Moderators Praetorian Δημοσ. 12 Ιουνίου 2009 Moderators Δημοσ. 12 Ιουνίου 2009 Το πρώτο επεισόδιο από την πολυαναμενόμενη σειρά Curse του Gabor Dosa, που αποτελεί Total Conversion του HL2 με τη μηχανή του HL2 Orange Box, επιτέλους κυκλοφόρησε μετά από κάποιες μικρές καθυστερήσεις! Εντυπωσιακό, όμορφο, με αιγυπτιακό theme και εξαιρετική ατμόσφαιρα. Το Download είναι 243 ΜΒ και φυσικά δωρεάν, και θα χρειαστεί να έχετε τουλάχιστο ένα παιχνίδι που χρησιμοποιεί την Source μηχανή (Orange Box). To επίσημο site είναι εδώ, και η σελίδα στο Moddb εδώ. Το Curse έχει βραβευτεί από το Moddb ως το πιο αναμενόμενο mod του 2008. Σημειώνω πως η βαθμολογία στο Moddb δεν είναι πολύ ακριβής -αν και τώρα έχει φτιάξει κάπως-, λόγω μιας αβαρίας που παίχτηκε με απανωτές αναβολές της ημερομηνίας κυκλοφορίας και κάποια άλλα γεγονότα, που έκαναν περίπου 90+ fans να ψηφίσουν πολύ χαμηλές βαθμολογίες για το mod, πριν καν το παίξουν. Επίσης ήδη έχουν αρχίσει να κυκλοφορούν άρθρα με θετικά reviews από το mod, όπως αυτό στο moddb και αυτό από Planet Half-life Σε αυτό το news topic υπάρχει και ένα όμορφο manual για το gameplay! Όσο έχω παίξει από το παιχνίδι, έχω εντυπωσιαστεί από το σχεδιασμό των map, από τα textures, τα μοντέλα,μουσική και ήχους και τη λογική των μηχανισμών του. Βασικό πρόβλημα είναι ότι δεν έχω βρει κάποια ιστορία (plot) στο παιχνίδι, πέρα από το βασικό στόχο: εξερεύνησε το level, σκότωσε τους εχθρούς και καθάρισε τις Necropolis-es (sic). Και επειδή είναι κάπως ανοιχτό στα levels του, (μπορείς να πηγαίνεις μπρος πίσω μέσω portals) ενδέχεται να έχω ψιλοχαθεί προς στιγμή. Όπως και να' χει, όπου και να βρίσκομαι τώρα, το παιχνίδι δείχνει διασκεδαστικότατο και σίγουρα αρκετά διαφορετικό από άλλα mods του HL2, Και το βίντεο με το οποίο κόλλησα εγώ.... "Γνωρίστε τον Σκουληκοδαίμονα!"
outlaw star Δημοσ. 12 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2009 Το πρώτο επεισόδιο τη πολυαναμενόμενη σειρά Curse του Gabor Dosa, που αποτελεί Total Conversion του HL2 με τη μηχανή του HL2 Orange Box, επιτέλους κυκλοφόρησε μετά από κάποιες μικρές καθυστερήσεις! Εντυπωσιακό, όμορφο, με αιγυπτιακό theme και εξαιρετική ατμόσφαιρα. Το Download είναι 243 ΜΒ και φυσικά δωρεάν, και θα χρειαστεί να έχετε τουλάχιστο ένα παιχνίδι που χρησιμοποιεί την Source μηχανή (Orange Box). To επίσημο site είναι εδώ, και η σελίδα στο Moddb εδώ. Το Curse έχει βραβευτεί από το Moddb ως το πιο αναμενόμενο mod του 2008. Σημειώνω πως η βαθμολογία στο Moddb δεν είναι πολύ ακριβής -αν και τώρα έχει φτιάξει κάπως-, λόγω μιας αβαρίας που παίχτηκε με απανωτές αναβολές της ημερομηνίας κυκλοφορίας και κάποια άλλα γεγονότα, που έκαναν περίπου 90+ fans να ψηφίσουν πολύ χαμηλές βαθμολογίες για το mod, πριν αυτό καν το παίξουν. Επίσης ήδη έχουν αρχίσει να κυκλοφορούν άρθρα με θετικά reviews από το mod, όπως αυτό στο moddb και αυτό από Planet Half-life Σε αυτό το news topic υπάρχει και ένα όμορφο manual για το gameplay! Όσο έχω παίξει από το παιχνίδι, έχω εντυπωσιαστεί από το σχεδιασμό των map, τα teχtures, τα μοντέλα,μουσική και ήχους και τη λογική των μηχανισμών του. Βασικό πρόβλημα είναι ότι δεν έχω βρει κάποια ιστορία (plot) στο παιχνίδι, πέρα από το βασικο στόχο: εξερεύνησε το level, σκότωσε τους εχθρούς και καθάρισε τις Necropolis-es (sic). Και επειδή είναι κάπως ανοιχτό στα levels του, (μπορείς να πηγαίνεις μπρος πισω μέσω portals) ενδέχεται να έχω ψιλοχαθεί προς στιγμή. Όπως και να'χει, όπου και να βρίσκομαι τώρα, το παιχνίδι δείχνει διασκεδαστικότατο και σίγουρα αρκετά διαφορετικό από άλλα mods του HL2, Και το βίντεο με το οποίο κόλλησα εγώ.... "Γνωρίστε τον Σκουληκοδαίμονα!" ήταν πολύ σύντομη γνωριμία οφείλω να πω...
Mourgolikos Δημοσ. 12 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2009 The mod offers 30-70 minutes of gameplay, depending on your style of play. Πολύ σύντομο... αλλά ενδιαφέρων.
alexzzz Δημοσ. 12 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2009 Ένα παιχνίδι όλο και όλο έχω και εγώ αυθεντικό, ας το στραγγίξω...
capitan Δημοσ. 15 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2009 Εκεί που μπήκα στο κλίμα τελείωσε. Ο χειρισμός του ήταν λίγο "περίεργος". Βρήκε κανείς τον wormdemon? Έπεσα σ'ένα δωμάτιο με 4 φάτσες να γυρίζουν, έσκασε μύτη κ ένα φίδι και λέω "τώρα την κάτσαμε" αλλά εκεί τελείωσε.
Moderators Praetorian Δημοσ. 15 Ιουνίου 2009 Μέλος Moderators Δημοσ. 15 Ιουνίου 2009 Εκεί που μπήκα στο κλίμα τελείωσε. Ο χειρισμός του ήταν λίγο "περίεργος". Βρήκε κανείς τον wormdemon? Έπεσα σ'ένα δωμάτιο με 4 φάτσες να γυρίζουν, έσκασε μύτη κ ένα φίδι και λέω "τώρα την κάτσαμε" αλλά εκεί τελείωσε. Το παιχνίδι έχει κάπως περίεργη δομή, λόγω της ελευθερίας μετακίνησης από πόλη σε πόλη που σου δίνει. Δεν είμαι σίγουρος αν ήταν σκόπιμο ή όχι, αλλά δεν σε υποχρεώνει να περάσεις από όλα τα στάδια/πίστες/tasks, ούτε καν να "εξορκίσεις" όλες τις πόλεις. Την πρώτη φορά που το "τερμάτισα" -όντως είναι στο σημείο που αναφέρεις, ήταν σχεδόν κατα τύχη, γιατί είχα στο μυαλό μου να εξερευνήσω περισσότερο την 3η πόλη, να επιστρέψω στην 2η και στην 1η κλπ. Δεν είχα συναντήσει τον σκουληκοδαίμονα, και από το επόμενο πέρασμα που έκανα, είχα χάσει πολλα σκηνικα η γέφυρα με τα φίδια και η αίθουσα με τον σκουληκοδαίμονα στη 2η πόλη είναι τα πιο χαρακτηριστικά που θυμαμαι. Ενδεικτικό του ότι εκρεμμούν πράγματα που έχεις να κάνεις, είναι ότι κοντά στο σημείο τερματισμού υπάρχει μια διασταύρωση όπου στα αριστερά έχει δύο κουμπία με νούμερα Ι και ΙΙ, τα οποία ελέγχουν τις κλειστές διάφανες πύλες με τα αντίστοιχα νούμερα στα δεξιά. Τα κουμπιά μπορείς να τα πατήσεις μόνο αν έχεις "καθαρισει" τις αντίστοιχες πόλεις -αν θυμάμαι σωστά. Ανοίγοντας τις πύλες αυτές οδηγείσαι σε ακομα μια "boss" πίστα.
capitan Δημοσ. 16 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2009 Δεν είχα καταλάβει ακριβώς ότι πρέπει να ανοίξεις όλες τις πύλες σε μια νεκρόπολη για να την καθαρίσεις...Χτες είχα την πρώτη γνωριμία με bosses και τον wormdemon. Πραγματικά πολύ ωραίο το σκηνικό που ακολουθείς την κόκκινη γραμμή, πολύ ατμοσφαιρικό. Αλλά στο σημείο που είμαι κόλλησα! Τίνω να πιστέψω ότι μάλλον αυτό που έκανα δεν προβλεφθηκε από τον designer. Έκανα ένα πέρασμα από την 1η πόλη χωρίς να την καθαρίσω και στην 2η συνηδειτοποίησα τι έπρεπε να κάνω. Οπότε αφού καθάρισα την 2η, επέστρεψα στην 1η. Νομίζω υπήρχε μια πύλη που οδηγούσε στην 3η νεκρόπολη από την 1η αλλά αφότου καθάρισα την 1η, δεν μπορούσα να την βρω πουθενά! Επιστρέφωντας στην 2η βρίσκω όλες τις πόρτες κλειστές, και έτσι δεν μπορώ να προχωρήσω. Θα ταν ακόμα καλύτερο αν υπήρχε κάποιο story μιας και αν έχω καταλάβει καλά θα βγουν και άλλα episodes.
Moderators Praetorian Δημοσ. 16 Ιουνίου 2009 Μέλος Moderators Δημοσ. 16 Ιουνίου 2009 Νομίζω υπήρχε μια πύλη που οδηγούσε στην 3η νεκρόπολη από την 1η αλλά αφότου καθάρισα την 1η, δεν μπορούσα να την βρω πουθενά! Όντως υπάρχει αυτή η πύλη (Ι - ΙΙΙ) και είχα και εγώ το ίδιο πρόβλημα να την βρω. Για μένα ήταν χειρότερα γιατί την είχα χρησιμοποιήσει για να πάω από την 3η πόλη στην 1η, και μετά δεν μπορούσα να πάω πίσω, ενώ ήξερα ότι υπήρχε (!) Είναι ένας στενός διάδρομος στην κεντρική περιοχή της πόλης...:
capitan Δημοσ. 16 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2009 Είναι ένας στενός διάδρομος στην κεντρική περιοχή της πόλης...: Thanks θα το δοκιμάσω Ok νομίζω, το τερμάτισα και αυτή τη φορά δε μου ξέφυγε κάτι... 3 boss figths ένα με κάτι απλές μούμιες, ένα με τον wormdemon και άλλο ένα με μια τεράστια μπάλα που έκανε spawn διάφορα.. Με τον wormdemon έκλασα τις περισσότερες πατάτες, τα άλλα δεν ήταν κάτι ιδιαίτερο . Αυτά τα fast zombies από το Half Life με τρόμαζαν
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.