Yperaspisths Δημοσ. 15 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2009 Εννοείτε πως δεν τα ξέρουν όλα, γι αυτό ψάχνουν. Η string theory δεν έχει αποδειχθεί πειραματικά. Αυτό προσπαθούν να κάνουν τώρα. Ο λόγος που τα πειράματα έχουν αργήσει είναι γιατί το CERN είχε τεχνικό πρόβλημα με κάποια διαρροή ψυκτικού υγρού σε κάποια σύραγγα άν δεν κάνω λάθος. Επίσης υπάρχει και ένας μικρότερος collider στην Αμερική (μου διαφεύγει το όνομα τώρα) που ασχολείται με ακριβώς το ίδιο αντικείμενο εδώ με έχασες... Εφόσον δεν το γνωρίζεις το αντικείμενο, προσωπική μου άποψη είναι πως οφείλεις να το μάθεις πρώτα πριν μπορέσεις να εκφέρεις σφαιρική άποψη. Η ημιμάθια δεν είναι καλό πράγμα. Δεν ξερω τι ακριβως δεν καταλαβαινεις. Ας το ξαναπω διαφορετικα και πιο λαικιστικα Εδω δεν μπορουν να κανουν ενα πειραμα και ανατιναζονται οι συραγγες να ουμ , μου θελουν να βρουν και το σωματιδιο του θεου? Εδω δεν μπορουν να συντηρησουν ενα πυρηνικο αντιδραστηρα(Τσερνομπιλ) και ανατιναζονται τα παντα, μου θελουν να το παιξουν θεοι να ουμ? Ελπιζω να εγινα αντιλληπτος τωρα. Δεν ειπα οτι διαφωνω οτι πρεπει να γινει το πειραμα ,αλλα οτι δεν πιστευω αυτα που λενε οι επιστημονες οτι δεν υπαρχει ουτε μια πιθανοτητα να παει κατι στραβα http://www.youtube.com/watch?v=YZAQn-KxW_k Δεν λεω οτι συμφωνω ,αλλα απλα παραθετω και την αντιθετη αποψη
GabrielConnor Δημοσ. 15 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2009 Δεν ξερω τι ακριβως δεν καταλαβαινεις. Ας το ξαναπω διαφορετικα και πιο λαικιστικα Εδω δεν μπορουν να κανουν ενα πειραμα και ανατιναζονται οι συραγγες να ουμ , μου θελουν να βρουν και το σωματιδιο του θεου? Εδω δεν μπορουν να συντηρησουν ενα πυρηνικο αντιδραστηρα(Τσερνομπιλ) και ανατιναζονται τα παντα, μου θελουν να το παιξουν θεοι να ουμ? Ελπιζω να εγινα αντιλληπτος τωρα. Δεν ειπα οτι διαφωνω οτι πρεπει να γινει το πειραμα ,αλλα οτι δεν πιστευω αυτα που λενε οι επιστημονες οτι δεν υπαρχει ουτε μια πιθανοτητα να παει κατι στραβα http://www.youtube.com/watch?v=YZAQn-KxW_k Δεν λεω οτι συμφωνω ,αλλα απλα παραθετω και την αντιθετη αποψη Καμία σύραγγα δεν ανατινάχθηκέ, υπήρξε διαρροή ψυκτικού υγρού και διέκοψαν το πείραμα. Know your facts. Και το ότι μια χώρα δεν μπορούσε να συντηρήσει τον πυρηνικό της αντιδραστήρα και είχαμε την τραγωδία του Τσερνόμπιλ δεν έχει καμία σχέση με το topic. Και εγώ μπορώ να σου παραθέσω διάφορα αστεία βίντεο από το youtube που μιλάνε για καταστροφή του κόσμου το 2012 γιατί έτσι το προφήτευσαν οι Maya, αλλά εδώ είπαμε να κάνουμε μια σοβαρή συζήτηση γύρω από επιστημονικά δεδομένα και όχι να αναπαράγουμε την οποιαδήποτε ανοησία "είδαμε", "ακούσαμε" ή είπε ο τάδε "επιστήμονας" στο internet.
Yperaspisths Δημοσ. 16 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2009 Καμία σύραγγα δεν ανατινάχθηκέ, υπήρξε διαρροή ψυκτικού υγρού και διέκοψαν το πείραμα. Know your facts. Και το ότι μια χώρα δεν μπορούσε να συντηρήσει τον πυρηνικό της αντιδραστήρα και είχαμε την τραγωδία του Τσερνόμπιλ δεν έχει καμία σχέση με το topic. Και εγώ μπορώ να σου παραθέσω διάφορα αστεία βίντεο από το youtube που μιλάνε για καταστροφή του κόσμου το 2012 γιατί έτσι το προφήτευσαν οι Maya, αλλά εδώ είπαμε να κάνουμε μια σοβαρή συζήτηση γύρω από επιστημονικά δεδομένα και όχι να αναπαράγουμε την οποιαδήποτε ανοησία "είδαμε", "ακούσαμε" ή είπε ο τάδε "επιστήμονας" στο internet. Εστω οτι υπηρχε διαρροη υγρου. Απο την στιγμη που μπλεκονται ανθρωποι παντα λαθη θα γινονται ,ειτε ειναι εργατες ειτε επιστημονες. Παντως υπαρχουν αρκετοι επιστημονες που υποστηριζουν οτι υπαρχει περιπτωση να δημιουργηθουν μαυρες τρυπες. Εσυ που εχεις ασχοληθει μπορεις να μου απαντησεις σε κατι? Πως ειμαστε τοσο σιγουροι οτι τιποτα δεν θα συμβει οταν δεν εχει γινει αντιστοιχο πειραμα και δεν εχουμε δεδομενα?
disqualified Δημοσ. 16 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2009 γι αυτο εμπλεκονται τοσοι πολλοι επιστημονες στο εγχειρημα, για να αποκλεισουν το λαθος.
nickarmy Δημοσ. 16 Ιουνίου 2009 Μέλος Δημοσ. 16 Ιουνίου 2009 χωρις να ξέρω και πολλά τα περισότερα πηράματα περνάνε πρώτα απο τον υπολογιστή ( να δουν αντιδράσεις και αποτελεσματα με κάποιες μεταβλητές και whatever) και μετα πάνε στην πραγματικη πραγματοποίησή του (και πάλι χωρις να ξερω, κατα την περίοδο πέρση όταν άνοιξε επειδη ''συμμετέχω'' στο πειραμα δινοντας υπολογιστική υσχή , τον χρησιμοποιούσαν χωρις ακόμα να εχουν γυρίσει τα πρωτόνια)
Street-Fighter Δημοσ. 16 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2009 Βάση θεωριών κάνουν το πείραμα μαγκες απο την θεωρία μεχρι την πράξη απέχουμε πολυ και εκτος αυτου πολυ σωστά ακούγονται θεωρίες για μαυρες τρύπες δεν μπορείς να καταργήσεις μια θεωρία της θεωρίας. Το θεμα δεν ειναι αν θα δημιουργηθεί μια μαύρη τρυπα τι θα γινει ειναι λογικό το τι θα γίνει αλλα το κατά ποσο αυτο μπορει να συμβεί. Απο κει και περα οτι και να μας λενε για τις μαύρες τρύπες που θα σκάσουν ή θα εξαφανιστούν ή οτι δεν θα μπορούν καν να απορροφήσουν την υλη εμένα μου ακούγονται μπούρδες. Αν γινει κατι τέτοιο τελειώσαμε αλλα ΑΝ γινει...
mits-lamia Δημοσ. 16 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2009 Απο οτι ξερω μερικα χρονια πριν αρχισει το πειραμα εκαναν μελετη για το τι θα μπορουσε να συμβει, οτιδηποτε και να ηταν αυτο.Για τις μαυρες τρυπες και τις σκουληκοτρυπες που λενε οι δημοσιογραφοι εγινε ερευνα απο τους επιστημονες εκει και η πιθανοτητα να συμβει κατι τετοιο βρεθηκε απειροελαχιστη.
michael92 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2009 Γιατι δεν κρατάς το θρήσκευμα σου μακριά απο αυτο το τοπικ?Πιστεύω δεν θα θελεις να ακουσεις πράγματα τα οποια θα σε εξοργίσουν και επίσης θα κάνουν για τελείως μπιπ το τοπικ. Εξαλου ειναι αποδεδειγμενο οτι στην επιστημη δεν υπαρχει η λεξη θεος οποτε καλο θα ηταν οταν μπενεις σε τετοια θεματα να μην μιλας για ευα&αδαμ για σταυρούς και πενταλφες για λαγούς και πετραχήλια. Είμαστε άθεοι Ντάξει το επιχείρημα του είναι κουλό. Και εγώ άθεος είμαι αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να καθόμαστε να τα χώνουμε σε όποιους έχουνε άλλες ιδεολογίες από εμάς, δεν χρειάζεται να κάνουμε σαν λυσσασμένα να τους θάβουμε, άθεοι είμαστε όχι σατανιστές γι αυτο εμπλεκονται τοσοι πολλοι επιστημονες στο εγχειρημα, για να αποκλεισουν το λαθος. Ε πάντα θα υπάρχουν πιθανότητες και όλοι οι επιστήμονες να πάνε Αν και το λάθος δεν θα είναι τπτ το σοβαρό, άντε να ανατιναχθεί η Γένοβα είχα μια φαγούρα
Street-Fighter Δημοσ. 16 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2009 Απο οτι ξερω μερικα χρονια πριν αρχισει το πειραμα εκαναν μελετη για το τι θα μπορουσε να συμβει, οτιδηποτε και να ηταν αυτο.Για τις μαυρες τρυπες και τις σκουληκοτρυπες που λενε οι δημοσιογραφοι εγινε ερευνα απο τους επιστημονες εκει και η πιθανοτητα να συμβει κατι τετοιο βρεθηκε απειροελαχιστη. Ναι εντάξει δεν λεω αλλά πως εγινε η μελέτη του τι θα μπορούσε να συμβεί? Αμα ξεραν το τι θα μπορεί να συμβεί δεν θα υπήρχε και ο λογος να κανουν το πείραμα. Αρα έχουμε και λέμε. Δεν ξέρουν τι θα δούνε Δεν ξέρουν τι θα προκύψει είναι απλό! btw ασε τις μαύρες τρύπες με το ονομα τους γιατι αν τις λες σκουληκοτρυπες ο αλλος θα το πει αλλιως ο παρα αλλος αλλιως κλπ.
nickarmy Δημοσ. 16 Ιουνίου 2009 Μέλος Δημοσ. 16 Ιουνίου 2009 ''μιλάμε'' για μαύρες άσπρες,λευκές (κατι όντως ακουστικε για λευκες τρύπες που ούτε οι επιστήμονες ακόμα δεν ξέρουν πολλά γιαυτες που κατι γενικα παραπανω θα ξερουν οι δημοσιογράφοι που αναφέρθηκαν αποπάνω να ασχοληθούν με άλλα πράγματα γιατι ειδη τις ειδησεις τις χάλασαν εστω ας αφεισουν τη φυσική και μην πετάνε μισες κουβέντες (αλλα δεν φτενε αυτοί ,η αμάθεια φταιει,βεβαια εδω πεύτει και το άλλο ,βρε φίλε εγω γιατι να κατσω να μάθω γιατις μαύρς τριπες η λύση ειναι κλήσε τη τβ η οτιδιποτε εχει να κανει απο τηλεοραση κυριος και περίμενε μια ακριβής απάντηση απο τη γνωμάτευση των επιστημών)
michael92 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2009 Ενώ οι επιστήμονες δεν είναι ημιμαθείς για τις τρύπες
GabrielConnor Δημοσ. 16 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2009 Εσυ που εχεις ασχοληθει μπορεις να μου απαντησεις σε κατι? Πως ειμαστε τοσο σιγουροι οτι τιποτα δεν θα συμβει οταν δεν εχει γινει αντιστοιχο πειραμα και δεν εχουμε δεδομενα? Γιατί όπως έχουν πει και σοβαροί επιστήμονες που έχουν φάει τα χρόνια τους πάνω από βιβλία και σε πίνακες με κιμωλία κάνοντας έρευνες και πειράματα: "Εδώ και μερικά δισεκατομμύρια χρόνια το σύμπαν μας εκτελεί εκατομμύρια τέτοια πειράματα κάθε μέρα και υπάρχουμε ακόμα" Ενώ οι επιστήμονες δεν είναι ημιμαθείς για τις τρύπες Όχι δεν είναι. Άλλο η ημιμάθεια και άλλο η ταπεινότητα να ξέρεις πως δεν γνωρίζεις κάτι για κάποιο θέμα και να προσπαθείς μέσα από την έρευνα να μάθεις για αυτό. Άλλο λέω ότι μου κατέβει στο κεφάλι και άλλο κάνω έρευνα και προσπαθώ να ανακαλύψω μέσα από την επιστημονική έρευνα. Πίστεψε με, κάθε άλλο παρά ημιμαθείς είναι οι άνθρωποι που δουλεύουν στο CERN, με νόμπελ φυσικής στις πλάτες τους αρκετοί από εκεί μέσα.
shadowfax-1- Δημοσ. 16 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2009 Aν δημιουργηθει μια πολυ μικρη μαυρη τριπα(1 χιλιοστο ας πουμε διαμετρος)ας βαλει καποιος εναν πολυ μεγαλο φελο να κλεισει...Τοσο δυσκολο ειναι; Αν δεν εχουν φελο ας βαλει καποιος το δαχτυλο να κλεισει για λιγο μεχρι να φερει καποιος το φελο ΥΓ:Πρεπει να ειμαι ο μοναδικος παγκοσμια που επιμενει και λεει οτι η ημιμαθεια ειναι χιλιαδες φορες καλυτερη απο την αμαθεια...Εξαλου για τα παντα ημιμαθεις ειμαστε.Δεν υπαρχει καποιος που να ξερει κατι τελεια εστω για 1 τομεα(ακομα και ο Μουρινιο για τη προπονιτικη) Ενας τα ξερει ολα και τον εχουμε βγαλει παλαβο(Λιακο ftw) Αποψη μου ειναι αυτο που θα πω:οσα βιβλια και να διαβασεις εκει σου παρουσιαζουν αποψεις και θεωριες ισως και πειραματα που τους οδηγουν σε συμπερασματα αλλα τπτ δεν ειναι σιγουρο.Οποτε ας ξεκωλησουμε λιγο απο τις σιγουρες αποψεις που εκφραζονται εδω μεσα. Εδω προχτες διαβαζα για τον 112 στοιχειο στο περιοδικο πινακα.Και αν αυτο καποιος μπορουσε και το ανεμενε καποτε... Κανεις δε περιμενε οτι προχτες μου ζητησε μια Θεα το τηλεφωνο μου για καφε(ρε τη Γιωτα...).Αρα τπτ δεν ειναι στανταρ στη ζωη αδερφια...Αραχτε και απολαυστε το πειραμα(το πολυ πολυ να πεθανουμε...Δε τελιωνει η ζωη με το Θανατο...Μαλλον)
punky Δημοσ. 16 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2009 Πρεπει να ειμαι ο μοναδικος παγκοσμια που επιμενει και λεει οτι η ημιμαθεια ειναι χιλιαδες φορες καλυτερη απο την αμαθεια... Η έκφραση εννοεί ότι ο αμαθής άνθρωπος έχει συνείδηση της αμάθειάς του, οπότε σκάει και ακούει. Ενώ ο ημιμαθής νομίζει ότι ξέρει. Και συμπεριφέρεται, μιλάει, εκφέρει γνώμη και αποφασίζει σαν να ξέρει περισσότερα από όσα πράγματι ξέρει για να το κάνει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα