Προς το περιεχόμενο

Προβλημα με σκληρο δισκο(Χαθηκε μερος της χωρητικοτητας)

aekara92

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

γεια σας,

επηρεασμενος απο την ελευση των windows 7 και τα λογια που εχω ακουσει για αυτα αποφασισα να τα εγκαταστησω στο laptop μου.το laptop ειναι της acer και ειναι το 8920g.ο σκληρος εχει χωρητικοτητα 320gb και οταν το πηρα ειχε χωρηστει σε 2 partition το πρωτο περιεχει το λειτουργικο και το δευτερο ηταν κενο και εχω βαλει τα αρχεια μου.

ξερωντας πως για να εγκαταστησω ενα καινουργιο λειτουργικο θα πρεπει να δημιουργησω ενα καινουριο partition ξεχωριστα για αυτο ,το εκανα με το easus partition manager.

το εκανα και δημιουργησα ενα unallocated space χωρητικοτητας 30 και κατι gb απο τα 47 που ηταν διαθεσιμα.οταν εκανα την επανεκκινηση που ζητησε το προγραμμα ο υπολογιστης δεν ανοιγε εκανε κανονικα boot αλλα δεν ανοιγε.επρεπε να κανω 3 system repairs και ενα memory repair για να εκινησει κανονικα ο υπολογιστης.μολις τον ανοιξα πηγα στο my computer και ειδα αυτο:

j4voeyoy6788mg02y9ln.jpg

οπως βλεπετε απο τα 280 μειναν μονο 250gb.τα υπολοιπα πυ πηγαν μπορειτε να με βοηθησετε???

Δημοσ.
280gb δίσκος;;; Κάτι παίζει με hidden partitions για αρχή :-)

εδω ειναι η διαχειριση των δισκων μου.

17r0pnoa90wedywnfcmx_thumb.jpg

να συμπληρωσω πως σημερα προστεθηκε ενα partition 3,54 gb δεν ξερω πως εγινε αυτο και μεσα εχει κατι της acer.

επισης εχω καθαρισει τα partition με το ccleaner

Δημοσ.

τι γινεται ρε παιδια κανεις δεν μπορει να με βοηθησει ?

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 16:46 ----------

και ενα screenshot απο το easus partition manager

7zk2ij2b4uaqw7pme4ly_thumb.jpg

Δημοσ.

κακως δεν προσπαθησες να δημιουργησεις το partition μεσα απο τα ιδια τα vista και χρησιμοποιησες τριτη εφαρμογη για τη διαδικασια. Διεγραψε οτι partition ξεμπαρκο υπαρχει ενσωματωσε το σε καποιο αλλο και μετα ανοιξε cmd και τρεξε chkdsk /f /r σε ολα τα partition που εχεις εκτος του recovery (δε νομιζω οτι χρειαζεται σε αυτο)

Δημοσ.
κακως δεν προσπαθησες να δημιουργησεις το partition μεσα απο τα ιδια τα vista και χρησιμοποιησες τριτη εφαρμογη για τη διαδικασια. Διεγραψε οτι partition ξεμπαρκο υπαρχει ενσωματωσε το σε καποιο αλλο και μετα ανοιξε cmd και τρεξε chkdsk /f /r σε ολα τα partition που εχεις εκτος του recovery (δε νομιζω οτι χρειαζεται σε αυτο)

φιλε μου αν δεν καταλαβες σωστα εχω laptop .

η acer εχει δημιουργησει 2 δικα της partition για λογους ασφαλειας μεσα στον υπολογιστη μου αρα δεν μπορω να διαγραφω οτι να ναι.

σε ευχαριστω για την βοηθεια σου και αν γνωριζεις κατι αλλο θα σου ημουν ευγνωμων

Δημοσ.
φιλε μου αν δεν καταλαβες σωστα εχω laptop .

η acer εχει δημιουργησει 2 δικα της partition για λογους ασφαλειας μεσα στον υπολογιστη μου αρα δεν μπορω να διαγραφω οτι να ναι.

σε ευχαριστω για την βοηθεια σου και αν γνωριζεις κατι αλλο θα σου ημουν ευγνωμων

ξερω πολυ καλα τι γινεται στο pc σου. Το Z partition εσυ δεν πηγες να το δημιουργησεις? Τι ειναι το Ζ? Απο το κινητο που εχεις συνδεδεμενο?

Δημοσ.
ξερω πολυ καλα τι γινεται στο pc σου. Το Z partition εσυ δεν πηγες να το δημιουργησεις? Τι ειναι το Ζ? Απο το κινητο που εχεις συνδεδεμενο?

φιλε μου τελικα πρεπει να εχεις δικιο .

Z νομιζω ειχα ονομασει το partition αλλα το προβλημα ειναι οτι ειναι 3gb ενω εμενα μου λοιπουν 30gb.

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 19:36 ----------

τι πρεπει να κανω????

Δημοσ.

δεν εχω καταλαβει τι πρεπει να κανω με το cmd μπορεις να μου εξηγησεις αναλυτικα ?

Δημοσ.
αφου εχεις διαγραψει το z partition και το ενσωματωσεις μεσα σε αυτο που ηταν αρχικα τρεξε στο cmd

chkdsk [γραμμα partition]: /f /r

φιλε μου φοβαμαι να διαγραψω το z ,μηπως και ειναι τιποτα της acer.

αυτο το chkdsk τι κανει ακριβως???

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...