michael92 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2009 Αν δεν βγάλουν και Black Edition E θα τους κάνω μήνυση
linuxovios Δημοσ. 13 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2009 Ευτυχώς που υπάρχουν και νόμοι περί αθέμιτου ανταγωνισμού και μονοπωλίων, γιατί αν δεχόμασταν τις απόψεις μερικών εδώ μέσα...
andreaslfc Δημοσ. 13 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2009 Θα προτιμούσα η Ευρωπαική Ενωση να κοιτάξει να λύση άλλα προβλήματα πιο σοβαρά, από το να κοιτάει τι θα έχει μέσα και τι δεν θα έχει βάλει η microsoft στα windows.
linuxovios Δημοσ. 14 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2009 Και ένα ενδιαφέρον ανάγνωσμα το οποίο χαρακτηρίζει τη λύση που τελικά δόθηκε "πολύ μικρή, πολύ αργά". Η ζημιά σε παγκόσμιο επίπεδο και το πισωγύρισμα από την ΜS έχει ήδη επιτευχθεί. ECIS: What's Wrong with Microsoft's Browser Self-Remedy - Case to Continue - Updated
xolloth Δημοσ. 14 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2009 η ζημια εχει γινει εδω και πολλα χρονια,καποτε επρεπε να σταματησει η μονοπωλιακη ευνοια προς τον δικο της browser. και στο κατω-κατω βρε αδελφε ειναι ευκαιρια να δουμε τα πραγματικα ποσοστα των αλλων browsers τουλαχιστον στην ευρωπη.
linuxovios Δημοσ. 14 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2009 και στο κατω-κατω βρε αδελφε ειναι ευκαιρια να δουμε τα πραγματικα ποσοστα των αλλων browsers τουλαχιστον στην ευρωπη Σίγουρα είναι θετική εξέλιξη, αλλά αν παραγνωρίσουμε τους εκβιασμούς και τις εκπτώσεις που θα κάνει η MS σε όσους "επιλέξουν" το δικό της browser, πόσο νομίζεις θα είναι το ποσοστό των OEM που θα παραγνωρίσουν το γεγονός ότι ο περισσότερος κόσμος ΙΕ έχει μάθει να δουλεύει? Υπάρχουν ελπίδες η Dell, Acer, κτλ να δίνουν laptop με primary browser τον firefox ?
xolloth Δημοσ. 14 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2009 εαν συμμορφωθει η ms στην υποδειξη της ΕΕ να εχει μια λιστα με browsers κατα την εγκατασταση και να διαλεγει απο εκει ο χρηστης αυτον που επιθυμει,ειναι θετικο. βεβαια το προβλημα ειναι οτι αυτοι που θα πρωτοπαρουν pc δεν θαχουν την δυνατοτητα λογω απειριας να επιλεξουν κ.λ.π. αυτο ειναι ενα σημειο που πρεπει να προσεχθει.
kurkosdr Δημοσ. 14 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2009 (επεξεργασμένο) Μα και ολα τα KDE λινουξίδια το ιδιο -μα το ιδιο- ακριβως δεν κανουν με τον konqueror? Επιλογη δινει; Οχι. Γμτ, σκαρτο και το KDE.. Αυτο σας ξεφυγε, αγαπητα τσακαλια της EE. Λες και το mozzila foundation δεν εχει απολαβει τα μεγιστα απο το ubuntu. Το οποιο mozilla foundation εχει πολύ καλες σχεσεις με την google απ οτι βλεπω στα search settings. Εδω ομως, δεν "βρωμαει" τιποτα για την ΕΕ. Τωρα, λετουργικο χωρις browser το κοβω πολύ άκυρο. Απλά, οπως και με την αναπαραγωγη dvd στα xp, το μπαλακι πεφτει για μια ακομη φορα στους κατασκευαστες. Ειτε θα σου δινουν browser προεγκατεσημενο μαζι με το bloatware, ειτε σε ξεχωριστο δισκακι (σε περιπτωση που η ΕΕ απαγορεψει και την προεγκατασταση browser απο τριτους). Και ποιον browser θα διαλεξουν αραγε οι αγαπητοι μας κατασκευαστες; Για να το θεσω αλλιως: Ποιος browser επιτρεπει την εγκατασταση ενοχλητικων toolbars που πετανε διαφημισεις και popups, και δεν απεγκαθιστουνε με τιποτα, σαν την ψωρα ενα πραγμα; Την απαραδεκτη συμπεριφορα του ΙΕ οσον αφορα τα στανταρς, το γεγονος οτι η μηχανη rendering ειναι κλειστη, και το γεγονος οτι δεν ειναι διαθεσιμος για καμια αλλη πλατφορμα πλην των windows κανεις δεν το ειδε. Το γεγονος οτι η ms ειναι αυτη που ειναι υποχρεωμενη να ανοιξει τις τεχνικες rendering του ΙΕ και να τον μεταφερει σε αλλες πλατφορμες, και οχι να προσθεσει και αλλους browsers σε ενα ηδη τεραστιων διαστασεων λειτουργικο, κανεις δεν το ειδε. Επεξ/σία 14 Ιουνίου 2009 από kurkosdr
VKostas Δημοσ. 14 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2009 Μα και ολα τα KDE λινουξίδια το ιδιο -μα το ιδιο- ακριβως δεν κανουν με τον konqueror? Επιλογη δινει; Οχι. Γμτ, σκαρτο και το KDE.. Σωστά, αλλά σου ξέφυγε ένα σημαντικό στοιχείο: windows 90% της αγοράς, KDE 5% (περίπου, έτσι; ) και σχεδόν αποκλειστικά σε δωρεάν διανομές. Άρα προφανώς δεν εμπίπτει στους νόμους περί μονοπωλίου...
linuxovios Δημοσ. 14 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2009 Σωστά, αλλά σου ξέφυγε ένα σημαντικό στοιχείο: windows 90% της αγοράς, KDE 5% (περίπου, έτσι; ) και σχεδόν αποκλειστικά σε δωρεάν διανομές. Άρα προφανώς δεν εμπίπτει στους νόμους περί μονοπωλίου... Άμα είχει το KDE 5% θα πανηγυρίζαμε τώρα και η MS θα είχε απολύσει το μισό προσωπικό της για να αντιπαρέλθει της δύσκολης κατάστασης. Εδώ ολόκληρο το linux δεν έχει 5% μερίδιο αγοράς. Κατά τα άλλα ο συλλογισμός σου είναι σωστός. Free το ένα και με χαοτικά μικρότερο ποσοστό. Το άλλο σημαντικό στοιχείο είναι ότι ο konqueror και ο κάθε konqueror γίνεται πανεύκολα απεγκατάσταση στην κάθε διανομή που τον χρησιμοποιεί, κάτι αδύνατο για τον IE από εποχής win98
tolis_01 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2009 Άμα είχει το KDE 5% θα πανηγυρίζαμε τώρα και η MS θα είχε απολύσει το μισό προσωπικό της για να αντιπαρέλθει της δύσκολης κατάστασης. Εδώ ολόκληρο το linux δεν έχει 5% μερίδιο αγοράς. Αν και άσχετο κατά τα άλλα με το θέμα μας, το 1% του linux μου ακούγεται απελπιστικά λίγο. 5 τυχαίους φίλους μου να σκεφτώ, οι 2 θα έχουν linux έστω σαν dual boot.
Exoskeletor Δημοσ. 14 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2009 Αν και άσχετο κατά τα άλλα με το θέμα μας, το 1% του linux μου ακούγεται απελπιστικά λίγο. 5 τυχαίους φίλους μου να σκεφτώ, οι 2 θα έχουν linux έστω σαν dual boot. και εγω συμφωνω.. αυτο το 1% δε ξερω για που πηγαινει
linuxovios Δημοσ. 14 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2009 Και τα στατιστικά του insomnia να δεις το linux έχει μεγάλο ποσοστό. Το θέμα είναι ότι εδώ είναι μια computer literate κοινότητα και κάποιοι που μπορούν να καταλαβουν τα πλεονεκτήματά του, το δοκιμάζουν. Σε παγκόσμιο επίπεδο δε συμβαίνει αυτό και γι΄ αυτό το 5% είναι τρομερά αισιόδοξο. Και εμένα οι φίλοι μου χρησιμοποιούν linux, γιατί τους έψησα, αλλά αυτό δεν είναι ο κανόνας.
Exoskeletor Δημοσ. 14 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2009 Και τα στατιστικά του insomnia να δεις το linux έχει μεγάλο ποσοστό. Το θέμα είναι ότι εδώ είναι μια computer literate κοινότητα και κάποιοι που μπορούν να καταλαβουν τα πλεονεκτήματά του, το δοκιμάζουν. Σε παγκόσμιο επίπεδο δε συμβαίνει αυτό και γι΄ αυτό το 5% είναι τρομερά αισιόδοξο. Και εμένα οι φίλοι μου χρησιμοποιούν linux, γιατί τους έψησα, αλλά αυτό δεν είναι ο κανόνας. παντως κανενας Linuxas δε βρηκε τυχαια τα Linux στο pc ενω τα windows πολυ τα μαθανε με το ζορυ, αυτο κανει την διαφορα
Προτεινόμενες αναρτήσεις