Προς το περιεχόμενο

Aπόσυρση κλιματιστικου με επιδοτηση

screenshot

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Στην ελλαδα ζεις,ενοειτε οτι ολοι προσπαθουν να κοροιδεψουν κοσμο προς οφελος τους,αλοιμονο δηλαδη να χαλασει η φημη?:-)

Δημοσ.
Στην ελλαδα ζεις,ενοειτε οτι ολοι προσπαθουν να κοροιδεψουν κοσμο προς οφελος τους,αλοιμονο δηλαδη να χαλασει η φημη?:-)

Χεχε σίγουρα, όπως το λες!!:-) Πολύ online ψωνίζω τελευταία και πολύ από εξωτερικό μου φαίνεται και κακόμαθα!!! :o

Πολύ κατάμουτρα όμως η κοροιδία...Και τη στιγμή που ξέρουν ότι είσαι ενήμερος, έχεις διαβάσει τη σελίδα του προγράμματος και ξέρεις τους όρους όσο και αυτοί...

Δημοσ.
Επιβεβαιώνω...Η τιμή είναι άλλη αν αγοράσεις χωρίς επιδότηση (η καλύτερη που μπορεί να κάνει το κατάστημα) και άλλη με την επιδότηση, όπου λαμβάνεται ενιαία τιμή καταλόγου για όλους.

Οριστε??!!:shock:

Δηλαδη δεν κερδιζουμε τιποιτα?

Καθαρη απατη?...

Δημοσ.

κατσε δηλαδη πες οτι πας σε ενα καταστημα και εχει κρεμασμενα 10 κλιματιστικα και ταμπελακια με τιμες. Αν του πεις οτι θα το παρεις με την επιδοτηση θα σου πει ε τοτε η τιμη ειναι μεγαλυτερη?

Δημοσ.

Απο ότι πληροφορίες μάζεψα

Κοτσώβολος και Electroworld δεν κάνουν ούτε την απεγκατάσταση δωρεάν.

Τη διαδικασία εγκατάσταση - απεγκατάσταση την χρεώνουν 109 euro

Δωρεάν εγκατάσταση έχουν Saturn, MediaMarkt

Δωρεάν εγκατάσταση και απεγκατάσταση ο Κορασίδης.

Δικαιολογητικά

Κάθε καταναλωτής που επιθυμεί να συμμετάσχει στη δράση μπορεί να απευθύνεται στο κατάστημα πώλησης κλιματιστικών συσκευών της επιλογής του, έχοντας μαζί του:

* Την Αστυνομική του Ταυτότητα και ένα απλό φωτοαντίγραφο αυτής, ή Διαβατήριο σε περίπτωση ξένης υπηκοότητας του καταναλωτή. Στην ειδική περίπτωση απώλειας της Αστυνομικής Ταυτότητας, προσκομίζει τη βεβαίωση απώλειας και το Διαβατήριό του.

* Αντίγραφο πρόσφατου λογαριασμού της ΔΕΗ της οικίας που θα γίνει η αντικατάσταση του κλιματιστικού, με τον οποίο πιστοποιείται ότι η δηλούμενη διεύθυνση αντιστοιχεί σε κατοικία και όχι σε επαγγελματικό χώρο.

Επίσης καλό είναι να έχετε μαζί τη μάρκα και το μοντέλο του παλαιού κλιματιστικού και τον σειριακό αριθμό.

Δημοσ.

Παιδιά οι τιμές για τις οποίες μιλάμε είναι αυτές:

http://www.allazoklima.gr/22.html

Ότι έχει η λίστα επιλέξιμων συσκευών. οποιαδήποτε τιμή πάνω από αυτές είναι κλεψιά. Το θέμα είναι τι μπορούμε να βρούμε κάτω από αυτές.

Δωρεάν εγκατάσταση (μόνο) κάνει και το carrefour αλλά οι τιμές είναι ακριβώς αυτές που έχει ως ενδεικτικές το υπουργείο (είδα το νεο φυλλάδιο και τις έλεγξα).

Σαφώς κερδίζεις με την επιδότηση. Αλλά σίγουρα λιανικη μπορούσε κανείς να βρει καλύτερες τιμές από τις τιμές που δίνει το υπουργείο ανάπτυξης.

Λίγο χαμηλότερες τιμές από αυτές του υπουργείου φαίνεται να δίνει το saturn. Έλεγξα μερικά μοντέλα (πχ hitachi 9αρι, 805 το υπουργείο, 799 το saturn αρχική τιμή. Μικρές διαφορές όμως.)

Δημοσ.

τα εχω κανει σε excel για καλυτερη ευρεση

απο οτι φαινεται αν θελει κανεις να παρει καποιο μικρο δε συμφερει

1.zip

Δημοσ.

Eαν παρω ενα ερκοντισιον με αποσυρση, και ο φιλος μου παρει το ιδιο ερκοντισιον αλλα χωρις αποσυρση, θα το πληρωσουμε στην ιδια τιμη?

Δημοσ.
Eαν παρω ενα ερκοντισιον με αποσυρση, και ο φιλος μου παρει το ιδιο ερκοντισιον αλλα χωρις αποσυρση, θα το πληρωσουμε στην ιδια τιμη?

Αναλόγως με το μαγαζί. Αν εσύ και το φιλαράκι δεν έχετε κάποια ιδιαίτερη απαίτηση σε μάρκα/μοντέλο και περιμένετε, οι αλυσίδες θα κονταροχτυπηθούν μέχρι οι τιμές να φάνε χώμα.

Ήδη το mediamarkt δίνει λέει και το ΦΠΑ και οι τιμές του είναι οι κανονικές, επιδότηση ή χωρίς. Όπως καταλαβαίνεις θα χορέψουν όλοι αφού έγινε η αρχή.

Αν τώρα θέλεις σώνει και καλά daikin πχ που υπάρχει μόνο σε συγκεκριμένα μαγαζιά ψύξης/θέρμανσης και όχι σε αλυσίδες, θα συμβιβαστείς με την τιμολογιακή πολιτική τους (και πιθανόν να σου πούνε, ξέρεις εμείς το πουλάμε τόσο με την επιδότηση, χωρίς την επιδότηση, μετρητοίς θα σου κάναμε καλύτερη τιμή καθώς δεν θα περιμέναμε πότε θα δεήσει το υπουργείο να μας δώσει το 35%, πάνω κάτω αυτό μουπαν εμένα αυτοί που ρώτησα).

Αυτά τα συμπεράσματα έβγαλα από το ψάξιμο που έκανα εδώ και 2 βδομάδες και την 1η βδομάδα της επιδότησης που έτρεξε.

Το συμπέρασμα είναι αν δεν επείγεσαι, κουτσοδουλεύει το μηχανάκι σου και βολεύεσαι με τα μοντέλα που υπάρχουν παντού πχ Toyotomi, περίμενε, θα σφαχτούν μέχρι τελικής πτώσεως!!

Ενδεχομένως να πέσουν και τα πιο "ελιτίστικα", τώρα άρχισε ο πόλεμος...

Δημοσ.

Μαλλον δεν εγινε αντιληπτο το ερωτημα μου.

Το επαναλαμβανω διορθωμενο:

Eαν παρω ενα ερκοντισιον με αποσυρση, και ο φιλος μου παρει το ιδιο ερκοντισιον αλλα χωρις αποσυρση,(ΑΠ ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΑΓΑΖΙ και οι δυο μας), θα το πληρωσουμε στην ιδια τιμη?

Δημοσ.
Μαλλον δεν εγινε αντιληπτο το ερωτημα μου.

Το επαναλαμβανω διορθωμενο:

Eαν παρω ενα ερκοντισιον με αποσυρση, και ο φιλος μου παρει το ιδιο ερκοντισιον αλλα χωρις αποσυρση,(ΑΠ ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΑΓΑΖΙ και οι δυο μας), θα το πληρωσουμε στην ιδια τιμη?

Εγινε, ίσως εγώ δεν σου απάντησα καθαρά. Αναλόγως με το μαγαζί είναι. Σε πολλά μαγαζιά εξισώσαν τις τιμές τους με του υπουργείου (ταμπελάκι η τιμη υπουργείου δλδ). Αν πάρεις με επιδότηση, ξεκινας με την τιμή του υπουργείου. Αν όχι, σου κάνουν επι τόπου καλύτερη τιμή και αγοράζεις φθηνότερα. Όπως έκαναν πολλοί καλύτερη τιμή αν ήταν μετρητοίς και όχι με δόσεις η αγορά. Οπότε ΔΕΝ είναι ίδια η τιμή. Πρακτικά η τιμή που σου κάνουν αν δεν πάρεις με επιδότηση είναι η παλιά που πουλούσαν. (εξαρτάται και πως θα στο σερβίρει ο πωλητής, το ζουμί είναι η άλλη τιμή). Πχ mitsubishi inverter 9000BTU, απο μαγαζί θεσσαλονίκης που πουλάει mitsubishi. Ταμπελάκι: 775 ευρώ (τιμή υπουργείου). Αν το πάρω με επιδότηση, απο το 775 αφαιρείται το 35%. Εστω εγώ δεν θέλω την επιδότηση: το μαγαζί λέει σου κάνω καλύτερη τιμή, 730 ευρω. Πραγματικό παραδειγμα αυτό, όπως μου ταπαν εμένα που ήθελα το μηχάνημα, σε 3 μαγαζιά που ρώτησα, όχι αλυσιδες ηλεκτρικών (που δεν έχουν mitsubishi). οπότε ο ένας αγοράζει 775, ο άλλος χωρίς επιδότηση 730.

Αλλά το media markt πχ κράτησε τις τιμές του (σε κάποια μοντέλα αρκετά κάτω από τις ενδεικτικές) και πουλάει με αυτές, επιδότηση ή μη. Μία φίλη μου ρώτησε Κωτσόβολο, και αυτοί ίδια τιμή έχουν με επιδότηση ή χωρίς απότι μου είπε, αλλά οι τιμές τους στα περισσότερα μοντέλα είναι οι ενδεικτικές πάνω κάτω.

Το υπουργείο αφήνει ελεύθερα τα μαγαζιά να κάνουν ό,τι τιμές θέλουν. Απλά δίνει το pdf εκείνο, να ξέρει ο καταναλωτής τι να περιμένει, μην του πούνε 200 ευρώ πάνω.

οπότε ψάχνεις και ρωτάς. Ενιαία απάντηση δεν υπάρχει για όλα τα μαγαζιά. Οσο περνάει ο καιρός θα σκοτωθούν στις προσφορές, ειδικά αν δεν υπάρξει η αναμενόμενη κίνηση. Οπότε και αυτά που λέμε τώρα, σε ένα μήνα πιθανόν να μην ισχύουν.

Όποιος έχει νέα, ή διαπίστωσε κάτι διαφορετικό αν θέλει ας γράψει κάτι. είναι αδύνατο να ρωτήσει κανείς σε όλα τα μαγαζιά. Επίσης παίζει και το κόστος εγκατάστασης - απεγκατάστασης που αρκετοι το κάνουν δώρο μονο σε όσους πάρουν την επιδότηση, και είναι αρκετά σημαντικό ποσό.

Ποιο συμφέρουσα φαίνεται η αγορά απτο media markt (χαμηλές αρχικές τιμές, εγκατάσταση δώρο, ΦΠΑ δώρο αποτι διαφήμιζαν)

Δημοσ.

δε νομιζω οτι αξιζει

Απο οτι λεγανε προχτες τελειωσαν τα λεφτα της επιδοτησης και τερμα το προγραμμα ?

Δημοσ.
δε νομιζω οτι αξιζει

Απο οτι λεγανε προχτες τελειωσαν τα λεφτα της επιδοτησης και τερμα το προγραμμα ?

* Ακουσα και εγώ ότι η Δευτέρα παίζει για ναι ή όχι.

Νομίζω ότι ήδη μια φορά ξαναδόθηκαν λεφτά. Ισως και δεύτερη.

* πχ. 800€ -35% +150€ = 670€

600 --> 540

700 --> 605

800 --> 670

900 --> 735

1000 --> 800

Το ερώτημα παραμένει. (Επειδή θέλω να αγοράσω ένα 22-24άρι)

Να πάρω Α κλάση inverter με τις πάνω τιμές ή

ένα απλό Α κλάση με το παζάρι μου. (δεν έχω για επιστροφή)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...