ΤΕΙ Πληροφορικής, αρχίζω να σκέφτομαι για μεταπτυχιακό, και θα ήθελα προτάσεις, εμπειρίες, πληροφορίες, υποτροφίες και οτιδήποτε έχει να κάνει με τις μεταχτυχιακές σπουδές σε Ελλάδα και εξωτερικό! Ευχαριστώ προκαταβολικά!
Blondeamon Δημοσ. 12 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2009 Kαταρχας για να κανεις αυτες τις σπουδές πρέπει να ξέρεις πως γράφονται επειδη δεν θεωρώ τυπογραφικό λάθος το πως το έγραψες, είναι και στο ποστ σου και στον τίτλο του θέματος. Μήπως να το ξανασκεφτόσουν? :PP Καλύτερα μιλα με καθηγητες σου.
ApSiMan Δημοσ. 12 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2009 Αφενός..... Αφετέρου να εκφράσω την προσωπική μου άποψη για το μεταπτυχιακό (γενικά αλλά κ ειδικά για τον συγκεκριμένο κλάδο). Όταν είσαι 18 χρονών σε βάζουν να επιλέξεις ποιο επάγγελμα θέλεις να κάνεις....διαλέγεις μια (καλή!!???!!) σχολή χωρίς να ξέρεις τι και πως κ λεπτομέρειες. Από τους χιλιάδες που περνάνε κάθε χρόνο σε ΑΕΙ-ΤΕΙ της χώρας μας, πολύ λίγοι είναι αυτοί που μπήκαν στην σχολή που πραγματικά ήθελαν και το βασικότερο στην σχολή που είναι σχετική με το επάγγελμα που θέλουν να ακολουθήσουν.... Αλλά πόσα 18χρονα ξέρουν τι επάγγελμα θέλουν να ακολουθήσουν??? Στα 22+ που τελειώνεις (με το καλό) την σχολή έρχονται όλοι (????!!!!) και σου λένε ότι πρέπει να κάνεις μεταπτυχιακό....Αλλά που?Σε τι τομέα?Πρόλαβες στα 4+ χρόνια της ακαδημαϊκής σου ζωής να δεις όλους τους διαφορετικούς τομείς της σχολής σου?Εγώ πάντως δεν τα κατάφερα....Έτσι πας κ κάνεις ένα X MBA σε μια Υ χώρα . Φτάνεις 24+ με 1 πτυχίο κ 1 μεταπτυχιακό χωρίς καθόλου προυπηρεσία στον τομέα σου κ ψάχνεις δουλειά...Βλέπεις ότι σχεδόν όλοι πληρώνουν με τον βασικό καθώς έχεις 0 προϋπηρεσία...Τόσα χρόνια σπουδές κ πέφτεις στον βασικό μισθό.Και το χτύπημα στα αχαμνά: συνειδητοποιείς μετά από μερικούς μήνες εργασίας πάνω στον τομέα σου (σε αυτόν που πήρες 2 πτυχία) ότι δεν σε γεμίζει η δουλειά σου, ότι βαριέσαι, ότι τελικά έπρεπε να κάνεις κάτι άλλο. Και είσαι 26+ και είτε α. μηδενίζεις και πας σε έναν άλλο τομέα β. συνεχίζεις να κάνεις μια δουλειά που δεν σου αρέσει. Οπότε εγώ τι σκέφτομαι (και το κάνω κιόλας). Τελειώνω το πανεπιστήμιο στα 22+ (24 το τέλειωσα εγώ), πιάνω δουλειά (είτε πριν τελειώσω είτε μόλις πάρω πτυχίο, εγώ έπιασα πολύυυυ πριν τελειώσω) πάνω στο αντικείμενο μου κ προσπαθώ να κάνω rotation σε όσες το δυνατόν περισσότερες θέσεις για να δω τι πραγματικά μου αρέσει. Έτσι αποφασίζω κ που θα κάνω εξειδίκευση σε κάποιο μεταπτυχιακό.Γιατί οι σπουδές είναι πολύυυυ διαφορετικές από την πραγματική εργασία. Στον τομέα μας (πληροφορικής) έχω καταφέρει να δουλέψω στα παρακάτω κομμάτια: -τεχνική υποστήριξη/δικτυάς -programmer -web programmer -καθηγητής πληροφορικής Επιπλέον έχω μπλεχτεί στο κομμάτι των πωλήσεων, του marketing και των δημοσίων σχέσεων...Κοινώς ότι τομέα μπορώ να χωθώ το έχω κάνει....Και ανακάλυψα ότι το marketing μου αρέσει πολύ!(πριν 7 χρόνια άκουγα marketing και έβγαζα σπυριά). Οπότε έχω αρχίσει να καταλήγω σιγά σιγά σε τι μεταπτυχιακό θέλω να κάνω... Τώρα αν είσαι από τους λίγους τυχερούς που ξέρεις 1000% τι δουλειά θες να ακολουθήσεις και σε ποιον τομέα πρέπει να κάνεις εξειδίκευση τότε καλά κάνεις κ πας για μεταπτυχιακό αμέσως μετά τις σπουδές. Αυτά τα ολίγα (!!!!!!!!!!!!). ΥΓ εξαιρέσεις υπάρχουν πάντα στον κανόνα, και τα παραπάνω δεν είναι σε καμία περίπτωση ο κανόνας, είναι αυτά που αποκόμισα εγώ μετά από 6 χρόνια πανεπιστήμιο κ άλλα τόσα προϋπηρεσία σε διάφορες εταιρίες-οργανισμούς.
zazik Δημοσ. 13 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2009 και εγώ έβγαλα Computer Science στην Αγγλία , και ανακάλυψα ότι δεν μου αρέσει καθόλου :confused: . Ετσι , τώρα τελειώνω το Μεταπτυχιακό μου σε Μάρκετινγκ και Διαφήμιση. Και είμαι 27. Το κλειδί είναι η πρακτική. Εκεί προσγειώνεσαι αρκετά. Βασικά , θέλει πολύ καλό ψαξιμο εξωερικο και εσωτερικο.
panoramix222000 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2009 Μέλος Δημοσ. 14 Ιουνίου 2009 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας! Βασικά η σχολή μου αρέσει πολύ, και το μεταπτυχιακό που θέλω να κάνω είναι Software Engineering! Δεν θέλω να κάνω μεταπτυχιακό μόνο για να το κάνω, αλλά επείδη με ενδιαφέρει!
ApSiMan Δημοσ. 14 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2009 Καλημέρα φίλε, μην παρεξηγήσεις τα λεγόμενα μας, δεν σε αποτρέπουμε από το να κάνεις μεταπτυχιακό, ίσα ίσα που είναι πολύ καλό που θες να κάνεις. Απλά αυτό που σου έγραψα κ εγώ κ ο zazik είναι ότι η πρακτική δουλειά διαφέρει από τις σπουδές συνήθως. Έχε το αυτό στο πίσω μέρος του κεφαλιού σου και μετά πράξε ανάλογα. Αν το έχεις κάνει ήδη και βρήκες το επάγγελμα-κλειδί για εσένα τότε είσαι άρχοντας!!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.